|
Legfrissebb hozzászólások (2603 - 2622) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | agart hol lehet kapni pesten? neten 1 boltot találtam, de az csak webshop |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem tudom miért de nekem 6 350mililiteres befőttesüveg 8 nap alatt kész lett. és kb a többi sütimnek is ennyi idő kell. nem tudom mijen 1 hónap |
| | | | |
| | | | | | | | | | majom 3359: bocsesz, nem azért mondtam :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | hogyhogy? ők akkor miről írnak? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem steril lenyomatot nem lehet használni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | (az előző postban, az oldalon ehető gombák vannak, shiitake meg hasonlók, nem hallucinogen egyik sem) |
| | | | |
| | | | | | | | | | és hogyan lehet vele tiszta termést csinálni, ha nem steril a lenyomat? freesporeprints.org-on írják ez: "All our sporeprints are NOT STERILE so you've to expect molds or bacterias, so you'll have to clean the cultures throught agar/agar transfers."
agaron kifejlődik a mici és ha fertőzést látok, kivágok belőle egy tiszta részt és átteszem új agarba és addig csinálom, amíg nem lesz teljesen tiszta és akkor mehet a táptalajba? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha lenyomatot veszel generációrol generációra akkor rosszabb lesz a termőtesteknek a genetikája. Kevesebb terem, meg áll a fejlődésben és stb. Ilyenkor jó az agar vagy a klónozás. De mindenféleképp az agar a nyerő. Agar-nak a lényege hogy egy petri csészében egy nagyon erős micéliumot tudsz növeszteni amit késöbb fel tudsz használni. Nem beszélve hogy gyorsabban fonja be a táptalajt mivel már kialakult micéliumot adsz hozzá a táptalajhoz. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ez az agar-agar dolog ez hogy működik? elvileg ezzel meg lehet tisztítani egy nem steril lenyomatot, és a termés is jobb/több lesz, nem? hogy hogyan kell csinálni, azt elméletben tudom, de hogy működik, mi a lényege? |
| | | | |
| | | | | | | | | | majom: igen, úgy kell ráírni, bélyeget ne ragassz rá...add fel postán és akkor ott megmondják, mennyit fizess
cyberfuker85: pont ma olvastam én is az oldalukon: http://href.hu/x/2td1 szerintem ne parázz, majd elküldik |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na én is Fsre-ről akarok rendelni..kérdésem buta lesz, de felteszem.. A levélre ugy kell felirni a cimet ahogy az oldalon ott van??
FRSE Postbus 98 6600 AB WIJCHEN Holland
Életemben nem adtam még külföldre levelet..és mennyibe kerül a béllyeg rá??? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szevasztok!
nem kapott valki csomagot mostanában FSRE-től???mert én spec nem,már 1 és fél hónapja. beszéltem fsre eric-el aki azt mondta ingrid térde beteg és ezért késik a postám. valaki tud valami bővebbet?
pápá
c.f.85 |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát amikor már kifejlődtek a gombák már ellenállóak és védettek vmiképp a baktériumok ellen, bár olyat is hallottam már h ahol egyszer megfogod ott nem nől többet gomba szal ugyan ott fogd meg mindig..mindenesetre én a tuti kedvéért steril kézzel kesztyűvel fogdosnám.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát nem látom ,hogy kitől kérdezted, de neharagudj h mertem véleményt nyilvánítani egy fórumban.......off |
| | | | |
| | | | | | | | | | de nem is téged kérdeztelek :) :) :)
viszont pont azért nem analóg a természettel, mert mondjuk nálam nem tud félig kifagyni, kiszikkadni, zsírrá ázni stb., tehát nem derül ki, melyik spóra "ellenállóbb". |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én végképp nem értek ezekhez, én csak abból indulok ki,hogy ha a természet is képes prodikálni hasonlókat akkor szerintem mesterségesen is végbemehet negatív szelekció.. A természetben az erősebb marad életben igy annak kölyke is erősebb lessz stb..nos ez szerintem forditva is igaz..ha egyre szarabb egyedek kölykei jönnek világra azok egyre silányabban tudnak nemzeni ami még silányabb utódokat eredményez..nemtom a gombáknál ez mennyire igaz és a spóra-spóra között mennyi a külömbség.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | volna egy félig-meddig filozófiai kérdésem.
szóval, ha egyszer anno kaptam egy spórát, és annak a gyümölcseiből vettem újabb lenyomatot, és így tovább több generáción keresztül (a történelem gombafonalai),
akkor vajon az én mostani spóráim lehetnek-e szarabbak az eredetieknél a viszonylag állandó házi mikroklíma miatt.
mert én úgy nézem, hogy egyre lassabbak, betegesebbek, kevesebbet hoznak. van ilyen? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszönöm a segítséget..akkor ha fúrok lyukat nem kell szellőztetni..hát ez okos gondolat..macska\kucsa ugysincs itthon,szóval nem hiszem ,hogy a kész sütik már fertőződnének könnyen,azok már ellenállóak általában én ugy tudom..a casing lényege tehát az h feltöröd a sütit és vermit - szendvicsbe teszed (2vermit réteg közé a feltört süti)...a sütit akkor töröm fel ugye mikor a milicium kialakult és átszőtte a táptalajt a gomba..?? |
| | | | |
|