DAATH

A cinikus olyan ember, aki mindennek tudja az árát, de semminek az értékét.

Oscar Wilde

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (2873 - 2972)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. április 2. 11:16
 
 
http://www.kepfeltoltes.hu/view/070402/67536_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. április 2. 11:14
 
 
Én már semmit sem értek!
http://www.kepfeltoltes.hu/view/070402/81160_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. április 2. 08:06
 
 
Acidtrexx:

Ne vedd ki, most jutott eszembe, hogy te teljesen hermetikusan lezárva tartottad őket, Nos miután eléggé beindult már nincsen bent elég oxigén.
5 lyukat szúrj rá egy forrósított tűvel, és nézd meg még 4 napon át ha nem indul tovább akkor tuti kuka.

Próba cseresznye ;)

Nekem pl. két réteg alufolcsi van a standard Whiskey-s poháron. Ahol beoltottam őket az az alsó réteg oltás után rakok rá mégegyet amíg be nem indulnak, aztán ha eltelt egy hét (30 C°) akkor csak a felsőt szedem le.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Acidtrexx2007. április 1. 22:58
 
 
Hát egye fene akkor holnap kikapom csak csórok 1 kis Hiperolt:D Megvannak az előnyei ha az ember 1 laborban dolgozhat:D Köszi a tanácsokat!!! Mindenkinek minden jót! Peace...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. április 1. 22:48
 
 
Yon, az előzőekben vhol leírtam, hogyan rendeltem én anno az FSRE-től. Tököm se tudja melyikben, majd kibogarászod. Segíts magadon és isten is megsegít...
Ja. Csináltam egy 2 sütis casinget, olyan sütikből, amik már legalább 3 flushön túl vannak. És nekiindultak. Sajnáltam őket kidobni, megesett rajtuk a szívem. :)
Persze majd a végén kiderül jól lesznek-e ...

Szárított gomba évekig eláll száraz helyen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. április 1. 22:41
 
 
Én a helyedben megkockáztatnám, hogy beleszagolok. Ha büdi akkor kuka, ha nem akkor tető gyorsan vissza.
Én azt szoktam, hogy fejreállítom és kicsit megdöcögtetem, hogy ha tud, akkor váljon el az aljától a süti. Így több helye lesz a micinek. Nem tom nálad ez bejön-e, mert attól függ mennyire pakoltad meg a befőttest. Egyébként én 2-3 hétnél többet nem várok pf sütivel. Ha marad is egy kicsi amit nem szőtt be, akkor is kirakom. Majd a párában beszövi. Volt már olyan, hogy ott szőtte be az alját. Még gyorsabban is mint 30 fokon. Természetesen ilyenkor friss hidrogénperoxidos vizet lottyantok a perlitre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
eightball2007. április 1. 21:31
 
 
Köszi moricz, és meddig tudom így tárolni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Acidtrexx2007. április 1. 21:24
 
 
Nem, nem nyálkás ugyan olyan kinézetre mint volt akkor mikor megcsináltam csak nem szőtte be szerinted kiszedjem? Lehet még a kerten kívül valami belőle? Azért köszi a választ! Peace...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. április 1. 21:18
 
 
Eightball:

Szárazon az a lényeg aztán pack, nejlon stb... rak6cc mellé silicagéles kis zacsikat, amiket pl. cipőkhöz adnak.

Acidtrexx:

Jujujúúújjj Az szerintem Bacilus amid van. Bár ha valakinek van más diagnózisa akkor írja meg.

Kicsit folyékony, nyálkás az egész a be nem szőtt helyen igaz?
Az halott sajna, ha kicsike rész van így meghalva akkor még meglehetne menteni egy jó vágással, így viszon ki a kertbe és talán valamikor lesz egy kis telep. (Nem valószínű, csak nem tartom szépnek, ha valaki a kukába dobja szegényt ;)

Don't Give it up.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
eightball2007. április 1. 19:24
 
 
Sziasztok!

Az érdekelne hogy hogyan kell szárított csiperkét tárolni! Légyszi segítsetek, fontos!
köszi!

sziasztok
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Acidtrexx2007. április 1. 19:19
 
 
http://s167.photobucket.com/albums/u147/Acidtrexx/?action=view¤t=DSC00587.jp
g


http://s167.photobucket.com/albums/u147/Acidtrexx/?action=view¤t=DSC00585.jp
g


Bocsi a lényeget lehagytam az előzőekben ennyit nem font még be a mici
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Acidtrexx2007. április 1. 18:42
 
 
Én is kiraknám de parázok h a benemszőtt terület elfertőződik, de akárhogy forgattam semmit sem nőtt most letakartam alufóliával az egészet. Valaki tudna mondani valamit h mit tenne? Thx előre is. Am én perlit meg minden nélkül értem el majd 90%-os páratartalmat. Peace...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. április 1. 15:25
 
 
mindenkinek:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. április 1. 15:22
 
 
AcidTrexx tiszta ki vagy! bazz már a képről itélve én már rég kiraktam volna a terráriumba!ja és vegyél perlitet vagy dobjunk össze rá ha drága!! na pííííísz! ja és fura hogy nem hővel nőtte be a mici ijen gyorsan:) csináltam lenyomatot! és már negyeggyére flushholtam.
Tisztelet Minden
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. április 1. 14:31
 
 
El tudná nekem valaki magyarázni hogy hogyan kell innen rendelni, mert írtam nekik de semmi válasz :S

http://www.fsre.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=57
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. április 1. 14:28
 
 
Szalma+vermi együtt felesleges. A szalma a vermit helyetesítené a trágya/szalma tekben. Meg lehet csinálni de nem sok értelme van. Ha befónódott a süti akkor már rakhatod a terráriumba ilyenkor ellenállóbb a fertőzéseknek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Acidtrexx2007. április 1. 12:45
 
 
Sziasztok! 5.-én lesz 1 hónapja h megcsináltam a sütiket de még mindíg nem szőtte be rendesen és már elkezdett bekékülni a mici de nem merem kivenni mert félek h elfertőződik:( mit tanácsoltok?
Itt 1 link nézzétek meg http://s167.photobucket.com/albums/u147/Acidtrexx/?action=view¤t=DSC00589.jp
g
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. április 1. 11:06
 
 
Hé tapasztalt growerek! mért van az hogy a rozst casingoltam és csak a fedőréteget az 1es mici fonja és kb 4eggyére van ez hogy 1es mici a tetején és bepenészedik. nem vágom nem való nekem a casing:(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
olajos2007. április 1. 10:34
 
 
Köszi a választ, most megnyugtattál :)
van még egy két kérdésem, de először elolvasgatom a régebbi postokat, hátha találok rá választ...
Mindenkinek szép napot! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. április 1. 10:12
 
 
szerintem biztosan nins fertozes, a gombak kalapja alatt a foldon is fekete a fold. a fekete es a lila meg ilyen helyzetben egyertelmuen spora, ahogy tudom ez a ket lehetseges szin is. a gombak szerinem azert nottek ekkorara mert ez nem az elso flush, gondolom emellett kevesebb gomba is nott mint az elozonel. :) egyebkent - gondolom tudod, hogy - a legmegfelelobb idopont a gomba leszedesere amikor a tonk es a kalap kozotti hartya epp hogy kezd elszakadni, elmeletileg ekkor a legnagyobb a hatoanyag tartalom. szerintem ne izgolj, mert mar lattam ilyen kepeket neten es szo sem volt megbetegedesrol. szep napot:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
olajos2007. március 31. 23:30
 
 
hát nem is tudom. én nagyon félek hogy valami fertőzést kapott, mert elpőször szépek nőttek. és amikor már nem akartak többet nőni, akkor beraktam a frizsibe, sokkolni őket és utánna lettek ilyen nagy hatalmassak és ilyen feketés(lilássas). de először csak az egyiknek a teteje volt fekete, de az tényleg fekete, és a kalap kinyilása előtt méghozzá, ha jól emlékszem :/ de lehet hogy csak most betrippeltem az egésszet...
szóval igy kezdődött:
http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00338.jpg
aztán egyet leszedtem és reggelre lett ez:
http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00341.jpg
aztán ezeket is leszedtem:
http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00343.jpg
de valahogy elég furcsák. olyan puhák a szárai és ráadásul úgy szét is fakadt:
http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00347.jpg
az előző nem volt ilyen egyik sem. azok sokkal szebbek voltak, de igaz hogy jóval, de jóval kissebbek:
http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00316.jpg
http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00311.jpg
Igaz egy picit itt is olyan feketés-lilássak, de csak egy picit. Az szerintem tuti spóra, vagy nem?azok is fertőzöttek? a sokkolásos utáninál lehet hogy tényleg csak spóra és csak az volt a baj hogy túl sokáig vártam a leszedésükkel? Szóval most nagyon nagy dilemmában vagyok és tele vagyok kérdésekkel! ja lehet még az is baj, hogy locsolgattam a rozst vizzel és ráment a viz a gombára :(
szépen megkérek valakit hogy válaszolgasson nekem ezekre az igen bonyolult és kimeritő kérdéseimre, csakhogy tisztában legyek a dolgokkal :) Köszi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 31. 19:07
 
 
S á M á N, szerinted a szena+vermi mukodokepes casing lehet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 31. 15:04
 
 
Szinte éreztem hogy ezt fogod kérdezni:) Az azért van a természetben is igy van hogy a spóra az elég könnyen száll a levegővel. Valóságban is úgy van millionyi spóra a levegőbe elfujja a szél és ott ahol lerakódik ott kezdi fonni persze ha van tápanyag a közelben. Sokan azt kérdezik hogy miért van az hogy kint a természetben túl éli a spóra hiszen sokkal nagyobb veszély van a fertőzésekre kint mint bent. Elöször is millionyi spóra lehet a levegőbe elfujja és ahol biztonságos ott probálja fónni a hálózatot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
olajos2007. március 31. 15:00
 
 
ja bocsi, de mi van akkor ha fekete a teteje? mennyire baj az? mitől lehet az? ha csak egy picikét a kalap egyik felin van egy kis feketés az is baj. vagy ha az egész...
előre is köszi a válaszokat
:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
olajos2007. március 31. 14:54
 
 
ok, gondoltam, de csak azt nem értem, hogy hogy lehet az, hogy a legnagyobb, ami legfelül volt az kezdett el legelőször befeketedni és egyáltalán az mitől lett fekete, amikor az felett már nincs semmi...???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 31. 14:49
 
 
Meg lehet nyugodni az nem fekete hanem lilás. Spórának hívják. Ami nálad van az egy normális jelenség ilyenkor a kalap alol szétszórja a spóráit a többire.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
olajos2007. március 31. 13:12
 
 
segitsetek kérlek! még kezdő vagyok. ez mi lehet...???
miért ilyen feketék????
http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00341.jpg
http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00343.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 30. 15:21
 
 
Érett trágya kell. Minnél öregebb annál jobb bizonyos hátárokon belül. A lényeg hogy ne nagyon tartalmazzon bogarakat. Kv zacc nem fontos bele.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2007. március 30. 13:40
 
 
köszönöm válaszod.
egy dolog még érdekelne.a trágyát kell komposztálni vagy valamilyen formában érlelni amíg felhasználod?vagy fogja az ember és ahogy kijön a lóból úgy már keverhetjük is be a kv zaccal és szalmával?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 30. 13:29
 
 
ma leszedtem ket gombit a 2. casingemrol ez lesz majd az elso flush, de odaig meg par nap van.. de ez a 2 gombi mar erett volt.. az egyik 42g volt nedvesen a masik pedig 20g :))) nem gondoltam volna hogy ekkora is lesz! :D
kep:

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070330_080143.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070330_080227.jpg

a tragyas is nagyon szepen fejlodik igy 3 nap utan mar ..:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070330_082018.jpg

tettem ra egy casinget szena+vermi. kivancsi leszek :)http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070330_105239.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 29. 18:54
 
 
Tök jól néz ki ez a kókuszrost. Nagyon szívja a vizet (főleg vermikulittal) és kevés is elég belőle. Kíváncsi leszek rá, hogy bejön-e a casing.
Egyébként végre sikerült (harmadszori próbálkozásra) barnarizst kolonizálnom. A kulcs szerintem az volt, hogy tyvek szellőzőt barkácsoltam a befőttes tetejére. Egy kicsit az elején még nem vettem le az alufóliát erről a szellőzőről, de később amint levettem, azonnal beindult a micélium. Sámán szerint nem kell oxidzsén a micinek, de már sok helyen olvastam, hogy ha cserélődik a levegő akkor gyorsabban nő a mici is. Ergo több esélye van a gombinak mint a riválisainak.
Én ezt eddig csak alátámasztani tudom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 28. 20:14
 
 
Magic Máshszoba: bocs hogy nem irtam le erthetoen termeszetesen nem azokra a redokre gondoltam. a kalap allatt a tonkon vannak vizszintesen a redok. de kozben raebredtem, hogy valoszinuleg nem fertozes. teljesen egeszseges.

a tragyat pedig nem feltetlenul kell sterilizalni, legalabbis en sok helyen olvastam hogy nem. ha csak pasztorizalod akkor azok a bizonyos "jo bacilusok" tulelik a fozest, a rosszak pedig nagyreszben meghalnak vagy "deaktivizalodnak" kb 2 hetre.
a sterilizalas viszont minden bakteriumot es sporat es etc elpusztit.
ha gondolod kuldok rola NEKED linket, shroomery, mycotopia.

mellesleg amit most tegnap eltettem(a tragyas), lathatoan fejlodik!:]
persze lehet, hogy neked lesz igazad, de remelem nem.

neked pedig jobb napot kivanok, mint amilyen a tegnapi volt. peace :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 28. 12:40
 
 
Bazze ezt a trágyás/szalmás/zaccos teket egyszer tuti megcsinálom.
A baj az, hogy kicsit bonyi. Vidéken könnyebb összehozni.
Mondjuk az eredmény magáért beszél...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2007. március 28. 11:18
 
 
Hello

a hippozas az nem olyan fontos de meglehet probalni en meg szemely szerint nem probaltam de a sracnak amiket belinkeltem kepet lejjeb az szerintem eleg meggyozo ez az o technikaja strawlog nevu tech a szart higitsatok fele aranyba cocuszrostal vagy vermivel meg meg kab 10/2 aranyba kv zaccot tegyetek bele ez fontos a kvzacc tehat nem nescafe:D es meg egy nagyon keves messzet lehet hozza adni a ph ertek beallitasa veget nezzetek meg azokat a kepeket amiket belinkeltem 300g egy gomba ez szerintem eleg meggyozo a szalmat tegyetek harisyaba vagy ilyen teszta fogo szarba ami lukacsos 70-80 fokos viz 1 ora aztatas vagy 3x leontotd forro vizzel 100 fokosal de a szalmabol ki kell nyomkodni a vizet amenyire csak lehet kb 0.5L suti 2x-3x annyi szalmat kepes befonni szart azt meg erzesel szorjatok de az ne legyen tobb menyiseg mint maga a suti es utan johet a retegeles eloszor szalma 2x annyi mint amenyi sutid van alura ra a suti ra a szaros kv zaccos vermi cuc ra megin szalma es ezt igy folytatod amig van sutid ha a suti elfogyot szalma legeyn a tetjen is megfogod szajat lekotod es isszonyat osszepreseled lekotod de szellozes legyen a ketvegen tehat mondjuk tuvel megbokdosod zsepit vagy egy orvosi maszkot ragasztasz a lukakra hogy a szellozese biztositot legyen vissza tesszed 30 fokba az egesz zsakot 1hetre vagy 1.5 hetre kiveszed fogod zacskostul bele az akvariumba es csak simman a kozepet kivagod vegig hosszanti irnyba de a zacskot rajta hagyodfontos hogy vastag zacsko loegeyn mer a preselsnel kiszakadhat ha tescos szatyoral csinalod:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 28. 07:07
 
 
A hippós rész nekem is sántít.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2007. március 28. 01:43
 
 
"szart hippóba áztatja sterilizálás ellőt
persze simma hippoba
nem illatosba olyat vegyetek ami tiszta klor"

ez tutti?nem marad meg a klór és egyéb kemikália ami meggátolná a további nővekedést?
érdekes amit mondasz,kifejtenéd jobban amit a lótrágyáról tudni lehet?

köszi

embrio
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2007. március 27. 19:26
 
 
Hello!!!

Cambó a trágya az tuti fertőzőt volt a trágya az maga a fertő azt sterilizáálni kell amit nem kell az a szalma de a szart midneképpen 120 fokon 2 ora kukta

redők a kalp allat hát haver én erre anyit mondok hogy ez nagyon nagy szégyen hogy ennyire nem ismered a környezeted fertözés lenne a gomba kalapján a redő biztos hogy az nehogy megedd véletlenül sem a spora rekeszek igaz egyet kéárdezek te nem jártad ki az álltalános iskolát mert ez lb 4-5. osztályba tanitják nincs olyan gomba aminek nem lenne redője a kalapja allat de télleg haver menj és informálodj mer ez életem eddigi legesleg idiotabb tompáb kérdése amit te most feltettél itt
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 27. 19:07
 
 
Valakit ha nagyon szépen megkérek nem tudna nekem spórát küldeni? :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 27. 18:23
 
 
Sárkány hátán:

jah amugy nem jo zacskoba tenni a tragyat sem a szalmat, szerintem, mert igy nem tud kesobb kifolyni belole a felesleges viz. es erdemes kulon csinalni a kettot majd kesobb osszekeverni.

egyebkent en ma csinaltam meg a dolgot. viszont mivel szalmat nem talaltam hirtelenjeben, szenat hasznaltam. de szerintem ez is jo lesz mert ugy a lovak is szenat esznek.. es az a tragya tele is van rostokkal, es taplalobb is. a tragyat 50 percig pasztorizaltam 70C korul, a szalmat pedig 1 oran at 75C-on. eltettem oket az inkubatorba elkeverve az apro darabokra szedett sutikkel. nemsokara kiderul, hogy sikerrel jarok-e. majd megirom. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 27. 18:14
 
 
ha a kis 2-3cm es gomba kalapja alatt, korbe redok vannak, az valami fertozes? ha igen, akkor mitol, milyen? felhasznalhato meg(fogyasztas, spora)?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2007. március 26. 22:57
 
 
Hello!!!

Sámánal ne is foglakozatok kicsit zizi a srác:DDDDD

de viszont gyüjtsetek kv zaccot is a szalmás szaros cuchoz és ne marha hanem ló szart használjatok a marha az kényeseb sokkal jah meg még egy kevés meszet is kell hozzá adni egy jó öreg grower a következőkép csinálja és ez a grower nem én vagyok csak az informálodási kényszermnek kösszönhetően tudom ezekt a dolkoat.a grower egy nem magyar ember akitől azok a képek származnak amiket lejjeb belinkeltem a szart hippóba áztatja sterilizálás ellőt
persze simma hippoba
nem illatosba olyat vegyetek ami tiszta klor
arányok és mégegyszer hangsulyozom ne legyetek tompák ez a modszer a legdurvábban termő modszer

kvzacc 2/10
marha vagy ló kula 5/10
bele a vermi vagy kokusz 5/10
jól összekever
sterilizál kuktával is innkáb 2 óra
fözzve 4óra

szalma fontos pasztörizálás 80-90 fokos vizbe áztatni fél órát-1orát
kinyomkodni ezután amenyire csak birod zacskó alura szalma kb a süti mennyiséged 2x ese rá a süti széttröve rá a szaros kvzaccos éppenhogy meszes cucu ami ugyan annyi mint a süti rá a szalma megin rá a süti megin rá szaros zacc rá szalma zacskó lezár összenyom amennyire csak birjátok zacskó szája lekötöz be a 30 fokba 1 hétre vagy max 2 re amig be nem fonja be az akváriumba
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 26. 22:12
 
 
Bocs az enyém is megváltozott.

agentmoricz@gmail.com

Thannxx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 26. 22:09
 
 
Sziasztok.

Cambo, Nehari de nem tudnál adni egy mailt, hogy meglegyen a címed, mert szeretnék kérdezni egyet s mást...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 26. 15:59
 
 
koszi szepen! :)
amugy ma vettem en is marhatragyat.. 25 litert.
pluszba 2500ert egy olyan homerot ami mer 100 fokig, hogy pasztorizalhassak en is nyugodtan.:)

mar csak szalmat kene szereznem... hol a legegyszerubb varosban? kisallat kereskedes?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 26. 01:03
 
 
Ok, szóval 1,5 óra 70-80 ˙C -os hőmérsékleten.
Cambo állatiul néznek ki a casingjeid. Csak így tovább!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:48
 
 
nem szoktam inkubatorba visszarakni casingeles utan. terrariumba teszem csak kicsit feljebb van veve a homerseklet mint termotestkepzesnel. igy sztem jobban hasonlit a termeszetes kozeghez. bar tudom ez nem fontos, mert semmi sem termeszetes a gombanak sztem az otthoni termeszteskor :P:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 25. 21:43
 
 
Amikor a sütit hozzá adod akkor is nagyon sterilen kell dolgozni. Bármikor megfertőződhet nem csak oltásnál hanem a végén és akkor sajnos búcsút kell venni tőle. Vermi nem kell a casingedre mivel már túl késő mert már a teráriumba van. Legközelebb amikor veszed ki az inkubátorból ha megjelenik pár micélium folt akkor tehetsz rá casing réteget ami steril, így a lemaradott réssze utoléri a többit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:42
 
 
Sárkány hátán:

sztem amit te irtal az inkabb sterilizalas. mindenhol azt olvastam, hogy a pastorizalasnal 1.5 orat fozod 70-75C korul.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:40
 
 
http://www.fsre.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=57

a contactnal van a cim :)

de ha megnyitod az osszes hozzaszolast, sztem konnyen raakadhatsz hogy is megy ez.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 25. 21:39
 
 
Trágya/szalma pasztőrizálásnak jó az ha:
vastagabb zacsiba belerakom a keveréket, forró vízben forralom 3 óráig, hagyom kihűlni és aztán megint forralom 3 óráig.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 21:36
 
 
kössz a linket, bár mondom sajnos nem sokat segít, mert nem tudok angolul egyenlőre :S ... Rendelni viszont mindenképpen szeretnék ... de így nem nagyon megy ... Tudnál egy két linket dobni,hogy pontosan hogyan is megy ez?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 25. 21:36
 
 
Abortra és kicsi termőtestre is vonatkozik ez. Amikor még csak primadora akkor termeli a hatóanyagot a legjobban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 21:34
 
 
Eltudnátok magyarázni ,hogy hogyan kell innen rendelni, sajnos nem tudok angolul :S ...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:34
 
 
yon: http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Cat/0/Number/1196260/an/0/page/0
ez egy reszletes leiras nehany p.c. fajrol..

egyebkent ahogy nezem az fsre-t, pink buffalot kernek sztem, per pill:) jot hallottam rola:)

S á M á N koszi a valaszt! nem semmi milyen kepek! remelem nekem is lesz egyszer hasonlo :)
lehetseges, hogy a napokban megprobalom a marhatragyas modszert. egyebkent amikor a tragya+szalmahoz hozzaadod a sutit akkor a sterilitasnak nem kell olyannak lennie mint mondjuk fecskendo kesziteskor ugye? elmeletileg a tragya eleg ellenallo, foleg ha van benne eleg "jo baci", ugye?

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/casing3.jpg
ez egy 8 sutis casing, szerinted az atnott reszekre tegyek meg vermit?

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 21:20
 
 
igen, de elfelejtettem irni, hogy az abortokra gondoltam. azt olvastam shroomery-n pf tek tutorial vege fele, hogy:

"Some of the first mushrooms to form are "aborts" (convoluted caps, gnarly stems and stunted growth), and ironically they are primo in magic alkaloids. They are even more powerful in magic than the stately beauties that will soon dominate the cake. The tiny "baby mushroom" aborts are likewise good. After witnessing the growth of the fungus, recognition of these aborts is easy."
...
"The secret to potent mushrooms is in their age when picked. It has been scientifically proven that the small immature specimens are significantly more potent than the larger mature specimens. Over half of the small primordia that first form will abort (cease growing, convolute and deform). Pick these before their heads turn black. A pointed knife blade works well for removing these high potency primodia. These are among the most potent. The abortive mushrooms are also high potency. Harvest them when they are young and before their heads turn black. When the fruitbodies are normal, harvest them before the veil under the cap breaks. The mushrooms will be smaller and their heads will be roundish"
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 21:16
 
 
Cambo ...

És innen melyiket érdemes megrendelni és hogyan, bocs a sok kérdésért de még sohasem rendeltem ... :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 25. 21:15
 
 
mg007: Fény és hő bontja a hatókat.

trillanka: Ha trágyát szeretnél paszturázni akkor legalább 2×3 óra. Bármilyen trágyát használhatsz persze amiben elég tápanyag van marha, ló vagy akár kecske trágya is jó. A trágyát nem oltani kell hanem spawnolni hozzá adsz élő micéliumot (agar vagy izolálod akár egy kisebb db micélium) legtöbben egyszerűen hozzá adnak egy beszőt sütit jól összerázzák casing rá 50/50 rost/vermi és be az inkubátorba.

cambo: 30/70 % szerintem a legjobb megoldás. 30% trágya 70% szalma picivel több kell mint tudjuk hogy a szalma útvonalat csinál a micéliumnak. 250ml süti elég 1 liter trágya/szalma keverékhez.

Szárítás: Ventilátor utána pedig kálcium klorid.

A kissebb termőtestek potensebbek lehetnek mivel a hatóanyag tartalom növekedés nem arányos a termőtest növekedéssel.


És íme a képek:

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d3e833002.jpg

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d44e8cad8.jpg

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d47a69a9a.jpg

http://www.2and2.net/my.php?image=http://www.2and2.net/files/4606d499a9df2.jpg


Hm végre kezd jó idő lenni itt nálunk hollandiába:)

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psylord2007. március 25. 21:07
 
 
cambo szerintem teljesen mindegy hogy egészben vagy szétvagdalva száritod.Vegyi uton a legminimálisabb a hatóanyag vesztés.Ezt a potens dolgot hogy érted ?ha arra célzol hogy a kisebb gombáknak nagyobb a hatóanyag koncentrációja ill. erösebbek akkor:
A gombik akkor mondhatóak éretnek ha a kalap el kezd kinyilni vagy leszakad a kalap alatti kis háló.Ekkor mondható a legmagasabbnak a koncentráció.Ekkor kell szüretelni.Túl nagyra nem érdemes növeszteni öket mer csak elvonják a tápot az ép fejlödöktöl.Illetve mint irtam ekkor a legnagyobb a konc.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 20:16
 
 
nekem egyebkent azzal a modszerrel a szaritas, ahogy lejjebb lehet latni a kepen, masfel nap alatt 75gbol 8-9 g lett.. sztem holnapra csont szarazak lesznek, de altalaban mar mindegyiknek a szara ugy kivan szaradva, hogy ugy torik mint a hurkapalcika.

egyebkent szerintetek ha a nagyobb gombakat szaritas elott osszevagdalja az ember, es ugy szaritja ki a kis rostokat, akkor nagyobb a hatoanyagvesztes mintha egeszben szaritana?

a kis gombak potensebbek, mint a nagyok. ez altalanossagban igaz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 25. 20:10
 
 
pshyFarmer: a gomba egyebkent Golden Teacher fajtaju.. :) koszi a dicseretet :]]]

S á M á N: az 50/50 szalma/tragyat hogyan kell ertelmezni? 50% sulyra? es mondjuk 1 2 dl suti mennyi tragya/szalma -hoz eleg

mg007: szerintem ez a napos modszer nem tul jo otlet, mert ha jol emlekszem akkor a ho es a feny bontja a legjobban a hatoanyagot..

von: http://www.fsre.nl ,de ha egy kicsit visszabolvasol biztos megtalalod vagy 50x :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psylord2007. március 25. 18:44
 
 
mg007 Hát végülis szerintem teljesen mindegy hogy mivel vagy hogyan száritod de egy biztos: Akármit is csinálsz, a lényeg, hogy ne használj hõt a szárításhoz. A hõ nagyon ártalmas a pszichoaktív komponensekre. Drasztikusan csökkented a gomba hatását, ha hõvel szárítod. Mondjuk pontosan nem tudom mi számit a gomba esetében hönek, lehet hogy az még nem hogy kiteszed iróasztalra azt ott süti a nap de háát...nem tom inkább nem kockáztatnék.Másrészt meg gyorsabb. kalcium-kloriddal kb 3 -4 nap.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2007. március 25. 17:54
 
 
szaisztok!!
tudnátok nekem mondani pár dolgot az istállótrágyás szalmás autoklávolásról mit mennyi ideig kell,milyen trágyát használtok és milyen dobozt ,vagy müanyag hőálló zacskót csináltok az elkészítéséhez,mivel oltotok és utána mivel casingeltek?
segítségeteket előre is köszi..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 25. 17:01
 
 
Egy oldalt mondjatok légyszíves ahonnan könnyen lehetne spórát beszerezni ... előre is kössz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 25. 16:30
 
 
Cambo!a cicusok azok cambodsian fajtáuak? nagyon teccenek:) sámán te nem szoktál képeket feltölteni? nagyon érdekelne:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. március 25. 14:05
 
 
Sorra olvasom, h ki ilyen ki olyan technikával szárítja a gombáit. Mi van akkor ha egyszerűen csak kirakom egy fényes, száraz helyre és hagyom hogy magától kiszáradjon, mondjuk egy ablak előtti iróasztalra. Ez mitől rosszabb megoldás, mint különböző nedvszívó anyagok bevetése? Még sosem láttam olyat, h valaki az erdőn szedett vargányáját kalcium-kloriddal szárította volna...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
yon2007. március 24. 23:23
 
 
cső!

Lenne egy kérdésem, a spórák beszerzésével kapcsolatban, igazából egy jó oldal kellene ,ahol egy kevés angoltudással is könnyen lehet rendelni, ha tudnátok egy linket adni,azt nagyon megköszönném ;) ...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 24. 13:31
 
 
nah megvolt az elso szuret.. osszesen 111g nedvesen:)

es most kezd el noni a masodik casing:)
tegnap leteszteltuk a kedvesemmel a gombat.. o evett 12gt en pedig 24gt nedvesen. hat csak jokat tudnek meselni :)

kep a 3 nagy gombirol:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/36g.jpg

ezzel szaritok:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/szarito.jpg

errol a keprol azt szeretnem kerdezni hogy potolni kell szerintetek a vermit ott ahol ennyire atnotte?:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/casing3.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 22. 23:54
 
 
Szárítással úgy jártam, hogy vettem vagy fél kiló kalcium-kloridot,
(igaz nem volt drága) de még egyszersem használtam, mert a PC oldalsó ventijéhez odarakom és fél nap alatt csont száraz lesz. Remélem később csak elkopik...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 22. 21:39
 
 
Lacycibin:

Figy, a h2o2 NEM VESZÉLYES a Mycéliumra max később indul be egy héttel, nyugottan oltsd be. Mivel LC-d van az meg mycélium, ezért nem Gáz.

Tutti mert az evok haverok is így csinálják.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psylord2007. március 22. 21:01
 
 
cambo száritás:
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/term.html#SZARITAS

Igaz még nem próbátam de szerintem OK.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 22. 16:56
 
 
egyebkent nincs jo otletem szaritasra.. most silica gelt hasznalok egy tal aljara dombtam belole vagy 5-6ot felette van egy halo azona gombak es egy teto az egeszen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 22. 16:51
 
 
lacicybin01: en is igy csinaltam eloszor tettem peroxidot a sutibe sterilizalas elott.. de ez szerintem teljeslen felesleges, vagyis inkabb pocsekolas. a sterilizacio mindent megold. egyebkent sztem a sterilizalas alatt teljsen lebomlik a h2o2, nekem legalabbis nehany oraval lehules utan sikeresek lettek a sporafecsis oltasok.


amugy lenne egy kerdesem... flush alatt pontosan mit ertunk? azt amikor mindent leszedunk a sutirol/casingrol? mert en ma leszedtem 3 "nagy" gombat. az egyik 11g a masik 12g a harmadik 13g volt. mar kezdett elvalni a kalapjuknal a hartya a torzstol. ez most akkor egy flush volt? ilyenkor mindent le kellene szednem? vagy fokozatosan az eretteket?


kepek:

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/01.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/02.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/03.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/04.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/05.jpg

a 3 legnagyobb a kepekrol osszesen 36g nedvesen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 22. 10:25
 
 
na az a helyzet hogy többen félreértettetek, én a h2o2-vel 1 kis pusz esélyt akarok a sterilitásra, mivel beoltom aztán kifőzöm és csaak utánna oltom az LC-vel mikor már a h2o2 nem veszélyes rá... épp ezért kérdezem, hogy mikorra bomlik le... mikor biztonságos már az LC számára a h2o2-vel kezelt táptalaj? pl kukorica
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 21. 18:17
 
 
Szia A h2o2 NEM roncsolja a mycéliumot (csak kicsit;) Mivel csak 3%-os

Van egy javaslata Csubakkának, forrald fel 2 nap x1,5 óráig a poharat, aztán LC+h2o2 fecsibe és oltás. kedves Wookie havernak már sok sok ilyenből lett macskája.

NEM PARA!

Így lehet klónozni is, gombinak le a fejjel, törzs banánszrűen megpucolva, 1 deci 3%-os h2o2-be bele, majd kéziturmix, és fecsibe fel.

FONTOS még aznap olts, ahogy kész a fecsi. Lehet utánna is.

Happy cicusmakin'

HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 21. 16:05
 
 
Bocsi, hogy már kétszer kérdeztem. :)
Legközelebb jobban figyelek. Az zavart meg, hogy azt hittem kölest, vagy rozst casingeltél. Asszem én is kipróbálom, bár először rozsos sütit terveztem (de az még nem jött össze).
Még arra lennék kíváncsi, hogy a caingnél is van-e több flush, mint a sima PF sütiknél.
Ma dunkoltam az egyik Pf sütit, de most utána megforgattam vermiben is. Jól néz ki, és nagy reményeket fűzök hozzá.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 21. 15:38
 
 
a 3008. hozaszolasban leirtam mindent :) koszi a valaszt!
most van egy 8 sutis casingem kivancsi vagyok mi lesz belole!

egyebkent most ugy nedvesitem a casinget, hogy fogok egy steril fecsit, teszek bele 1% peroxidos vizet es ezt igy csopogtetem a vermire, oda ahol nem no gomba, es a gombak tovenel levo vermire.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 21. 15:21
 
 
Cambo: max egy hét. Még annyi se.
Leírnád nekünk, hogy milyen fajta, és hogy miből csináltad.
Mellesleg überfaszán néznek ki!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 21. 15:18
 
 
Kukta helyett pasztőrizálhatsz is. Forrald vízben vagy hevítsd sütőben! Én a helyedben inkább így csinálnám, mint h2o2-vel. Véleményem szerint a h2o2 (főleg a 3%-os) önmagában nem fog minden baktériumot elpusztítani a táptalajban. Hogy zárt közegben mennyi idő a bomlása? Na, ez egy jó kérdés. Passz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 21. 15:15
 
 
nah, most ugy nez ki minden rendben van. szepen fejlodnek a gombik.


http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140359.jpg

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140345.jpg

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140323.jpg

http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/070321_140435.jpg

szerintetek hany nap a szuretig?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 21. 15:07
 
 
Hidrogén peroxid roncsolja a micéliumot, ha beoltod akkor nagy valószínűséggel megfog halni a micélium.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 21. 14:53
 
 
azért mert nincs kuktám... és nem is lesz a közeljövőben... tecsük fel hogy csinálok egy sütit a szokásos módon viszont a víz amit használok hozzá gyakorlatilag 3%-os h2o2 oldat... és ezt akarom sterilizálni... tehát azért akarom beoltani őket, hogy sterilebbek legyenek... aztán ha kész utánna jöhet az LC. Úgyhogy a kérdés továbbra is, hogy mennyi idő alatt bomlik le a h2o2 3%-os oldata... mennyi idő után olthatom a sütiket...?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 21. 14:36
 
 
Miért akarod hidrogénperoxiddal beoltani a sütijeidet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
peteres2007. március 21. 11:10
 
 
sziasztok!egy kérés,légyszi szavazzatok a kertpont.hu oldalon a baloldali sávban az"Amit a sziklakertről tudni kell" című cikkre!Nagyon köszönöm!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 21. 11:07
 
 

Üdv ismét!
Valaki legyenszives mondja meg, hogyha h2o2-vel szerném beoltani sterilizálás előtt a sütikéiemt, akkor mennyit kell várnom, hogy lebomoljon a 3%-os oldat? mert nem szeretném az LC-met elpocsékolni...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 21. 06:32
 
 
:D

Ezt ismertem, de köszi. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 21. 00:45
 
 
sorry benéztem a dolgot :(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 21. 00:30
 
 

Hali móricz!

Én úgytudom, hogy a már kész táptalajt összekeveri még egy jó nagy adaggal és azt teszi egy gödörbe ami ne legyyen túl mély maximum 1 ásónyom.

de itt irnak a termesztéséröl is:
>http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/HunMus/Psilocybe_Azurescens.html
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2007. március 20. 17:07
 
 
Szasztok

Egy ismerősöm "agaricus Cubensist-t" akar termeszteni kint a nyáron. Nincsen valakinek ismerőse aki csinált már ilyet.Egyszerű módszerek érdekelnék csak legyen kint is neki.

Szal valami tek kéne milyen mélyre ásson mivel takarja meg ilyesmi.

Vagy valami info a Shroomeryn kívűl.

Thx
Móricz HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 20. 16:46
 
 
Vízben forralhatod. Sokan párna huzatot használnak de bármit használhatsz befőtes üveg is megteszi vagy egy erős zacskó.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 20. 13:37
 
 
Sámán! nagyon jó ötlet a trágya! nagyon falja a kettes mici! jó ugy ha vizben felforralom?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
botanics2007. március 18. 22:23
 
 
Sziasztok:)

Nem termesztettem gombát soha, nem is ismerek ilyen embert.. de érdekeltek a módszereitek.. :) bocsi hogy így beleszólok...
Olvastam a gonosz bacikról...
Szal lehet hogy hülyeség amit írok most:
de miért nem próbáltok meg egy lájtos antibiotikumos oldatot hozzátenni az ültetőközeghez? mondjuk penicillint, vagy bármit, de csak hígan, mert a gombában is megjelenhet sztem.. de ha ritkán használja valaki a gombát ilyen kis mennyiségű antibiotikum nem veszélyes.. persze csak óvatosan, szal penicillinérzékeny ember ne kísérletezzen penicillinnel megbolondítani a gombáit:)

(Az atibiotikumot penészfajok, és néhány baktériumfajta termeli baktériumölő céllal...)

:) Na.. bocsi tényleg, csak felmerült az ötlet;)

Üdv,
ATI
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 18. 20:27
 
 
KIpróbáltam a dunkolást. A sütiket 18 órára steril víz alá nyomtam. Látványos lett a következő flush. Akinek pf sütijei vannak annak ez kötelező! ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 18. 11:50
 
 
Utólag be lehet fecskendezni steril vizet. Casinget 2 sütiböl célszerű csinálni használhatsz 20-at is de ha csak az egyik fertőzött akkor azt a 19 db-ot is elveszted és akkor lőttek a 20dbos casingednek. Sokkal érdemesebb 10 db 2 sütis casinget csinálni. Amúgy a fedő réteg vastagsága nem változik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 17. 21:19
 
 
termeszetesen nem 10 cm^2, hanem 10 cm^3 a fecsi:) es amig oltok, a felso alut leszedem
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. március 17. 21:16
 
 
hazajottem.. viszont van egy kis galiba... a feny egyfeszt be volt kapcsolva.. az idozitot rossz fele kattintottam nagy sietsegemben. plusz a vermiretegek kiszaradtak sajna. most benedvesitettem oket.
ilyenkor mit erdemes tenni? most rendbe jonnek? rehidratalodnak?
a ket befottes uvegemben a csomoknal kialakultak kis feher tomor gombok.. sztem kis gombi kezdemenyek.

Sárkány hátán:
a ventis dolog most van megoldas alatt.. ha sikerul, akkor elmondom hogy oldottam meg.
egyebkent sima barnarizs+vermi+viz sutik.
ugy csinalom, hogy fogok egy nagy talat bele a vermi(3/4)aztan a rizsliszt vagy rozsliszt(1/4) vegul pedig a viz(1/4) a viz, ha tehetem akkor mizse asvanyviz, mivel jo olcso, de sokban csak sima csapviz van. ezt a tapanyagot toltom 2 decis poharakba, a tetejukre egy centi vastagon pedig vermit teszek. majd ranyomok egy felbehajtott alufoliat, ra szikszallagozom vagy befottesgumizom, majd meg egy felbehajtott alut szoritok ra siman csak kezzel.
az en kukatmba csak 4 pohar fer. beleteszem oket, felforralom a vizet, majd majdnem takarekra veszem, hogy azert lassan forogjon a kukta teteje es sisteregjen a goztol. altalaban 1 orat szoktam kuktazni.. ennel csak tobbet.

kozben a lenyomatbol megcsinalom a fecskendot.(ha igeny, ezt is leirom)

a poharakat miutan lehultek, 5 helyen oltom 4 egtaj+ kozepen.
a 10 cm^2 fecsibol mindig csak egy vonasnyit teszek lyukankent.

majd beteszem oket az inkubatorba, 27-30 oC-ra.
altalaban 8-10nap ahogy beszotte oket(GT).

annyi kerdesem meg lenne, hogy max hany sutibol erdemes casinget csinalni? vagy tok mindegy, osszetehetek 20at is? valtozik a casing vastagsaga ha no a sutik szama?

egyebkent nekem a leghatasosabb parasito eddig a vermi volt, ugy erzem, de tervezek egy ultrahangos parasitot is.. csak a baratnom nem nezi jo szemmel hogy ilyen sokat koltok(mult honapban 15ot koltottem melegitore..+ meg egyparezret mas felszerelesre) :D de megertett, es mivel en is ot, mert sajnos telleg nem ereszthetem el magam annyira mostansag, max kov. honapban veszek uh. parasitot:):P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 17. 20:52
 
 
Darálva van? mert ha egyben van akkor rázhatod ha liszt akkor nem szükséges.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 17. 17:12
 
 
Fless!A KÖLESES SÜTIT KELL RÁZOGATNI???????(FONTOS)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2007. március 15. 22:08
 
 
Hello
strawlog tech.:): http://forums.mycotopia.net/attachment.php?attachmentid=35569&d=1159639164
2.
http://forums.mycotopia.net/attachment.php?attachmentid=35558&d=11596382

szalma/ló vagy marha szar/kávé zacc/kész süti

fogsz egy vastag szatyrot alura tesszel pasztörizált és nem sterlizált szalmát ez fontos hogy ne legyen teljesen steril mer a bacik kellenek rá a süti kb 2-3x annyi szalmát tegyél alura mint amenyi sütid van tehát pasztörizált szalma alura rá a süti rá a marha vagy lószaros kvzaccos vermis keverék ami steril utána megin szalma és igy tovváb amig a zsákod tetejéhez nem érsz a lényeg hogy szalmával fejezd be fogod zsák szája leköt és összepréseled az egész elegyet amennyire csak az erőd és a szatyrod birja fontos a két végére mikro filteres vagy simma zsebkendőt tenni a szellözés céljából 1 hét befonta be a növesztőbe
ennyi

300g/gomba vizzesen de azér ezek rendes erdei gombák nem ilyen csökevények amiket ti csináltok és ez is cubensis faj tehát eljött az idő hogy ne csökevény gombáitok legyenek :DDDD
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 14. 18:20
 
 
A perlit nagyon jó megoldás, a lényeg hogy ne álljon egy nagy tócsa a perliten lényege hogy nedves legyen jobban párásít mint akármi. Ha csomósodik akkor 2-3 nap mulva megjelenik a termőtest csak vigyázz arra nehogy overlay-ed legyen ami annyit jelent hogy a micélium teljesen átszövi a casinget és nem tud termőtestet képezni. Ezt úgy lehet megakadályozni hogy amikor kiveszed a casinget az inkubátorból akkor a micélium csak egy két helyen bukkanjon fel és a teráriumba tovább fog nőni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 14. 18:00
 
 
Még egy kérdés. A ventik miatt nem csökken le a páratartalmad?
Az ultrahangos párásítón kívül van vmi olcsóbb mechanikus cucc amivel automatizálni lehet a dolgot? Nálam a perlit néha kicsit keveset nyomat.
Tesóm kölcsönzött nekem egy melegvizes párásítót, de azt gyorsan elfelejtettem mert nagyon meleg párát nyomat.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!