|
Legfrissebb hozzászólások (2193 - 2212) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Ugyértem zeep kérdéseire mert engem is érdekelne, már csak a tájékozottság kedvéért..(ezért van a forum=) |
| | | | |
| | | | | | | | | | És esetleg a többi kérdésre tudnál valami választ adni? thx |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha lenyomattal dolgozol akkor hagyni kell 24 órát szobahőmérsékleten hogy a spóra regeneráljon. A táptalaj felszív valamennyi vizet ügyelni kell hogy ne legyen túl vizes mert akkor az üvegaljára megy. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A lentebb emlitett kérdések engem is érdekelnének, plusz még egy pár kérdés...ha tételezzük fel állott régi lenyomatból lesz fecsi akkor oltás előtt kell hagyni a fecsiben állni pár órát vagy mehet egyből? Van aki azt irja h egyből van aki azt h hagyni kell őket hűtőben 2-3órát h éledjenek..másik h ha sima barnarizs+viz+kokuszrozs akkor a viz nem fog lefutni az üveg aljára? áááá bonyolult ez naon... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Itt is az a helyzet, mint a kendermaggal: - a spórák, magok dugványok stb. tk. nem maguk a "szer"-ek - korábban explicite tiltva volt a gombaspóra-beszerzés, jelenleg nincs - a profitorientált beszállítók megemlítései törlésre kerülnek (FSRE maradhat) - az ajándékozás és a cserekereskedelem támogatandó - fentiek intézése emailben ajánlott, nem nyilvánosan - mások pszichoaktív szerhez jutattása (közvetve is) felelösséggel jár -> marad az esetenkénti eldöntés a hozzászólások törléséröl
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha valaki ismer esetleg olyan oldalt ahol hasonlókkal foglalkoznak "pl.spóra kézbesítéssel"az írja le a címet és én nagyon hálás leszek!?Persze én senkiről sem feltételezem,hogy jártas a hasonló dolgokban.Akit megsértettem az üzenetem tartalmával attól elnézést kérek!!! |
| | | | |
| | | | | | | | | | boccs nemgondoltam hogy ez ennyire duvának számít én olvastam ezen az oldalon már sokkal cinkebb hozzászólást is!!!boccs |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát, Pali, elég rutintalan voltál, sajnálom Valószínűleg nemsokára eltűnik a hozzászólásod vagy egy része pirossá válik (akárcsak az új hozzászólás lapon a kiemelt részek) |
| | | | |
| | | | | | | | | | helló mindenkinek lenne egy nagyon fontos kérdésem honnan tudnék rendelni gombaspórát?aki tud segíteni vagy aki akar segíteni az írjon létszi |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok! Új vagyok a fórumon és a témában is és érdekelnek ezek a dolgok, szóval szeretnék pár kérdést feltenni, remélem lesz olyan aki szivesen válaszol egy kezdő érdeklődőnek. Tehát: Ha vermikulitot nem lehet szerezni, helyettesithető kókurost-al? És a tetejére ebből is kell szórni egy réteget? Esetleg perlittel helyettesithető? A tetejére szórt perlit véd a fertőzés ellen? Vagy bele is lehet keverni perlitet? Ha nem használnak vermikulitot mi a jobb a barnarizs vagy a rozs? Barnarizst áztatni kell előtte vagy egyből mehet üvegbe és ugy rá viz? A vermikulitot előtte átkell itatni vizzel és utána maggal keverni vagy már egyből szárazon és az egészhez keverni vizet?Ha rozsból készül ki kell venni az üvegből vagy sem? Spóranyomatot hogy érdemes csinálni? Lekaparni vizbe, vagy papirostul beáztatni vizbe? Oldatnak és sütibe sima forralt viz v destillált viz a jobb? És a hidrogén peroxid -ot hova használják és mikor??? olvasgattam ,de ezek nekem nem tiszták végképp, ezért tettem fel ezt a rengeteg kérdést ...thx a válaszokat |
| | | | |
| | | | | | | | | | perlitet kapsz bármelyik tüzéptelepen. vermit meg lehet rendelni, vagy lehet kapni valahol pesten is... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na ehhez kérek minden hozzáértőt fűzzön hozzá valamit...nem mindegy azért ez a dolog.... Vermikulitet és perlitet hol lehet venni??? |
| | | | |
| | | | | | | | | | a rozsos módszerhez nem kell vermi, és ebből adódóan, szerintem a rizseshez se kell. ha jóltudom, 3dl üveghez kell 150 rozs, és 150ml víz. 50-50%-os arányban. na de ha elötte áztatva volt? mondjuk szerintem ilyenkor 150-et beáztatok 150 ml-er vízbe, és azt öntöm bele az üvegbe, és akkor jónak kell lennie. majd kiderül.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na igen ez jó kérdés!! Barnarizst is áztatni kell? És ha áztattad már nem kell hozzá vizet önteni? És ha igen hányad rész viz? És vermi helyett jó a kokuszrozs? |
| | | | |
| | | | | | | | | | sziasztok
az baj, ha az üvegnek az alján áll egy kevés víz? most 1-2 üvegből ki öntöttem a vizet, és raktam hozzá száraz rozst, hogy felszívja valamennyire.(újra kuktázom ezeket) hagytam vizesen is párat, hátha.... áztatás után már nem kelett volna vizet hozzáöntenem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok. Mi van akkor ha nem jön meg a posta, küldjem el mégegyszer, addig ameddig meg nem jön valamikor, vagy ez is megjön egyszer, csak éppen nem volt mit visszaküldeni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi a gyors választ... na akkor... :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Igen célszerű 24 órát áztatni kuktázás előtt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | a rozst kell áztatni kuktázás elött? minél elöbb válaszoljatok erre, mert szorít az idő |
| | | | |
| | | | | | | | | | Táptalajt be kell oltani vagy élő micéliummal. Trágyára nem célszerű oltatni. Süti darabokat összekeverni 80% szalmával 20% trágyával várni 2 hetet amigy teljesen befonja utána hozzá adsz egy casing réteget 60% vermi 40% rost. |
| | | | |
|