 | 
Legfrissebb hozzászólások (2263 - 2282) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | majom: "Bio rozs, rizsliszt, rozsliszt, quéna mag,búza, madár eledel, trágya/szalma mind jók. Szalma/trágya az első helyen viszont rizslisztel igen komoly eredményeket ellehet érni." |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Háztartási boltba 1000 ft egy tejes láda. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sima rizs 24óra áztatás után vermikulittal összekeverve bele viz és ennyi?? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | majom:
ha más nincs sima risz is megteszi sztem |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | milyen jellegű üzletekben lehet inkubátorkészítésre alkalmas ládikókat vásárolni olcsón? ( nem a teszkós 2000 ft-os az olcsó... ) inkább a nemtomhol 500-ftért ugyanaz érdekelne .:D |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Valaki el tudná mondani h milyen anyagok kellenek egy átlagos cubensis fajtához a sütinek? És milyen arányban? Vermikulit és viz az alap, de azon felül? Ha lehet olyasmit amit átlagosan boltban is meglehet venni és nem kell mindenféle bio-biszbasz varázsdarázs boltba keresgetni... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Na vettem egy vízmelegítőt elkészítettem az inkubátort és belőttem 27 fokra. Remélem tovább fog fonódni a micélium a régi (rozsos) telepeken, és remélem elkezdi befonni az új (barnarizses) telepeket. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | tudsz róla mutatni képet? (nem értek hozzá, de érdekel :) és hol találtad őket? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Na igaz, a leglényegesebb ismertetőjegyet kihagytam:D Egyébként az azurescens az viszonylag elüt a susulykák kinézetétől, de a susulyka egyszerű gombaízű, ezt sok szerencsétlenül járt cyanescens-vadász megtapasztalta... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Elötte szerintem nézze meg hogy bekékül e. Vannak bizonyos mérgező fajok amik szintén bekékülnek de azért nem árt jó alaposan átvizsgálni. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Csippets le egy nagyon-nagyon kicsit, és ha szörnyen keserű, nyertél. Persze csak akkor ha marhára hasonlít. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hello Mindenki!
A minap találtam pár példányt, ami többek szerint is a jó öreg psylocibe azurescens, de ezek a "szakértői" vélemények még nem elég meggyőzőek számomra. Mit tegyek, hogy teljesen megbizonyodhassak erről? Hova tudnám elvinni őket? Ha van valami ötlet, azt megköszönném
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hola, a vízben átatás 24 órára melegen ajánlott, mivel ilyenkor egy rozson élő főzést elég jól bíró baktériumfajta átvándorol a vízbe és elszíneződést okoz, ami jelzi, hogy a rozson már nincs. Ez nagyban csökkenti a fertőzésveszélyt. |
| |  |  |  |



 |  |  | | | |  |  |  | | Az üres befőtes üveg lenne a támaszték, 4 db kell belőle mindegyik sarokba az fogja tartani az üres ládát amibe a telepek lesznek. Annyi telepet betudsz helyezni az inkubátorba amennyi bele fér. Egy ládába belehelyezed a 4 db befőtes üveget tele engeded vizzel és bele helyezed az akvárium melegitőt. Utána bele teszed a második ládát és abba mehet a telepek. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Az inkubátorba nem lehet 4-nél több betőffesüvegnyi telepet rakni? Miért csak a sarkakba ? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A rizs is megduzzadt és az is úgy néz ki mintha kinyílna. sajna nem tudtam hogy áztatni kell egy napig előtte. remélem azért így is jó lesz. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Minden stimmel csak elötte meg kell puhítani. Áztatni kell sima vízbe 24 órát vagy meleg vizben forralni. Lehet látni ahogy a rozs megduzzad és mint ha kinyilna. Nem szabad túl sokáig sem áztatni vagy forralni mert szét durranhat teljesen a rozs és csak egy massza marad meg belőle. Vizben áztatás 24 óráig a legjobb. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sámán kösz a sok segítséget. Hogyha a bio-barna rizzsel úgy jártam el mint a biorozzsal (befőttes üveg félig, feltölteni vízzel, alufólia, cellux, kuktába be, egy óráig főzés) akkor az már nem is jó? |
| |  |  |  |

|