DAATH

A bátorság azt jelenti, hogy megteszed, amitől félsz. Ahol nincs félelem, ott nem lehet bátorság.

Eddie Rickenbacker

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (2993 - 3042)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 12. 17:17
 
 
te Sámán ez a maláta kivonat pontosan mi is? és egyébként hol lehetne ezt beszerezni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 12. 12:11
 
 
Vazze, légy oly jó, olvass vissza, és ne szemeteld tele a fórumot hülye kérdésekkel. Minden le van írva. Thx.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tália2007. március 12. 08:18
 
 
Ok de az elkészités és alapanyagok?
Valaki légyszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 11. 22:18
 
 
Csiperke gombáról beszéltem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tália2007. március 11. 22:07
 
 
Sziasztok
Milyen gomba is ez.?
Valaki légyszi irja le!
Meg a modját is az elkészitésnek ,alapanyagok stb.
Előre is köszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 11. 17:46
 
 
1. Rendesen fog nőni tovább de nem szabad bántani mert ilyenkor a micéliumnak átkell fonódni a casing rétegen mivel az ad neki egy felületet, legközelebb ne bántsd, gyakori probléma főleg kezdőknél hogy azt hiszik nem jól csinálták mert pár nap mulva nincsen nekik termés. Türelem és sterilitás a 2 fontos kulcs szó.

2. Első flush 80-100g második flush 20-30g harmadik 20g, szerencsén, genetikán és körülményektöl változhat.

3. A rozsliszt ugyanolyan jó mint a rizsliszt sőt még egy picit jobb. Ugyan addig kell sterilizálni. 15 psi 1.5 óráig.

4. 50%

5. Addig kell a casinged nedvesiteni ha meg fogod akkor pár csepp jöjjön ki belőle. A lényege hogy nedves legyen nem pedig csurom víz. Kagyló por nem kell hozzá egyenlőre, rost pedig nem ártana nagyobb termésre lehet számitani mivel a rost tartalmaz tápanyagot és a vermikulit pedig nem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 11. 00:34
 
 
jah, meg annyi, hogy a casingem alapja vermi+barnarizsliszt
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 11. 00:30
 
 
hali, lenne par kerdesem, kerlek valaszoljatok!!
1.
szerintetek ha fogtam egy mikros dobozt, az aljara tettem 1cm steril vermit, majd 2db 2dl sutit 2-2 darabba vagtam(hosszara), azokat ratettem.. ezutan tettem ra kb 1cm vermit, majd 3 nap mulva fogtam a dobozt, a felso vermi reteget leontottem( persze maradt meg a sutidarabokon mert mar kezdte atnoni a cuccot) majd meg 2 2dl sutit tettem ra, mindegyiket vagy 20 darabba vagva es erre tettem ujra 1cm steril vermit akkor ez nem lesz gaz?
rendesen no tovabb majd? Golden Teacherrer "dolgozok".
2.
Szerintetek ebbol mekkora termes varhato, mondjuk 1 flush alatt?
3.
egyebkent a 2 elso sutit 02.26-an tettem el es 8 nap mulva mar teljesen benotte kivul-belul a myc! meg kb 15 poharam fejlodik most barnarizs+vermi. emellett van meg 5 rozsliszt+vermi
a rozsosokat ma tettem el es persze meg nem latok semmit.. altalaban 3-4 nap es mar eszreveheto a novekedes. onnantol mar gyorsan megy az egesz.. de a kerdesem az lenne hogy a rozsliszt+vermi is jo taptalaj? nem kell tobbet sterilizalni mint a rizsliszt+vermis sutit, mert ugye a sima rozsszemeket be kell aztatni 24 orara +1.5 ora kuktazas... hogy semmi elet ne maradjon benne..?
4.
a sterilizalatlan vermikulit casing szerintetek az esetek mekkora reszeben okoz fertozest?
5.
3/1 arany (vermi/viz) casingnek jo? egyelore nincs kokusz rostom, igy is erdemes pl. kagylohej port adni hozza?(csinaltam mozsarban kagylobol.. szep kis munka volt :D)


bocsi a pontokba szedes miatt, csak erthetobb akartam lenni!!:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 10. 20:28
 
 
Fehér tejszínűnek kell lennie. Semilyen más színű nem lehet mert akkor fertőzés. Maláta kivonattal próbálkoz szerintem a méz és hasonló dolgok nem tökéletesen alkalmas rá.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 10. 20:11
 
 
Dart Vadertöl kaptam ezt az üzenetet:

3 napja csináltam Liquid Culturet 4%-os virágméz oldatbol 200ml-ert majd beoltottam a maradék thai spórával... ma megnéztem és ami azt illeti szép kis fehér pöttyök/szálak vannak az oldatban láttam kicsit megkeveztem (ahogy a bort lötybölik a pohárban a szagértők :P), és láttam, hogy van 1-2 barna szál is benne... most az a méztöl van (kicsapódás?) vagy valami fertőzés lehet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 8. 02:26
 
 
Nem tom nekem, miért nem jönnek össze a rozsos telepek.
Következö alkalommal úgy próbálom meg, hogy egy kis tyvek szellőzőt csinálok a tetejére. Azt vettem észre, hogy ha tud szellőzni, akkor eltávozhat a fölös víz, illetve mintha a micéliumnak is jobb lenne. (Bár inkább a fölös víz elpárolgása miatt indulhattak neki.)
Merthogy kíváncsiságból levettem az egyikről az alufóliát, és a két kis lyukon tudtak szellőzni és az egyik teljesen körbe lett szőve. A baj az, hogy nem tudom eldönteni, hogy gombaspóra-e vagy valami más amit nem szeretnénk. Illatra, hát nos nem olyan jó mint a vermis gombik, de mintha a rozs alapból is ilyen savanykás illatú lenne. Amellett mintha éreznék gombaillatot is. Haver is érzett. Nem tom, hogy megtartsam-e. Inkább majd küldök képeket!

Vermis sütit én nem rázogattam és jók lettek. Max az elején jó egy kicsit megforgatni, amikor az oldatot befecskendezed.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 8. 01:05
 
 
hello!szeretném megtudni hogy a vermikulitos sütiket kell-e rázogatni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 7. 12:57
 
 
nem tuggyátok hogy lehet a nedvességet eltüntetni az üvegből?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 7. 08:58
 
 
na az nekem is kellene mert tegnap kifogytam belőle... esetleg mailban megbeszélhetnénk a részleteket :)

SAMAN: lehet hogy spóra minőséggel volt a gond... de szerintem sikerült valami bacit is elkapnija... most beáztattam egy adag barna rozst... majd meglátjuk azzal mi lesz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 6. 23:16
 
 
Ha büdi akkor fertőzés.
Kénytelen leszek venni 100 liter vermikulitot. Na ez jó ideig rajtam lesz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 6. 20:59
 
 
Sok mindentöl függhet. Spóra minőség, mennyiség, hőmérséklet, fertőzés, táptalaj. Erős a gyanúm hogy a spóra minőséggel volt a gond.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 6. 14:45
 
 
most dobtam a kukába 7 sütit :(
miért va naz hogy egyáltalán mégcsak be sem indultak???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 6. 10:32
 
 
Sajnos ez a süti hátrányai. A nagyokat lekell szedni és meghagyni a többit megnőni van amikor sohasem éri el a normális nagyságát de nem minden esetben.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 6. 00:08
 
 
én is tegnap flusoltam meg a kicsikét 1 nagy nőt meg 2közepes jó fless adott. kiszórta a spóráit és nem nagyon akarnak a többi kicsik nöni. nyugtassatok meg hogy lesz még szüretem :s
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 5. 23:52
 
 
Zoli nem ez a része a dolognak a legnehezebb, úgyhogy gondold át, hogy bele akarsz-e vágni.

Az egyik süti második hozama elég gyér lett. Nem tudom miért. Lett egy viszonylag nagy gombi és sok kicsi vagy közepes. Van annak értelme, hogy a nagyot leszedem, és megvárom mi lesz a többivel? Esetleg nem szedem le a nagyot, akkor sem ha már elszórta a spóráit, hanem tovább várok és hagyom, hogy a kicsik háha nekiindultak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 5. 18:47
 
 
Zoli! F.S.R.E! Nem hiszitek el mit találtam ma a cba ban.........
gyesztenyelekvár,narancslekvárt aminek az üvege ivelő nyakú tehát kijönne a süti belöle.meg ijen kis sütiknek kaviáros üveg ivelő nyakkal.
a lekváros üveg ára 700_500forint között.a kaviárosé.300 valamennyi.
de jó még az ijen nutella ami pohárkiszerelésben van. csak ki a f@szom akar kaviárt enni (venni) na megérte keresgélnem:) boldog vagyok
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2007. március 3. 20:13
 
 
Na hali.

Hat eskuszom nem tudom mi van hey...szerintem valami termeszetfolotti ero nem akarja hogy en gombahoz jussak.
Kb 1.5 eve foglalkozok ezzel az egesz temaval de sehogysem tudtam hozzaferni..eloszor probalkoztam postai utanvetellel rendelni, nem jott ossze; azutan probalkoztam kartyaval rendelni, elutasitottak....azutan meg felraktam ajanlott levelbe 50 eurot s hat nem elveszett?:D
Volna egy kerdesem....eleg erdekesen fog hangzani, ojan csoves modra...mar csak az toletek ha kapok segitseget. Na szoval az volna a kerdesem hogy valaki nem tudna ha megkerem szepen nekem hazilag csinalni egy lenyomatot, es postann egy boritekbann elkuldeni, szerintem nem jelentene neki a vilagveget es nekem egy uj vilagot jelentene...Ha netan van valaki aki tud es akar segiteni az legyszi irjon a legyolo_galoca@yahoo.com-ra es ha erdelybe jon...pontosabban csikszeredaba az azelott szoljon es majd meghalalom jo sok galival:))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. március 3. 19:00
 
 
Valamelyikőtöknek van valamilyen tapasztalata a B+ nevű fajtával?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 2. 16:06
 
 
Thx Sámán. Te hogyan csinálod a rozsos telepet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 2. 07:09
 
 
A cubensis micélium egy és ugyanaz csak a genetikája más. 2 fajta összenől amelyiknek erősebb a genetikája az győz és az az egy fajta fog nőni továbbra is de nem irtják ki egymást csak az egyik a másiká vállik de egyébként meg igazad van abba hogy több tápanyagaot használ fel ilyenkor. Sütit lehet casingelni vermis réteggel de ha már ezt szeretnéd akkor miért nem csinálsz sima casinget? A rozs valószinű túl vizes volt és azért fertőződött meg. Legközelebb probáld meg élő micéliummal nem pedig spórával.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 1. 19:46
 
 
vermis sütit érdemes casingolni vagy gáz? szerintem bunkóság ugy rendelni hogyha nem kültem lenyomatot vissza. vagy nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 1. 18:07
 
 
Beoltottam eme leírás alpján 3 rozsos befőttesüveget.
http://www.shroomery.org/8432/From-syringe-to-print-using-rye

Sajnos mind a három besült. Nem nőttek, megszagoltam, büdi, kidobtam.
Nem tudom, hogy hol csesztem el, mert elég ideig voltak áztatva, és elég ideig is voltak kuktázva. És elő is főztem őket ahogy írja. Egyedüli eltérés az, hogy nem csináltam nekik levegőztetőt mert nem volt Tyvek-em. Bár Sámán szerint úgyse kell a micinek levegő.
Segítene valaki akinek már vannak rozsos tapasztalatai plz!
Lehet pf sütit is casingelni, de azt hallottam, hogy abban kevesebb a tápanyag. Thx!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 1. 17:53
 
 
Az egyik kinyírja a másikat, de ehhez elhasznál egy csomó tápanyagot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 1. 07:10
 
 
Ha 2 fajtát oltasz akkor is csak egy fajta fog teremni. Valamelyik spóra a kettő között fog nőni. Kicsi és kevés termőtest fog képződni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 1. 00:27
 
 
persze mind az enyém. nekem bejön nagyon a gomba, nagyon megváltoztatta a mentális gondolkozásomat és tisztelgek az istene elött. olcsóbb mint a weed elöállitása, gyorsabb, jobb, érdekesebb.izgalmasabb.főleg kombózva mosojfűszerrel:)
Kösz mindenkinek aki ellátott infókal.


mi lesz ha egy sütitbe 2 fajta gombi spór.t fecskendezünk???
brazil+goldenteacher=?????? próbálta már valaki?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 28. 21:43
 
 
pshyFarmer! A linken a többi kép is a te zöldséges kertedről készült? Mármint ott kinn Hollandiában. Mert királyul néznek ki a többiek is. Téged mi vitt a zöldségtermesztésből a gomba irányába? Igazából az én ismerőseim is először zöldséget neveltek, aztán tértek át erre az egyszerűbb gombára.

Üdv!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 28. 20:07
 
 
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚRIIIIIIISTEN!!!!!
egy hónapja sincs hogy mekaptam a lenyomatot de már nönek!!!
nagyon flesssss! és az elsö growom:)
http://www.weedfarmer.com/pictures/v/eFellni/13nappal+az+__vekiszed__sb__l.jpg.htm
l
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 28. 09:06
 
 
Ha feladod a levelet a postán akkor fizetsz egy fix összeget oszt csá. (kb. 200-300Ft)
A postásnéni-bácsi ragaszt majd rá vagy pecsétel vmit nem tudom, lényeg hogy azzal nem kell törődnöd.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psylord2007. február 27. 18:47
 
 
Hello!Minden Kertészmérnöknek...
Még elég kezdö vagyok.Ezért a segitségetekre lenne szükségem.Lenne néhány kérdésem:
1.Ha jól értelmeztem az Fsre-én.Feladom erre a cimre a levelt:
FSRE
Postbus 98
6600 AB WIJCHEN
Holland
Benne egy másik levélel vissza fele megcimezve.Kérdés Bélyeget is kell rá raknom?.
Beleteszem még az 1 Eurot valami keményre ragasztva pl kartonpapir darab.Meg egy listát 5 fajtával.
Feladom.Nem ajánlva. Légipostán hogy gyorsabb legyen.
2.Vermit honnan lehet szerzni(Mo.-on)?Illetve mivel lehet helyetesiteni ha nincs.És akkor miböl áll a táptalaj és milyen arányban kell keverni az összetevöket?
3.A http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/ethno.html
oldalon gondolom jók a termesztési infók.
4.Melyik fajtát érdemes termeszteni szerintetek?
Én a Golden T.re szavazok...
Elöre is kösz minden tanácsot:by psylord
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 26. 00:58
 
 
szerintem ijen 10 forintos nagyságúak és 50es közötti. aztán alá vermi felé kokuszrost és még egy réteg vermi. )én igy nyomom de kb 3hete kaptam meg a lenyomatot és csináltam 23 sütit meg 5 casineget. annyira jó!!!!!!!!!! nem birom hogy ne csinájjak még. fanatikus lettem (persze hollandiába lakok:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 25. 22:55
 
 
Szerintetek mekkora darabokra érdemes felaprítani casingelés előtt a sütit? Olvastam már azt, h jobb ha minél nagyobb darabokra vágom, de azt is hogy minél apróbbra érdemes. Most mi az igazság?
Thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 25. 22:19
 
 
mi lenne ha a gobát nem kiszáritanák hanem lefagyasztanák. szerintem ugy több hatóanyag marad benne meg a sulya is több lesz. ti vennétek fagyasztott gombát?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
teletabi2007. február 25. 19:55
 
 
hmm ez jól hangzik ez a módszer, köszi!


amúgy nem lettek vészesek a gombák, csak a szár tövénél van egy kis fehér penész, a gombát nem támadta meg és le lehetett kaparni, tiszta kék a belseje :) étvágygerjesztő...

majd írok ide a hatásról... ha nem írnék 1 hét múlva se akkor mérgező volt :D

peace and mushroom powa'
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 25. 15:40
 
 
Ez tényleg jobb. Köszi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
edgy2007. február 25. 09:02
 
 
Spórafecsihez egyszerű és bevált módszer: egy csíkzáras zacskóba, minél sterilebb körülmények között beletenni egy frissen kinyílt kalapot (ha nem árasztotta még el a szárát a fekete spóraeső akkor még mehet), lezárni a zacsit és várni mondjuk 12 órát, de úgyis látszik, ha kieresztette őket. Kalap kivesz sterilen. Előtte pl. mikróban forralt vizet felszívni a steril fecskendőbe és várni amíg kihűl. Ezután a spórás zacsit kívülről letörölni mondjuk alkohollal és beszúrni a tűt (vigyázva ne szaladjon ki a másik oldalon). Víz be, összeráz, felszív és kész a friss spóraoldat. Mehet pár órát hűtőbe oltás előtt, hogy rehidratálódjanak a spórák, de eláll így akár több hétig is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 23. 14:20
 
 
Nekem amikor a körbeszőtt sütit kiraktam akkor majd egy hét kellett amíg megjelentek a gombik. Utána felgyorsult a dolog és pár nap alatt kifejlődtek. Utána már nőnek mint a gombák. :)

A spóralenyomat levételének procedúrája még nekem is hátravan. Még nem csináltam ilyet, de már sokat halottam róla.

Egy szép nagy kalapot steril ollóval/pengével levágsz. Rárakod alufóliára, hogy majd arra szórja le a spórákat. Ezután az egészet leborítod üveggel, hogy ne szennyeződjön, de úgy, hogy levegőzni is tudjon. Én valszeg csinálok egy műanyagpohárra tyvek szellőzést mert az sem jó ha berohad. Ha levegőzni tud a tyveken keresztül akkor nem fog, és a tyvek megszűri a levegőt. Ígyhagyod, vársz egy napot és van egy lenyomatod. Mindezt a legnagyobb sterilitás mellett kesztyűben. (Glovebox még jobb.)

Én így akarom majd csinálni de javítsatok ki ha vmi rossz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 23. 10:33
 
 
az eggyik sütimet meguntam és kinyitottam hogy mi van vele mert nem nőtt. kivettem belöle 2 ,5centi átméröjű gyolyót
amit kiraktam a terráriumba és 3rom nap alatt ojan fehér lett a 2es micitől mint az állat csak ma reggel láttam benne egy jókora kék foltot .szerintetek gáz vagy csak a pszilocin? ja és a vermis barnarizslisztnél hány nap amig el kezd nöni? thanx peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
teletabi2007. február 23. 10:24
 
 
hi

akkor valószínű ezt rontottam el, hogy locsoltam. Sajnos a körülmények sem voltak megfelelően sterilek.

Amúgy a gombák a penész előtt már megvoltak...úgy nőttek mint állat :)

Érzékeny búcsút veszek akkor a "hibás" teleptől és kezdek egy újat :)

-----------------------------------------------------------------------

Le tudná valaki írni, ha megvan a kész gomba és szeretnék belőle telepet csinálni, akkor hogyan kell a spórát kivarázsolni belőle ?

peace
tabi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 22. 22:58
 
 
Kösz sámán.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 22. 21:21
 
 
Ha víz éri a termőtestet akkor hamarabb nyílik ki a kalapjuk. Sötétben vastagodik fényben pedig hosszra nől igaz hogy a termőtest nem a fény miatt nől csak elindítja a növekedési folyamatot. Nem mindegyik éri el az átlagos nagyságot ezt nevezzük abort-nak amikor megáll a növekedésben és be feketedik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 22. 20:25
 
 
Lehet vhogy késleltetni a gombát abban, hogy minél később nyíljon ki a kalapja? Ez a kérdés akkor merült fel bennem, amikor a termésnél azt vártam, hogy még nőjenek a testek. Voltak egész kicsi gombik is amelyeknek kinyílt a kalapja és kezdett spórákat dobni. Arra gondoltam, hogy túl sok napfény érte őket, mert ablak mellett voltak. (A hőmérséklet megfelelő volt.) Azt gondoltam, hogy minél több fény éri őket annál jobb, de erről már nem vagyok meggyőződve.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 22. 18:48
 
 
Azért ha a gombák már a penész előtt megvoltak, vagy akkor már nagyon fejlettek voltak amikor a penész megjelent, én lehet, hogy megkostolnám a már meglévő gombákat.

De ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz :)

Üdv!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 22. 16:29
 
 
Soha nem szabad készen telepet venni. Valószínű hogy a víz miatt alakult ki a zöld penész. Nem szabad locsolni. Ha a gombák nőnek és penészes a telep akkor átveheti a toxikus anyagokat ami káros az egészségre van amelyik halált okozhat és nem tudod használni a továbiakban a spóráikat. Javaslatom csomagold be és hgajitsd el jó messzire ha a továbiakban szeretnél újra próbálkozni mert a levegőben terjedni fog a penész spórái és nehéz lesz a késöbbiekben megszabadulni tőlük. Sajnos van mikor mindenki átesik ezen a helyzeten és nem tud mit tenni. Javítani kell a sterilitás technikádon.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 22. 15:58
 
 
Vásárolt telepekkel nincs sok tapasztalatom, de szerintem te nem rontottál el semmit, ha a víz amivel locsoltad nem volt baciktól hemzsegő. Igazából csak akkor tudja az ember végiggondolni, hogy mit rontott el, ha saját maga csinálja a telepet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
teletabi2007. február 22. 14:06
 
 
gyári gombatelep volt a musmustól, csakhogy 'ércsükegymást'
amúgy nőttek rajta a gombák mint állat.... ami jól néz ki azt meg lehet majd enni ?

Spórák ettől még használhatóak maradnak, ha akarnék másik telepet csinálni ?
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!