|
Legfrissebb hozzászólások (2903 - 2922) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Tök jól néz ki ez a kókuszrost. Nagyon szívja a vizet (főleg vermikulittal) és kevés is elég belőle. Kíváncsi leszek rá, hogy bejön-e a casing. Egyébként végre sikerült (harmadszori próbálkozásra) barnarizst kolonizálnom. A kulcs szerintem az volt, hogy tyvek szellőzőt barkácsoltam a befőttes tetejére. Egy kicsit az elején még nem vettem le az alufóliát erről a szellőzőről, de később amint levettem, azonnal beindult a micélium. Sámán szerint nem kell oxidzsén a micinek, de már sok helyen olvastam, hogy ha cserélődik a levegő akkor gyorsabban nő a mici is. Ergo több esélye van a gombinak mint a riválisainak. Én ezt eddig csak alátámasztani tudom. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Magic Máshszoba: bocs hogy nem irtam le erthetoen termeszetesen nem azokra a redokre gondoltam. a kalap allatt a tonkon vannak vizszintesen a redok. de kozben raebredtem, hogy valoszinuleg nem fertozes. teljesen egeszseges.
a tragyat pedig nem feltetlenul kell sterilizalni, legalabbis en sok helyen olvastam hogy nem. ha csak pasztorizalod akkor azok a bizonyos "jo bacilusok" tulelik a fozest, a rosszak pedig nagyreszben meghalnak vagy "deaktivizalodnak" kb 2 hetre. a sterilizalas viszont minden bakteriumot es sporat es etc elpusztit. ha gondolod kuldok rola NEKED linket, shroomery, mycotopia.
mellesleg amit most tegnap eltettem(a tragyas), lathatoan fejlodik!:] persze lehet, hogy neked lesz igazad, de remelem nem.
neked pedig jobb napot kivanok, mint amilyen a tegnapi volt. peace :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Bazze ezt a trágyás/szalmás/zaccos teket egyszer tuti megcsinálom. A baj az, hogy kicsit bonyi. Vidéken könnyebb összehozni. Mondjuk az eredmény magáért beszél... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello
a hippozas az nem olyan fontos de meglehet probalni en meg szemely szerint nem probaltam de a sracnak amiket belinkeltem kepet lejjeb az szerintem eleg meggyozo ez az o technikaja strawlog nevu tech a szart higitsatok fele aranyba cocuszrostal vagy vermivel meg meg kab 10/2 aranyba kv zaccot tegyetek bele ez fontos a kvzacc tehat nem nescafe:D es meg egy nagyon keves messzet lehet hozza adni a ph ertek beallitasa veget nezzetek meg azokat a kepeket amiket belinkeltem 300g egy gomba ez szerintem eleg meggyozo a szalmat tegyetek harisyaba vagy ilyen teszta fogo szarba ami lukacsos 70-80 fokos viz 1 ora aztatas vagy 3x leontotd forro vizzel 100 fokosal de a szalmabol ki kell nyomkodni a vizet amenyire csak lehet kb 0.5L suti 2x-3x annyi szalmat kepes befonni szart azt meg erzesel szorjatok de az ne legyen tobb menyiseg mint maga a suti es utan johet a retegeles eloszor szalma 2x annyi mint amenyi sutid van alura ra a suti ra a szaros kv zaccos vermi cuc ra megin szalma es ezt igy folytatod amig van sutid ha a suti elfogyot szalma legeyn a tetjen is megfogod szajat lekotod es isszonyat osszepreseled lekotod de szellozes legyen a ketvegen tehat mondjuk tuvel megbokdosod zsepit vagy egy orvosi maszkot ragasztasz a lukakra hogy a szellozese biztositot legyen vissza tesszed 30 fokba az egesz zsakot 1hetre vagy 1.5 hetre kiveszed fogod zacskostul bele az akvariumba es csak simman a kozepet kivagod vegig hosszanti irnyba de a zacskot rajta hagyodfontos hogy vastag zacsko loegeyn mer a preselsnel kiszakadhat ha tescos szatyoral csinalod:D |
| | | | |
| | | | | | | | | | A hippós rész nekem is sántít. |
| | | | |
| | | | | | | | | | "szart hippóba áztatja sterilizálás ellőt persze simma hippoba nem illatosba olyat vegyetek ami tiszta klor"
ez tutti?nem marad meg a klór és egyéb kemikália ami meggátolná a további nővekedést? érdekes amit mondasz,kifejtenéd jobban amit a lótrágyáról tudni lehet?
köszi
embrio |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Cambó a trágya az tuti fertőzőt volt a trágya az maga a fertő azt sterilizáálni kell amit nem kell az a szalma de a szart midneképpen 120 fokon 2 ora kukta
redők a kalp allat hát haver én erre anyit mondok hogy ez nagyon nagy szégyen hogy ennyire nem ismered a környezeted fertözés lenne a gomba kalapján a redő biztos hogy az nehogy megedd véletlenül sem a spora rekeszek igaz egyet kéárdezek te nem jártad ki az álltalános iskolát mert ez lb 4-5. osztályba tanitják nincs olyan gomba aminek nem lenne redője a kalapja allat de télleg haver menj és informálodj mer ez életem eddigi legesleg idiotabb tompáb kérdése amit te most feltettél itt |
| | | | |
| | | | | | | | | | Valakit ha nagyon szépen megkérek nem tudna nekem spórát küldeni? :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sárkány hátán:
jah amugy nem jo zacskoba tenni a tragyat sem a szalmat, szerintem, mert igy nem tud kesobb kifolyni belole a felesleges viz. es erdemes kulon csinalni a kettot majd kesobb osszekeverni.
egyebkent en ma csinaltam meg a dolgot. viszont mivel szalmat nem talaltam hirtelenjeben, szenat hasznaltam. de szerintem ez is jo lesz mert ugy a lovak is szenat esznek.. es az a tragya tele is van rostokkal, es taplalobb is. a tragyat 50 percig pasztorizaltam 70C korul, a szalmat pedig 1 oran at 75C-on. eltettem oket az inkubatorba elkeverve az apro darabokra szedett sutikkel. nemsokara kiderul, hogy sikerrel jarok-e. majd megirom. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | ha a kis 2-3cm es gomba kalapja alatt, korbe redok vannak, az valami fertozes? ha igen, akkor mitol, milyen? felhasznalhato meg(fogyasztas, spora)? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Sámánal ne is foglakozatok kicsit zizi a srác:DDDDD
de viszont gyüjtsetek kv zaccot is a szalmás szaros cuchoz és ne marha hanem ló szart használjatok a marha az kényeseb sokkal jah meg még egy kevés meszet is kell hozzá adni egy jó öreg grower a következőkép csinálja és ez a grower nem én vagyok csak az informálodási kényszermnek kösszönhetően tudom ezekt a dolkoat.a grower egy nem magyar ember akitől azok a képek származnak amiket lejjeb belinkeltem a szart hippóba áztatja sterilizálás ellőt persze simma hippoba nem illatosba olyat vegyetek ami tiszta klor arányok és mégegyszer hangsulyozom ne legyetek tompák ez a modszer a legdurvábban termő modszer
kvzacc 2/10 marha vagy ló kula 5/10 bele a vermi vagy kokusz 5/10 jól összekever sterilizál kuktával is innkáb 2 óra fözzve 4óra
szalma fontos pasztörizálás 80-90 fokos vizbe áztatni fél órát-1orát kinyomkodni ezután amenyire csak birod zacskó alura szalma kb a süti mennyiséged 2x ese rá a süti széttröve rá a szaros kvzaccos éppenhogy meszes cucu ami ugyan annyi mint a süti rá a szalma megin rá a süti megin rá szaros zacc rá szalma zacskó lezár összenyom amennyire csak birjátok zacskó szája lekötöz be a 30 fokba 1 hétre vagy max 2 re amig be nem fonja be az akváriumba |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok.
Cambo, Nehari de nem tudnál adni egy mailt, hogy meglegyen a címed, mert szeretnék kérdezni egyet s mást... |
| | | | |
| | | | | | | | | | koszi szepen! :) amugy ma vettem en is marhatragyat.. 25 litert. pluszba 2500ert egy olyan homerot ami mer 100 fokig, hogy pasztorizalhassak en is nyugodtan.:)
mar csak szalmat kene szereznem... hol a legegyszerubb varosban? kisallat kereskedes? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ok, szóval 1,5 óra 70-80 ˙C -os hőmérsékleten. Cambo állatiul néznek ki a casingjeid. Csak így tovább! |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem szoktam inkubatorba visszarakni casingeles utan. terrariumba teszem csak kicsit feljebb van veve a homerseklet mint termotestkepzesnel. igy sztem jobban hasonlit a termeszetes kozeghez. bar tudom ez nem fontos, mert semmi sem termeszetes a gombanak sztem az otthoni termeszteskor :P:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Amikor a sütit hozzá adod akkor is nagyon sterilen kell dolgozni. Bármikor megfertőződhet nem csak oltásnál hanem a végén és akkor sajnos búcsút kell venni tőle. Vermi nem kell a casingedre mivel már túl késő mert már a teráriumba van. Legközelebb amikor veszed ki az inkubátorból ha megjelenik pár micélium folt akkor tehetsz rá casing réteget ami steril, így a lemaradott réssze utoléri a többit. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sárkány hátán:
sztem amit te irtal az inkabb sterilizalas. mindenhol azt olvastam, hogy a pastorizalasnal 1.5 orat fozod 70-75C korul. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Trágya/szalma pasztőrizálásnak jó az ha: vastagabb zacsiba belerakom a keveréket, forró vízben forralom 3 óráig, hagyom kihűlni és aztán megint forralom 3 óráig. |
| | | | |
|