 | 
Legfrissebb hozzászólások (2763 - 2782) (Témakör: EVER GREEN)
 |  |  | | | |  |  |  | | Akkor link nélkül! Próbálta már valaki a hawaii-n termő herbalfüvet? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Érdekes módon az évek alatt 10 km-es körzetben kitapasztaltam a porzás mentes "mikroklímákat", ezen a zónán kívül nálunk is nagyon (iparival) szennyezett a levegő. 2-3 km-es különbséggel "ég és föld a különbség" errefelé porzás szempontjából! szerencsére már ki van tapasztalva :) háát igen, tényleg nem hátrány ;)
egyébként ma találtam benne 1 magot :-P
peace
Cucen |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Akkor jó kis vadkender-mentes helyen lakhatsz. Jó neked itt minden tele van. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | még nem, viszont az kiderült, hogy érdekes módon magmentes!!
Cucen |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Cucen$ lemértétek mennyi jött le róla? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | AK-47 smoke test
78 napos virágzás után, igen szép bud-okat produkált a növény, a hatása igen erős. kb 4 órája tesztelhettük és az elmúlt 3,5 órában szabályosan halálra röhögtük magunkat vagy épp elmerültünk pszichológia dolgokban, mindenen együtt, ugyanannyit röhögtünk szóval valószínű mindenki ugyanazt érezte. A hatása annyira hirtelen jelentkezik, hogy a fogyasztás után pár perccel egyszercsak arra eszmélsz, hogy "igencsak megváltozott a szitu.." Nagyon "pozitív" hatást generál, semmi para érzet vagy szociális probléma (semmi beszédzavar, fusztráltság, stb). Szerintem ez az egyik nagy előnye, amiért ilyen híres lett :)
Erősebb a hatása, mint a White Russian-nek! sztem ebből jointból rakni 10-et kipadlózna vagy egy fél napra!
az illata skunk-os, mégis illatos, erős, de nem büdös. olyan cseresznyés jellegű füstje van, ami nagyon tömény, de igen jó ízű! Igazi "old school weed" Olyan érzésem volt az illatával kapcsolatban, hogy ezt már ismerem valahonnan (talán lámpás formában találkozhattam vele), nagyon jellegzetes/karakteres fajta.
Most már én is tudom, hogy miért írják azt róla, hogy "amilyen kategóriában csak indul, nyer!" (a Cannabis Cup-okon..)
holnap igyexek majd tapasztalni, hogy milyen is ebből besokalni ;)
peace
Cucen |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Gén,köszi hogy írtad.Nem tudtam hogy ennyi megoldás van erre a dologra.Bár azért ezeket a módszereket alaposan ki is kell tanulni,hogy eredményeket is érjél el vele.Nem tudsz valami jó termesztői oldalt?Én megmondom őszintén,nem akarok semmi különlegeset csak fenntartani azt a minőséget,amit az első elültetett növénytől megkapnék(Már ha jó is lesz)Bár ha még tudnék jobbat is annak nagyon örülnék,de tudom hogy ez nagyon nekem úgysem lehetséges.Úgyhogy örülnék már annak is ha a minőséget fenn tudnám tartani.De azért köszi.Üdv mindenkinek!Verzamelmister |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Ugyan már, mi lenne a bonyolult a keresztezésben? Hiszen a szél vagy a méhek is el tudják végezni ;) A nemesítés a bonyolultabb folyamat, mert ott ki kell tudni válogatni a legjobb tulajdonságú utódokat.
Ha nem akarsz nemesíteni, csak fenntartani ugyanazt a minöségi fajtát, akkor több lehetöséged is van: - klónozással: identikus egyedeket hoz létre - beltenyésztéssel (inbreeding/backcrossing): az utódok (és azok utódai) x anyanövény - minél több generáción keresztül, annál jobban hasonlít az eredetire - feminizálással: az anyanövényt hormonnal (gibberellinsav) porzó elöállítására is kényszeríteni, majd beporozni saját magát
Jöhetne már a "kert-ész" által korábban beígért termesztési kézikönyv! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Szerintem fagyasztóban,légmentesen lezárva.Ha nagyon fényt sem kap akkor hosszú-hosszú évekig is eláll.De szerintem nem a megfelelő topicba írtál,mert asszem inkább ide kellett volna: http://www.daath.hu/showTopic.php?id=242 Na most már mind1,ezt úgyis többen olvassák mint azt. Üdv.Verzamelmister |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok! A szpész süti szerintetek meddig áll el? Viszonylag elállós maga a süti... de a hatóanyag is megmarad benne? Csak hogy biztos legyek a dolgomban. :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Háát igen,ha így mondtad volna az más.A keresztezés az tényleg egy kissé bonyolult folyamat.Nem kicsit,nagyon.Node nem is keresztezésre gondoltam,hanem csak arra hogy amit a növényből kinyerek magokat azokat is elültetném.Miért az olyan gyenge minőség?Mivel szarabb az a mag mint amit megrendelek?Természetesen rendelt magokkal kezdenék,aztán pedig amit a növényeimből kinyernék azokkal folytatnám.Olyan hülye ötlet?De írj inkább e-mailt Cucen,mint hogy ide írogatunk.Üdv.Verzamelmister |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nagyon köszi a receptet és a könyvlinket, szuper egy gyűjteménynek tűnik! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | csoki csinálás: A légmentes edényben lefagyasztott száraz virágokat, kisérőleveleket (ők a virághoz legközelebbi kis egy újjú levelek) daraboljuk fel erre már vannak direkt kender darálók- és egy cukorszitán (kb 1 milis lyukú fém vagy műanyag szita) szitáljuk át a törmeléket. A durva darabokat aprítsuk fel és szitáljuk tovább. Ha ez megvan akkor jöhet a 70-120 mikronos selyemkendőn való átszitálás. Minnél kisseb lyukú szitát használunk annál tisztább lesz a haska. Minnél jobban átdörzsöljük az anyagot, annál több növényi szövet kerül bele, így a súlyához képest gyengébb lesz a haska ami ugye nem feltétlenül jó. A hasis lényege ugye, hogy a növényi részeket kihagyva a legpotensebb dolgokat vonjuk ki, ami a gyanta, és a gyantát termelő mirigyekben testesül meg. Szitálás után kapunk egy világosbarna port amit jó erősen tekerjünk celofánba vagy sütőfóliába ez adja majd meg a formáját.. Jól tömörítsünk össze, és tekerjük pár réteg újságpapírba majd vizezzük be. A haskaport lehetőleg ne érje a víz, ugyhogy próbáljuk ehhez tartani magunkat betekerés közben. Az egész készség legyen jó szoros. Egy gyúródeszkával vagy a celofán hengerrel jól hengereljük le. Többször. A vizes papírba csomagolt csomagot tegyük 180º -os sütőbe kb 10 percre. Ellenőrizzük többször, nehogy begyullaggyon. Vegyük ki, most még jobban hengereljük le. Tegyük megint mélyhűtőbe egy pár órára. Kibontás után már kész is a high quality haska |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Basszus...akkor kezdhetek megint magok után nézni...de persze azokból külön világítás nélkül indoor nemigen lesz semmi jövő ilyenkorig, jól sejtem?
És a sütés-főzéshez, csokicsináláshoz hol találok vmi szakanyagot?
Köszi! lobellone |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sütni-főzni tudsz belőle, vagy csokit csinálni. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok!
A termesztésben teljesen kezdő vagyok...még nyár elején rendeltem Hollandiából 10 db magocskát, június elején el is ültettem őket, kikeltek szépen, aztán 7 növény annak rendje, s módja szerint elpusztult. 3 viszont hatalmasra (kb. 70 cm) nőtt, de most döbbentem rá, hogy valszeg mind a 3 fiú, hiszen apró golyó formájú virágokat hoztak, amik most már nyílnak és dől belülük a pollen.
Kérdésem: ebből lehet vmi füstölnivalót kreálni?
Köszi és üdv, lobellone |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Végül is tényleg a botanikai odaláról érdeklődtél a mag gyártásnak, akkor máshogy mondom, a keresztezéshez kell némi fajismeret...
Nem veled van bajom Verz, hanem azokkal akik kamu házimagokat árulnak... sajnos van ilyen is.
az egyetlen szóbajöhető megoldás: f1
nézz utánna
peace
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hagyd ott ahol van, ha egy növény érzi hogy jön a tél elkezd gyorsabban virágozni. |
| |  |  |  |

|