DAATH

Ha nem lehetséges az, amit akarsz, akkor akard azt, ami lehetséges.

George Bernard Shaw

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3073 - 3122)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 14. 16:33
 
 
az LK sztem ellenálóbb a fertőzésekkel szemben és nagyobbra is nől mint a DK (méret a lényeg?! :) ), szal inkább az jött be
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 14. 16:30
 
 
dutch king a kisebb gyorsabb,
lizard king a nagyobb lassabb
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 14. 06:18
 
 
Akkor te többet tudsz mint én...
Eddig milyen fajtáid voltak és melyik jött be leginkább?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 14. 00:00
 
 
Hát nem éppen tök mindegy...
Nem mind1, h pár g terem vagy pár 10 g
Én már rendeltem több fajtát is, az egyik tök gyorsan nől, de kicsik, a másik lassabban és nagyobbak
szal van különbség
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 13. 23:39
 
 
Szerintem tök mindegy. Ha elcsesztél vmit akkor elfertőződik ha nem akkor nem. Megnézed a honlapon a fajtákat és amelyik szimpi azokat rendeled. Én is kb pofára rendeltem.

Más: Már majd egy hete kiraktam a sütiket párába és semmi. Nincs semmi jele a gombatesteknek. Max annyi a változás hogy egy részen fehér kis micélium-bolyhocskákat növesztettek.
Levegőztetés naponta, pára van döge, 24-25 °C .
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 13. 11:05
 
 
Üdv

Melyik gombát érdemes rendelni az FSRE-től? Olyan kéne ami elég jól ellenáll a fertőzéseknek és bőtermő fajta. Ti tapasztaltabb kistermelők mik javasoltok?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
edgy2007. február 13. 04:27
 
 
Nem lehet túl nagy a páratartalom, a felesleg kicsapódik szépen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 12. 21:42
 
 
Talán onnan, hogy beraksz egy páratartalom mérőt!
Az automata szabályozást viszont már ne kérdezd.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 12. 21:17
 
 
Honnan vehetem észre, hogy túl nagy a páratartalom, mint amit a cicusok szeretnének?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. február 10. 23:57
 
 
hali
csak annyi lenne a kerdesem, hogy ha van egy dobozom amiben szeretnek lenyomatbol fecskendot csinalni, es hidrogenperoxidot(3%) hasznalnek fertotlenitesre spriccpalackbol, akkor kb mennyi idot varjak a doboz befujasa utan, hogy a bakteriumok, peneszsporak meghaljanak , viszont a sporalenyomatot nyugodtan elovehesem a zacsibol? mert ugye a peroxid megoli a sporakat. tehat kb mennyi ido mire a peroxid atalakul vizze es oxigenne?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 10. 22:38
 
 
Bocs még egy hozzáfűznivaló.

Én ha perlitet tennék a terrárium aljára azt csak úgy tenném, hogy valami lapos edénybe teszem a vizes perlitet, azért hogy szükség esetén könnyen kivehessem. Előfordulhat ugyanis, hogy valami galád penészspóra megveti a lábát a terráriumban és ki kell fertőtleníteni az egészet. Ilyenkor nem kell tökölni a perlittel hanem kiveszed az edényt és kész.

Az én ismerőseimnek ezt nem mondta senki, pedig nem ártott volna.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 10. 22:31
 
 
Sárkány!

A helyedben én tennék a cicusok fölé egy második (igazából első) réteg fóliát belülre. Mondjuk egy átlátszó irattartó fólia a keményebb fajtából ferdén, a szélei a vödör oldalára ragasztva, úgy hogy mellette a levegő szabadon keringhessen. Mivel ennek a fóliának mindkét oldalán azonos lesz a hőmérséklet a víz nem fog rajta kicsapódni, és a felső vizes fólia levételekor lehulló vízcseppek erre a rétegre csöpögnének és nem a cicusokra. (és mivel ferdén rakod a fóliát tovább is folyik a víz.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 10. 22:09
 
 
Nekem is lenne egy fontos kérdésem bár az enyém tisztán gyakorlati.
Kiraktam a sütit párába. Egy vödör aljára H2O2-s vízben perlit rács és azon a sütik. A vödör tetejét egy szupi átlátszó fóliával takartam, ami jól zár és átengedi a fényt is. (Aputól csórtam :D) Kis lyukakat fúrtam a vödör aljánál hogy a CO2 távozzon de naponta szellőztetem is.
A probléma az, hogy lehet hogy túl sok vizet öntöttem a pelit aljára. Ergo sok a pára. Nagy cseppekben áll a víz a fólián és ezek lehet, hogy rácsöpögnek a sütire is egy kicsit. Illetve amikor leveszem a tetejét, akkor is óhatatlanul ráhull egy-két csepp. Készítettem képeket róla. Mint látjátok kicsapódik a sütin a pára, és kezdek nagyon aggódni, hogy baja lesz. Ma megnézegettem és éreztem, hogy nagyon nedves az alja. Vagy az a normális, ha nagyon nedves? Kérlek mondjatok erről véleményt, mert aggódok a drágaságért. A hőmérő egyébként 22 C fokon áll.

http://kepfeltoltes.hu/view/070210/4148567714_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/070210/10105127565_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/070210/11447534206_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 10. 21:52
 
 
GDave az, hogy egy nap múlva kezdenek összesni a gombák az kicsit sántít. Egy nap lefolyása alatt nem hinném, hogy ilyen látványos egy fertőzés. Amikor már gombákat kezdenek növeszteni a srácok akkor az immunredszerük erős, hatékonyan képes védekezni és nagyon ritkák a fertőzések. (Vörös foltokat pedig én még képeken se láttam.)
Eddigi csekély tapasztalataim alapján a fertőzések rendszerint akkor veszélyeztetik a gombikat amikor még csak a micéliumok szövögetik a táptalajt. Az pedig könnyen meglátszik:

elszíneződés => nem terjeszkedik a micéliumhálózat => fertőzés => kuka

nem látszik ugyan semmi => de nem terjeszkedik a micélium => kinyitod és büdös => baci => kuka
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
GDave2007. február 10. 13:42
 
 
Hello!

Egy elméletből szült gyakorlati kérdés:
Tegyük fel, hogy valakinél szépen növögetnek a srácok, leszedi a legnagyobbakat, amik már megértek, de a kisebbeket még otthagyja, hogy hátha nőnének még egy kicsit. Másnap hősünk észreveszi, hogy nemhogy nőttek, de kezdenek veszíteni a tartásukból, kezdenek összeroskadni, összegörnyedni. Gyorsan lekapkodja az összeset, majd vár. Hetekig semmilyen új srác nem dugja ki a fejét. Végül feladja a várakozást és a hozzá tartozó gondozást, és kimerültnek nyilvánítja a telepet, de nem dobja ki, csak már nem gondozza. Aztán megint pár héttel később feltűnik, hogy vörös foltok jelennek meg a telep felszínén, kis vörös fejekkel. Nyilvánvaló fertőzés. Kérdés: milyen hatással lehet ez a korábban leszedett, még szép színű, már kiszáradt darabokra? rizikós? nem az?
Köszi a válaszokat!

D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 8. 13:53
 
 
Szerintem a legjobb táptalaj a rozs szem spawn-olva marhatrágya/szalma keverékhez. Kezdőknek inkább a rozsliszt, barnariszliszt vagy quéna mag lisztet ajánlom casingelve. A trágya szalma keverék mindennél jobb kevésbé fertőzhető nem beszélve a termőtest nagyságáról illetve mennyiségétöl.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 8. 13:25
 
 
Sámán: neked mejik táptalaj mix jött be a legjobban vagyis mejikkel érted el a legjobb eredményeket?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 8. 11:15
 
 
3 cm vermi, sütidarabok, 1cm casing réteg. Attól hogy casingeled csökkented a fertőzés veszélyt de viszont ha nincsen befonva a táptalajod egyik része még egy kis pötty akkor fertőzés veszélynek van kitéve mivel a micélium és a baktérium vagy penész a tápért fog harcolni és egyértelmű hogy ki fog nyerni a végén.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2007. február 7. 22:13
 
 
sámán:
te hogy csinálod a casing-et? én úgy, hogy az összetört sütit kicsit még érlelgetem a lefedett casing-edényben - hogy legyen neki egy kis spiritusz - , és csak aztán tolom rá a casing-réteget, hogy elkezdett nőni az új micélium. na de akkor ezzel növelem a fertőzés veszélyét?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 7. 15:50
 
 
Többnyire a termőtestekre gondoltam meg hogy nehezebb lesz casing réteget rá rakni arról nem is beszélve hogy az oldalán is nőhet termőtest. Minnél idősebb a micélium annál jobban tud ellen állni a fertőzésnek. Attól ugyanúgy megfertőzödhet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 7. 13:31
 
 
hogyha a mici átalakul a 2es fázisba már nem veszélyes rá a penész és egyéb fertőzés?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 6. 22:53
 
 
pontosan milyen egyéb problémákra gondolsz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 6. 18:45
 
 
Meg lehet csinálni de nem látom sok értelmét. Nehéz lesz majd kivenned a termőtesteket és egyéb problémák adódhatnak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 6. 14:35
 
 
mi a véleményetek a süti saját üvegében való termesztésröl?

egy nagyobb befőttesüvegnek csak az aljára csinálok sütit így hagyok neki helyet a növekedésre , így meg van oldva a párásítás is...

vélemények?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2007. február 6. 12:35
 
 
:-)
Én ezt a fertőtlenítést egy megfelelő szürőberendezéssel ellátott helységben csinálom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 6. 10:32
 
 
Nem fogod tudni kikanalazni mivel a micélium összefogja a magokat. Ha pedig sikerül kikanalazni akkor nem szőte be teljesen a magokat és fertőzés veszélynek lesz kitéve.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 6. 01:43
 
 
Én arra gondoltam, hogy hagyom a micéliumot hogy a magokat teljesen összeszője és amikor casinghez ki kell venni akkor kikanalazom. Így nem kell közben rázogatni. Vagy az más miatt is jó neki?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 5. 22:56
 
 
az a zöld rúd szerintem lucerna granulátum lehet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 5. 22:46
 
 
jaja köles búza napraforgó tökmag meg ijen zöld rud is volt benne
.lehet beválik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 5. 22:31
 
 
én most a Bulgur (búza-töret) vagy a köles sütin gondolkozom... próba cseresznye... valakinek valamilyen tapasztalat? hörcsögkajában is van köles?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 5. 22:00
 
 
lehet hogy kiröhögtök de ojan sütit csináltam amibe raktam hörcsögkaját (magok) agyagolyót sok rizset meg egy kis rizslisztet
és a nyolc sütim közül ebben a legnagyobb a mici fejlődés pedig később is csináltam mint a többit. elég fura
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 5. 21:20
 
 
A levegőt alkoholal fujhatod nyugottan vagy ha komolyabbra gondolsz akkor uv csőveket használhatsz. Soha nem szabad kinyitni az üveget inkább rázd 2 naponta miután beindult a micélium.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 5. 17:18
 
 
Ha barnarozsos casinget akarok csinálni akkor állandóan rázogatnom kell a befőttesüveget, vagy kikapargathatom steril kanállal is? Elvileg szeretik ha minél apróbb részekre szedem a casing előtt tehát a kikanalazás sem árt nekik ugye? Ha lehet kanalazni akkor a franc se fáradozik a napi rázogatással.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 5. 13:13
 
 
mével még nem vagyok 10level ű grower de azt vágom hogy amiről beszélsz az a micélium (gombafonalak) ami benövi majd a cuccot és aztán nő a gombi. magyarul tömören. ha más szine lesz a kéken vagy a sárgásfehéren kivül dobd ki a kukába.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mASK2007. február 5. 10:30
 
 
Sziasztok!

Osztrákoknál vásároltam pár hete egy befőttesüveget, rajta a P. atlantis - "Trüffel" felirattal (azt hiszem ismertebb nevén ez Philosopher Stones). Tegnap kivettem a szekrényból, és pár négyzetcenti kiterjedésű hófehér vattaszerű (penész?) területre lettem figyelmes. Ez rosszat jelent? Mit tehetek ellene? - a témában jártas felhasználók segítségét kérném.
A másik kérdésem a gombák színével kapcsolatos: a legnagyobb gomba közepe eléggé karamelles-barnás, a kissebbek körvonalai sárgásak - ez normális?

előre is kösz:
mASK
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2007. február 4. 18:02
 
 
Hi

Born: nem nem tűnt el,de én -5fokra meg -20ra raktam.a fehérség az még hidegben is terjedt tovább viszont a fertőzés az meg állt, s amikor vissza raktam utána melegbe akkor nem is terjedt tovább.A második generáció terem le amit így kezeltem, s szép nagy krapekokat szedtem róluk.

Én Az egész helységet alkoholos ablaktisztító folyadékkal fúlyom körbe mindent letakarítok steril papirtörlővel majd a befúvó venti elé spriccelek ami szét permetezi az egész helységben.Igy hagyom állni kb 10 percet majd mindent lefújok h2o2-vel amjd újra letakarítom, ekkor már köpenyben s maszkban vagyok s a ventin kívűl sehonnan nem jön be levegő, s a helység átellenben lévő sarokban távozik.Mindez 25-28fokban igy ha a venti álltal küldött levegő nem lenne elég a tűlnyomáshoz akkor a meleg kiviszi a maradék szennyeződést.


Crashee
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 4. 15:25
 
 
hey Sámán mivel te vagy itt a pro grower ezért lécci mond már meg hogy mivel lehet sterilizálni a levegőt?? valami aeroszollal? thnx.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2007. február 4. 11:05
 
 
crashee! neked is eltünt belőle a hidegen a fonálhálózat?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2007. február 3. 22:45
 
 
:-) Hey all!

Bocsi hogy nem jelentkezem túl sürün de...

Szo, az a steril levegős modszer tuti bevállik mert én igy csinálom.
Ha vaalmiért nem akarja befonni teljesen illetve ha kinyirtam rajta egy betegséget akkor tökéletesen bevált immáron 3 generáció óta.
D e esetemben tényleg steril a levegő meg az egész környezet sehol egy baci vagy egy porszem...

Ami a azt a hidegre tevős modszert illeti, nekem nem egészen ugy sikerült mint ahogy le volt irva de beált.Kiprobáltam az alább irt modszert de semmi nem történt aztán kiraktam a kertbe hogy majd kitakaritom.Néhány nap fagyás után proba cseresznye alapon vissza tettem a bölcsibe, s láss csodát a betegség azon formában elhalt ahogy akkor volt.Nem terjedt továbbs nem fertözött.Az igy kirakott drágaságok is makk egészségesek.

Remélem hozzászolásommal emeltem az oldal fényét, Sok sikert minden kistermelőnek.
Crashee
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 3. 18:28
 
 
Utólagosan hozzá adhatsz vizet. Szabadban is megcsinálhatod nem kell glovebox csak tiszta legyen a környezeted. Ilyenkor alkohollal célszerű dolgozni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 3. 18:23
 
 
amiröl én beszéltem az Psilocybe baeocytis, ami nem trópusi és egyébként nem én készítettem a telepet, de nagyon lassan fonja be, csak és kizárólag valamilyen fa van az üvegben aminek egyébként állítólag nagy a csersavtartalma, namost ez jó így vagy tehetek valamit, hogy jobb legyen a helyzet? láttam képeket ahol elkeverték virágfölddel

más: tegnap oltottam egy fél literes sütit Thai-al. Bio rozs, tehénszar és vermiculit van benne. Attol tartok, hogy kevés lett bele a víz. Ha kikuktázok 1 fecsit megtöltve vízzel, és gloweboxban beoltom vele, az úgy biztonságosnak mondható?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 2. 23:24
 
 
Más helyeken is írnak arról, h ha a mic kap egy kis steril levegőt akkor gyorsabban nől... Kérdés, h mennyire kockázatos a levegőztetés nem laborkörülmények között. Vannak esetleg erre már bevált módszerek, amik esetleg átengednek egy kis levegőt, a bacikat, stb pedig nem? (pl alkoholos vatta a lyukakba, vagy vmi hasonló..)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2007. február 2. 20:30
 
 
7 decis professzionálisan zárható befőttesüvegeink vannak.

(gomba termesztés part 2)

nem lesznek egy kicsit nagyok ? jó sok sporát alkalmazunk :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 1. 22:08
 
 
Nekem az a véleményem hogy ne nyisd ki mivel a micéliumnak nincsen szüksége friss levegőre. Másik meg bele szálhat bármi és megfertőződhet. Legközelebb ne pakold meg a táptalajt és ne sok vizet használj. Egyébként egy hónap alatt készen kellene lennie. Előfordult már 6 nap alatt is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 1. 17:51
 
 
Hali!

kb 1 hete kinyitottam a baeo-s üvegem és megszagolgattam, fincsi gomba szaga volt, itt - ott fehér szálak a fadarabkákon... úgy vettem észre hogy túl sok a víz az üvegben úgyhogy kicsit megszellőztettem.
ma megnézem és wáá! 1 hét alatt szőtt annyit mint az előző 1 hónapban :) asszem néha meg kell szellőztetnem hogy friss levegőt kapjon meg még mindíg sok a víz benne... mit gondoltok?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 1. 12:37
 
 
Kiraktam perlitre az első pf sütimet. Nagyon finom gombaszaga van. Iszonyat jól nézki. Majd csinálok képet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. január 31. 21:30
 
 
Born Slippy máskor szerintem ne csinálj ilyen hülyeséget, hogy 3 hónapig vársz. Az én ismerőseimnek mikor még kezdők voltak gyönyörű gombái nöttek félig benőtt hántolt kölesen (max 1 hónapot vártak, akkor már látszott, hogy nagyon nem akarja tovább szőni). A casingelt félig benőtt rizsről meg ne is beszéljek.
De ha felhagytál a "sötét életeddel" és "CSAK" a cigit hagytad, én nem tartalak vissza.

Üdv Mindenkinek!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2007. január 31. 09:54
 
 
kivágtam az üvegeimet... 3 hónap alatt nem nőtte be teljesen, és elkezdett szürkülni. 180°-os fordulatot vett az életem... felhagytam egy időre a sötét életemmel... letettem mindent a cigin kívül... talán majd egyszer újra nekifogok a cicusokhoz...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. január 31. 06:13
 
 
Ami azon a képen van az agar-agar. Hogy mi ez, és mire használják az többek közt rajta van a Growing Made Easy videón amit már ezerszer felraktak ebbe a fórumba (többek között én is).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. január 31. 04:35
 
 
nem tugya valaki hogy mi az az anyag amin a micélium fejlődésnekindul? http://www.shroomery.org/5405/oldimages-3381-22461-jpg
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!