|
Legfrissebb hozzászólások (2863 - 2962) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Mellesleg ide akkor írok amikor akarok ;) Amúgy meg béke van, nem tudom mit idegeskedsz ... písz ... |
| | | | |
| | | | | | | | | | von bzki má bocs.Olvasd el elöször az egészet mer ott van. A honlapon Spóraoldat készitése cimü függelékben vázzz... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Yon a tököm kivan már veled. Olvass vissza a fórumban, mert le van írva. Addig kussolj el! |
| | | | |
| | | | | | | | | | kössz az infot, remélem összejön, majd kérdezek ha valami nem megy :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszi mindenkinek most meg lyuggattam a tetejét ha nem érzem h büdös lenne az igazat megvallva semmit sem érzek:D Adok neki még 4 napot utána kikapomvagy csak leszedem a teteét az oldalát meg lefedem és megy a terráriumba.
VON: Vermit lehet állatkereskedésbe venni én 3 litert vettem 1000FT-ért egyébbként helyettesíthető kókuszrostal sőt az még jobb is!!! Sok sikeret!!! Peace... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv!
Spórák megrendelve, most kezdeném a talaj kialakításához szükségesx cuccok megvéételét, de már a vermikulitnál gondban vagyok, mert csak 100 literes kapható, akkora mennyiséget meg nem szeretnék , venni, esetleg tudnátok egy oolyan módszert, amihez nem kell vermi? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Acidtrexx de mindenképpen szagolj bele! Ha nincs kellemes gombaszaga, hanem ilyen savanykás büdös akkor csá... Az akkor bacilus. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Acidtrexx:
Ne vedd ki, most jutott eszembe, hogy te teljesen hermetikusan lezárva tartottad őket, Nos miután eléggé beindult már nincsen bent elég oxigén. 5 lyukat szúrj rá egy forrósított tűvel, és nézd meg még 4 napon át ha nem indul tovább akkor tuti kuka.
Próba cseresznye ;)
Nekem pl. két réteg alufolcsi van a standard Whiskey-s poháron. Ahol beoltottam őket az az alsó réteg oltás után rakok rá mégegyet amíg be nem indulnak, aztán ha eltelt egy hét (30 C°) akkor csak a felsőt szedem le.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát egye fene akkor holnap kikapom csak csórok 1 kis Hiperolt:D Megvannak az előnyei ha az ember 1 laborban dolgozhat:D Köszi a tanácsokat!!! Mindenkinek minden jót! Peace... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Yon, az előzőekben vhol leírtam, hogyan rendeltem én anno az FSRE-től. Tököm se tudja melyikben, majd kibogarászod. Segíts magadon és isten is megsegít... Ja. Csináltam egy 2 sütis casinget, olyan sütikből, amik már legalább 3 flushön túl vannak. És nekiindultak. Sajnáltam őket kidobni, megesett rajtuk a szívem. :) Persze majd a végén kiderül jól lesznek-e ...
Szárított gomba évekig eláll száraz helyen. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én a helyedben megkockáztatnám, hogy beleszagolok. Ha büdi akkor kuka, ha nem akkor tető gyorsan vissza. Én azt szoktam, hogy fejreállítom és kicsit megdöcögtetem, hogy ha tud, akkor váljon el az aljától a süti. Így több helye lesz a micinek. Nem tom nálad ez bejön-e, mert attól függ mennyire pakoltad meg a befőttest. Egyébként én 2-3 hétnél többet nem várok pf sütivel. Ha marad is egy kicsi amit nem szőtt be, akkor is kirakom. Majd a párában beszövi. Volt már olyan, hogy ott szőtte be az alját. Még gyorsabban is mint 30 fokon. Természetesen ilyenkor friss hidrogénperoxidos vizet lottyantok a perlitre. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszi moricz, és meddig tudom így tárolni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem, nem nyálkás ugyan olyan kinézetre mint volt akkor mikor megcsináltam csak nem szőtte be szerinted kiszedjem? Lehet még a kerten kívül valami belőle? Azért köszi a választ! Peace... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Eightball:
Szárazon az a lényeg aztán pack, nejlon stb... rak6cc mellé silicagéles kis zacsikat, amiket pl. cipőkhöz adnak.
Acidtrexx:
Jujujúúújjj Az szerintem Bacilus amid van. Bár ha valakinek van más diagnózisa akkor írja meg.
Kicsit folyékony, nyálkás az egész a be nem szőtt helyen igaz? Az halott sajna, ha kicsike rész van így meghalva akkor még meglehetne menteni egy jó vágással, így viszon ki a kertbe és talán valamikor lesz egy kis telep. (Nem valószínű, csak nem tartom szépnek, ha valaki a kukába dobja szegényt ;)
Don't Give it up.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Az érdekelne hogy hogyan kell szárított csiperkét tárolni! Légyszi segítsetek, fontos! köszi!
sziasztok |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én is kiraknám de parázok h a benemszőtt terület elfertőződik, de akárhogy forgattam semmit sem nőtt most letakartam alufóliával az egészet. Valaki tudna mondani valamit h mit tenne? Thx előre is. Am én perlit meg minden nélkül értem el majd 90%-os páratartalmat. Peace... |
| | | | |
| | | | | | | | | | AcidTrexx tiszta ki vagy! bazz már a képről itélve én már rég kiraktam volna a terráriumba!ja és vegyél perlitet vagy dobjunk össze rá ha drága!! na pííííísz! ja és fura hogy nem hővel nőtte be a mici ijen gyorsan:) csináltam lenyomatot! és már negyeggyére flushholtam. Tisztelet Minden |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szalma+vermi együtt felesleges. A szalma a vermit helyetesítené a trágya/szalma tekben. Meg lehet csinálni de nem sok értelme van. Ha befónódott a süti akkor már rakhatod a terráriumba ilyenkor ellenállóbb a fertőzéseknek. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hé tapasztalt growerek! mért van az hogy a rozst casingoltam és csak a fedőréteget az 1es mici fonja és kb 4eggyére van ez hogy 1es mici a tetején és bepenészedik. nem vágom nem való nekem a casing:( |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszi a választ, most megnyugtattál :) van még egy két kérdésem, de először elolvasgatom a régebbi postokat, hátha találok rá választ... Mindenkinek szép napot! :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | szerintem biztosan nins fertozes, a gombak kalapja alatt a foldon is fekete a fold. a fekete es a lila meg ilyen helyzetben egyertelmuen spora, ahogy tudom ez a ket lehetseges szin is. a gombak szerinem azert nottek ekkorara mert ez nem az elso flush, gondolom emellett kevesebb gomba is nott mint az elozonel. :) egyebkent - gondolom tudod, hogy - a legmegfelelobb idopont a gomba leszedesere amikor a tonk es a kalap kozotti hartya epp hogy kezd elszakadni, elmeletileg ekkor a legnagyobb a hatoanyag tartalom. szerintem ne izgolj, mert mar lattam ilyen kepeket neten es szo sem volt megbetegedesrol. szep napot:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | hát nem is tudom. én nagyon félek hogy valami fertőzést kapott, mert elpőször szépek nőttek. és amikor már nem akartak többet nőni, akkor beraktam a frizsibe, sokkolni őket és utánna lettek ilyen nagy hatalmassak és ilyen feketés(lilássas). de először csak az egyiknek a teteje volt fekete, de az tényleg fekete, és a kalap kinyilása előtt méghozzá, ha jól emlékszem :/ de lehet hogy csak most betrippeltem az egésszet... szóval igy kezdődött: http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00338.jpg aztán egyet leszedtem és reggelre lett ez: http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00341.jpg aztán ezeket is leszedtem: http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00343.jpg de valahogy elég furcsák. olyan puhák a szárai és ráadásul úgy szét is fakadt: http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00347.jpg az előző nem volt ilyen egyik sem. azok sokkal szebbek voltak, de igaz hogy jóval, de jóval kissebbek: http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00316.jpg http://i164.photobucket.com/albums/u30/olajosadri/DSC00311.jpg Igaz egy picit itt is olyan feketés-lilássak, de csak egy picit. Az szerintem tuti spóra, vagy nem?azok is fertőzöttek? a sokkolásos utáninál lehet hogy tényleg csak spóra és csak az volt a baj hogy túl sokáig vártam a leszedésükkel? Szóval most nagyon nagy dilemmában vagyok és tele vagyok kérdésekkel! ja lehet még az is baj, hogy locsolgattam a rozst vizzel és ráment a viz a gombára :( szépen megkérek valakit hogy válaszolgasson nekem ezekre az igen bonyolult és kimeritő kérdéseimre, csakhogy tisztában legyek a dolgokkal :) Köszi |
| | | | |
| | | | | | | | | | S á M á N, szerinted a szena+vermi mukodokepes casing lehet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szinte éreztem hogy ezt fogod kérdezni:) Az azért van a természetben is igy van hogy a spóra az elég könnyen száll a levegővel. Valóságban is úgy van millionyi spóra a levegőbe elfujja a szél és ott ahol lerakódik ott kezdi fonni persze ha van tápanyag a közelben. Sokan azt kérdezik hogy miért van az hogy kint a természetben túl éli a spóra hiszen sokkal nagyobb veszély van a fertőzésekre kint mint bent. Elöször is millionyi spóra lehet a levegőbe elfujja és ahol biztonságos ott probálja fónni a hálózatot. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ja bocsi, de mi van akkor ha fekete a teteje? mennyire baj az? mitől lehet az? ha csak egy picikét a kalap egyik felin van egy kis feketés az is baj. vagy ha az egész... előre is köszi a válaszokat :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | ok, gondoltam, de csak azt nem értem, hogy hogy lehet az, hogy a legnagyobb, ami legfelül volt az kezdett el legelőször befeketedni és egyáltalán az mitől lett fekete, amikor az felett már nincs semmi...??? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Meg lehet nyugodni az nem fekete hanem lilás. Spórának hívják. Ami nálad van az egy normális jelenség ilyenkor a kalap alol szétszórja a spóráit a többire. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Érett trágya kell. Minnél öregebb annál jobb bizonyos hátárokon belül. A lényeg hogy ne nagyon tartalmazzon bogarakat. Kv zacc nem fontos bele. |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszönöm válaszod. egy dolog még érdekelne.a trágyát kell komposztálni vagy valamilyen formában érlelni amíg felhasználod?vagy fogja az ember és ahogy kijön a lóból úgy már keverhetjük is be a kv zaccal és szalmával? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tök jól néz ki ez a kókuszrost. Nagyon szívja a vizet (főleg vermikulittal) és kevés is elég belőle. Kíváncsi leszek rá, hogy bejön-e a casing. Egyébként végre sikerült (harmadszori próbálkozásra) barnarizst kolonizálnom. A kulcs szerintem az volt, hogy tyvek szellőzőt barkácsoltam a befőttes tetejére. Egy kicsit az elején még nem vettem le az alufóliát erről a szellőzőről, de később amint levettem, azonnal beindult a micélium. Sámán szerint nem kell oxidzsén a micinek, de már sok helyen olvastam, hogy ha cserélődik a levegő akkor gyorsabban nő a mici is. Ergo több esélye van a gombinak mint a riválisainak. Én ezt eddig csak alátámasztani tudom. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Magic Máshszoba: bocs hogy nem irtam le erthetoen termeszetesen nem azokra a redokre gondoltam. a kalap allatt a tonkon vannak vizszintesen a redok. de kozben raebredtem, hogy valoszinuleg nem fertozes. teljesen egeszseges.
a tragyat pedig nem feltetlenul kell sterilizalni, legalabbis en sok helyen olvastam hogy nem. ha csak pasztorizalod akkor azok a bizonyos "jo bacilusok" tulelik a fozest, a rosszak pedig nagyreszben meghalnak vagy "deaktivizalodnak" kb 2 hetre. a sterilizalas viszont minden bakteriumot es sporat es etc elpusztit. ha gondolod kuldok rola NEKED linket, shroomery, mycotopia.
mellesleg amit most tegnap eltettem(a tragyas), lathatoan fejlodik!:] persze lehet, hogy neked lesz igazad, de remelem nem.
neked pedig jobb napot kivanok, mint amilyen a tegnapi volt. peace :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Bazze ezt a trágyás/szalmás/zaccos teket egyszer tuti megcsinálom. A baj az, hogy kicsit bonyi. Vidéken könnyebb összehozni. Mondjuk az eredmény magáért beszél... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello
a hippozas az nem olyan fontos de meglehet probalni en meg szemely szerint nem probaltam de a sracnak amiket belinkeltem kepet lejjeb az szerintem eleg meggyozo ez az o technikaja strawlog nevu tech a szart higitsatok fele aranyba cocuszrostal vagy vermivel meg meg kab 10/2 aranyba kv zaccot tegyetek bele ez fontos a kvzacc tehat nem nescafe:D es meg egy nagyon keves messzet lehet hozza adni a ph ertek beallitasa veget nezzetek meg azokat a kepeket amiket belinkeltem 300g egy gomba ez szerintem eleg meggyozo a szalmat tegyetek harisyaba vagy ilyen teszta fogo szarba ami lukacsos 70-80 fokos viz 1 ora aztatas vagy 3x leontotd forro vizzel 100 fokosal de a szalmabol ki kell nyomkodni a vizet amenyire csak lehet kb 0.5L suti 2x-3x annyi szalmat kepes befonni szart azt meg erzesel szorjatok de az ne legyen tobb menyiseg mint maga a suti es utan johet a retegeles eloszor szalma 2x annyi mint amenyi sutid van alura ra a suti ra a szaros kv zaccos vermi cuc ra megin szalma es ezt igy folytatod amig van sutid ha a suti elfogyot szalma legeyn a tetjen is megfogod szajat lekotod es isszonyat osszepreseled lekotod de szellozes legyen a ketvegen tehat mondjuk tuvel megbokdosod zsepit vagy egy orvosi maszkot ragasztasz a lukakra hogy a szellozese biztositot legyen vissza tesszed 30 fokba az egesz zsakot 1hetre vagy 1.5 hetre kiveszed fogod zacskostul bele az akvariumba es csak simman a kozepet kivagod vegig hosszanti irnyba de a zacskot rajta hagyodfontos hogy vastag zacsko loegeyn mer a preselsnel kiszakadhat ha tescos szatyoral csinalod:D |
| | | | |
| | | | | | | | | | A hippós rész nekem is sántít. |
| | | | |
| | | | | | | | | | "szart hippóba áztatja sterilizálás ellőt persze simma hippoba nem illatosba olyat vegyetek ami tiszta klor"
ez tutti?nem marad meg a klór és egyéb kemikália ami meggátolná a további nővekedést? érdekes amit mondasz,kifejtenéd jobban amit a lótrágyáról tudni lehet?
köszi
embrio |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Cambó a trágya az tuti fertőzőt volt a trágya az maga a fertő azt sterilizáálni kell amit nem kell az a szalma de a szart midneképpen 120 fokon 2 ora kukta
redők a kalp allat hát haver én erre anyit mondok hogy ez nagyon nagy szégyen hogy ennyire nem ismered a környezeted fertözés lenne a gomba kalapján a redő biztos hogy az nehogy megedd véletlenül sem a spora rekeszek igaz egyet kéárdezek te nem jártad ki az álltalános iskolát mert ez lb 4-5. osztályba tanitják nincs olyan gomba aminek nem lenne redője a kalapja allat de télleg haver menj és informálodj mer ez életem eddigi legesleg idiotabb tompáb kérdése amit te most feltettél itt |
| | | | |
| | | | | | | | | | Valakit ha nagyon szépen megkérek nem tudna nekem spórát küldeni? :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sárkány hátán:
jah amugy nem jo zacskoba tenni a tragyat sem a szalmat, szerintem, mert igy nem tud kesobb kifolyni belole a felesleges viz. es erdemes kulon csinalni a kettot majd kesobb osszekeverni.
egyebkent en ma csinaltam meg a dolgot. viszont mivel szalmat nem talaltam hirtelenjeben, szenat hasznaltam. de szerintem ez is jo lesz mert ugy a lovak is szenat esznek.. es az a tragya tele is van rostokkal, es taplalobb is. a tragyat 50 percig pasztorizaltam 70C korul, a szalmat pedig 1 oran at 75C-on. eltettem oket az inkubatorba elkeverve az apro darabokra szedett sutikkel. nemsokara kiderul, hogy sikerrel jarok-e. majd megirom. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | ha a kis 2-3cm es gomba kalapja alatt, korbe redok vannak, az valami fertozes? ha igen, akkor mitol, milyen? felhasznalhato meg(fogyasztas, spora)? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Sámánal ne is foglakozatok kicsit zizi a srác:DDDDD
de viszont gyüjtsetek kv zaccot is a szalmás szaros cuchoz és ne marha hanem ló szart használjatok a marha az kényeseb sokkal jah meg még egy kevés meszet is kell hozzá adni egy jó öreg grower a következőkép csinálja és ez a grower nem én vagyok csak az informálodási kényszermnek kösszönhetően tudom ezekt a dolkoat.a grower egy nem magyar ember akitől azok a képek származnak amiket lejjeb belinkeltem a szart hippóba áztatja sterilizálás ellőt persze simma hippoba nem illatosba olyat vegyetek ami tiszta klor arányok és mégegyszer hangsulyozom ne legyetek tompák ez a modszer a legdurvábban termő modszer
kvzacc 2/10 marha vagy ló kula 5/10 bele a vermi vagy kokusz 5/10 jól összekever sterilizál kuktával is innkáb 2 óra fözzve 4óra
szalma fontos pasztörizálás 80-90 fokos vizbe áztatni fél órát-1orát kinyomkodni ezután amenyire csak birod zacskó alura szalma kb a süti mennyiséged 2x ese rá a süti széttröve rá a szaros kvzaccos éppenhogy meszes cucu ami ugyan annyi mint a süti rá a szalma megin rá a süti megin rá szaros zacc rá szalma zacskó lezár összenyom amennyire csak birjátok zacskó szája lekötöz be a 30 fokba 1 hétre vagy max 2 re amig be nem fonja be az akváriumba |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok.
Cambo, Nehari de nem tudnál adni egy mailt, hogy meglegyen a címed, mert szeretnék kérdezni egyet s mást... |
| | | | |
| | | | | | | | | | koszi szepen! :) amugy ma vettem en is marhatragyat.. 25 litert. pluszba 2500ert egy olyan homerot ami mer 100 fokig, hogy pasztorizalhassak en is nyugodtan.:)
mar csak szalmat kene szereznem... hol a legegyszerubb varosban? kisallat kereskedes? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ok, szóval 1,5 óra 70-80 ˙C -os hőmérsékleten. Cambo állatiul néznek ki a casingjeid. Csak így tovább! |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem szoktam inkubatorba visszarakni casingeles utan. terrariumba teszem csak kicsit feljebb van veve a homerseklet mint termotestkepzesnel. igy sztem jobban hasonlit a termeszetes kozeghez. bar tudom ez nem fontos, mert semmi sem termeszetes a gombanak sztem az otthoni termeszteskor :P:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Amikor a sütit hozzá adod akkor is nagyon sterilen kell dolgozni. Bármikor megfertőződhet nem csak oltásnál hanem a végén és akkor sajnos búcsút kell venni tőle. Vermi nem kell a casingedre mivel már túl késő mert már a teráriumba van. Legközelebb amikor veszed ki az inkubátorból ha megjelenik pár micélium folt akkor tehetsz rá casing réteget ami steril, így a lemaradott réssze utoléri a többit. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sárkány hátán:
sztem amit te irtal az inkabb sterilizalas. mindenhol azt olvastam, hogy a pastorizalasnal 1.5 orat fozod 70-75C korul. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Trágya/szalma pasztőrizálásnak jó az ha: vastagabb zacsiba belerakom a keveréket, forró vízben forralom 3 óráig, hagyom kihűlni és aztán megint forralom 3 óráig. |
| | | | |
| | | | | | | | | | kössz a linket, bár mondom sajnos nem sokat segít, mert nem tudok angolul egyenlőre :S ... Rendelni viszont mindenképpen szeretnék ... de így nem nagyon megy ... Tudnál egy két linket dobni,hogy pontosan hogyan is megy ez? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Abortra és kicsi termőtestre is vonatkozik ez. Amikor még csak primadora akkor termeli a hatóanyagot a legjobban. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Eltudnátok magyarázni ,hogy hogyan kell innen rendelni, sajnos nem tudok angolul :S ... |
| | | | |
| | | | | | | | | | yon: http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Cat/0/Number/1196260/an/0/page/0 ez egy reszletes leiras nehany p.c. fajrol..
egyebkent ahogy nezem az fsre-t, pink buffalot kernek sztem, per pill:) jot hallottam rola:)
S á M á N koszi a valaszt! nem semmi milyen kepek! remelem nekem is lesz egyszer hasonlo :) lehetseges, hogy a napokban megprobalom a marhatragyas modszert. egyebkent amikor a tragya+szalmahoz hozzaadod a sutit akkor a sterilitasnak nem kell olyannak lennie mint mondjuk fecskendo kesziteskor ugye? elmeletileg a tragya eleg ellenallo, foleg ha van benne eleg "jo baci", ugye?
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/casing3.jpg ez egy 8 sutis casing, szerinted az atnott reszekre tegyek meg vermit?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | igen, de elfelejtettem irni, hogy az abortokra gondoltam. azt olvastam shroomery-n pf tek tutorial vege fele, hogy:
"Some of the first mushrooms to form are "aborts" (convoluted caps, gnarly stems and stunted growth), and ironically they are primo in magic alkaloids. They are even more powerful in magic than the stately beauties that will soon dominate the cake. The tiny "baby mushroom" aborts are likewise good. After witnessing the growth of the fungus, recognition of these aborts is easy." ... "The secret to potent mushrooms is in their age when picked. It has been scientifically proven that the small immature specimens are significantly more potent than the larger mature specimens. Over half of the small primordia that first form will abort (cease growing, convolute and deform). Pick these before their heads turn black. A pointed knife blade works well for removing these high potency primodia. These are among the most potent. The abortive mushrooms are also high potency. Harvest them when they are young and before their heads turn black. When the fruitbodies are normal, harvest them before the veil under the cap breaks. The mushrooms will be smaller and their heads will be roundish" |
| | | | |
| | | | | | | | | | Cambo ...
És innen melyiket érdemes megrendelni és hogyan, bocs a sok kérdésért de még sohasem rendeltem ... :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | cambo szerintem teljesen mindegy hogy egészben vagy szétvagdalva száritod.Vegyi uton a legminimálisabb a hatóanyag vesztés.Ezt a potens dolgot hogy érted ?ha arra célzol hogy a kisebb gombáknak nagyobb a hatóanyag koncentrációja ill. erösebbek akkor: A gombik akkor mondhatóak éretnek ha a kalap el kezd kinyilni vagy leszakad a kalap alatti kis háló.Ekkor mondható a legmagasabbnak a koncentráció.Ekkor kell szüretelni.Túl nagyra nem érdemes növeszteni öket mer csak elvonják a tápot az ép fejlödöktöl.Illetve mint irtam ekkor a legnagyobb a konc. |
| | | | |
| | | | | | | | | | nekem egyebkent azzal a modszerrel a szaritas, ahogy lejjebb lehet latni a kepen, masfel nap alatt 75gbol 8-9 g lett.. sztem holnapra csont szarazak lesznek, de altalaban mar mindegyiknek a szara ugy kivan szaradva, hogy ugy torik mint a hurkapalcika.
egyebkent szerintetek ha a nagyobb gombakat szaritas elott osszevagdalja az ember, es ugy szaritja ki a kis rostokat, akkor nagyobb a hatoanyagvesztes mintha egeszben szaritana?
a kis gombak potensebbek, mint a nagyok. ez altalanossagban igaz? |
| | | | |
| | | | | | | | | | pshyFarmer: a gomba egyebkent Golden Teacher fajtaju.. :) koszi a dicseretet :]]]
S á M á N: az 50/50 szalma/tragyat hogyan kell ertelmezni? 50% sulyra? es mondjuk 1 2 dl suti mennyi tragya/szalma -hoz eleg
mg007: szerintem ez a napos modszer nem tul jo otlet, mert ha jol emlekszem akkor a ho es a feny bontja a legjobban a hatoanyagot..
von: http://www.fsre.nl ,de ha egy kicsit visszabolvasol biztos megtalalod vagy 50x :)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | mg007 Hát végülis szerintem teljesen mindegy hogy mivel vagy hogyan száritod de egy biztos: Akármit is csinálsz, a lényeg, hogy ne használj hõt a szárításhoz. A hõ nagyon ártalmas a pszichoaktív komponensekre. Drasztikusan csökkented a gomba hatását, ha hõvel szárítod. Mondjuk pontosan nem tudom mi számit a gomba esetében hönek, lehet hogy az még nem hogy kiteszed iróasztalra azt ott süti a nap de háát...nem tom inkább nem kockáztatnék.Másrészt meg gyorsabb. kalcium-kloriddal kb 3 -4 nap.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | szaisztok!! tudnátok nekem mondani pár dolgot az istállótrágyás szalmás autoklávolásról mit mennyi ideig kell,milyen trágyát használtok és milyen dobozt ,vagy müanyag hőálló zacskót csináltok az elkészítéséhez,mivel oltotok és utána mivel casingeltek? segítségeteket előre is köszi.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Egy oldalt mondjatok légyszíves ahonnan könnyen lehetne spórát beszerezni ... előre is kössz :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Cambo!a cicusok azok cambodsian fajtáuak? nagyon teccenek:) sámán te nem szoktál képeket feltölteni? nagyon érdekelne:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sorra olvasom, h ki ilyen ki olyan technikával szárítja a gombáit. Mi van akkor ha egyszerűen csak kirakom egy fényes, száraz helyre és hagyom hogy magától kiszáradjon, mondjuk egy ablak előtti iróasztalra. Ez mitől rosszabb megoldás, mint különböző nedvszívó anyagok bevetése? Még sosem láttam olyat, h valaki az erdőn szedett vargányáját kalcium-kloriddal szárította volna... |
| | | | |
| | | | | | | | | | cső!
Lenne egy kérdésem, a spórák beszerzésével kapcsolatban, igazából egy jó oldal kellene ,ahol egy kevés angoltudással is könnyen lehet rendelni, ha tudnátok egy linket adni,azt nagyon megköszönném ;) ... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szárítással úgy jártam, hogy vettem vagy fél kiló kalcium-kloridot, (igaz nem volt drága) de még egyszersem használtam, mert a PC oldalsó ventijéhez odarakom és fél nap alatt csont száraz lesz. Remélem később csak elkopik... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Lacycibin:
Figy, a h2o2 NEM VESZÉLYES a Mycéliumra max később indul be egy héttel, nyugottan oltsd be. Mivel LC-d van az meg mycélium, ezért nem Gáz.
Tutti mert az evok haverok is így csinálják. |
| | | | |
| | | | | | | | | | egyebkent nincs jo otletem szaritasra.. most silica gelt hasznalok egy tal aljara dombtam belole vagy 5-6ot felette van egy halo azona gombak es egy teto az egeszen. |
| | | | |
| | | | | | | | | | na az a helyzet hogy többen félreértettetek, én a h2o2-vel 1 kis pusz esélyt akarok a sterilitásra, mivel beoltom aztán kifőzöm és csaak utánna oltom az LC-vel mikor már a h2o2 nem veszélyes rá... épp ezért kérdezem, hogy mikorra bomlik le... mikor biztonságos már az LC számára a h2o2-vel kezelt táptalaj? pl kukorica |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szia A h2o2 NEM roncsolja a mycéliumot (csak kicsit;) Mivel csak 3%-os
Van egy javaslata Csubakkának, forrald fel 2 nap x1,5 óráig a poharat, aztán LC+h2o2 fecsibe és oltás. kedves Wookie havernak már sok sok ilyenből lett macskája.
NEM PARA!
Így lehet klónozni is, gombinak le a fejjel, törzs banánszrűen megpucolva, 1 deci 3%-os h2o2-be bele, majd kéziturmix, és fecsibe fel.
FONTOS még aznap olts, ahogy kész a fecsi. Lehet utánna is.
Happy cicusmakin'
HMMO |
| | | | |
| | | | | | | | | | Bocsi, hogy már kétszer kérdeztem. :) Legközelebb jobban figyelek. Az zavart meg, hogy azt hittem kölest, vagy rozst casingeltél. Asszem én is kipróbálom, bár először rozsos sütit terveztem (de az még nem jött össze). Még arra lennék kíváncsi, hogy a caingnél is van-e több flush, mint a sima PF sütiknél. Ma dunkoltam az egyik Pf sütit, de most utána megforgattam vermiben is. Jól néz ki, és nagy reményeket fűzök hozzá. |
| | | | |
| | | | | | | | | | a 3008. hozaszolasban leirtam mindent :) koszi a valaszt! most van egy 8 sutis casingem kivancsi vagyok mi lesz belole!
egyebkent most ugy nedvesitem a casinget, hogy fogok egy steril fecsit, teszek bele 1% peroxidos vizet es ezt igy csopogtetem a vermire, oda ahol nem no gomba, es a gombak tovenel levo vermire. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Cambo: max egy hét. Még annyi se. Leírnád nekünk, hogy milyen fajta, és hogy miből csináltad. Mellesleg überfaszán néznek ki! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kukta helyett pasztőrizálhatsz is. Forrald vízben vagy hevítsd sütőben! Én a helyedben inkább így csinálnám, mint h2o2-vel. Véleményem szerint a h2o2 (főleg a 3%-os) önmagában nem fog minden baktériumot elpusztítani a táptalajban. Hogy zárt közegben mennyi idő a bomlása? Na, ez egy jó kérdés. Passz. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hidrogén peroxid roncsolja a micéliumot, ha beoltod akkor nagy valószínűséggel megfog halni a micélium. |
| | | | |
| | | | | | | | | | azért mert nincs kuktám... és nem is lesz a közeljövőben... tecsük fel hogy csinálok egy sütit a szokásos módon viszont a víz amit használok hozzá gyakorlatilag 3%-os h2o2 oldat... és ezt akarom sterilizálni... tehát azért akarom beoltani őket, hogy sterilebbek legyenek... aztán ha kész utánna jöhet az LC. Úgyhogy a kérdés továbbra is, hogy mennyi idő alatt bomlik le a h2o2 3%-os oldata... mennyi idő után olthatom a sütiket...? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Miért akarod hidrogénperoxiddal beoltani a sütijeidet?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | sziasztok!egy kérés,légyszi szavazzatok a kertpont.hu oldalon a baloldali sávban az"Amit a sziklakertről tudni kell" című cikkre!Nagyon köszönöm!!
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv ismét! Valaki legyenszives mondja meg, hogyha h2o2-vel szerném beoltani sterilizálás előtt a sütikéiemt, akkor mennyit kell várnom, hogy lebomoljon a 3%-os oldat? mert nem szeretném az LC-met elpocsékolni... |
| | | | |
| | | | | | | | | | :D
Ezt ismertem, de köszi. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | sorry benéztem a dolgot :(
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Szasztok
Egy ismerősöm "agaricus Cubensist-t" akar termeszteni kint a nyáron. Nincsen valakinek ismerőse aki csinált már ilyet.Egyszerű módszerek érdekelnék csak legyen kint is neki.
Szal valami tek kéne milyen mélyre ásson mivel takarja meg ilyesmi.
Vagy valami info a Shroomeryn kívűl.
Thx Móricz HMMO |
| | | | |
| | | | | | | | | | Vízben forralhatod. Sokan párna huzatot használnak de bármit használhatsz befőtes üveg is megteszi vagy egy erős zacskó. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sámán! nagyon jó ötlet a trágya! nagyon falja a kettes mici! jó ugy ha vizben felforralom? |
| | | | |
|