|
Legfrissebb hozzászólások (233 - 242) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Szia, ha van kedved és nem para ha elromlik és van still air box, vagy kesztyűsdoboz, akkor:
Csinálj egy 580 ml-es beföttesből LC-s üveget (FBS szilikon+légzőnyílás a kupakon) Sterilizáld kuktában vagy főzd 2 szer a dobozban nyisd ki a tetejét és "fertőzd meg a kis cicaszőrökkel majd zárd vissza
működött már, de ez csak amolyan végszükség
a helyedben megvárnám, amíg lesz egy két-öt friss nyomatod, mert ez eláll akár 7 évig is, és így ez lesz a vésztartalék.
ps.: milyen márkájúak a macskák ? :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Van egy printem, amiről lekapirgáltam amit tudtam de szerintem van rajta még használható cicaszőr. Arra gondoltam, hogy kinyitok egy nagyobb fecsit és beleteszem a printet és szívok hozzá ioncserélt vizet (forraltat, kihültet) és eztán ezt egy LC cukros oldathoz fecskendezem az úgy nem biztos hogy rossz lesz.
Vagy már eredetileg a facskendőbe is cukros oldatot szippantsak? Vagy az lc-be dobjam a printet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az lesz, igazándiból nincs olyan részlete a műveletnek amibe ne lehetne belekötni. Következő próbálkozás reméljük több sikerrel jár. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hátja ez érdekes, mintha szétfőtt volna. Ha az arányok tuti stimmelnek, akk én még annyit próbálnék meg h egy kuktában sterilizálnám. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Koszonom szepen mindannyiotok segitseget. Orakon belul korvonalazodni fog, hogy mit alkottam az elso kiserlettel. :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok, Persze én is bele pofátlankodok kicsit :)
Darth Véder szerint:
Ha nincs kukta akkor is működik de kétszer főzném 24 óra elteltével (biztos ami biztos)
- Használj (bio)barnarizst, daráld le, és azt keverd 2:1 arányban 2 vermi 1 liszt, szárazon, majd nedvesíts igény szerint :) Bármi mással csinálta , gyengébb lett a macska (próbálva mindenféle barna és fehér liszt, korpa)
- pohártartalom: keverék -1cm, a megmarad rész száraz vermi :) főzéskor persze nedves lesz és elvileg utánna is az marad, hiszen a vermi szívja a vizet, de ez bentről jön kifelé. Amikor hűl visszaszívná, ezért hagy a kuktában/forró lábasban lehetőleg fedővel. De működött már simán csak úgy hogy főzés vége után forrón kivéve tiszta ronggyal letakartuk. Sőt még annyi sem volt.
- zárhatod befőttesgumival az alsó réteget, és púposodni is fog, majd vissza is húzódik, persze még be is süpped hiszen valamennyi vizet kinyomott magából. Főzés előtt tegyél rá csak simítva még egy réteget, ez lesz a "fedő" ezt még gumizni sem kell. Csubakka azért szokott rá erre, mert utálta vakarni a ragacsot a pohárról :)
- Oltás tiszta helyen, kesztyűs dobozban, kartondobozban hipós spricceléssel. Na most sikerült már úgy is hogy mezei konyha és csak ala natur. A felső, rögzítetlen réteget leveszi az alsót törli alkesszal/hipóval, majd forrósított tűt gyorsan átszúrja, nyom, forgat szúr nyom forgat szúr, nyom forgat szúr nyom, felső vissza. Középre nem szokott, úgyis összeér a fonálzat.
- FONTOS, hogyha már van legalább 4-5 centis fonás, vedd le a felső fóliát, mert akkor már kellhet a levegő neki. esetleg gumizz rá egy tiszta papírlapot. Az oltólukakon majd elég gázcsere zajlik.
Üdv HMMO
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Jaja ragaszd körbe szigszalaggal úgy, hogy sehol se legyen rés. Nem tudom konyharuhát szoktál e a poharak alá rakni, bár ha eddig nem sült meg akkor gondolom igen. Így már biztos jó lesz ! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az alufoliat ragasszam a poharhoz? Milyen ragasztoval? Vegig korbe? Es aztan a kulonbozo foliaretegeket is egymashoz?
Koszi megegyszer! :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az alu azt a célt szolgálja, hogy a forrásban lévő víz -mikor felcsap a pohár tetejére- ne áztassa el a sütit. A süti saját nedvességtartalma kicsapódhat az üveg falára (kondenzáció miatt) de a száraz vermit semmi esetre se tudná eláztatni. Szerintem a befőttes gumi a ludas, ragasztóval 100% hogy nem megy be a víz! ;)
Ja és egykalapalatt-ra ne alapozz, sajnos nagyon sok outdated infó van ott, én is megjártam párszor. Ha biztos forrás kell akkor shroomery.org! :) |
| | | | |
|