 | 
Legfrissebb hozzászólások (2773 - 2782) (Témakör: EVER GREEN)
 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok! A szpész süti szerintetek meddig áll el? Viszonylag elállós maga a süti... de a hatóanyag is megmarad benne? Csak hogy biztos legyek a dolgomban. :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Háát igen,ha így mondtad volna az más.A keresztezés az tényleg egy kissé bonyolult folyamat.Nem kicsit,nagyon.Node nem is keresztezésre gondoltam,hanem csak arra hogy amit a növényből kinyerek magokat azokat is elültetném.Miért az olyan gyenge minőség?Mivel szarabb az a mag mint amit megrendelek?Természetesen rendelt magokkal kezdenék,aztán pedig amit a növényeimből kinyernék azokkal folytatnám.Olyan hülye ötlet?De írj inkább e-mailt Cucen,mint hogy ide írogatunk.Üdv.Verzamelmister |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nagyon köszi a receptet és a könyvlinket, szuper egy gyűjteménynek tűnik! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | csoki csinálás: A légmentes edényben lefagyasztott száraz virágokat, kisérőleveleket (ők a virághoz legközelebbi kis egy újjú levelek) daraboljuk fel erre már vannak direkt kender darálók- és egy cukorszitán (kb 1 milis lyukú fém vagy műanyag szita) szitáljuk át a törmeléket. A durva darabokat aprítsuk fel és szitáljuk tovább. Ha ez megvan akkor jöhet a 70-120 mikronos selyemkendőn való átszitálás. Minnél kisseb lyukú szitát használunk annál tisztább lesz a haska. Minnél jobban átdörzsöljük az anyagot, annál több növényi szövet kerül bele, így a súlyához képest gyengébb lesz a haska ami ugye nem feltétlenül jó. A hasis lényege ugye, hogy a növényi részeket kihagyva a legpotensebb dolgokat vonjuk ki, ami a gyanta, és a gyantát termelő mirigyekben testesül meg. Szitálás után kapunk egy világosbarna port amit jó erősen tekerjünk celofánba vagy sütőfóliába ez adja majd meg a formáját.. Jól tömörítsünk össze, és tekerjük pár réteg újságpapírba majd vizezzük be. A haskaport lehetőleg ne érje a víz, ugyhogy próbáljuk ehhez tartani magunkat betekerés közben. Az egész készség legyen jó szoros. Egy gyúródeszkával vagy a celofán hengerrel jól hengereljük le. Többször. A vizes papírba csomagolt csomagot tegyük 180º -os sütőbe kb 10 percre. Ellenőrizzük többször, nehogy begyullaggyon. Vegyük ki, most még jobban hengereljük le. Tegyük megint mélyhűtőbe egy pár órára. Kibontás után már kész is a high quality haska |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Basszus...akkor kezdhetek megint magok után nézni...de persze azokból külön világítás nélkül indoor nemigen lesz semmi jövő ilyenkorig, jól sejtem?
És a sütés-főzéshez, csokicsináláshoz hol találok vmi szakanyagot?
Köszi! lobellone |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sütni-főzni tudsz belőle, vagy csokit csinálni. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok!
A termesztésben teljesen kezdő vagyok...még nyár elején rendeltem Hollandiából 10 db magocskát, június elején el is ültettem őket, kikeltek szépen, aztán 7 növény annak rendje, s módja szerint elpusztult. 3 viszont hatalmasra (kb. 70 cm) nőtt, de most döbbentem rá, hogy valszeg mind a 3 fiú, hiszen apró golyó formájú virágokat hoztak, amik most már nyílnak és dől belülük a pollen.
Kérdésem: ebből lehet vmi füstölnivalót kreálni?
Köszi és üdv, lobellone |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Végül is tényleg a botanikai odaláról érdeklődtél a mag gyártásnak, akkor máshogy mondom, a keresztezéshez kell némi fajismeret...
Nem veled van bajom Verz, hanem azokkal akik kamu házimagokat árulnak... sajnos van ilyen is.
az egyetlen szóbajöhető megoldás: f1
nézz utánna
peace
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hagyd ott ahol van, ha egy növény érzi hogy jön a tél elkezd gyorsabban virágozni. |
| |  |  |  |

|