DAATH

Rengeteg hazugság van a világon, és a legrosszabb, hogy a fele igaz.

Sir Winston Churchill

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (2913 - 3012)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2007. március 26. 22:57
 
 
Hello!!!

Sámánal ne is foglakozatok kicsit zizi a srác:DDDDD

de viszont gyüjtsetek kv zaccot is a szalmás szaros cuchoz és ne marha hanem ló szart használjatok a marha az kényeseb sokkal jah meg még egy kevés meszet is kell hozzá adni egy jó öreg grower a következőkép csinálja és ez a grower nem én vagyok csak az informálodási kényszermnek kösszönhetően tudom ezekt a dolkoat.a grower egy nem magyar ember akitől azok a képek származnak amiket lejjeb belinkeltem a szart hippóba áztatja sterilizálás ellőt
persze simma hippoba
nem illatosba olyat vegyetek ami tiszta klor
arányok és mégegyszer hangsulyozom ne legyetek tompák ez a modszer a legdurvábban termő modszer

kvzacc 2/10
marha vagy ló kula 5/10
bele a vermi vagy kokusz 5/10
jól összekever
sterilizál kuktával is innkáb 2 óra
fözzve 4óra

szalma fontos pasztörizálás 80-90 fokos vizbe áztatni fél órát-1orát
kinyomkodni ezután amenyire csak birod zacskó alura szalma kb a süti mennyiséged 2x ese rá a süti széttröve rá a szaros kvzaccos éppenhogy meszes cucu ami ugyan annyi mint a süti rá a szalma megin rá a süti megin rá szaros zacc rá szalma zacskó lezár összenyom amennyire csak birjátok zacskó szája lekötöz be a 30 fokba 1 hétre vagy max 2 re amig be nem fonja be az akváriumba
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 26. 22:12
 
 
Bocs az enyém is megváltozott.

agentmoricz@gmail.com

Thannxx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 26. 22:09
 
 
Sziasztok.

Cambo, Nehari de nem tudnál adni egy mailt, hogy meglegyen a címed, mert szeretnék kérdezni egyet s mást...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 26. 15:59
 
 
koszi szepen! :)
amugy ma vettem en is marhatragyat.. 25 litert.
pluszba 2500ert egy olyan homerot ami mer 100 fokig, hogy pasztorizalhassak en is nyugodtan.:)

mar csak szalmat kene szereznem... hol a legegyszerubb varosban? kisallat kereskedes?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 26. 01:03
 
 
Ok, szóval 1,5 óra 70-80 ˙C -os hőmérsékleten.
Cambo állatiul néznek ki a casingjeid. Csak így tovább!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:48
 
 
nem szoktam inkubatorba visszarakni casingeles utan. terrariumba teszem csak kicsit feljebb van veve a homerseklet mint termotestkepzesnel. igy sztem jobban hasonlit a termeszetes kozeghez. bar tudom ez nem fontos, mert semmi sem termeszetes a gombanak sztem az otthoni termeszteskor :P:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 25. 21:43
 
 
Amikor a sütit hozzá adod akkor is nagyon sterilen kell dolgozni. Bármikor megfertőződhet nem csak oltásnál hanem a végén és akkor sajnos búcsút kell venni tőle. Vermi nem kell a casingedre mivel már túl késő mert már a teráriumba van. Legközelebb amikor veszed ki az inkubátorból ha megjelenik pár micélium folt akkor tehetsz rá casing réteget ami steril, így a lemaradott réssze utoléri a többit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:42
 
 
Sárkány hátán:

sztem amit te irtal az inkabb sterilizalas. mindenhol azt olvastam, hogy a pastorizalasnal 1.5 orat fozod 70-75C korul.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:40
 
 
http://www.fsre.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=57

a contactnal van a cim :)

de ha megnyitod az osszes hozzaszolast, sztem konnyen raakadhatsz hogy is megy ez.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 25. 21:39
 
 
Trágya/szalma pasztőrizálásnak jó az ha:
vastagabb zacsiba belerakom a keveréket, forró vízben forralom 3 óráig, hagyom kihűlni és aztán megint forralom 3 óráig.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 21:36
 
 
kössz a linket, bár mondom sajnos nem sokat segít, mert nem tudok angolul egyenlőre :S ... Rendelni viszont mindenképpen szeretnék ... de így nem nagyon megy ... Tudnál egy két linket dobni,hogy pontosan hogyan is megy ez?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 25. 21:36
 
 
Abortra és kicsi termőtestre is vonatkozik ez. Amikor még csak primadora akkor termeli a hatóanyagot a legjobban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 21:34
 
 
Eltudnátok magyarázni ,hogy hogyan kell innen rendelni, sajnos nem tudok angolul :S ...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:34
 
 
yon: http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Cat/0/Number/1196260/an/0/page/0
ez egy reszletes leiras nehany p.c. fajrol..

egyebkent ahogy nezem az fsre-t, pink buffalot kernek sztem, per pill:) jot hallottam rola:)

S á M á N koszi a valaszt! nem semmi milyen kepek! remelem nekem is lesz egyszer hasonlo :)
lehetseges, hogy a napokban megprobalom a marhatragyas modszert. egyebkent amikor a tragya+szalmahoz hozzaadod a sutit akkor a sterilitasnak nem kell olyannak lennie mint mondjuk fecskendo kesziteskor ugye? elmeletileg a tragya eleg ellenallo, foleg ha van benne eleg "jo baci", ugye?

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/casing3.jpg
ez egy 8 sutis casing, szerinted az atnott reszekre tegyek meg vermit?

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:20
 
 
igen, de elfelejtettem irni, hogy az abortokra gondoltam. azt olvastam shroomery-n pf tek tutorial vege fele, hogy:

"Some of the first mushrooms to form are "aborts" (convoluted caps, gnarly stems and stunted growth), and ironically they are primo in magic alkaloids. They are even more powerful in magic than the stately beauties that will soon dominate the cake. The tiny "baby mushroom" aborts are likewise good. After witnessing the growth of the fungus, recognition of these aborts is easy."
...
"The secret to potent mushrooms is in their age when picked. It has been scientifically proven that the small immature specimens are significantly more potent than the larger mature specimens. Over half of the small primordia that first form will abort (cease growing, convolute and deform). Pick these before their heads turn black. A pointed knife blade works well for removing these high potency primodia. These are among the most potent. The abortive mushrooms are also high potency. Harvest them when they are young and before their heads turn black. When the fruitbodies are normal, harvest them before the veil under the cap breaks. The mushrooms will be smaller and their heads will be roundish"
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 21:16
 
 
Cambo ...

És innen melyiket érdemes megrendelni és hogyan, bocs a sok kérdésért de még sohasem rendeltem ... :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 25. 21:15
 
 
mg007: Fény és hő bontja a hatókat.

trillanka: Ha trágyát szeretnél paszturázni akkor legalább 2×3 óra. Bármilyen trágyát használhatsz persze amiben elég tápanyag van marha, ló vagy akár kecske trágya is jó. A trágyát nem oltani kell hanem spawnolni hozzá adsz élő micéliumot (agar vagy izolálod akár egy kisebb db micélium) legtöbben egyszerűen hozzá adnak egy beszőt sütit jól összerázzák casing rá 50/50 rost/vermi és be az inkubátorba.

cambo: 30/70 % szerintem a legjobb megoldás. 30% trágya 70% szalma picivel több kell mint tudjuk hogy a szalma útvonalat csinál a micéliumnak. 250ml süti elég 1 liter trágya/szalma keverékhez.

Szárítás: Ventilátor utána pedig kálcium klorid.

A kissebb termőtestek potensebbek lehetnek mivel a hatóanyag tartalom növekedés nem arányos a termőtest növekedéssel.


És íme a képek:

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d3e833002.jpg

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d44e8cad8.jpg

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d47a69a9a.jpg

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d499a9df2.jpg


Hm végre kezd jó idő lenni itt nálunk hollandiába:)

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psylord2007. március 25. 21:07
 
 
cambo szerintem teljesen mindegy hogy egészben vagy szétvagdalva száritod.Vegyi uton a legminimálisabb a hatóanyag vesztés.Ezt a potens dolgot hogy érted ?ha arra célzol hogy a kisebb gombáknak nagyobb a hatóanyag koncentrációja ill. erösebbek akkor:
A gombik akkor mondhatóak éretnek ha a kalap el kezd kinyilni vagy leszakad a kalap alatti kis háló.Ekkor mondható a legmagasabbnak a koncentráció.Ekkor kell szüretelni.Túl nagyra nem érdemes növeszteni öket mer csak elvonják a tápot az ép fejlödöktöl.Illetve mint irtam ekkor a legnagyobb a konc.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 20:16
 
 
nekem egyebkent azzal a modszerrel a szaritas, ahogy lejjebb lehet latni a kepen, masfel nap alatt 75gbol 8-9 g lett.. sztem holnapra csont szarazak lesznek, de altalaban mar mindegyiknek a szara ugy kivan szaradva, hogy ugy torik mint a hurkapalcika.

egyebkent szerintetek ha a nagyobb gombakat szaritas elott osszevagdalja az ember, es ugy szaritja ki a kis rostokat, akkor nagyobb a hatoanyagvesztes mintha egeszben szaritana?

a kis gombak potensebbek, mint a nagyok. ez altalanossagban igaz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 20:10
 
 
pshyFarmer: a gomba egyebkent Golden Teacher fajtaju.. :) koszi a dicseretet :]]]

S á M á N: az 50/50 szalma/tragyat hogyan kell ertelmezni? 50% sulyra? es mondjuk 1 2 dl suti mennyi tragya/szalma -hoz eleg

mg007: szerintem ez a napos modszer nem tul jo otlet, mert ha jol emlekszem akkor a ho es a feny bontja a legjobban a hatoanyagot..

von: http://www.fsre.nl ,de ha egy kicsit visszabolvasol biztos megtalalod vagy 50x :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psylord2007. március 25. 18:44
 
 
mg007 Hát végülis szerintem teljesen mindegy hogy mivel vagy hogyan száritod de egy biztos: Akármit is csinálsz, a lényeg, hogy ne használj hõt a szárításhoz. A hõ nagyon ártalmas a pszichoaktív komponensekre. Drasztikusan csökkented a gomba hatását, ha hõvel szárítod. Mondjuk pontosan nem tudom mi számit a gomba esetében hönek, lehet hogy az még nem hogy kiteszed iróasztalra azt ott süti a nap de háát...nem tom inkább nem kockáztatnék.Másrészt meg gyorsabb. kalcium-kloriddal kb 3 -4 nap.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2007. március 25. 17:54
 
 
szaisztok!!
tudnátok nekem mondani pár dolgot az istállótrágyás szalmás autoklávolásról mit mennyi ideig kell,milyen trágyát használtok és milyen dobozt ,vagy müanyag hőálló zacskót csináltok az elkészítéséhez,mivel oltotok és utána mivel casingeltek?
segítségeteket előre is köszi..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 17:01
 
 
Egy oldalt mondjatok légyszíves ahonnan könnyen lehetne spórát beszerezni ... előre is kössz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 25. 16:30
 
 
Cambo!a cicusok azok cambodsian fajtáuak? nagyon teccenek:) sámán te nem szoktál képeket feltölteni? nagyon érdekelne:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. március 25. 14:05
 
 
Sorra olvasom, h ki ilyen ki olyan technikával szárítja a gombáit. Mi van akkor ha egyszerűen csak kirakom egy fényes, száraz helyre és hagyom hogy magától kiszáradjon, mondjuk egy ablak előtti iróasztalra. Ez mitől rosszabb megoldás, mint különböző nedvszívó anyagok bevetése? Még sosem láttam olyat, h valaki az erdőn szedett vargányáját kalcium-kloriddal szárította volna...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 24. 23:23
 
 
cső!

Lenne egy kérdésem, a spórák beszerzésével kapcsolatban, igazából egy jó oldal kellene ,ahol egy kevés angoltudással is könnyen lehet rendelni, ha tudnátok egy linket adni,azt nagyon megköszönném ;) ...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 24. 13:31
 
 
nah megvolt az elso szuret.. osszesen 111g nedvesen:)

es most kezd el noni a masodik casing:)
tegnap leteszteltuk a kedvesemmel a gombat.. o evett 12gt en pedig 24gt nedvesen. hat csak jokat tudnek meselni :)

kep a 3 nagy gombirol:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/36g.jpg

ezzel szaritok:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/szarito.jpg

errol a keprol azt szeretnem kerdezni hogy potolni kell szerintetek a vermit ott ahol ennyire atnotte?:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/casing3.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 22. 23:54
 
 
Szárítással úgy jártam, hogy vettem vagy fél kiló kalcium-kloridot,
(igaz nem volt drága) de még egyszersem használtam, mert a PC oldalsó ventijéhez odarakom és fél nap alatt csont száraz lesz. Remélem később csak elkopik...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 22. 21:39
 
 
Lacycibin:

Figy, a h2o2 NEM VESZÉLYES a Mycéliumra max később indul be egy héttel, nyugottan oltsd be. Mivel LC-d van az meg mycélium, ezért nem Gáz.

Tutti mert az evok haverok is így csinálják.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psylord2007. március 22. 21:01
 
 
cambo száritás:
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/term.html#SZARITAS

Igaz még nem próbátam de szerintem OK.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 22. 16:56
 
 
egyebkent nincs jo otletem szaritasra.. most silica gelt hasznalok egy tal aljara dombtam belole vagy 5-6ot felette van egy halo azona gombak es egy teto az egeszen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 22. 16:51
 
 
lacicybin01: en is igy csinaltam eloszor tettem peroxidot a sutibe sterilizalas elott.. de ez szerintem teljeslen felesleges, vagyis inkabb pocsekolas. a sterilizacio mindent megold. egyebkent sztem a sterilizalas alatt teljsen lebomlik a h2o2, nekem legalabbis nehany oraval lehules utan sikeresek lettek a sporafecsis oltasok.


amugy lenne egy kerdesem... flush alatt pontosan mit ertunk? azt amikor mindent leszedunk a sutirol/casingrol? mert en ma leszedtem 3 "nagy" gombat. az egyik 11g a masik 12g a harmadik 13g volt. mar kezdett elvalni a kalapjuknal a hartya a torzstol. ez most akkor egy flush volt? ilyenkor mindent le kellene szednem? vagy fokozatosan az eretteket?


kepek:

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/01.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/02.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/03.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/04.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/05.jpg

a 3 legnagyobb a kepekrol osszesen 36g nedvesen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 22. 10:25
 
 
na az a helyzet hogy többen félreértettetek, én a h2o2-vel 1 kis pusz esélyt akarok a sterilitásra, mivel beoltom aztán kifőzöm és csaak utánna oltom az LC-vel mikor már a h2o2 nem veszélyes rá... épp ezért kérdezem, hogy mikorra bomlik le... mikor biztonságos már az LC számára a h2o2-vel kezelt táptalaj? pl kukorica
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 21. 18:17
 
 
Szia A h2o2 NEM roncsolja a mycéliumot (csak kicsit;) Mivel csak 3%-os

Van egy javaslata Csubakkának, forrald fel 2 nap x1,5 óráig a poharat, aztán LC+h2o2 fecsibe és oltás. kedves Wookie havernak már sok sok ilyenből lett macskája.

NEM PARA!

Így lehet klónozni is, gombinak le a fejjel, törzs banánszrűen megpucolva, 1 deci 3%-os h2o2-be bele, majd kéziturmix, és fecsibe fel.

FONTOS még aznap olts, ahogy kész a fecsi. Lehet utánna is.

Happy cicusmakin'

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 21. 16:05
 
 
Bocsi, hogy már kétszer kérdeztem. :)
Legközelebb jobban figyelek. Az zavart meg, hogy azt hittem kölest, vagy rozst casingeltél. Asszem én is kipróbálom, bár először rozsos sütit terveztem (de az még nem jött össze).
Még arra lennék kíváncsi, hogy a caingnél is van-e több flush, mint a sima PF sütiknél.
Ma dunkoltam az egyik Pf sütit, de most utána megforgattam vermiben is. Jól néz ki, és nagy reményeket fűzök hozzá.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 21. 15:38
 
 
a 3008. hozaszolasban leirtam mindent :) koszi a valaszt!
most van egy 8 sutis casingem kivancsi vagyok mi lesz belole!

egyebkent most ugy nedvesitem a casinget, hogy fogok egy steril fecsit, teszek bele 1% peroxidos vizet es ezt igy csopogtetem a vermire, oda ahol nem no gomba, es a gombak tovenel levo vermire.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 21. 15:21
 
 
Cambo: max egy hét. Még annyi se.
Leírnád nekünk, hogy milyen fajta, és hogy miből csináltad.
Mellesleg überfaszán néznek ki!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 21. 15:18
 
 
Kukta helyett pasztőrizálhatsz is. Forrald vízben vagy hevítsd sütőben! Én a helyedben inkább így csinálnám, mint h2o2-vel. Véleményem szerint a h2o2 (főleg a 3%-os) önmagában nem fog minden baktériumot elpusztítani a táptalajban. Hogy zárt közegben mennyi idő a bomlása? Na, ez egy jó kérdés. Passz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 21. 15:15
 
 
nah, most ugy nez ki minden rendben van. szepen fejlodnek a gombik.


http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140359.jpg

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140345.jpg

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140323.jpg

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140435.jpg

szerintetek hany nap a szuretig?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 21. 15:07
 
 
Hidrogén peroxid roncsolja a micéliumot, ha beoltod akkor nagy valószínűséggel megfog halni a micélium.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 21. 14:53
 
 
azért mert nincs kuktám... és nem is lesz a közeljövőben... tecsük fel hogy csinálok egy sütit a szokásos módon viszont a víz amit használok hozzá gyakorlatilag 3%-os h2o2 oldat... és ezt akarom sterilizálni... tehát azért akarom beoltani őket, hogy sterilebbek legyenek... aztán ha kész utánna jöhet az LC. Úgyhogy a kérdés továbbra is, hogy mennyi idő alatt bomlik le a h2o2 3%-os oldata... mennyi idő után olthatom a sütiket...?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 21. 14:36
 
 
Miért akarod hidrogénperoxiddal beoltani a sütijeidet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
peteres2007. március 21. 11:10
 
 
sziasztok!egy kérés,légyszi szavazzatok a kertpont.hu oldalon a baloldali sávban az"Amit a sziklakertről tudni kell" című cikkre!Nagyon köszönöm!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 21. 11:07
 
 

Üdv ismét!
Valaki legyenszives mondja meg, hogyha h2o2-vel szerném beoltani sterilizálás előtt a sütikéiemt, akkor mennyit kell várnom, hogy lebomoljon a 3%-os oldat? mert nem szeretném az LC-met elpocsékolni...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 21. 06:32
 
 
:D

Ezt ismertem, de köszi. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 21. 00:45
 
 
sorry benéztem a dolgot :(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 21. 00:30
 
 

Hali móricz!

Én úgytudom, hogy a már kész táptalajt összekeveri még egy jó nagy adaggal és azt teszi egy gödörbe ami ne legyyen túl mély maximum 1 ásónyom.

de itt irnak a termesztéséröl is:
>http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/HunMus/Psilocybe_Azurescens.html
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 20. 17:07
 
 
Szasztok

Egy ismerősöm "agaricus Cubensist-t" akar termeszteni kint a nyáron. Nincsen valakinek ismerőse aki csinált már ilyet.Egyszerű módszerek érdekelnék csak legyen kint is neki.

Szal valami tek kéne milyen mélyre ásson mivel takarja meg ilyesmi.

Vagy valami info a Shroomeryn kívűl.

Thx
Móricz HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 20. 16:46
 
 
Vízben forralhatod. Sokan párna huzatot használnak de bármit használhatsz befőtes üveg is megteszi vagy egy erős zacskó.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 20. 13:37
 
 
Sámán! nagyon jó ötlet a trágya! nagyon falja a kettes mici! jó ugy ha vizben felforralom?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
botanics2007. március 18. 22:23
 
 
Sziasztok:)

Nem termesztettem gombát soha, nem is ismerek ilyen embert.. de érdekeltek a módszereitek.. :) bocsi hogy így beleszólok...
Olvastam a gonosz bacikról...
Szal lehet hogy hülyeség amit írok most:
de miért nem próbáltok meg egy lájtos antibiotikumos oldatot hozzátenni az ültetőközeghez? mondjuk penicillint, vagy bármit, de csak hígan, mert a gombában is megjelenhet sztem.. de ha ritkán használja valaki a gombát ilyen kis mennyiségű antibiotikum nem veszélyes.. persze csak óvatosan, szal penicillinérzékeny ember ne kísérletezzen penicillinnel megbolondítani a gombáit:)

(Az atibiotikumot penészfajok, és néhány baktériumfajta termeli baktériumölő céllal...)

:) Na.. bocsi tényleg, csak felmerült az ötlet;)

Üdv,
ATI
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 18. 20:27
 
 
KIpróbáltam a dunkolást. A sütiket 18 órára steril víz alá nyomtam. Látványos lett a következő flush. Akinek pf sütijei vannak annak ez kötelező! ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 18. 11:50
 
 
Utólag be lehet fecskendezni steril vizet. Casinget 2 sütiböl célszerű csinálni használhatsz 20-at is de ha csak az egyik fertőzött akkor azt a 19 db-ot is elveszted és akkor lőttek a 20dbos casingednek. Sokkal érdemesebb 10 db 2 sütis casinget csinálni. Amúgy a fedő réteg vastagsága nem változik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 17. 21:19
 
 
termeszetesen nem 10 cm^2, hanem 10 cm^3 a fecsi:) es amig oltok, a felso alut leszedem
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 17. 21:16
 
 
hazajottem.. viszont van egy kis galiba... a feny egyfeszt be volt kapcsolva.. az idozitot rossz fele kattintottam nagy sietsegemben. plusz a vermiretegek kiszaradtak sajna. most benedvesitettem oket.
ilyenkor mit erdemes tenni? most rendbe jonnek? rehidratalodnak?
a ket befottes uvegemben a csomoknal kialakultak kis feher tomor gombok.. sztem kis gombi kezdemenyek.

Sárkány hátán:
a ventis dolog most van megoldas alatt.. ha sikerul, akkor elmondom hogy oldottam meg.
egyebkent sima barnarizs+vermi+viz sutik.
ugy csinalom, hogy fogok egy nagy talat bele a vermi(3/4)aztan a rizsliszt vagy rozsliszt(1/4) vegul pedig a viz(1/4) a viz, ha tehetem akkor mizse asvanyviz, mivel jo olcso, de sokban csak sima csapviz van. ezt a tapanyagot toltom 2 decis poharakba, a tetejukre egy centi vastagon pedig vermit teszek. majd ranyomok egy felbehajtott alufoliat, ra szikszallagozom vagy befottesgumizom, majd meg egy felbehajtott alut szoritok ra siman csak kezzel.
az en kukatmba csak 4 pohar fer. beleteszem oket, felforralom a vizet, majd majdnem takarekra veszem, hogy azert lassan forogjon a kukta teteje es sisteregjen a goztol. altalaban 1 orat szoktam kuktazni.. ennel csak tobbet.

kozben a lenyomatbol megcsinalom a fecskendot.(ha igeny, ezt is leirom)

a poharakat miutan lehultek, 5 helyen oltom 4 egtaj+ kozepen.
a 10 cm^2 fecsibol mindig csak egy vonasnyit teszek lyukankent.

majd beteszem oket az inkubatorba, 27-30 oC-ra.
altalaban 8-10nap ahogy beszotte oket(GT).

annyi kerdesem meg lenne, hogy max hany sutibol erdemes casinget csinalni? vagy tok mindegy, osszetehetek 20at is? valtozik a casing vastagsaga ha no a sutik szama?

egyebkent nekem a leghatasosabb parasito eddig a vermi volt, ugy erzem, de tervezek egy ultrahangos parasitot is.. csak a baratnom nem nezi jo szemmel hogy ilyen sokat koltok(mult honapban 15ot koltottem melegitore..+ meg egyparezret mas felszerelesre) :D de megertett, es mivel en is ot, mert sajnos telleg nem ereszthetem el magam annyira mostansag, max kov. honapban veszek uh. parasitot:):P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 17. 20:52
 
 
Darálva van? mert ha egyben van akkor rázhatod ha liszt akkor nem szükséges.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 17. 17:12
 
 
Fless!A KÖLESES SÜTIT KELL RÁZOGATNI???????(FONTOS)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2007. március 15. 22:08
 
 
Hello
strawlog tech.:): http://forums.mycotopia.net/attachment.php?attachmentid=35569&d=1159639164
2.
http://forums.mycotopia.net/attachment.php?attachmentid=35558&d=11596382

szalma/ló vagy marha szar/kávé zacc/kész süti

fogsz egy vastag szatyrot alura tesszel pasztörizált és nem sterlizált szalmát ez fontos hogy ne legyen teljesen steril mer a bacik kellenek rá a süti kb 2-3x annyi szalmát tegyél alura mint amenyi sütid van tehát pasztörizált szalma alura rá a süti rá a marha vagy lószaros kvzaccos vermis keverék ami steril utána megin szalma és igy tovváb amig a zsákod tetejéhez nem érsz a lényeg hogy szalmával fejezd be fogod zsák szája leköt és összepréseled az egész elegyet amennyire csak az erőd és a szatyrod birja fontos a két végére mikro filteres vagy simma zsebkendőt tenni a szellözés céljából 1 hét befonta be a növesztőbe
ennyi

300g/gomba vizzesen de azér ezek rendes erdei gombák nem ilyen csökevények amiket ti csináltok és ez is cubensis faj tehát eljött az idő hogy ne csökevény gombáitok legyenek :DDDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 14. 18:20
 
 
A perlit nagyon jó megoldás, a lényeg hogy ne álljon egy nagy tócsa a perliten lényege hogy nedves legyen jobban párásít mint akármi. Ha csomósodik akkor 2-3 nap mulva megjelenik a termőtest csak vigyázz arra nehogy overlay-ed legyen ami annyit jelent hogy a micélium teljesen átszövi a casinget és nem tud termőtestet képezni. Ezt úgy lehet megakadályozni hogy amikor kiveszed a casinget az inkubátorból akkor a micélium csak egy két helyen bukkanjon fel és a teráriumba tovább fog nőni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 14. 18:00
 
 
Még egy kérdés. A ventik miatt nem csökken le a páratartalmad?
Az ultrahangos párásítón kívül van vmi olcsóbb mechanikus cucc amivel automatizálni lehet a dolgot? Nálam a perlit néha kicsit keveset nyomat.
Tesóm kölcsönzött nekem egy melegvizes párásítót, de azt gyorsan elfelejtettem mert nagyon meleg párát nyomat.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 14. 17:56
 
 
Gratula, ha van időd légyszi írd le részletesebben, hogy hogyan csináltad a casingeket (mivel oltottad, miben kuktáztad, milyen arányban mi az alapanyag). Az utolsó kérdésedre talán tudok válaszolni. A kókuszrostot is kell sterilizálni tudtommal. Ha elég ideig kuktázod tuti nem fertőződik el. Ja, és sok szerencsét! ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 14. 17:00
 
 
S á M á N, koszi szepen a valaszokat! a rozsos sutijeim is beindultak, nagyon szepen fejlodnek. es legalabb ezek utan nem kell daralnom tobbet barnarizst.:)

most eltettem meg egy ilyen 4 sutis casinget+ van 2 egesz szemu barnarizses, befottes casingem ami mar szepen atnotte magat a vermi retegen. ha felul elkezdenek csomosodni a szalak akkor mennyi ido mulva varhato a termes?

egyebkent az elozo casing is mar latszik 50%ban a vermin, nagyon varom hogy mi lesz(es hogy mikor?).

csinaltam most egy 30 literes muanyag dobozbol nekik terrariumot. ket oldalara tettem 1-1 kis fekete tapegyseges(gepbol) ventillatort. ugy csinaltam, hogy az egyik a doboz oldalanak a felso reszen van az fujja be az oxigent(friss levegot), a masik pedig a tul oldalon lent.. az pedig kifele hajtja a lent felgyulemlett szendioxidot. naponta 2x 15 percet. a casingeket pedig benedvesitettem 23 fok korul vannak.

ma elutazok 3 napra, szombaton jovok vissza. remelem addig nem tortenik semmi baj. ha a casing eleg nedves akkor 3 napot biztos kibir ilyen korulmenyek kozott, ugye?
azert elegge izgulok, hogy ne a vegen szurjam mar el.

egyebkent agyaggranulatummal parasitok es dobaltam be par hiperol(vagy hogy irjak) tablettat a sterilitas vegett.

ha kokuszrostot hasznalok, akkor a benne levo tapanyag miatt mennyivel no meg a fertozes veszely? ugy tervezem most szerzek majd pesten.

kivanjatok sok szerencset! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 14. 14:19
 
 
de ha nem teszik meg, akkor marad a rosszbol is nemde?

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Psylocibe Baeocystis-t mikor érdemes kiültetni? most van egy olyan jó kétliternyi erős mycem... azt mivel keverjem be?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 14. 09:22
 
 
Igazából ezeket a zacskókat nem sterilizálni kell hanem paszturázni ha trágyát tartalmaz ami annyit jelent hogy vizben kell főzni. Vannak jó és rossz indulatú baktériumok ha kuktázva van 15psi-n akkor egyértelmű hogy a jó baktérium is megsemisül ezért paszturálják.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 14. 01:48
 
 
egy másik fórumon épp most megy ennek a zacskós dolognak a tesztelése... az a gondjuk ha jól hámoztam ki, hogy a zacskó nem minden esetben bírja ki a sterilizálást (90 perc 15 psi-n) ami kibirja abban viszont szépen fejlődnek a dolgok... a srác csinált sajátokat ilyen uzsonnatartós (visszazárható) zacskóval, de az nem az a hagyományon ithon kapható uzsonnászacsi volt hanem elég erős anyagnak látszott és tolózárja volt amibe be tudott szorítani egy adag alkoholos vattát... a zacsikat konyharuhába tekerve kuktázza. próba cseresznye :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Acidtrexx2007. március 13. 22:41
 
 
Lehet az lesz:D Legközelebb jobban odafigyelek! Bár nem tom hogy sikerült még is megfertőzni őket! Olvastam azt a hidegretevős módszert amit itt leírtatok (de az is csak a Born Slipy-nek sikerült) bár érdekes h utána nem élte túl a telepe:D szal biztosan nem olyan hatékony ez a módszer mint gondolta:D Köszi szépen mindenkinek a tanácsot (még ha közvetlen nem is nekem írta) Peace...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 13. 22:31
 
 
Próbálkozni mindig lehet. Próbáld azt, hogy elrakod nagyon hidegre, és utána rakod ki a szabadba. Nagy reményeket ne fűzz hozzá, mert a feketepenész ellen ez nem sok. Ráadásul káros az egészségre. Rám hallgatsz, eldobod jó messzire és a drága idődet inkább egy újabb próbának szenteled. De azért ne csüggedj. A türelem (namit?namit?) gombát terem...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Acidtrexx2007. március 13. 21:58
 
 
Olvastam valahol hogy a fertőzött sütiket megcsinálta kültérre a gyerek és (állítólag) le is gyűrte a fertőzést. Gondolom 1 próbát megér addig sem unatkozom:D Peace...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 13. 21:07
 
 
A kérdés már csak az, hogy a zsák sima nylon vagy vmi spec levegőző valami. Mert ha sima akkor fogom magam és egy kissebb méretű kukászsákra ráeszkábálom a tyveket.
Erre a mézes bigyóra majd kíváncsi lennék hogy működik-e.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 13. 20:49
 
 
spawn bag ask google :P

http://www.magicmushrooms.org/products/images/Ganoderma%20Lucidum%201b.JPG

az ami rajta van szerintem 99,99% hogy tywek :) sosem használtam még ilyet :) viszont a mézes LC-m egyenlőre szépen fejlődik, szine olyan tejszerű mint mikor kifőztem, úgyhogy ma csináltam is még1et :) tegnap oltottam vele 1 adag rozst... majd meglátjuk mi lesz
sok sikert mindenkinek!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 13. 17:58
 
 
Engem is érdekelnének ezek a spawn bagek (nem tom magyarul mi, gombazsák?) Ha valaki használt már ilyet akkor legyen szíves írjon róla vmit. (előnye hátránya stb.) És azt sem sikerült kiderítenem , hogy mi az a kis nyílás vagy szövet ami rajta van.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 13. 17:51
 
 
Nekem Amazonian van, de még nincs hasonlítási alapom. Eddig bejött. Viszonylag ellenállónak tűnik és a hozammal is elégedett vagyok.
Épp most áztattam vízbe 2 sütit és az eredmény gyors és megdöbbentő. Akinek pf tekje van annak a dunk, kötelező! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 13. 14:20
 
 
Miböl gondolod hogy kint megjavul?:) Kint a természetben sokkal jobban van kitéve a fertőzéseknek csak valós életben milliónyi spóra van a levegőbe és még ha 1% túl éli az is már elég jónak számít.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Acidtrexx2007. március 13. 13:55
 
 
Lenne még 1 kérdésem! Kültérre esetleg még meg lehetne csinálni a sütit? Vagy felejtsem el azt is?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Acidtrexx2007. március 13. 13:44
 
 
Köszi szépen!!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 13. 08:42
 
 
Egyértelmű hogy kuka. Alternaria-nak hívják, gyorsan terjed és mérgező. Csomagold be nagyon jól ügyelve hogy ne nagyon terjedjen szét a lakásban. Fekete penész az egyik legrosszabb legmérgezőbb fertőzés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Acidtrexx2007. március 12. 21:26
 
 
Hellósztok! Tudnátok segíteni? A Sütimen fekete színű penész jelent meg és az érdekelne h milyen penész ez és h gyógyítható e a dolog vagy mindenképp kuka? Ez a penészfaj mérgező??? Előre is köszi mindenkinek! Peace...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 12. 20:35
 
 
láttam 1 teknikát amikor az illető több kilónyi lószart kuktáz ki egy vázsonzsatyorban majd egy nagyobb ládába tesz 1 réteget, arra pedig pár pohár összetört popcorn sütit majd befedi és leszórja cókuszrosttal vagy vermivel ... azt már nemtom. mindenesetre igen szép termést könyvel el a végén... gondolom ehez az egész helyiséget "sterilizálnia" kell.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 12. 20:02
 
 
A sörfőzéshez használják. Itthon nem nagyon lehet kapni ha csak nincs vmi sörfőző ismerősöd. Van szirupban és por formában. Ami kell az a por formájú. Külföldön könnyebb hozzájutni. Trágya/szalma/rizse/vermi sütit lehet készíteni vagy rozsos sütit és utána azt hozzá adni a szalma/trágyához . Ezt nevezik spawn-nak. A trágya nem casing mivel vannak benne tápanyagok.


20/20/20/40 az arány.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 12. 19:02
 
 
SÁMÁN! te a trágyát azt casingbe nyomod vagy sütibe?
és mijen arányba kell a szalmát hozzá rakni? Valaki vágja az AMAZONIAN Fajtát? Thnx All!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 12. 17:17
 
 
te Sámán ez a maláta kivonat pontosan mi is? és egyébként hol lehetne ezt beszerezni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 12. 12:11
 
 
Vazze, légy oly jó, olvass vissza, és ne szemeteld tele a fórumot hülye kérdésekkel. Minden le van írva. Thx.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tália2007. március 12. 08:18
 
 
Ok de az elkészités és alapanyagok?
Valaki légyszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 11. 22:18
 
 
Csiperke gombáról beszéltem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tália2007. március 11. 22:07
 
 
Sziasztok
Milyen gomba is ez.?
Valaki légyszi irja le!
Meg a modját is az elkészitésnek ,alapanyagok stb.
Előre is köszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 11. 17:46
 
 
1. Rendesen fog nőni tovább de nem szabad bántani mert ilyenkor a micéliumnak átkell fonódni a casing rétegen mivel az ad neki egy felületet, legközelebb ne bántsd, gyakori probléma főleg kezdőknél hogy azt hiszik nem jól csinálták mert pár nap mulva nincsen nekik termés. Türelem és sterilitás a 2 fontos kulcs szó.

2. Első flush 80-100g második flush 20-30g harmadik 20g, szerencsén, genetikán és körülményektöl változhat.

3. A rozsliszt ugyanolyan jó mint a rizsliszt sőt még egy picit jobb. Ugyan addig kell sterilizálni. 15 psi 1.5 óráig.

4. 50%

5. Addig kell a casinged nedvesiteni ha meg fogod akkor pár csepp jöjjön ki belőle. A lényege hogy nedves legyen nem pedig csurom víz. Kagyló por nem kell hozzá egyenlőre, rost pedig nem ártana nagyobb termésre lehet számitani mivel a rost tartalmaz tápanyagot és a vermikulit pedig nem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 11. 00:34
 
 
jah, meg annyi, hogy a casingem alapja vermi+barnarizsliszt
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 11. 00:30
 
 
hali, lenne par kerdesem, kerlek valaszoljatok!!
1.
szerintetek ha fogtam egy mikros dobozt, az aljara tettem 1cm steril vermit, majd 2db 2dl sutit 2-2 darabba vagtam(hosszara), azokat ratettem.. ezutan tettem ra kb 1cm vermit, majd 3 nap mulva fogtam a dobozt, a felso vermi reteget leontottem( persze maradt meg a sutidarabokon mert mar kezdte atnoni a cuccot) majd meg 2 2dl sutit tettem ra, mindegyiket vagy 20 darabba vagva es erre tettem ujra 1cm steril vermit akkor ez nem lesz gaz?
rendesen no tovabb majd? Golden Teacherrer "dolgozok".
2.
Szerintetek ebbol mekkora termes varhato, mondjuk 1 flush alatt?
3.
egyebkent a 2 elso sutit 02.26-an tettem el es 8 nap mulva mar teljesen benotte kivul-belul a myc! meg kb 15 poharam fejlodik most barnarizs+vermi. emellett van meg 5 rozsliszt+vermi
a rozsosokat ma tettem el es persze meg nem latok semmit.. altalaban 3-4 nap es mar eszreveheto a novekedes. onnantol mar gyorsan megy az egesz.. de a kerdesem az lenne hogy a rozsliszt+vermi is jo taptalaj? nem kell tobbet sterilizalni mint a rizsliszt+vermis sutit, mert ugye a sima rozsszemeket be kell aztatni 24 orara +1.5 ora kuktazas... hogy semmi elet ne maradjon benne..?
4.
a sterilizalatlan vermikulit casing szerintetek az esetek mekkora reszeben okoz fertozest?
5.
3/1 arany (vermi/viz) casingnek jo? egyelore nincs kokusz rostom, igy is erdemes pl. kagylohej port adni hozza?(csinaltam mozsarban kagylobol.. szep kis munka volt :D)


bocsi a pontokba szedes miatt, csak erthetobb akartam lenni!!:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 10. 20:28
 
 
Fehér tejszínűnek kell lennie. Semilyen más színű nem lehet mert akkor fertőzés. Maláta kivonattal próbálkoz szerintem a méz és hasonló dolgok nem tökéletesen alkalmas rá.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 10. 20:11
 
 
Dart Vadertöl kaptam ezt az üzenetet:

3 napja csináltam Liquid Culturet 4%-os virágméz oldatbol 200ml-ert majd beoltottam a maradék thai spórával... ma megnéztem és ami azt illeti szép kis fehér pöttyök/szálak vannak az oldatban láttam kicsit megkeveztem (ahogy a bort lötybölik a pohárban a szagértők :P), és láttam, hogy van 1-2 barna szál is benne... most az a méztöl van (kicsapódás?) vagy valami fertőzés lehet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 8. 02:26
 
 
Nem tom nekem, miért nem jönnek össze a rozsos telepek.
Következö alkalommal úgy próbálom meg, hogy egy kis tyvek szellőzőt csinálok a tetejére. Azt vettem észre, hogy ha tud szellőzni, akkor eltávozhat a fölös víz, illetve mintha a micéliumnak is jobb lenne. (Bár inkább a fölös víz elpárolgása miatt indulhattak neki.)
Merthogy kíváncsiságból levettem az egyikről az alufóliát, és a két kis lyukon tudtak szellőzni és az egyik teljesen körbe lett szőve. A baj az, hogy nem tudom eldönteni, hogy gombaspóra-e vagy valami más amit nem szeretnénk. Illatra, hát nos nem olyan jó mint a vermis gombik, de mintha a rozs alapból is ilyen savanykás illatú lenne. Amellett mintha éreznék gombaillatot is. Haver is érzett. Nem tom, hogy megtartsam-e. Inkább majd küldök képeket!

Vermis sütit én nem rázogattam és jók lettek. Max az elején jó egy kicsit megforgatni, amikor az oldatot befecskendezed.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 8. 01:05
 
 
hello!szeretném megtudni hogy a vermikulitos sütiket kell-e rázogatni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 7. 12:57
 
 
nem tuggyátok hogy lehet a nedvességet eltüntetni az üvegből?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 7. 08:58
 
 
na az nekem is kellene mert tegnap kifogytam belőle... esetleg mailban megbeszélhetnénk a részleteket :)

SAMAN: lehet hogy spóra minőséggel volt a gond... de szerintem sikerült valami bacit is elkapnija... most beáztattam egy adag barna rozst... majd meglátjuk azzal mi lesz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 6. 23:16
 
 
Ha büdi akkor fertőzés.
Kénytelen leszek venni 100 liter vermikulitot. Na ez jó ideig rajtam lesz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 6. 20:59
 
 
Sok mindentöl függhet. Spóra minőség, mennyiség, hőmérséklet, fertőzés, táptalaj. Erős a gyanúm hogy a spóra minőséggel volt a gond.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 6. 14:45
 
 
most dobtam a kukába 7 sütit :(
miért va naz hogy egyáltalán mégcsak be sem indultak???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 6. 10:32
 
 
Sajnos ez a süti hátrányai. A nagyokat lekell szedni és meghagyni a többit megnőni van amikor sohasem éri el a normális nagyságát de nem minden esetben.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 6. 00:08
 
 
én is tegnap flusoltam meg a kicsikét 1 nagy nőt meg 2közepes jó fless adott. kiszórta a spóráit és nem nagyon akarnak a többi kicsik nöni. nyugtassatok meg hogy lesz még szüretem :s
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 5. 23:52
 
 
Zoli nem ez a része a dolognak a legnehezebb, úgyhogy gondold át, hogy bele akarsz-e vágni.

Az egyik süti második hozama elég gyér lett. Nem tudom miért. Lett egy viszonylag nagy gombi és sok kicsi vagy közepes. Van annak értelme, hogy a nagyot leszedem, és megvárom mi lesz a többivel? Esetleg nem szedem le a nagyot, akkor sem ha már elszórta a spóráit, hanem tovább várok és hagyom, hogy a kicsik háha nekiindultak.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!