DAATH

Embernek lenni pontosan annyit jelent, mint felelősnek lenni. Érezni, hogy a kővel, melyet lehelyez, a világot építi tovább.

Antoine de Saint-Exupéry

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (2903 - 2952)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 29. 18:54
 
 
Tök jól néz ki ez a kókuszrost. Nagyon szívja a vizet (főleg vermikulittal) és kevés is elég belőle. Kíváncsi leszek rá, hogy bejön-e a casing.
Egyébként végre sikerült (harmadszori próbálkozásra) barnarizst kolonizálnom. A kulcs szerintem az volt, hogy tyvek szellőzőt barkácsoltam a befőttes tetejére. Egy kicsit az elején még nem vettem le az alufóliát erről a szellőzőről, de később amint levettem, azonnal beindult a micélium. Sámán szerint nem kell oxidzsén a micinek, de már sok helyen olvastam, hogy ha cserélődik a levegő akkor gyorsabban nő a mici is. Ergo több esélye van a gombinak mint a riválisainak.
Én ezt eddig csak alátámasztani tudom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 28. 20:14
 
 
Magic Máshszoba: bocs hogy nem irtam le erthetoen termeszetesen nem azokra a redokre gondoltam. a kalap allatt a tonkon vannak vizszintesen a redok. de kozben raebredtem, hogy valoszinuleg nem fertozes. teljesen egeszseges.

a tragyat pedig nem feltetlenul kell sterilizalni, legalabbis en sok helyen olvastam hogy nem. ha csak pasztorizalod akkor azok a bizonyos "jo bacilusok" tulelik a fozest, a rosszak pedig nagyreszben meghalnak vagy "deaktivizalodnak" kb 2 hetre.
a sterilizalas viszont minden bakteriumot es sporat es etc elpusztit.
ha gondolod kuldok rola NEKED linket, shroomery, mycotopia.

mellesleg amit most tegnap eltettem(a tragyas), lathatoan fejlodik!:]
persze lehet, hogy neked lesz igazad, de remelem nem.

neked pedig jobb napot kivanok, mint amilyen a tegnapi volt. peace :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 28. 12:40
 
 
Bazze ezt a trágyás/szalmás/zaccos teket egyszer tuti megcsinálom.
A baj az, hogy kicsit bonyi. Vidéken könnyebb összehozni.
Mondjuk az eredmény magáért beszél...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2007. március 28. 11:18
 
 
Hello

a hippozas az nem olyan fontos de meglehet probalni en meg szemely szerint nem probaltam de a sracnak amiket belinkeltem kepet lejjeb az szerintem eleg meggyozo ez az o technikaja strawlog nevu tech a szart higitsatok fele aranyba cocuszrostal vagy vermivel meg meg kab 10/2 aranyba kv zaccot tegyetek bele ez fontos a kvzacc tehat nem nescafe:D es meg egy nagyon keves messzet lehet hozza adni a ph ertek beallitasa veget nezzetek meg azokat a kepeket amiket belinkeltem 300g egy gomba ez szerintem eleg meggyozo a szalmat tegyetek harisyaba vagy ilyen teszta fogo szarba ami lukacsos 70-80 fokos viz 1 ora aztatas vagy 3x leontotd forro vizzel 100 fokosal de a szalmabol ki kell nyomkodni a vizet amenyire csak lehet kb 0.5L suti 2x-3x annyi szalmat kepes befonni szart azt meg erzesel szorjatok de az ne legyen tobb menyiseg mint maga a suti es utan johet a retegeles eloszor szalma 2x annyi mint amenyi sutid van alura ra a suti ra a szaros kv zaccos vermi cuc ra megin szalma es ezt igy folytatod amig van sutid ha a suti elfogyot szalma legeyn a tetjen is megfogod szajat lekotod es isszonyat osszepreseled lekotod de szellozes legyen a ketvegen tehat mondjuk tuvel megbokdosod zsepit vagy egy orvosi maszkot ragasztasz a lukakra hogy a szellozese biztositot legyen vissza tesszed 30 fokba az egesz zsakot 1hetre vagy 1.5 hetre kiveszed fogod zacskostul bele az akvariumba es csak simman a kozepet kivagod vegig hosszanti irnyba de a zacskot rajta hagyodfontos hogy vastag zacsko loegeyn mer a preselsnel kiszakadhat ha tescos szatyoral csinalod:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 28. 07:07
 
 
A hippós rész nekem is sántít.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2007. március 28. 01:43
 
 
"szart hippóba áztatja sterilizálás ellőt
persze simma hippoba
nem illatosba olyat vegyetek ami tiszta klor"

ez tutti?nem marad meg a klór és egyéb kemikália ami meggátolná a további nővekedést?
érdekes amit mondasz,kifejtenéd jobban amit a lótrágyáról tudni lehet?

köszi

embrio
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2007. március 27. 19:26
 
 
Hello!!!

Cambó a trágya az tuti fertőzőt volt a trágya az maga a fertő azt sterilizáálni kell amit nem kell az a szalma de a szart midneképpen 120 fokon 2 ora kukta

redők a kalp allat hát haver én erre anyit mondok hogy ez nagyon nagy szégyen hogy ennyire nem ismered a környezeted fertözés lenne a gomba kalapján a redő biztos hogy az nehogy megedd véletlenül sem a spora rekeszek igaz egyet kéárdezek te nem jártad ki az álltalános iskolát mert ez lb 4-5. osztályba tanitják nincs olyan gomba aminek nem lenne redője a kalapja allat de télleg haver menj és informálodj mer ez életem eddigi legesleg idiotabb tompáb kérdése amit te most feltettél itt
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 27. 19:07
 
 
Valakit ha nagyon szépen megkérek nem tudna nekem spórát küldeni? :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 27. 18:23
 
 
Sárkány hátán:

jah amugy nem jo zacskoba tenni a tragyat sem a szalmat, szerintem, mert igy nem tud kesobb kifolyni belole a felesleges viz. es erdemes kulon csinalni a kettot majd kesobb osszekeverni.

egyebkent en ma csinaltam meg a dolgot. viszont mivel szalmat nem talaltam hirtelenjeben, szenat hasznaltam. de szerintem ez is jo lesz mert ugy a lovak is szenat esznek.. es az a tragya tele is van rostokkal, es taplalobb is. a tragyat 50 percig pasztorizaltam 70C korul, a szalmat pedig 1 oran at 75C-on. eltettem oket az inkubatorba elkeverve az apro darabokra szedett sutikkel. nemsokara kiderul, hogy sikerrel jarok-e. majd megirom. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 27. 18:14
 
 
ha a kis 2-3cm es gomba kalapja alatt, korbe redok vannak, az valami fertozes? ha igen, akkor mitol, milyen? felhasznalhato meg(fogyasztas, spora)?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2007. március 26. 22:57
 
 
Hello!!!

Sámánal ne is foglakozatok kicsit zizi a srác:DDDDD

de viszont gyüjtsetek kv zaccot is a szalmás szaros cuchoz és ne marha hanem ló szart használjatok a marha az kényeseb sokkal jah meg még egy kevés meszet is kell hozzá adni egy jó öreg grower a következőkép csinálja és ez a grower nem én vagyok csak az informálodási kényszermnek kösszönhetően tudom ezekt a dolkoat.a grower egy nem magyar ember akitől azok a képek származnak amiket lejjeb belinkeltem a szart hippóba áztatja sterilizálás ellőt
persze simma hippoba
nem illatosba olyat vegyetek ami tiszta klor
arányok és mégegyszer hangsulyozom ne legyetek tompák ez a modszer a legdurvábban termő modszer

kvzacc 2/10
marha vagy ló kula 5/10
bele a vermi vagy kokusz 5/10
jól összekever
sterilizál kuktával is innkáb 2 óra
fözzve 4óra

szalma fontos pasztörizálás 80-90 fokos vizbe áztatni fél órát-1orát
kinyomkodni ezután amenyire csak birod zacskó alura szalma kb a süti mennyiséged 2x ese rá a süti széttröve rá a szaros kvzaccos éppenhogy meszes cucu ami ugyan annyi mint a süti rá a szalma megin rá a süti megin rá szaros zacc rá szalma zacskó lezár összenyom amennyire csak birjátok zacskó szája lekötöz be a 30 fokba 1 hétre vagy max 2 re amig be nem fonja be az akváriumba
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 26. 22:12
 
 
Bocs az enyém is megváltozott.

agentmoricz@gmail.com

Thannxx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 26. 22:09
 
 
Sziasztok.

Cambo, Nehari de nem tudnál adni egy mailt, hogy meglegyen a címed, mert szeretnék kérdezni egyet s mást...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 26. 15:59
 
 
koszi szepen! :)
amugy ma vettem en is marhatragyat.. 25 litert.
pluszba 2500ert egy olyan homerot ami mer 100 fokig, hogy pasztorizalhassak en is nyugodtan.:)

mar csak szalmat kene szereznem... hol a legegyszerubb varosban? kisallat kereskedes?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 26. 01:03
 
 
Ok, szóval 1,5 óra 70-80 ˙C -os hőmérsékleten.
Cambo állatiul néznek ki a casingjeid. Csak így tovább!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:48
 
 
nem szoktam inkubatorba visszarakni casingeles utan. terrariumba teszem csak kicsit feljebb van veve a homerseklet mint termotestkepzesnel. igy sztem jobban hasonlit a termeszetes kozeghez. bar tudom ez nem fontos, mert semmi sem termeszetes a gombanak sztem az otthoni termeszteskor :P:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 25. 21:43
 
 
Amikor a sütit hozzá adod akkor is nagyon sterilen kell dolgozni. Bármikor megfertőződhet nem csak oltásnál hanem a végén és akkor sajnos búcsút kell venni tőle. Vermi nem kell a casingedre mivel már túl késő mert már a teráriumba van. Legközelebb amikor veszed ki az inkubátorból ha megjelenik pár micélium folt akkor tehetsz rá casing réteget ami steril, így a lemaradott réssze utoléri a többit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:42
 
 
Sárkány hátán:

sztem amit te irtal az inkabb sterilizalas. mindenhol azt olvastam, hogy a pastorizalasnal 1.5 orat fozod 70-75C korul.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:40
 
 
http://www.fsre.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=57

a contactnal van a cim :)

de ha megnyitod az osszes hozzaszolast, sztem konnyen raakadhatsz hogy is megy ez.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 25. 21:39
 
 
Trágya/szalma pasztőrizálásnak jó az ha:
vastagabb zacsiba belerakom a keveréket, forró vízben forralom 3 óráig, hagyom kihűlni és aztán megint forralom 3 óráig.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 21:36
 
 
kössz a linket, bár mondom sajnos nem sokat segít, mert nem tudok angolul egyenlőre :S ... Rendelni viszont mindenképpen szeretnék ... de így nem nagyon megy ... Tudnál egy két linket dobni,hogy pontosan hogyan is megy ez?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 25. 21:36
 
 
Abortra és kicsi termőtestre is vonatkozik ez. Amikor még csak primadora akkor termeli a hatóanyagot a legjobban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 21:34
 
 
Eltudnátok magyarázni ,hogy hogyan kell innen rendelni, sajnos nem tudok angolul :S ...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:34
 
 
yon: http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Cat/0/Number/1196260/an/0/page/0
ez egy reszletes leiras nehany p.c. fajrol..

egyebkent ahogy nezem az fsre-t, pink buffalot kernek sztem, per pill:) jot hallottam rola:)

S á M á N koszi a valaszt! nem semmi milyen kepek! remelem nekem is lesz egyszer hasonlo :)
lehetseges, hogy a napokban megprobalom a marhatragyas modszert. egyebkent amikor a tragya+szalmahoz hozzaadod a sutit akkor a sterilitasnak nem kell olyannak lennie mint mondjuk fecskendo kesziteskor ugye? elmeletileg a tragya eleg ellenallo, foleg ha van benne eleg "jo baci", ugye?

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/casing3.jpg
ez egy 8 sutis casing, szerinted az atnott reszekre tegyek meg vermit?

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:20
 
 
igen, de elfelejtettem irni, hogy az abortokra gondoltam. azt olvastam shroomery-n pf tek tutorial vege fele, hogy:

"Some of the first mushrooms to form are "aborts" (convoluted caps, gnarly stems and stunted growth), and ironically they are primo in magic alkaloids. They are even more powerful in magic than the stately beauties that will soon dominate the cake. The tiny "baby mushroom" aborts are likewise good. After witnessing the growth of the fungus, recognition of these aborts is easy."
...
"The secret to potent mushrooms is in their age when picked. It has been scientifically proven that the small immature specimens are significantly more potent than the larger mature specimens. Over half of the small primordia that first form will abort (cease growing, convolute and deform). Pick these before their heads turn black. A pointed knife blade works well for removing these high potency primodia. These are among the most potent. The abortive mushrooms are also high potency. Harvest them when they are young and before their heads turn black. When the fruitbodies are normal, harvest them before the veil under the cap breaks. The mushrooms will be smaller and their heads will be roundish"
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 21:16
 
 
Cambo ...

És innen melyiket érdemes megrendelni és hogyan, bocs a sok kérdésért de még sohasem rendeltem ... :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 25. 21:15
 
 
mg007: Fény és hő bontja a hatókat.

trillanka: Ha trágyát szeretnél paszturázni akkor legalább 2×3 óra. Bármilyen trágyát használhatsz persze amiben elég tápanyag van marha, ló vagy akár kecske trágya is jó. A trágyát nem oltani kell hanem spawnolni hozzá adsz élő micéliumot (agar vagy izolálod akár egy kisebb db micélium) legtöbben egyszerűen hozzá adnak egy beszőt sütit jól összerázzák casing rá 50/50 rost/vermi és be az inkubátorba.

cambo: 30/70 % szerintem a legjobb megoldás. 30% trágya 70% szalma picivel több kell mint tudjuk hogy a szalma útvonalat csinál a micéliumnak. 250ml süti elég 1 liter trágya/szalma keverékhez.

Szárítás: Ventilátor utána pedig kálcium klorid.

A kissebb termőtestek potensebbek lehetnek mivel a hatóanyag tartalom növekedés nem arányos a termőtest növekedéssel.


És íme a képek:

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d3e833002.jpg

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d44e8cad8.jpg

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d47a69a9a.jpg

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d499a9df2.jpg


Hm végre kezd jó idő lenni itt nálunk hollandiába:)

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psylord2007. március 25. 21:07
 
 
cambo szerintem teljesen mindegy hogy egészben vagy szétvagdalva száritod.Vegyi uton a legminimálisabb a hatóanyag vesztés.Ezt a potens dolgot hogy érted ?ha arra célzol hogy a kisebb gombáknak nagyobb a hatóanyag koncentrációja ill. erösebbek akkor:
A gombik akkor mondhatóak éretnek ha a kalap el kezd kinyilni vagy leszakad a kalap alatti kis háló.Ekkor mondható a legmagasabbnak a koncentráció.Ekkor kell szüretelni.Túl nagyra nem érdemes növeszteni öket mer csak elvonják a tápot az ép fejlödöktöl.Illetve mint irtam ekkor a legnagyobb a konc.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 20:16
 
 
nekem egyebkent azzal a modszerrel a szaritas, ahogy lejjebb lehet latni a kepen, masfel nap alatt 75gbol 8-9 g lett.. sztem holnapra csont szarazak lesznek, de altalaban mar mindegyiknek a szara ugy kivan szaradva, hogy ugy torik mint a hurkapalcika.

egyebkent szerintetek ha a nagyobb gombakat szaritas elott osszevagdalja az ember, es ugy szaritja ki a kis rostokat, akkor nagyobb a hatoanyagvesztes mintha egeszben szaritana?

a kis gombak potensebbek, mint a nagyok. ez altalanossagban igaz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 20:10
 
 
pshyFarmer: a gomba egyebkent Golden Teacher fajtaju.. :) koszi a dicseretet :]]]

S á M á N: az 50/50 szalma/tragyat hogyan kell ertelmezni? 50% sulyra? es mondjuk 1 2 dl suti mennyi tragya/szalma -hoz eleg

mg007: szerintem ez a napos modszer nem tul jo otlet, mert ha jol emlekszem akkor a ho es a feny bontja a legjobban a hatoanyagot..

von: http://www.fsre.nl ,de ha egy kicsit visszabolvasol biztos megtalalod vagy 50x :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psylord2007. március 25. 18:44
 
 
mg007 Hát végülis szerintem teljesen mindegy hogy mivel vagy hogyan száritod de egy biztos: Akármit is csinálsz, a lényeg, hogy ne használj hõt a szárításhoz. A hõ nagyon ártalmas a pszichoaktív komponensekre. Drasztikusan csökkented a gomba hatását, ha hõvel szárítod. Mondjuk pontosan nem tudom mi számit a gomba esetében hönek, lehet hogy az még nem hogy kiteszed iróasztalra azt ott süti a nap de háát...nem tom inkább nem kockáztatnék.Másrészt meg gyorsabb. kalcium-kloriddal kb 3 -4 nap.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2007. március 25. 17:54
 
 
szaisztok!!
tudnátok nekem mondani pár dolgot az istállótrágyás szalmás autoklávolásról mit mennyi ideig kell,milyen trágyát használtok és milyen dobozt ,vagy müanyag hőálló zacskót csináltok az elkészítéséhez,mivel oltotok és utána mivel casingeltek?
segítségeteket előre is köszi..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 17:01
 
 
Egy oldalt mondjatok légyszíves ahonnan könnyen lehetne spórát beszerezni ... előre is kössz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 25. 16:30
 
 
Cambo!a cicusok azok cambodsian fajtáuak? nagyon teccenek:) sámán te nem szoktál képeket feltölteni? nagyon érdekelne:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. március 25. 14:05
 
 
Sorra olvasom, h ki ilyen ki olyan technikával szárítja a gombáit. Mi van akkor ha egyszerűen csak kirakom egy fényes, száraz helyre és hagyom hogy magától kiszáradjon, mondjuk egy ablak előtti iróasztalra. Ez mitől rosszabb megoldás, mint különböző nedvszívó anyagok bevetése? Még sosem láttam olyat, h valaki az erdőn szedett vargányáját kalcium-kloriddal szárította volna...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 24. 23:23
 
 
cső!

Lenne egy kérdésem, a spórák beszerzésével kapcsolatban, igazából egy jó oldal kellene ,ahol egy kevés angoltudással is könnyen lehet rendelni, ha tudnátok egy linket adni,azt nagyon megköszönném ;) ...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 24. 13:31
 
 
nah megvolt az elso szuret.. osszesen 111g nedvesen:)

es most kezd el noni a masodik casing:)
tegnap leteszteltuk a kedvesemmel a gombat.. o evett 12gt en pedig 24gt nedvesen. hat csak jokat tudnek meselni :)

kep a 3 nagy gombirol:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/36g.jpg

ezzel szaritok:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/szarito.jpg

errol a keprol azt szeretnem kerdezni hogy potolni kell szerintetek a vermit ott ahol ennyire atnotte?:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/casing3.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 22. 23:54
 
 
Szárítással úgy jártam, hogy vettem vagy fél kiló kalcium-kloridot,
(igaz nem volt drága) de még egyszersem használtam, mert a PC oldalsó ventijéhez odarakom és fél nap alatt csont száraz lesz. Remélem később csak elkopik...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 22. 21:39
 
 
Lacycibin:

Figy, a h2o2 NEM VESZÉLYES a Mycéliumra max később indul be egy héttel, nyugottan oltsd be. Mivel LC-d van az meg mycélium, ezért nem Gáz.

Tutti mert az evok haverok is így csinálják.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psylord2007. március 22. 21:01
 
 
cambo száritás:
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/term.html#SZARITAS

Igaz még nem próbátam de szerintem OK.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 22. 16:56
 
 
egyebkent nincs jo otletem szaritasra.. most silica gelt hasznalok egy tal aljara dombtam belole vagy 5-6ot felette van egy halo azona gombak es egy teto az egeszen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 22. 16:51
 
 
lacicybin01: en is igy csinaltam eloszor tettem peroxidot a sutibe sterilizalas elott.. de ez szerintem teljeslen felesleges, vagyis inkabb pocsekolas. a sterilizacio mindent megold. egyebkent sztem a sterilizalas alatt teljsen lebomlik a h2o2, nekem legalabbis nehany oraval lehules utan sikeresek lettek a sporafecsis oltasok.


amugy lenne egy kerdesem... flush alatt pontosan mit ertunk? azt amikor mindent leszedunk a sutirol/casingrol? mert en ma leszedtem 3 "nagy" gombat. az egyik 11g a masik 12g a harmadik 13g volt. mar kezdett elvalni a kalapjuknal a hartya a torzstol. ez most akkor egy flush volt? ilyenkor mindent le kellene szednem? vagy fokozatosan az eretteket?


kepek:

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/01.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/02.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/03.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/04.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/05.jpg

a 3 legnagyobb a kepekrol osszesen 36g nedvesen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 22. 10:25
 
 
na az a helyzet hogy többen félreértettetek, én a h2o2-vel 1 kis pusz esélyt akarok a sterilitásra, mivel beoltom aztán kifőzöm és csaak utánna oltom az LC-vel mikor már a h2o2 nem veszélyes rá... épp ezért kérdezem, hogy mikorra bomlik le... mikor biztonságos már az LC számára a h2o2-vel kezelt táptalaj? pl kukorica
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 21. 18:17
 
 
Szia A h2o2 NEM roncsolja a mycéliumot (csak kicsit;) Mivel csak 3%-os

Van egy javaslata Csubakkának, forrald fel 2 nap x1,5 óráig a poharat, aztán LC+h2o2 fecsibe és oltás. kedves Wookie havernak már sok sok ilyenből lett macskája.

NEM PARA!

Így lehet klónozni is, gombinak le a fejjel, törzs banánszrűen megpucolva, 1 deci 3%-os h2o2-be bele, majd kéziturmix, és fecsibe fel.

FONTOS még aznap olts, ahogy kész a fecsi. Lehet utánna is.

Happy cicusmakin'

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 21. 16:05
 
 
Bocsi, hogy már kétszer kérdeztem. :)
Legközelebb jobban figyelek. Az zavart meg, hogy azt hittem kölest, vagy rozst casingeltél. Asszem én is kipróbálom, bár először rozsos sütit terveztem (de az még nem jött össze).
Még arra lennék kíváncsi, hogy a caingnél is van-e több flush, mint a sima PF sütiknél.
Ma dunkoltam az egyik Pf sütit, de most utána megforgattam vermiben is. Jól néz ki, és nagy reményeket fűzök hozzá.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 21. 15:38
 
 
a 3008. hozaszolasban leirtam mindent :) koszi a valaszt!
most van egy 8 sutis casingem kivancsi vagyok mi lesz belole!

egyebkent most ugy nedvesitem a casinget, hogy fogok egy steril fecsit, teszek bele 1% peroxidos vizet es ezt igy csopogtetem a vermire, oda ahol nem no gomba, es a gombak tovenel levo vermire.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 21. 15:21
 
 
Cambo: max egy hét. Még annyi se.
Leírnád nekünk, hogy milyen fajta, és hogy miből csináltad.
Mellesleg überfaszán néznek ki!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 21. 15:18
 
 
Kukta helyett pasztőrizálhatsz is. Forrald vízben vagy hevítsd sütőben! Én a helyedben inkább így csinálnám, mint h2o2-vel. Véleményem szerint a h2o2 (főleg a 3%-os) önmagában nem fog minden baktériumot elpusztítani a táptalajban. Hogy zárt közegben mennyi idő a bomlása? Na, ez egy jó kérdés. Passz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 21. 15:15
 
 
nah, most ugy nez ki minden rendben van. szepen fejlodnek a gombik.


http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140359.jpg

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140345.jpg

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140323.jpg

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140435.jpg

szerintetek hany nap a szuretig?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 21. 15:07
 
 
Hidrogén peroxid roncsolja a micéliumot, ha beoltod akkor nagy valószínűséggel megfog halni a micélium.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!