 | 
Legfrissebb hozzászólások (2123 - 2142) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | Szóval a helyzet, hogy a vizet sterilizáltam, kifőztem,felszivtam a fecsibe ,majd hagytam lehűlni...nekikészültem mindennek ,csak a glow-boxban felborult a tégely és az összes sterilizált viz kiborult..igy sima csapvizet löttyintettem a helyére, ami már nem volt se kifőzve se desztillálva se semmi..valamint a spórák is a vizben nem ugy festettek ,ahogy én azt elképzeltem, szépen homályos lenne a viz, hanem kissebb-nagyobb darabokban voltak akárhogy is rázogattam én azt...szóval valaki tudna egy sacc/kb.-t mondani hogy mire számítsak?(sütik faszák,kukta 80-100perc,vermi+biobarnarizsliszt) |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | Hát azt tudom, csak az a gond ,hogy a sterilizált viz ömlött ki igy gyorsan csapvizet töltöttem a helyére ,viszont az már nem volt kifőzve...szóval az olyan viz ahogy a csapból kifolyik és én vagy bárki megissza...szóval SÁMÁN szerinted igy hány % esély van rá h meguszom csúnya elszineződés nélkül?? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Teljesen mindegy miylen víz. Ha sterilizálva van akkor nincsen benne baktérium. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Én olvastam az egyik oldalon, hogy nem annyira para a csapviz,de a tuti kedvéért ajánlatos kifőzni v destillált vizet használni..ok akkor most mekkora az esély h elbasztam az egészet?? (remélem 80% alatt van) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | csapvíz maga fertő,baktériumok melegágya |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A lenyomatból kb mekkora részt vágjak le és kaparjak le 1 fecsifez és az mennyi süti szúrására jó? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Spórafecsizés közben kilöttyent a steril viz,és csapvizzel rögtönöztem...gondolom ,hogy az para lehet de mégis mennyire nagy a veszély? Gondolom a csapviz nincs azé tele spórákkal-bacikkal (csak azt isszuk mi is) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Köszönöm Sámán.Majd tudósítok,hogy mi az ábra :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | annyi ideig várta ismerősöm kisöccse a választ a rozsos üvegek rázásával kapcsolatban, hogy már nem lehet rázni :D na mind1 :D |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | bocs, nem: ! hanem: ?
thanks & peace
live & learn
Cucen |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hi S á m á n!
küldenél egy rövid leírást a gomba kultiválásáról az új freemail címemre!
előre is köszönet, mr.cucen@freemail.hu |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Ha egy pár nap mulva nem jelenik meg akkor kuka. Általábban 3-6 nap amikor megjelenik de van oylan is hogy a süti teljesen kész a 6-dik napon. Fajtól és spóra mennyiségtöl függ. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok A barátom ismerősének egyik kutyája talált egy fecsit a postaláda környékén,amiből varázsolt pár süteményt.Beoltotta és azóta is rajta ül,hogy melegen tartsa őket,a fenekébe épített hőmérő szerint 27fokon,alufóliába csomagolva.Ez a 3.napja így történik,de mivel kicsit aggódó típusú a "dög",fél,hogy valamit elrontott,mert semmi jele a miciélium fejlődésének.A "csomagoláson" át nagyon kellemes illat jön,szóval biztos hogy nem rohadt meg semmisem(vagy erre is többet kellene várni?).Abban kérném segítségeteket,hogy írjátok le,mennyi időn belül kell jelentkeznie láthatóan az élet alakulásának.A kutyus ugyanis már ilyesmivel álmodik,szegényt picit megviseli a várakozás :) Rengeteg képet nézegetett a neten,de sajnos nem talált olyat,ahol ráközelítve az üvegre icipici foltocska lenne,megjelölve hogy hanyadik nap is ez.Amúgy "állítólag" de sjamaanos B+ strain,a sütinek 2decis pohár ad otthont,rizs,barnarizs,kölesből áll,amik a sterilizálás során nagyon gusztán megdagadtak,megfőttek,jo sok a levegő benne és nedves(plusz oylan jo az illata hogy legszivesebben kinyalná a kutyus is).A későbbiekben még perlittel is szeretné fokozni a páratartalmat,persze miután kihelyezhetőek az akváriumba. Remélem nem sokkoltam le a tisztelt fórumozó közösséget már így az első hozzászólásom alkalmával :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Huuu... kiakadtam, erre az oldalra vártam eddig... Tök frankó. Figyelek:) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Ha még nem fejlődött i amici és leveszed a fóliát, azzal szerintem elég nagy fertőzés veszélynek teszed ki a sütiket. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Na helo helo. Volna egy kerdesem: Megcsinaltam a sutiket ( biorozsos megoldas) mar ott ulnek mindjart 1 hete es meg sehogy semmi, meg a elmikroszkopikusabb feher foltot sem latom. Valami tanacs pls? szerintem, legalabbis igy kivulrol nezve az uvegeket en szaraznak talalom, vajon amiatt nem halad elore? Az megoldast jelentene hogy leveszem az alufoliat, felvagok egy par 2l palackot, aljukba nemi viz, bele a suti mindenestol, es vissza szikszalagozom a palackot es persze bedugom, ezzel szerintem elernek nemi paratartalmat. Mit szoltok hozza>? vagy ha van vkinek vmijen tanacsa az lecci irjon. Elore is thx. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Mitől lehet az, hogy a mici szépen befonta az üvegpoharakat, majd a terráriumba helyezés után 2 héttel penészedett be a süti? Sőt, már volt egy kis szüret is, de a kész egyedek is bepenészedtek leszedés után. :-( |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | a kinti fajokat lehet bent is, ha tudod biztosítani neki a körülményeket... pl. olyan fajt nem célszerű szobában nevelgetni, aminek 10c° alatt indul be a termőtestképződése.. max hűtőbe
arra még mindig nem kaptam választ, hogy kell-e rázni a rozsos üvegeket, vagy sem |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Kinti fajokat lehet bent is..? |
| |  |  |  |

|