DAATH

Az ártatlanság tudatlanság.

Soren Aabye Kierkegaard

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3173 - 3222)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2007. január 18. 18:02
 
 
sziasztok !

hupikékre szineződik a micélium, az mitől lehet ?:)
csak ott, ahol a spora be lett fecsizve, de ott elég rendesen. a sporával együtt terjeszkedik. ha jól tudom -már pedig miértne- akkor szimplán fehérnek kellene lennie.

valami tipp ?:)

nem szeretnem, ha szegény musik elol megenné a táplálékot a csunya kék gomboid.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 16. 23:11
 
 
Van egy pf sütim ami kb 6x gyorsabban szövi be a micéliumot mint a második helyezett süti. (Pedig ő is gyors.) Hogyan tudnám ezt a speedet a későbbi telepekbe átörökíteni. Vagy az, hogy gyorsan nő a micélium még nem jelenti azt, hogy sok gombi is lesz rajta?

A másik: Ha egy pf sütiből steril pengével kimetszek egy darabot és mondjuk rozsra teszem, akkor az nekiindul a fejlődésnek?
Miért szoktak agar-agart használni a genom type -hoz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 16. 23:05
 
 
Kezdetnek nézd meg ezt.
http://video.google.com/videoplay?docid=3286686859329905674

És ezt mindenkinek ajánlom!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
edgy2007. január 16. 21:35
 
 
Terráriumhoz nem kell tervrajz. Nagy minimum felül átlátszó doboz, aljára perlit (egyfélét kapni, ha kérdezik mezőgazdasági célra) párásítani. Doboz oldalára minél lejjebb a perli fölé lyukak, h "kifolyjon" a CO2. Sütik mondjuk befőttesüveg-tetőre téve egymástól min. 5 cm-re. Perlit helyett nekem meglepően jól múködött egy tálka H2O2-s víz is. (egyébként ajánlom,h fusd át a fórumot az elejétől, minden eddigi kérdésedre választ kaptál volna már)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. január 16. 20:49
 
 
hasznos a perlit a terráriumba?(vagy kell eggyáltalán?) ha igen akkkor mijen fajtát ajállotok? lécci valaki adjon linket egy terrárium tervrajzához!!please!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. január 16. 14:50
 
 
http://www.pperlit.hu/index_hu.php?cmd=1&scmd=0
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. január 16. 13:31
 
 
mi az a perlit?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. január 16. 12:57
 
 
A köles/rozsliszt elég jó táptalajnak minősül. Hőfok is stimmel. Én szerintem vagy túlkevés oldatot hazsnáltál vagy nagyon megpakoltad a táptalajt a pohárba. De ha nem az utolsó a probléma akkor valószinű kevés oldatot használtál és több időbe fog telni még beszővi a micélium a táptalajt. Egyébként a spóra mikroszkopikus méretű még ha nem is látszik a spóra az oldatba akkor is jó. Türelem gombát terem:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 16. 00:12
 
 
psyFarmer : Szerintem az perlit. Nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2007. január 15. 16:32
 
 
Ezt elfelejtettem: A spórát úgy kapartam bele (a print kb1.5 cm átmérőjű), igaz papíron van és eléggé hozzá van ragadva, de azért 1 kicsi fekete pötty azért látszott.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2007. január 15. 16:27
 
 
SÁMÁN

PC, 28 fok, 1 dl-es pohárka alján szeretnék mic.-t növeszteni (darált köles+rozsliszt), casing-hez. Azért nem értem, mert, ha ennél több nem is sikerült, de a tavalyi próbáim során mindig frankón, gyorsan beszőtte ugyanilyen módszerrel.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. január 15. 14:37
 
 
nem vágjátok hogy mi az amin a süti rajtavan az a fehér cucc
http://www.shroomery.org/5338/oldimages-3381-25908-jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. január 15. 13:29
 
 
kösz mindenkinek a tanácsokat ha valami kérdésetek lenne ijen téren értem el szép eredményekethttp://www.weedfarmer.com/pictures/v/eFellni/




(tisztelettel:Gyurcsány Ferenc)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. január 14. 20:58
 
 
Hőmérséklet, spóra mennyiségétöl, nagyon megpakoltad a táptalajt és igy a micélium nem kap elég oxigént. Ezek közül bármelyik lehet. Ha nem mondasz paramétereket nem tudok segíteni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2007. január 14. 17:03
 
 
Nagyon lassan halad a micélium beindulás után, ennek mi lehet az oka?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 14. 13:30
 
 
Megnéztem, még 3 pf tek-en jelent meg a micélium. Tegnap még semmi ma meg már legalább 30%, mondjuk ez még csak a halványabbik mici.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
edgy2007. január 14. 11:33
 
 
Gén: igen én is valami ilyesmire jutottam, csak hát eddig az itt olvasottak alapján a teafőzést is óvatosan műveltem, mivel számomra a "meleg" úgy 60 foknál kezdődik (nemistudommiért). De ez már tényleg csak szőrszálhasogatás, be is fejezem ezennel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 14. 02:03
 
 
Köcce most már minden tiszta.
Mellesleg megnéztem a Pszichonauták dokumentumfilmeteket.
Elég karaj. Sokat tanultam belőle.
Hajj csak már nőnének a gombik. Tudom a türelem gombát terem, de alig állom meg hogy csak napjában 2x nézzem meg őket és ne 10x.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2007. január 14. 01:07
 
 
edgy:
De az attól még igaz, hogy hö hatására gyengül a gomba, csak nem annyira mint gondolnánk (pld. kibírja a teafözést). Viszont a pld. 200 fokos sütöben szárítást már valszeg nem.

Sárkány hátán:
Igen, kb. 20 g nyers gomba felel meg 2 g száraz gombának.
Általában a száraz tömegben számolt dózist (is) szokták jelenteni az élménybeszámolóknál, nehogy valaki félreértésböl tízszer annyit toljon.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Abraxas2007. január 13. 23:39
 
 
http://www.shroomery.org/6257/Magic-Mushroom-Dosage-Calculator

lehet állítgatni, számolgatni


(bár ez inkább az mm topicba kéne, nem a termesztéshez)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 13. 22:35
 
 
Ööö a gyakorlatban mit jelent az hogy potensebb?
Akkor 10x annyi kell nyersen?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Hopax2007. január 13. 22:21
 
 
A friss potensebb,a nagyobb arányok csak azért vannak,mert nagy része a gombának víz.Amúgy legelsőre szerintem száraz 1 gramm az ideális.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. január 13. 22:02
 
 
köszi cukik vagytok!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 13. 21:59
 
 
Én a fogyasztásnál azt nem vágom, hogy ugyebár egy normál adag gombi kb 2 g.
Ettől úgy jól elvan az ember. De én eddig szárítottat ettem. (2g-t)
Ha a leendő termésemet nyersen akarom fogyasztani akkor abból mennyi felel meg 2 g-nek? Ha jól olvastam a gombák közel 90%-a víz.
Akkor 10x annyi nyers gombi kell grammokban számolva?
Egyébként mennyivel jobb nyersen fogyasztani? Jobban üt? Gyorsabban? Ha kalcium-kloriddal szárítom akkor tényleg nem veszít semmit a hatóanyagokból.
Huhh de sok bajom van! :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
edgy2007. január 13. 21:42
 
 
Na most értem én, de akkor az Anyagok között kell javítani:
"Fogyasztás

Bár sokak szerint a szárított gombának a füstje is pszichoaktív hatású, általában megrágják és lenyelik a friss vagy szárított gombát, mert a meleg hatására a hatóanyag nagy része elveszik."

Vajon Gén ehhez mit szól?

Pshy: a lapra a vágyott fajták neveit írod (3-5öt), a címedet a válaszboríték címzett részére, ezenkívül belöksz még egy eurót valami kartondarabra ragasztva, h ki ne szóródjon és kész.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 13. 21:28
 
 
Kösz az infót!

pshyFarmer: Kell egy boríték az FSRE címével. Ebbe rakod bele a másik borítékot a te címeddel, az egy eurót keménylapra ragasztva és egy kb. 5 pontos listát amit szeretnél. A lista egy fontossági sorrend amiből remélhetőleg a neked legkedveltebb fajtát küldik, vagy amijük van. (Nekem a harmadikat egy amazoniant adtak de tökmind1.)
A listán kívül más nem kell a lapon. (Bár én anno boldog karácsonyt kívántam nekik:)
Egyébként ezek, meg hogy hogyan nézzen ki a címezés, mind szépen rajta van a honlapjukon.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2007. január 13. 21:00
 
 
sárkány:
szüret után vársz egy pár napot, hátha alakul még valami (a mezőgazdasági tevékenységektől elválaszthatatlan a türelem), aztán belevágod egy kifertőtlenített edénybe, ami teli van hideg vízzel (+ h2o2). fel fognak jönni a tetejére, ezért le kell nyomtatni (pl. megfordított fedővel). 12 óra hűtő, aztán hadd szóljon.

tápanyagpótláshoz (flush után) egyesek desztillált vízben felfőzött száraz kutya/macskatápot is injektálnak a süti belsejébe - elképesztő ivadékokat eredményez.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Abraxas2007. január 13. 20:52
 
 
"A hő nem nyírja a nekünk lényeges anyagokat?"

ez csak egy mítosz, ha jól tudom a pszilocibin megmarad, legfeljebb a pszilocin egy része bomlik le

http://www.erowid.org/plants/mushrooms/mushrooms_info7.shtml

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. január 13. 20:47
 
 
bocsi sárkányhátán de te mit irtál a boritékba való lapra? a fajtát meg a cimedet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. január 13. 20:23
 
 
köszi szépen az infót! remélem ezekután majd én nyomatom neketek
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 13. 19:35
 
 
Én légipostán adtam fel mert úgy sokkal gyorsabban megjön. Az kb +250 Ft.
Ha ráérsz akkor jó a sima is.
A lényeg hogy semmiképpen se ajánlottan add fel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. január 13. 19:24
 
 
Help me skacok!légipostán aggyam fel a fsre nek??? és az mennyi körül van ha igen? peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 13. 17:59
 
 
Edgy ennél a substrate tea-nél, ha jól értem felforralja a cuccost.
A hő nem nyírja a nekünk lényeges anyagokat?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 13. 17:53
 
 
Tehát fogom a sütit amit épp leszüreteltem, és beáztatom steril vízbe.
A beáztatásnál hogyan? Az egész sütit rakom bele a vízbe, hogy ellepje, vagy csak úgy hogy az alján pár centi víz legyeny és azt szívja fel a süti?
Ha a sütivel később casinget akarok csinálni, akkor hány flush a megengedett. Teljesen kimerülttel gondolom nem jó dolog casingelni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. január 13. 15:01
 
 
A rozsos sütit minden másnap célszerű felrázni óvatosan. A dunk tek egy jó dolog. Steril vízbe áztatni és be a hűtőbe 24 óráig. Körülbelül 4 szer flushol mire kimerül a süti. Utána meg lehet forgatni vermibe és vissza helyezni a terráriumba.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
edgy2007. január 13. 14:03
 
 
Slippy: azt olvastam h beoltáskor, 25, 50, 75%os beszövöttségnél érdemes összerázni. ?Kb. hetente?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
edgy2007. január 13. 14:01
 
 
Ti szoktátok áztatni a pf-sütiket két flush között? (http://www.shroomery.org/5185/What-is-the-dunk-tek)
Nektek hány kör után szoktak kimerülni a sütik? És mennyi időnként szokott történni?

Ezt kipróbálom, ha eljön az ideje :) : http://www.shroomery.org/6279/Substrate-Tea
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2007. január 13. 12:31
 
 
a rozsos sütiket milyen időnként kell összerázni?

amúgy szerintem az fsre-vel semmi para!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. január 13. 11:23
 
 
FSRE rulez! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2007. január 12. 19:54
 
 
én nem értem, mit parázik mindenki az fsre-től és a spóralenyomattól. mint mindent, ezt is lehet jól csinálni. az az 1-2 euro plusz postaköltség egyszerűen nem összeg, akkor sem, ha elveszted (okosak több címre is próbálnak rendelni), utána már úgyis csak rajtad múlnak a dolgok. ráadásul a legcsilivilibb growbox és fecskendő is lenyomatként kezdte egykoron.

és azt sem vagyok képes felfogni, miért árul némely cég "gyári" lenyomatot horribilis összegért. ki az, aki ezt megveszi, ha lehet tizedannyiért is?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 12. 16:56
 
 
Szerintem azért meg lehet próbálni az FSRE-t. Nekem bejött. Bár remélem most nem csiperkét növesztek :)
Egy euró meg nem vészes.
Szerintem rendelek mást is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2007. január 12. 15:22
 
 
:-D

Mikor kint voltunk beszélgettünk az mm.org-os csávokkal, s ők azokat printeket küldik free-be nekik amit ők már nem akarnak eladni mert kicsit zöld a papir vagy nem tul tuti...

Ezek után mindenkinek sok sikert a probálkozásokhoz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. január 12. 11:14
 
 
akkor mit ajánlasz?(csak slangesen:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. január 11. 18:04
 
 
Igen elég ügyesen csináltad meg szerencsés is voltál mert a FSRE nem gyárt lenyomatokat hanem begyűjtik a lenyomatokat mindenkitöl és az nem garantált hogy steril. Azért kerül egy euroba egy db. Én egyáltalán nem vagyok híve annak a cégnek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 11. 16:05
 
 
Na, akkor én baromi ügyesnek érzem magamat, mert én először lenyomatot rendeltem az FSRE-től és abból csináltam fecsit. Ami jónak tűnik. A fórum tanácsok alapján csináltam.
Mikróban felforraltam egy pohárban kb fél deci vizet. Először alufóliát akartam rá rakni, de ledobta a nyomás szóval azt hagytam a francba. Amikor olyan forró volt a víz, hogy gőzölgött orrba-szájba és a poharat is csak ronggyal tudtam megfogni, akkor kivettem, és akkor gumiztam gyorsan a tetejére alufóliát. Így tutti steril a víz. Beraktam hűtőbe és hagytam neki időt kihűlni, mer ugye forró vizben megmurdál a spóra. Ezek után egy nagy kartondoboz gloveboxban belekapartam a spórákat a pohárba, összekevergettem ahogy tudtam, majd felszívtam-visszanyomtam stb. hogy jól eloldódjon a spóralenyomat. A végén velszipkáztam mindet a fecsikbe és beraktam őket a hűtőbe.
A gloveboxot fertőtlenítő sprével fújtam körbe, a kezemen gumikesztyű volt, a fecsik sterilek voltak, a tűket használat előtt felforrósítottam öngyújtóval. (Azt is hagyd kicsit lehűlni)
Mégis majdnem elszabtam az egészet, mert egyből az elején ügyesen beleszúrtam az ujjamba a tűt. Vérzett mint állat de csak a kesztyűn "belül". (Szép látvány volt.) :) De nem volt gáz mert újra felforósítottam a tűt és befejeztem a procedúrát.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. január 11. 15:23
 
 
Azt javasolom hogy inkább oldatot próbálj szerezni és ha az már megy akkor lenyomatot. Sokan abba a csabdába esnek hogy kezdők megveszik a lenyomatot és megpróbálják elkésziteni a fecskendős oldatot és ezt nem steril körülmények között csinálják és nem micéliumot növeszt hanem egy fertőzést.

Ha bármilyen szín eltérést látsz akkor mindig el kell távólitani mivel tovább terjesztheti az illető a levegőbe és megfertőzi a többit is. Üreges termőtest nekem természetesnek tünik. A micélium mindig hófehér színű tehát könnyen észre lehet venni ha nem az.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Abraxas2007. január 11. 12:23
 
 
egyébként ez egy osztják cégtől rendelt cube transkei tégla; nem volt rossz, de azért nem kell teljesen bedőlni a reklámnak. Flushonként olyan 20-30 g friss jött össze, tehát közel sem járt az állítólagos 100g-hez, de sebaj.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Abraxas2007. január 11. 12:20
 
 
hát mivel nem vagyok mikológus, ezért a szerény logikámra vagyok kénytelen hagyatkozni. Az eset az alábbi módon nézett ki:

- A szárak tapintásra szokatlanul puhák és üregesek voltak (szokatlanul az előző flush-okhoz képest); nem tűntek egészségesnek

- A tégla felületét úgy 60-70%-ban szürke (vagy sötétzöld, színtévesztő vagyok az az igazság; legyen akkor felettébb gyanús színű) folt borította. Egyértelműen fertőzésnek tűnt. Nem kockáztatok; kidobtam az adott flush-el együtt.

Mivel szokatlanul puhák voltak a szárak és szokatlanul színes volt a tégla, és az egész egy időben jelent meg, ezért gondoltam, hogy a kettő között kapcsolat lehet.

ennyi ennek a felettébb izgalmas történetnek a krónikája.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
costa2007. január 11. 12:05
 
 
kosz Saman.
Szlovakiaba lenne rendelve. elvileg ide postaznak.
akkor azt tancsolod, h rendeljek sporat vagy lenyomatot?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. január 11. 11:54
 
 
Általábban mindegyik üreges nagyon ritka ha nem. Sárkány hátán: ha légmentesen van lezárva akkor az teljesen jó. Ha egy porszem is bele tud szállni akkor az nem lenne jó. a micéliumnak ilyen stádiumba nincsen szüksége semilyen oxigénre mivel a micélium hálózat valós életben a föld alatt történik.

Laci: az elő micélium értsd szó szerint , elég egy nagyon kevés micélium darabka bárhonnan ami egyértelműen steril belekaparászni a trágya/szalma keverékbe és már fonódik pár napon belül vagy egy egész sütit hozzá adsz a trágyához ezt úgy hívjuk hogy spawning. Azért nem szoktak befecskendezni oldatot mire megindulna a micélium fejlődés megfertőződne.

Valószinű azért voltak ilyenek a termőtestek mert valami fertőzés megtámadta őket és a termőtest ilyen esettben nem tud tápanyagot magába gyűjteni és elkezd rohadni vagy el sem éri a teljes nagyságát. Egy sütiböl 20g-100g friss termőtest képződhet sok mindenen múlik a hőn, tápanyagtól, levegő , fény és egyéb. Tudtommal a grow box az nem legális itthon mivel már bevan oltva és elkezdödött a micélium fejlődés. Másik hogy elég borsos ára van ezeknek és a végén nem nagyon éri meg. Harmadik pedig az hogy a grow box sem garantált. Amit magad csinálnál arról tudnád hogy mennyire sterilen lett kezelve.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!