|
Legfrissebb hozzászólások (2993 - 3012) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | te Sámán ez a maláta kivonat pontosan mi is? és egyébként hol lehetne ezt beszerezni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Vazze, légy oly jó, olvass vissza, és ne szemeteld tele a fórumot hülye kérdésekkel. Minden le van írva. Thx.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Ok de az elkészités és alapanyagok? Valaki légyszi! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Csiperke gombáról beszéltem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok Milyen gomba is ez.? Valaki légyszi irja le! Meg a modját is az elkészitésnek ,alapanyagok stb. Előre is köszi!
|
| | | | |
| | | | | | | | | | 1. Rendesen fog nőni tovább de nem szabad bántani mert ilyenkor a micéliumnak átkell fonódni a casing rétegen mivel az ad neki egy felületet, legközelebb ne bántsd, gyakori probléma főleg kezdőknél hogy azt hiszik nem jól csinálták mert pár nap mulva nincsen nekik termés. Türelem és sterilitás a 2 fontos kulcs szó.
2. Első flush 80-100g második flush 20-30g harmadik 20g, szerencsén, genetikán és körülményektöl változhat.
3. A rozsliszt ugyanolyan jó mint a rizsliszt sőt még egy picit jobb. Ugyan addig kell sterilizálni. 15 psi 1.5 óráig.
4. 50%
5. Addig kell a casinged nedvesiteni ha meg fogod akkor pár csepp jöjjön ki belőle. A lényege hogy nedves legyen nem pedig csurom víz. Kagyló por nem kell hozzá egyenlőre, rost pedig nem ártana nagyobb termésre lehet számitani mivel a rost tartalmaz tápanyagot és a vermikulit pedig nem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | jah, meg annyi, hogy a casingem alapja vermi+barnarizsliszt |
| | | | |
| | | | | | | | | | hali, lenne par kerdesem, kerlek valaszoljatok!! 1. szerintetek ha fogtam egy mikros dobozt, az aljara tettem 1cm steril vermit, majd 2db 2dl sutit 2-2 darabba vagtam(hosszara), azokat ratettem.. ezutan tettem ra kb 1cm vermit, majd 3 nap mulva fogtam a dobozt, a felso vermi reteget leontottem( persze maradt meg a sutidarabokon mert mar kezdte atnoni a cuccot) majd meg 2 2dl sutit tettem ra, mindegyiket vagy 20 darabba vagva es erre tettem ujra 1cm steril vermit akkor ez nem lesz gaz? rendesen no tovabb majd? Golden Teacherrer "dolgozok". 2. Szerintetek ebbol mekkora termes varhato, mondjuk 1 flush alatt? 3. egyebkent a 2 elso sutit 02.26-an tettem el es 8 nap mulva mar teljesen benotte kivul-belul a myc! meg kb 15 poharam fejlodik most barnarizs+vermi. emellett van meg 5 rozsliszt+vermi a rozsosokat ma tettem el es persze meg nem latok semmit.. altalaban 3-4 nap es mar eszreveheto a novekedes. onnantol mar gyorsan megy az egesz.. de a kerdesem az lenne hogy a rozsliszt+vermi is jo taptalaj? nem kell tobbet sterilizalni mint a rizsliszt+vermis sutit, mert ugye a sima rozsszemeket be kell aztatni 24 orara +1.5 ora kuktazas... hogy semmi elet ne maradjon benne..? 4. a sterilizalatlan vermikulit casing szerintetek az esetek mekkora reszeben okoz fertozest? 5. 3/1 arany (vermi/viz) casingnek jo? egyelore nincs kokusz rostom, igy is erdemes pl. kagylohej port adni hozza?(csinaltam mozsarban kagylobol.. szep kis munka volt :D)
bocsi a pontokba szedes miatt, csak erthetobb akartam lenni!!:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Fehér tejszínűnek kell lennie. Semilyen más színű nem lehet mert akkor fertőzés. Maláta kivonattal próbálkoz szerintem a méz és hasonló dolgok nem tökéletesen alkalmas rá. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Dart Vadertöl kaptam ezt az üzenetet:
3 napja csináltam Liquid Culturet 4%-os virágméz oldatbol 200ml-ert majd beoltottam a maradék thai spórával... ma megnéztem és ami azt illeti szép kis fehér pöttyök/szálak vannak az oldatban láttam kicsit megkeveztem (ahogy a bort lötybölik a pohárban a szagértők :P), és láttam, hogy van 1-2 barna szál is benne... most az a méztöl van (kicsapódás?) vagy valami fertőzés lehet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem tom nekem, miért nem jönnek össze a rozsos telepek. Következö alkalommal úgy próbálom meg, hogy egy kis tyvek szellőzőt csinálok a tetejére. Azt vettem észre, hogy ha tud szellőzni, akkor eltávozhat a fölös víz, illetve mintha a micéliumnak is jobb lenne. (Bár inkább a fölös víz elpárolgása miatt indulhattak neki.) Merthogy kíváncsiságból levettem az egyikről az alufóliát, és a két kis lyukon tudtak szellőzni és az egyik teljesen körbe lett szőve. A baj az, hogy nem tudom eldönteni, hogy gombaspóra-e vagy valami más amit nem szeretnénk. Illatra, hát nos nem olyan jó mint a vermis gombik, de mintha a rozs alapból is ilyen savanykás illatú lenne. Amellett mintha éreznék gombaillatot is. Haver is érzett. Nem tom, hogy megtartsam-e. Inkább majd küldök képeket!
Vermis sütit én nem rázogattam és jók lettek. Max az elején jó egy kicsit megforgatni, amikor az oldatot befecskendezed. |
| | | | |
| | | | | | | | | | hello!szeretném megtudni hogy a vermikulitos sütiket kell-e rázogatni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem tuggyátok hogy lehet a nedvességet eltüntetni az üvegből? |
| | | | |
| | | | | | | | | | na az nekem is kellene mert tegnap kifogytam belőle... esetleg mailban megbeszélhetnénk a részleteket :)
SAMAN: lehet hogy spóra minőséggel volt a gond... de szerintem sikerült valami bacit is elkapnija... most beáztattam egy adag barna rozst... majd meglátjuk azzal mi lesz :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha büdi akkor fertőzés. Kénytelen leszek venni 100 liter vermikulitot. Na ez jó ideig rajtam lesz.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Sok mindentöl függhet. Spóra minőség, mennyiség, hőmérséklet, fertőzés, táptalaj. Erős a gyanúm hogy a spóra minőséggel volt a gond. |
| | | | |
| | | | | | | | | | most dobtam a kukába 7 sütit :( miért va naz hogy egyáltalán mégcsak be sem indultak??? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sajnos ez a süti hátrányai. A nagyokat lekell szedni és meghagyni a többit megnőni van amikor sohasem éri el a normális nagyságát de nem minden esetben. |
| | | | |
| | | | | | | | | | én is tegnap flusoltam meg a kicsikét 1 nagy nőt meg 2közepes jó fless adott. kiszórta a spóráit és nem nagyon akarnak a többi kicsik nöni. nyugtassatok meg hogy lesz még szüretem :s |
| | | | |
| | | | | | | | | | Zoli nem ez a része a dolognak a legnehezebb, úgyhogy gondold át, hogy bele akarsz-e vágni.
Az egyik süti második hozama elég gyér lett. Nem tudom miért. Lett egy viszonylag nagy gombi és sok kicsi vagy közepes. Van annak értelme, hogy a nagyot leszedem, és megvárom mi lesz a többivel? Esetleg nem szedem le a nagyot, akkor sem ha már elszórta a spóráit, hanem tovább várok és hagyom, hogy a kicsik háha nekiindultak. |
| | | | |
|