|
Legfrissebb hozzászólások (2913 - 2922) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Hello!!!
Sámánal ne is foglakozatok kicsit zizi a srác:DDDDD
de viszont gyüjtsetek kv zaccot is a szalmás szaros cuchoz és ne marha hanem ló szart használjatok a marha az kényeseb sokkal jah meg még egy kevés meszet is kell hozzá adni egy jó öreg grower a következőkép csinálja és ez a grower nem én vagyok csak az informálodási kényszermnek kösszönhetően tudom ezekt a dolkoat.a grower egy nem magyar ember akitől azok a képek származnak amiket lejjeb belinkeltem a szart hippóba áztatja sterilizálás ellőt persze simma hippoba nem illatosba olyat vegyetek ami tiszta klor arányok és mégegyszer hangsulyozom ne legyetek tompák ez a modszer a legdurvábban termő modszer
kvzacc 2/10 marha vagy ló kula 5/10 bele a vermi vagy kokusz 5/10 jól összekever sterilizál kuktával is innkáb 2 óra fözzve 4óra
szalma fontos pasztörizálás 80-90 fokos vizbe áztatni fél órát-1orát kinyomkodni ezután amenyire csak birod zacskó alura szalma kb a süti mennyiséged 2x ese rá a süti széttröve rá a szaros kvzaccos éppenhogy meszes cucu ami ugyan annyi mint a süti rá a szalma megin rá a süti megin rá szaros zacc rá szalma zacskó lezár összenyom amennyire csak birjátok zacskó szája lekötöz be a 30 fokba 1 hétre vagy max 2 re amig be nem fonja be az akváriumba |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok.
Cambo, Nehari de nem tudnál adni egy mailt, hogy meglegyen a címed, mert szeretnék kérdezni egyet s mást... |
| | | | |
| | | | | | | | | | koszi szepen! :) amugy ma vettem en is marhatragyat.. 25 litert. pluszba 2500ert egy olyan homerot ami mer 100 fokig, hogy pasztorizalhassak en is nyugodtan.:)
mar csak szalmat kene szereznem... hol a legegyszerubb varosban? kisallat kereskedes? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ok, szóval 1,5 óra 70-80 ˙C -os hőmérsékleten. Cambo állatiul néznek ki a casingjeid. Csak így tovább! |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem szoktam inkubatorba visszarakni casingeles utan. terrariumba teszem csak kicsit feljebb van veve a homerseklet mint termotestkepzesnel. igy sztem jobban hasonlit a termeszetes kozeghez. bar tudom ez nem fontos, mert semmi sem termeszetes a gombanak sztem az otthoni termeszteskor :P:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Amikor a sütit hozzá adod akkor is nagyon sterilen kell dolgozni. Bármikor megfertőződhet nem csak oltásnál hanem a végén és akkor sajnos búcsút kell venni tőle. Vermi nem kell a casingedre mivel már túl késő mert már a teráriumba van. Legközelebb amikor veszed ki az inkubátorból ha megjelenik pár micélium folt akkor tehetsz rá casing réteget ami steril, így a lemaradott réssze utoléri a többit. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sárkány hátán:
sztem amit te irtal az inkabb sterilizalas. mindenhol azt olvastam, hogy a pastorizalasnal 1.5 orat fozod 70-75C korul. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Trágya/szalma pasztőrizálásnak jó az ha: vastagabb zacsiba belerakom a keveréket, forró vízben forralom 3 óráig, hagyom kihűlni és aztán megint forralom 3 óráig. |
| | | | |
|