 | 
Legfrissebb hozzászólások (2773 - 2792) (Témakör: EVER GREEN)
 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok! A szpész süti szerintetek meddig áll el? Viszonylag elállós maga a süti... de a hatóanyag is megmarad benne? Csak hogy biztos legyek a dolgomban. :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Háát igen,ha így mondtad volna az más.A keresztezés az tényleg egy kissé bonyolult folyamat.Nem kicsit,nagyon.Node nem is keresztezésre gondoltam,hanem csak arra hogy amit a növényből kinyerek magokat azokat is elültetném.Miért az olyan gyenge minőség?Mivel szarabb az a mag mint amit megrendelek?Természetesen rendelt magokkal kezdenék,aztán pedig amit a növényeimből kinyernék azokkal folytatnám.Olyan hülye ötlet?De írj inkább e-mailt Cucen,mint hogy ide írogatunk.Üdv.Verzamelmister |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nagyon köszi a receptet és a könyvlinket, szuper egy gyűjteménynek tűnik! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | csoki csinálás: A légmentes edényben lefagyasztott száraz virágokat, kisérőleveleket (ők a virághoz legközelebbi kis egy újjú levelek) daraboljuk fel erre már vannak direkt kender darálók- és egy cukorszitán (kb 1 milis lyukú fém vagy műanyag szita) szitáljuk át a törmeléket. A durva darabokat aprítsuk fel és szitáljuk tovább. Ha ez megvan akkor jöhet a 70-120 mikronos selyemkendőn való átszitálás. Minnél kisseb lyukú szitát használunk annál tisztább lesz a haska. Minnél jobban átdörzsöljük az anyagot, annál több növényi szövet kerül bele, így a súlyához képest gyengébb lesz a haska ami ugye nem feltétlenül jó. A hasis lényege ugye, hogy a növényi részeket kihagyva a legpotensebb dolgokat vonjuk ki, ami a gyanta, és a gyantát termelő mirigyekben testesül meg. Szitálás után kapunk egy világosbarna port amit jó erősen tekerjünk celofánba vagy sütőfóliába ez adja majd meg a formáját.. Jól tömörítsünk össze, és tekerjük pár réteg újságpapírba majd vizezzük be. A haskaport lehetőleg ne érje a víz, ugyhogy próbáljuk ehhez tartani magunkat betekerés közben. Az egész készség legyen jó szoros. Egy gyúródeszkával vagy a celofán hengerrel jól hengereljük le. Többször. A vizes papírba csomagolt csomagot tegyük 180º -os sütőbe kb 10 percre. Ellenőrizzük többször, nehogy begyullaggyon. Vegyük ki, most még jobban hengereljük le. Tegyük megint mélyhűtőbe egy pár órára. Kibontás után már kész is a high quality haska |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Basszus...akkor kezdhetek megint magok után nézni...de persze azokból külön világítás nélkül indoor nemigen lesz semmi jövő ilyenkorig, jól sejtem?
És a sütés-főzéshez, csokicsináláshoz hol találok vmi szakanyagot?
Köszi! lobellone |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sütni-főzni tudsz belőle, vagy csokit csinálni. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok!
A termesztésben teljesen kezdő vagyok...még nyár elején rendeltem Hollandiából 10 db magocskát, június elején el is ültettem őket, kikeltek szépen, aztán 7 növény annak rendje, s módja szerint elpusztult. 3 viszont hatalmasra (kb. 70 cm) nőtt, de most döbbentem rá, hogy valszeg mind a 3 fiú, hiszen apró golyó formájú virágokat hoztak, amik most már nyílnak és dől belülük a pollen.
Kérdésem: ebből lehet vmi füstölnivalót kreálni?
Köszi és üdv, lobellone |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Végül is tényleg a botanikai odaláról érdeklődtél a mag gyártásnak, akkor máshogy mondom, a keresztezéshez kell némi fajismeret...
Nem veled van bajom Verz, hanem azokkal akik kamu házimagokat árulnak... sajnos van ilyen is.
az egyetlen szóbajöhető megoldás: f1
nézz utánna
peace
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hagyd ott ahol van, ha egy növény érzi hogy jön a tél elkezd gyorsabban virágozni. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hello. Látom itt elég sok "gyakorlott" kertész van. Én most probálkozok elöször...Az a kérdésem lenne, hogy a Jacky White-ot meddig hagyjam kinn a kertben? Azt tudom, hogy kb. hogyan néz ki ha "megérett" meg azt is, hogy október közepére várható ez. De mit csináljak ha jönnek a talajmenti fagyok? Költöztessem be a fütött szobába? Vagy egyébb ötlet? Üdv |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nem akkor te nem értettél meg testvér!Én nem pénzt akarok ebből csinálni hanem csak sokszorítani a növényt,és nem akarom hogy amit abból nyerek ki magot rosszabb minőségű legyen mint a megrendeltek.Azért elég drágák a külföldről rendelt magok:-( "egyszerűen a tájékozatlanság beszél belőled" Miért szerinted miért vagyok itt?Én még soha nem termesztettem kendert,csak rendszeres vásárlója voltam.Most azért vágnék bele mert van is rá pénzem(magok,felszerelések,stb.)Dehhogy sérted az önérzetem.Nem vagyok az a sértődős típus.Már nagyon sok mindent kipróbáltam,szinte mindent,és egyre több mindent szeretnék kipróbálni.Nem vagyok kezdő teljesen a dologban.A kokadolog is érdekel,mert már trópusi növényekkel foglalkoztam is,azokban úgymond tapasztalt vagyok.Amúgy még a 0 fokot is kibírja olyan szívós egy növény.A kendertermesztés bonyolult,háát mi abban a bonyolult az csak egy gyomnövény az istenért!Nem kérek több ilyen kioktatásos baromságot.Amúgy meg ha problémád van irjál,ígyis e-mailezgetek veled kedves Cucen!Úgyhogy ha megkérhetlek inkább oda írjál!Jólvan majd elolvasom.De nem is értem hogy egyáltalán miért magyarázkodok neked?!Üdv mindenkinek!Verzamelmister |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | hi.
sztem gén törölni fogja az előző hozzászólásodat... Én csak annyit mondok, hogy felejtsd el ezt a pénz központú gondolkodást, mert így 100%, hogy egy kalap szart se fog érni a munkád.
javaslom olvasd el és fordítsd le Shantibaba "Breeding as a hobby" című 3. oldalas irományát, mert rá fogsz döbbenni, hogy halvány lila gőzöd sincs, arról, hogy mit beszélsz. semmi esélyed sincs eladható minőségű magokra, ha még szüreted sem volt. egyszerűen a tájékozatlanság beszél belőled.
bocs, ha sértem az önérzeted, de most vettem észre, hogy milyen messze is vagy attól amire törexel...
http://www.mrnice.nl/dhtml/media_articles.php
peace
Cucen |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nem azért,de itt üzenem mindenkinek hogy a tévhitekkel ellentétben,egyeseknek nagyobb üzlet marihuána magokkal kereskedni mint magával a marihuánával.Ezt nekem sokan mondták,de eddig nem akartam elhinni.Nem tudom,tegyük fel ha ezzel foglalkozol,akkor hogyan lehetne a legoptimálisabb módszerekkel nagyon nagy mennyiségű mogot lecsapolni.Mert szeretném majd profi módszerekkel is sokszorosítani a növényeimet.A késöbbiek folyamán:-))Várom bárminemű hozzászólásotokat.Üdv mindenkinek!Verzamelmister |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Megint megosztanék veletek egy kis okosságot> Fogtam a salit (leveleket) és csináltam belõle csokit a már lentebb említett bubble,vizes,jeges módszerrel. A vizes, meggyantlátlantított módszerrel. s kiszárított levelekbõlkb 6-7gramm per süti igen hatásos. ez elég spórolós, lesz csoki süti meg minden
peace tabi |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | frecz: nekem az eladó azt mondta, hogy igen. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | még annyit, hogy túlérlelni se szabad!
fotó alapján könnyebb volna pontosat mondani, de 1,5 hónap (45 nap) egy fajtának sem elég! Legkorábban 50 naposan lehet szedni, a skunk-okat.
üdv |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Az öszt tuléli egy növény a szaadba egyáltalán? Vagy érdemes LENNE ienkor ültetni? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hmmm :-/
Tiki, NEEEM. amikor a mag házak kinyílnak és kifordul a mag, akkor van kész a növény. Ismerem a helyzetet... tele van maggal és a szőrök egytől-egyig bebarnulnak.. de ettől még nincs kész, várni kell vele addig, amikor a magházak "kinyílnak"! ekkor éri el a növény a maximális potenciáját (az érés csúcsán) és így a relatív magtartalom is jelentősen csökken ;) lógatás közben ki fog potyogni egy csomó, plusz az érett magok nagyon könnyen kijönnek. Ha jó magról vagy klónról van a növényed, akkor biztos le fog nyűgözni a hatása, a magosodás ellenére is.
peace
Cucen |
| |  |  |  |

|