|
Legfrissebb hozzászólások (2573 - 2622) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Véletlenül a 720 ml-es befőttesüvegbe 1000-nek való rozst töltöttem(250 rozs 180 víz) és a tetejéig puffadt a cucc, így nem tudom majd széjjelrázni. Úgy jó, ha steril késserl szétvágom a casinghez(steril szobában)? Ráér, még csak tegnap oltottam be. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem Orissa lehet. Azok tudnak CD nagyságúra megnőni bár van több faj is ami nem a cubensis fajba tartozik ami még megtud nőni ekkorára. Így elég nehéz megmondani mivel nagyon nagyon sok fajta van. Jó lenni tudni esetleg hogy honnan származik ha egyáltalán kint lett szedve. De ha a nagysága miatt kérdezed akkor próbálkozz az orissaval. Indiában honos és az elefánt trágyában nől. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdvözlök mindenkit! Látom, hogy egy jó csapatot alkottok és szeretnék én is csatlakozni. A későbbiekben lehet tanácsokra is szükségem lenne. Eddig az erdő mélyén "éltem" , de az ősszel "beköltözök". Szerintetek egy 1m x 2m-es kuckóba hány clone-nal lehet beköltözni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem tok irni! (biztost akartam)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | itt az Endoron egyenlőre még Vader jól elvan a GTvel, mostmár majdnem mindenhol törnek felfelé a kis fehér szálak, szerintetek még mennyi idő mire elkezd pinelni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | hola, amit linkeltél régebben és kérdezted, h azzal mit kell csinálni, ott keress |
| | | | |
| | | | | | | | | | hy vki tud dobni egy linket ahol kapható grow-kit? pisz |
| | | | |
| | | | | | | | | | jah, vagy tipliből csinálsz táptalajt neki, aztán ha befonta, akkora lyukakat csinlász a rönkbe, amekkora a tipli és beledugdosod őket, aztán tömíted |
| | | | |
| | | | | | | | | | shiitake: megcsinálod a táptalajt, mint az outdooros azurescensneh, faforgácsból vagy kisebb fa darabkákból, aztán ha befonta, akkor egy nagy farönkre (tölgyet ajánlanak) fúrsz lyukakat és beletöltöd, aztán betömíted a lyukakat azt ajánlják még, h a rönk télen legyen levágva, mert akkor sok cukor van benne és frissen legyen vágva, hogy ne legyen még benne másik gombafonál
én még nem foglalkoztam ezzel, az infót innen vettem meg pár youtube-os videoból: http://www.mycosource.com/shiilogs.htm |
| | | | |
| | | | | | | | | | Mindkettő jó kibírja a mikrozhatós doboz is. Nem kell hígitani jo ahogy van. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Rendben, vettem a lapot! Lenne még kérdésem: üvegpohár alufóliával vagy műanyag mikrózható légmentes doboz (kibírja a kuktát?)? alkoholt milyen arányban higítsam?
thanks!!! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem ne írjál forrásokat. Kukta a legjobb mikro az felejtős. Lenyomatból fecsit kell készítened nem jó ha csak bele kaparod mivel a víznek fontos szerepe van amikor a micélium elkezd nőni. Alkohollal körbe fújod magad a tűt égeted és oltod. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Most kezdenénk! Ami van: spóra a FSRE-től (ecuador), 2 dl-es kúpos műanyag dobozok, nagyobb műanyag tároló. Ami lesz: vermikulit a gazdabolttól, perlit, barnarizs liszt, fertőtlenítő spray. Mi legyen még??? Kuktázzunk, vagy mikrózzunk? Láttam egy kisfilmet "Growing made easy", abban lefertőtlenítettek egy kis helyiséget, abban oltottak. Vagy egy kis plexiablakkal ellátott papírdobozban, amibe gumikesztyűvel nyúltak bele. Mennyire fontos ez a fertőtlenítés? A spórát csak belekaparjuk fertőtlenített késsel a táptalajba, vagy fecskendőzzük? Igyekszem végigolvasni a hozzászólásokat, de - szerencsére - rengeteg az információ. Előre is köszönöm a segítséget!!!! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Halihó!
Tudna valaki abban segíteni, hogy megbecsüljem, mennyi 1 gramm száritott gomba? A csipertéim szíritva átlag 5-6 centi hosszúak. Ha valakinek van tapasztalata mérlegelés témában, az biztos tudni fogja, hogy kb x darab ekkora gomba lehet 1 gramm...
pipoláj! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem muszáj agaron növeszteni pan cyan vagy bármely hasonló fajt agaron. Tény és való hogy erősebb kialakult micélium jobb a táptalajnak de be is olthatod a rozst. Madár eledel a legjobb utána a rozs. |
| | | | |
| | | | | | | | | | aszt szeretném még kérdezni hogy jó e ha egész gombát dobtam agarba meg érdemes e panaeolus tropicalis spórát agron tenyészteni hogy aztán mennyen rozsba-----------> |
| | | | |
| | | | | | | | | | engem is érdekelne. ugy kell mint az azurenzisz micinövesztését fán? |
| | | | |
| | | | | | | | | | akkor mondj el róla mindent, mert én is akarok :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | en pont most keszulok shii-taket termeszteni :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | pshyFarmer
termessz shiitakeet, nagyon finom és jó ára is van, ja meg ha sikerül szólj nekem is mert énis akarok :) (lehet elítam a nevét) |
| | | | |
| | | | | | | | | | jöjjenek már meg azok a kurva spóóráááááákkkk4!!4!!4!!! |
| | | | |
| | | | | | | | | | :D örülök a képek miatt:D soha ne dunkojjatok straw teket nagyon megszivtam vele. de sebaj ugy is csináltam még 6ot. aki csak nagy gombákat akar annak ajánlom figyelmébe a lókulát. anyám azt mondta csak akkor termeszthetek ha legálisan pénzt keresek vele és muszáj laskát meg csiperkét termesztenem amit valahogy el kell adnom.:D valaki jöjjön már rá a szarvasgomba termesztésére Sámán te nem vágod? :DD na peace |
| | | | |
| | | | | | | | | | vader: "nekem a 4l pasztörizált (70°C/1óra) lószar+kókuszt 4 nap alatt fonta be teljesen fehérre a 4dl golden teacher pf sütiböl :) tegnap este fedtem be kókusszal." |
| | | | |
| | | | | | | | | | okey, köszi mindenkinek az infókat és a tanácsokat písz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali Airborn: Agarat lehet bioboltokban venni potom összegért(1400ért láttam) Szal ha azzal akarsz dolgozni akkor bioboltban keresd mert ezt eszik a vegák ételkiegészítőként! Hajrá! Peace... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Több neki futással talán meglehet csinálni de az idő alatt rengeteg fertőzést és baktériumot termesztesz ami egyáltalán nem jó a környezetednek ha a továbbiakban ezzel szerernél foglalkozni. Hallottam már olyanról is hogy valaki fél évig küzködött a zöld penészel mire megszabadult tőle annyira körbe volt véve penész spórákkal. Ha nem steril lenyomatot használsz oldat készítéshez akkor 100% a fertőzés esély. Nem érdemes kisérletezni ilyen dolgokkal mert több kár lesz mint haszon. |
| | | | |
| | | | | | | | | | agart hol lehet kapni pesten? neten 1 boltot találtam, de az csak webshop |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem tudom miért de nekem 6 350mililiteres befőttesüveg 8 nap alatt kész lett. és kb a többi sütimnek is ennyi idő kell. nem tudom mijen 1 hónap |
| | | | |
| | | | | | | | | | majom 3359: bocsesz, nem azért mondtam :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | hogyhogy? ők akkor miről írnak? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem steril lenyomatot nem lehet használni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | (az előző postban, az oldalon ehető gombák vannak, shiitake meg hasonlók, nem hallucinogen egyik sem) |
| | | | |
| | | | | | | | | | és hogyan lehet vele tiszta termést csinálni, ha nem steril a lenyomat? freesporeprints.org-on írják ez: "All our sporeprints are NOT STERILE so you've to expect molds or bacterias, so you'll have to clean the cultures throught agar/agar transfers."
agaron kifejlődik a mici és ha fertőzést látok, kivágok belőle egy tiszta részt és átteszem új agarba és addig csinálom, amíg nem lesz teljesen tiszta és akkor mehet a táptalajba? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha lenyomatot veszel generációrol generációra akkor rosszabb lesz a termőtesteknek a genetikája. Kevesebb terem, meg áll a fejlődésben és stb. Ilyenkor jó az agar vagy a klónozás. De mindenféleképp az agar a nyerő. Agar-nak a lényege hogy egy petri csészében egy nagyon erős micéliumot tudsz növeszteni amit késöbb fel tudsz használni. Nem beszélve hogy gyorsabban fonja be a táptalajt mivel már kialakult micéliumot adsz hozzá a táptalajhoz. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ez az agar-agar dolog ez hogy működik? elvileg ezzel meg lehet tisztítani egy nem steril lenyomatot, és a termés is jobb/több lesz, nem? hogy hogyan kell csinálni, azt elméletben tudom, de hogy működik, mi a lényege? |
| | | | |
| | | | | | | | | | majom: igen, úgy kell ráírni, bélyeget ne ragassz rá...add fel postán és akkor ott megmondják, mennyit fizess
cyberfuker85: pont ma olvastam én is az oldalukon: http://href.hu/x/2td1 szerintem ne parázz, majd elküldik |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na én is Fsre-ről akarok rendelni..kérdésem buta lesz, de felteszem.. A levélre ugy kell felirni a cimet ahogy az oldalon ott van??
FRSE Postbus 98 6600 AB WIJCHEN Holland
Életemben nem adtam még külföldre levelet..és mennyibe kerül a béllyeg rá??? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szevasztok!
nem kapott valki csomagot mostanában FSRE-től???mert én spec nem,már 1 és fél hónapja. beszéltem fsre eric-el aki azt mondta ingrid térde beteg és ezért késik a postám. valaki tud valami bővebbet?
pápá
c.f.85 |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát amikor már kifejlődtek a gombák már ellenállóak és védettek vmiképp a baktériumok ellen, bár olyat is hallottam már h ahol egyszer megfogod ott nem nől többet gomba szal ugyan ott fogd meg mindig..mindenesetre én a tuti kedvéért steril kézzel kesztyűvel fogdosnám.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát nem látom ,hogy kitől kérdezted, de neharagudj h mertem véleményt nyilvánítani egy fórumban.......off |
| | | | |
| | | | | | | | | | de nem is téged kérdeztelek :) :) :)
viszont pont azért nem analóg a természettel, mert mondjuk nálam nem tud félig kifagyni, kiszikkadni, zsírrá ázni stb., tehát nem derül ki, melyik spóra "ellenállóbb". |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én végképp nem értek ezekhez, én csak abból indulok ki,hogy ha a természet is képes prodikálni hasonlókat akkor szerintem mesterségesen is végbemehet negatív szelekció.. A természetben az erősebb marad életben igy annak kölyke is erősebb lessz stb..nos ez szerintem forditva is igaz..ha egyre szarabb egyedek kölykei jönnek világra azok egyre silányabban tudnak nemzeni ami még silányabb utódokat eredményez..nemtom a gombáknál ez mennyire igaz és a spóra-spóra között mennyi a külömbség.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | volna egy félig-meddig filozófiai kérdésem.
szóval, ha egyszer anno kaptam egy spórát, és annak a gyümölcseiből vettem újabb lenyomatot, és így tovább több generáción keresztül (a történelem gombafonalai),
akkor vajon az én mostani spóráim lehetnek-e szarabbak az eredetieknél a viszonylag állandó házi mikroklíma miatt.
mert én úgy nézem, hogy egyre lassabbak, betegesebbek, kevesebbet hoznak. van ilyen? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszönöm a segítséget..akkor ha fúrok lyukat nem kell szellőztetni..hát ez okos gondolat..macska\kucsa ugysincs itthon,szóval nem hiszem ,hogy a kész sütik már fertőződnének könnyen,azok már ellenállóak általában én ugy tudom..a casing lényege tehát az h feltöröd a sütit és vermit - szendvicsbe teszed (2vermit réteg közé a feltört süti)...a sütit akkor töröm fel ugye mikor a milicium kialakult és átszőtte a táptalajt a gomba..?? |
| | | | |
|