|
Legfrissebb hozzászólások (2943 - 2962) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | egyebkent nincs jo otletem szaritasra.. most silica gelt hasznalok egy tal aljara dombtam belole vagy 5-6ot felette van egy halo azona gombak es egy teto az egeszen. |
| | | | |
| | | | | | | | | | na az a helyzet hogy többen félreértettetek, én a h2o2-vel 1 kis pusz esélyt akarok a sterilitásra, mivel beoltom aztán kifőzöm és csaak utánna oltom az LC-vel mikor már a h2o2 nem veszélyes rá... épp ezért kérdezem, hogy mikorra bomlik le... mikor biztonságos már az LC számára a h2o2-vel kezelt táptalaj? pl kukorica |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szia A h2o2 NEM roncsolja a mycéliumot (csak kicsit;) Mivel csak 3%-os
Van egy javaslata Csubakkának, forrald fel 2 nap x1,5 óráig a poharat, aztán LC+h2o2 fecsibe és oltás. kedves Wookie havernak már sok sok ilyenből lett macskája.
NEM PARA!
Így lehet klónozni is, gombinak le a fejjel, törzs banánszrűen megpucolva, 1 deci 3%-os h2o2-be bele, majd kéziturmix, és fecsibe fel.
FONTOS még aznap olts, ahogy kész a fecsi. Lehet utánna is.
Happy cicusmakin'
HMMO |
| | | | |
| | | | | | | | | | Bocsi, hogy már kétszer kérdeztem. :) Legközelebb jobban figyelek. Az zavart meg, hogy azt hittem kölest, vagy rozst casingeltél. Asszem én is kipróbálom, bár először rozsos sütit terveztem (de az még nem jött össze). Még arra lennék kíváncsi, hogy a caingnél is van-e több flush, mint a sima PF sütiknél. Ma dunkoltam az egyik Pf sütit, de most utána megforgattam vermiben is. Jól néz ki, és nagy reményeket fűzök hozzá. |
| | | | |
| | | | | | | | | | a 3008. hozaszolasban leirtam mindent :) koszi a valaszt! most van egy 8 sutis casingem kivancsi vagyok mi lesz belole!
egyebkent most ugy nedvesitem a casinget, hogy fogok egy steril fecsit, teszek bele 1% peroxidos vizet es ezt igy csopogtetem a vermire, oda ahol nem no gomba, es a gombak tovenel levo vermire. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Cambo: max egy hét. Még annyi se. Leírnád nekünk, hogy milyen fajta, és hogy miből csináltad. Mellesleg überfaszán néznek ki! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kukta helyett pasztőrizálhatsz is. Forrald vízben vagy hevítsd sütőben! Én a helyedben inkább így csinálnám, mint h2o2-vel. Véleményem szerint a h2o2 (főleg a 3%-os) önmagában nem fog minden baktériumot elpusztítani a táptalajban. Hogy zárt közegben mennyi idő a bomlása? Na, ez egy jó kérdés. Passz. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hidrogén peroxid roncsolja a micéliumot, ha beoltod akkor nagy valószínűséggel megfog halni a micélium. |
| | | | |
| | | | | | | | | | azért mert nincs kuktám... és nem is lesz a közeljövőben... tecsük fel hogy csinálok egy sütit a szokásos módon viszont a víz amit használok hozzá gyakorlatilag 3%-os h2o2 oldat... és ezt akarom sterilizálni... tehát azért akarom beoltani őket, hogy sterilebbek legyenek... aztán ha kész utánna jöhet az LC. Úgyhogy a kérdés továbbra is, hogy mennyi idő alatt bomlik le a h2o2 3%-os oldata... mennyi idő után olthatom a sütiket...? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Miért akarod hidrogénperoxiddal beoltani a sütijeidet?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | sziasztok!egy kérés,légyszi szavazzatok a kertpont.hu oldalon a baloldali sávban az"Amit a sziklakertről tudni kell" című cikkre!Nagyon köszönöm!!
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv ismét! Valaki legyenszives mondja meg, hogyha h2o2-vel szerném beoltani sterilizálás előtt a sütikéiemt, akkor mennyit kell várnom, hogy lebomoljon a 3%-os oldat? mert nem szeretném az LC-met elpocsékolni... |
| | | | |
| | | | | | | | | | :D
Ezt ismertem, de köszi. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | sorry benéztem a dolgot :(
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Szasztok
Egy ismerősöm "agaricus Cubensist-t" akar termeszteni kint a nyáron. Nincsen valakinek ismerőse aki csinált már ilyet.Egyszerű módszerek érdekelnék csak legyen kint is neki.
Szal valami tek kéne milyen mélyre ásson mivel takarja meg ilyesmi.
Vagy valami info a Shroomeryn kívűl.
Thx Móricz HMMO |
| | | | |
| | | | | | | | | | Vízben forralhatod. Sokan párna huzatot használnak de bármit használhatsz befőtes üveg is megteszi vagy egy erős zacskó. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sámán! nagyon jó ötlet a trágya! nagyon falja a kettes mici! jó ugy ha vizben felforralom? |
| | | | |
|