DAATH

A tett halála az okoskodás.

Madách Imre

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (2063 - 2162)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 29. 15:11
 
 
Hát szerintem ezt a hozzászólást törölni fogja Gén :) amugy nemtudom, h mennyire előnyös ezt irni,....ugyse fog senki segiteni ilyen témában....sajnos saját tapasztalat :(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
törppapa2007. október 29. 14:21
 
 
Üdv!
Spórát szeretnék venni! Sajnos számomra a külföldi beszerzés nem megoldható, igy bárkinek aki segitene nagyon örülnék! e-mail cim: xyz0_000_0xyz@freemail.hu

a pénz nem lehet akadály!

vagy vegyen fel msnre: xyz0_000_0xyz@freemail.hu

előre is köszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. október 29. 00:22
 
 
Ok..nekem sok kifejezés nem stimmel, feltenném ezeket, remélem valaki elmagyarázza..
1. primordia form = termőtest növekedési fázis eleje
2.flush = ? Flush mikor egy érettet leveszek ,vagy mikor az érettel az összeset leszedem.
3.pinel a süti = ? mikor megjelennek a termőtest kezdeményei,a kis kalapok?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2007. október 29. 00:00
 
 
amikor a gomatest fejlődése a legelső szakaszban van..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. október 28. 23:09
 
 
Kérdezném én ,hogy mi az a :"primordia form "...az a pókhálószerű fertőzés?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2007. október 28. 20:52
 
 
Sámán te mics csinálnál casinges rozsos sütivel ha balfasz módon tulságosan belocsoltad a terráriumot és kicsapódott a micre a pára..az egyik süti kint van most 9 napja kb 3 napja elkezdődött rajta a primordia form de megállt és 3 napja semmi változás ..gondolom halott mind.aamúgy nem tul drmatikus a párakicsapódás de gondolom ez is elég volt hogy megölje mindet..viszont nemértem amiket most tettem ki azokon is észrevettem párát persze nagyon kis mennyiségben ..ja fontos hogy perlitet használok +permetezem a terrárium tetejét ami ferde szóval le nem csöpög a micre..azon filozok hogy lecasingolom a halottnak hitt cuccokat úgy hoyg kiveszem a dobozukból és dubble end casinget használok hátha máshol még keletkezik rajta vmi szép:)
mennyi energiát von el a táptalajtól egy ilyen besült oldalú casing ?megölni nem öli meg a micet az tuti sztem...nemértem mindig mindenre figyelek de ez a párásodás betett:)lehe hogy perilttel is tul lehet párásítani? ja még egy kérdés casingnál coir+vermi átnövi a casinget a mic mikor megjelenik rajta a pinhead?mert nekem nagyonszép rhizo micem va rajta viszont teljesen átnőtte a talajt szal full fehér a teteje kiálló miceliummal :)ja és mégegy :)milyen hőmérsékleten áll meg a fejlődésben a primordia ugy tudom 78 F=25.5 C psylocibe cubensisnel..
köszi előre is válaszod ,válaszotok

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. október 28. 19:07
 
 
ez jó ötlet, de már megtettem és 24h alatt semmi....
még egy kérdés, ha esetleg megáll a növésben mit lehet kezdeni vele azon felül h fejjel lefele forditom őket?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. október 28. 15:27
 
 
Rajzold körbe firc tollal a micélium körvonalait és látni fogod a különbséget. Ha oltasz táptalajt akkor tartsd sötét helyen és felejtsd el 2 hétre. Naponta pár percet kibir fénnyel de nem kell nézegetni mindig.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. október 28. 14:58
 
 
ja és még kérdezném, hogy azt tudom ,hogy nem nagyon szabad fényt kapnia, de mégis mennyi az a fény amit kibir minden nagativ hatás nélkül, mennyit nézegethetem, ha naponta kap 5-10perc fényt ahogy este megnézem az nem baj?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. október 28. 14:31
 
 
Na most nem tuti hogy megállt de 24óra alatt nem vettem észre változást......ez most azt jelenti h megállt, vagy 24óra alatt nem is lehet szemmel észrevenni igazán a növekedést.....??? és mit kell tenni ha megáll?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. október 28. 14:20
 
 
Működne a micélium áthelyezés de nagyon steil körülmények között kell elvégezni amit egy kezdő nem biztos hogy végre tud hajtani. Ha megállt a micélium fejlődés több oka lehet.

1. Túl szorosan van meg pakolva a táptalaj
2. Kiszáradt vagy túl vizes a táptalaj
3. Hőmérséklet nem megfelelő
4. Fertőzött
5. Nincs elegendő tápanyag a micéliumnak

Valószinű hogy túl szorosan lett megpakolva a táptalaj és azért állt meg.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 28. 13:50
 
 
Van egy gondolatom...hozzáértő hozzáfűzheté a véleményét..
Mi van pl ha megáll a növekedésben a milécium amig a pohárban van?
Egy olyan gondolat jutott eszembe, hogy pl lehetne e azt megcsinálni, hogy sterilizálni új talajt, és amit már befont egy darabig a mici abból kivenni és beletenni az új talajba,mondjuk áttolni a 2cm száraz vermin, ez működőképes ötlet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. október 28. 13:36
 
 
Nos tudna nekem valaki válaszolni? Ugy 7-9 napig nem nézegettem a poharakat, 10nap alatt befonta majdnem a felét,de mivel nem nézegettem nem tudom egy nap alatt mennyit haladt..megnéztem,majd 24óra mulva semmi változást ,semmi növekedést nem láttam rajta...ez normális, hogy nincs 1nap alatt szemmellátható növés vagy esetleg megállt a növésben??Ha megáll mit kell tenni? 1-trükköt tudok, hogy fejjel lefelé forditják a poharat,de az csak az oxigén keringetésére jó...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 28. 13:32
 
 
Soproni irtam mailt neked!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 28. 13:21
 
 
Hát magyarországon nem is fogsz tudni sehonnan szerezni,mivel egyetlen cég sem foglalkozik ilyen gombák árusitásával tudtommal.
Fecsi az azért para,mert a vámokon már eléggé észnél vannak, figyelnek a gyanús levelekre, és a fecsit azt könnyen kitapogatják,könnyen feltűnő lehet, átvilágitás esetén azonnal rájönnek ,hogy mi a helyko és kész is a baj...
Szal ha rendel is bárki bármit külföldről az csakis lenyomat legyen!!!Se grow-kit, se fecsi, max lenyomat...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hola2007. október 28. 01:35
 
 
Fecsi miért nem jó?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 28. 00:07
 
 
Úgy néz ki, hogy mégis csak muszály lesz rendelnem spórákat. Magyarországon sehonnan sem sikerül szereznem. Ráadásol az egyetlen hely ahonnan tudok chassért rendelni bármit is csak spóra fecsit árusít... Szerintetek mi legyen? Imátkozzak?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. október 27. 18:54
 
 
A pohárban egy nap alatt kell szemmellátható növekedésnek lennie? Ha nincs az esetleg azt jelentheti ,hogy megállta a növekedésben?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 27. 17:08
 
 
SÁMÁN írj mailt pls.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 27. 13:15
 
 
Olvastam, hogy Hollandiában talán betiltják a mugic shroom-okat, mert mostanság nagyon sok haláleset történt, és mindegyikért a shroomy-t hibáztatják.(Leesett egy 16éves csaj a tetőről,Fazon szállodában nekirontott az üvegajtónak és szarrávágta magát, persze mindezt nem józanul)...erről ki mit hallott? Érdekes cikk volt..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. október 27. 13:09
 
 
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 27. 11:08
 
 
Hát de a második réteget is ráragasztottam keményen légmentesen celluxal...akkor azt szedjem fel óvatba és szagoljam meg?? De csak akkor ha parát látok a pohárban ugye?? Ha csak szép fehér minden akkor nem érdemes szaglászni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. október 27. 10:57
 
 
Óvatosan le emeled a fóliát róla mert ugye 2 réteget használtál. Az egyik rétegen átszurtad a fecsit a másikkal meg takartad.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. október 27. 10:28
 
 
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/term.html

Nemtudom volt e már...ha igen akkor bocs, h mégegyszer kiraktam..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 27. 10:21
 
 
Igen!! Ezt az oldalt ismerem, iszonyat sok minden van rajta, sok okos dolgot tanultam én is innen...Ha a felét már befonta akkor csak nem fog megállni a növésben, most hogy átraktam hűvösbe.26fokot mutat a hőmérő,az üvegben ugyis van 27-28...szép nedves a talaj, a pohár falán vannak vizcseppek..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 27. 10:14
 
 
Na most várjunk....hogy szagoljam meg???? Ha leveszem a légmentesen lezárt alufoliát a tetejéről akkor máris para mert fertőzést kaphat nem???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. október 27. 09:31
 
 
A hőmérséklet változást nem szereti a micélium de nem hinném hogy ez változtatni fog a dolgokon. Ha kész a süti akkor 1 hetet mindig várni kell hogy teljesen befonja a belsejét is. 9 nap az reális. Általában 6-30 nap alatt készen van. A fertőzés kiszámíthatatlan mert még ha nem is látod akkor is lehetséges hogy fertőzött. Az elmondotjaid alapján szerintem minden okés. Szagold meg időnként ha látsz valami gyanúsat. 27 fok az ideális inkubátor hőmérséklet.

http://www.shroomery.org/5159/What-is-too-hot-for-incubation-and-what-happens-to-t
he-jars


41 foknál hal meg a micélium. Ez egy jó oldal és sok kezdőknek ezt ajálnám sok mindent meglehet tudni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. október 27. 08:38
 
 
Bye: az sem para ha 2 hétig marad +ban az inkubátorodban, csak legyen sötét meg minimum 25 fok
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 27. 03:08
 
 
Már csak egy kérdésem lenne...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. október 27. 00:02
 
 
:) tényleg jó a film! Egy röpke óra alatt elmond mindent, ami csak kérdésként felmerülhet bárkiben..(nagyjából)!!:)
Elég szájbarágósan mutogatja, mit hogyan... =)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 26. 22:03
 
 
Azt hiszem nincs több kérdésem a termesztéssel kapcsolatban. Ezt a filmet komponálták :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 26. 19:47
 
 
ugyértem az alja lesz kész a leghamarabb mindenki szerint :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 26. 19:41
 
 
Megnéztem a sütiket...hát ezekszerint mégsem 40fokban döglenek meg a spórák ,vagy nem volt 40fok neki, az tény, hogy több volt jóval mint 27fok (radiátor felett :P becsomagolva rongyba - alufóliába)....már szépen fonja a mici a talajt, de még nincs kész..átraktam 27-29fokra..ez jó vagy hagyjam a melegben ha eddig abban volt??? nem para neki a hőmérsékletcsökkenés?
Hozzáértőtől kérdezném, hogy 9napja van beoltva a süti, és még kb ugy a fele van kész..ez normális?? Mindenki azt dúdolja h az alja lesz kész a leghamarabb (a belsejét leszámitva) nekem mégis az alja már teljesen kész...ez nem fura ?:)
Másik kérdés... semmi fertőzést nem látok, csak a hófehér gombaterjeszkedést..mekkora az esély rá hogy ezután elszineződik, ha félig már jól befonta erősen ahogy kell és semmi penész-zöld-piros-lila szin akkor esély van még rá ha nem nyitom ki akkor még elfertőződhet?? Másik kérdés...meddig kell igy tartani..kész van teljesen utána egy hét még h a belseje is kész legyen, de ha nem áll módomban átrakni az terráriumba és még áll benne egy hetet az para lehet neki???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. október 26. 10:28
 
 
Hm....! Ez nagyon kemény volt.
Köszönöm, hogy feltetted.
Egészen más megvilágításba került az egész termesztés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 26. 10:21
 
 
Sámán......küldtem mailt....válaszolj!! plííííííííz.....pííííííííííísz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 26. 09:54
 
 
Nos igen :) Van egy hasonló : http://video.google.com/videoplay?docid=3286686859329905674&q=mushroom+growing+eas
y&total=7&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 25. 20:40
 
 
Gyönyörű, velős, lényegre törő bemutató! Köszönjük szépen, szerintem sokat tanulhat belőle mindenki.

De ha még mindig nem tiszta valami akkor nézzünk mint a moziban... :)
part 1
http://www.youtube.com/watch?v=ZHJQrsZFQdE
part 2
http://www.youtube.com/watch?v=a-wEPM1wpZQ
part 3
http://www.youtube.com/watch?v=zGQok-UnyJE
part 4
http://www.youtube.com/watch?v=cPi6q5rWi6U

Szerintem profi. Szerintetek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 25. 15:54
 
 
Na akkor leírom szépen elejétől a végéig :)
Szépen kitisztitasz egy minél kissebb helységet, lehetőleg mindent vigyél ki ami felesleges(kuka,szék,stb.).Domestossal vagy hipóval felmosod a követ, letörölsz mindent amit csak lehet!!! Faszául kiszellőztetsz úgy ,hogy közben az ajtót bezárod és magára hagyod a helységet. Közben-mellette megcsinálod a táptalajt, ezt te választod ki ,hogy miből legyen, én a vermikulit + biobarnarizslisztel szimpatizálok inkább. A vermikulitot kiméred egy tálba ,egy másikba a lisztet. A vermit beáztatot,majd lecsorgatod róla a vizet úgy hogy már ne csöpögjön, esetleg kinyomkodod. Ezután összekevered a lisztel és jóóóól elkevergeted. Fogod a pohárkákat amiket előtte elmostál, de ugy ,hogy vegyszer ne maradjon rajta(!!!),és beletöltöd a táptalajt minél levegősebben! Hagysz 2cm vastag részt a tetejétől, ezt nagyon - nagyon megtisztitod nedvesrongyal majd szárazzal, hogy ne maradjon egy csepp piszok-liszt-vermi a pohár falán! Ezt a 2cm részt feltöltöd száraz vermivel totál a tetejéig! Ezután alufóliával jól lezárod, minimum 2rétegben ,de ha több az nem árt,celluxal jól rögzíted légmentesen,a tuti kedvéért gumival is lehet.Kukta-sterilizálás.Közben megcsinálod a glow-boxot...(nem muszály de jó ha van).Kihültek a poharak szobahőmérsékletre...bemész a helységbe és berakod a glowboxba a poharakat-fecsiket.Befujod a glowbox belsejét alkohollal,majd az egész helységet is, levegőt stb.(azt mondani se kell gondolom h kezed betadinnal sterilizálni kell,ruhád alkohollal lefujni,szád elé ruha-műtősmaszk,fejedre kendő hajszál ellen)Ezután vársz egy kis időt ,hogy az alkohol hasson, majd beoltod szépen a poharakt:leveszed az egyik réteg alut ,befecskendezed majd gyorsan vissza a tetejére..Na ha beoltottad, utána...
BEOLTÁS UTÁN:
Ugye jól lezártad alufóliával,és egy 27fokos sötét helyre teszed,esetleg inkubátorba(nem egyenlő a terráriummal)!
Megvárod ,míg az egész talajt befonja a milécium (EBBEN A 27 FOKOS SÖTÉT INKUBÁTORBAN-HELYEN-FIÓKBAN-SZEKRÉNYBEN ECT..ezt én is elbasztam :( LOL ),az aljától a tetejéig!!Ezután kinyitod(persze lehető legtisztább-sterilebb környezetben ,bár már ellenálló azért fő az elővigyázatosság)és a 2cm száraz vermit lepergeted.(elméletileg azt nem szabad befonnia)Majd szépen kitessékeled belőle az egészberagadt miléciumos sütit. Ezt pedig elhelyezed egy terráriumba aminek már 22-25 fokos a levegője és jó párás, majd naponta szellőzteted(hacsak nincs automata rendszered)...amugy küldtem mailt neked!!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. október 25. 14:46
 
 
Lehet én vagyok nehéz felfogású. Tehát kész van minden, beoltom. Sötét helyre teszem (itt a hőm. mindegy?), befonja a mici rendesen, akkor kiveszem a pohárból és inkubátoba teszem 25-27C fokra. Majd mikor teszem terráriumba és csökkentem a hőmérsékletet, ha már látszik rajta valami kis gomba? Az inkubátor és a terrárium lehet ugyan az? Akkor nem rakni sehova csak csökkenteni a hőt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. október 25. 14:40
 
 
Egyszer ígértem, hogy felteszek egy címet a kültéri termesztésről:
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/astorterm.htm

Találtam róla máshol is, de azt már nem tudom, hogy hol volt. Ha megtalálom, akkor felteszem.

A választ köszönöm.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 25. 12:43
 
 
Hát a vizmennyiséget ugy tudod a legjobban kiszámítani sztem, hogy a vermikulitot beáztatod egy röcid időre,az gyorsan megszívja magát vízzel,aztán mondjuk tésztaszűrővel jól kicsöpögteted, ugy ,hogy már ne csöpögjön belőle a víz egyáltalán, kicsit akár még meg is lehet nyomkodni..(ez a módszer igazán sztem a vermi+liszt sütihez jó, a liszt is szív magába a vizből miután összekeverted a vermivel és ilyen nedves-tapintásu lesz a talaj)...
Beoltás után hagyni kell, hogy befonja a talajt a milécium, addig ki se tudod normálisan szedni, mert széthull az egész és könnyen elfertőződik. Miután az egészet szépen befonta vársz kb. 1hetet h a belseje is tuti befonódjon ,majd kilehet ütögetni belőle (szépen kicsúsik egybe)
Míg nem fonta be a sütit a poharakban addig sötét helyen kell tartani, a vége fele max napi fél óra fény sokak szerint jó neki. 25-27 fokos környezet...(vagy inkubátor)
Mikor átrakod a terráriumba 22-25fok...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. október 25. 12:22
 
 
Hy Sámán, vagy mindenki.
Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy milyen nedvességű legyen az összeállított talaj(mihez tudnátok hasonlítani a nedvességét)? A megkuktázott, lehült, beoltott poharakat egyből lehet terráriumba tenni vagy várni kell vele egy pár napot? Ha várni kell hány fokon legyen, ha nem akkor a terráriumban milyen legyen a hőmérséklet? Előre is köszi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 25. 10:05
 
 
Tényleg kinek mi a véleménye, ez mennyire tűnik safe-nek? (nem para?) Fsre hogy mondja, az is para már?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 24. 23:57
 
 
ide cégnév kell, az meg nincs
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 24. 23:45
 
 
aha megnéztem átfutom mielőtt döntenék
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 24. 23:39
 
 
mi az a golden teacher? csak mert kb 10 percnyire van a szomszéd a finish gombtól.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hola2007. október 24. 23:31
 
 
Nekem kezdésnek a Golden Teachert ajánlották itt a fórumon.Biztonságos fizetési mód: átutalás, vagy ajánlott levélben a zsé, bélelt borítékban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 24. 23:26
 
 
ok, ez lesz. a fizetési módokról mi a véleményetek? mi biztonságos?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Freeport2007. október 24. 23:02
 
 
Túlbonyolítod.Bökj rá az egyik névre,amit itt sűrűn olvastál és kész.SZERINTEM túl kicsi az eltérés a fajták között ahhoz,hogy érdemes legyen első próbálkozásra ezen filózni.Valószínűleg hibát hibára fogsz halmozni,mint a legtöbb kezdő(az én szomszédom kutyája pl most rohasztott be 3 üvegcsét:teljesen mind1 meik fajta spóra rohadt meg benne-első próbálkozás,nem is rágom rajta a kutyust).

Más:láttam egy videóban egy okos megoldást,nagyon egyszerűnek tűnik.Petricsésze,bele agar.Pár napig állni hagyjuk,hogy ha fertőzött lett akkor tisztogatás és ujra.Miután frankó az agar,1 csepp spóraoldat a közepére,vár pár nap,ott a micélium amiből steril szike/kés/penge/balta segítségével kivehetünk egy darabkát(akár sokat is) és beledobhatjuk egy előzőleg sterilizált,lehűtött üvegcse főtt rozsba.Miután elelt 3-4 nap,össze lehet rázni,mert a rozs az valamiért bírja,majd miután teljesen kész[innentől saját költemény] hozzálehet keverni a trágyás tekhez.Kis kókuszrost a tetejére miután beszőtte és mehet aminek mennie kell.Pár szedegetés után ujabb adag trágyás szalmával keverhetjük el a felét majd miután befonta,ki lehet találni mi következik :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 24. 21:01
 
 
Sziasztok
Ismeri valaki ezt az oldalt és a rajta felsorakoztatott fajokat? Ha a lenyomatok közül nem kéne választani ti melyiket nem választanátok, hogy ne termesszetek belőle? vajon megbízható ez az oldal? Csak mert nem akarok rendelni, nehogy kutatásokat végezzek a disszertációmhozhttp://www.amsterdammarijuanaseedbank.com/smartshop/mushroom-grow-cultivation/spor
es.html
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. október 24. 00:55
 
 
Sziasztok

hosszan böngésztem a fóromot (rohatt hosszú). Szóval felkészültnek érzem a nagymamát, hogy berendezzen egy akváriumot, vagy terráriumot. Egyedül a fajtákkal vagyok bajban, elveszek a sok név között. Szeretnék kérni valakit, akinek a szomszédja már sikeresen termesztett, hogy privát mailben adjon tanácsot. Vannak dolgok amit itt nem kérdezhetek meg...
köszönöm a segítséget.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 23. 14:03
 
 
SAMAN-.....mail...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 22. 18:08
 
 
Gondolom elég egyértelmű, de ezek engem is érdekelnének, főleg az hogy 40fokban esély nincs a túlélésre? És azt a talajt belehet ujra oltani? Vagy érdemesebb egy ujat sterilizálni stb..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 22. 15:55
 
 
....valaki válaszolhatna :( szóval ha megfagy az oldat lőttek a spóráknak? És 40 fokban minden esetben elpusztulnak?? Nem lehet h esetleg túlélik csak nagyobb eséllyel fertőződik el a téma??
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 21. 13:20
 
 
és mi van pl ha a fecsi és a benne lévő oldat megfagy???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 21. 11:57
 
 
Hmm..ezt én se tudtam...40fokban tuti meghal?? Minden esetben?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. október 20. 12:33
 
 
Az elég nagy gond ha a spórát nem steril vizbe kapartad. Rengeteg baktérium van a sima csap vízben. 50% esély van rá hogy nem fertőzödött el. Az inkubátor hőmérséklete ne legyen nagyobb mint 27. A pohár/üvegbe eleve 2-3 fokkal több a hőmérséklet. 40 foknál hal meg a spóra.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 20. 10:00
 
 
ja és még valami,nincs hőmérő de lehet h melegebb van 27foknál....lehet jóval melegebb...ez nagy gond?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 20. 08:24
 
 
Szóval a helyzet, hogy a vizet sterilizáltam, kifőztem,felszivtam a fecsibe ,majd hagytam lehűlni...nekikészültem mindennek ,csak a glow-boxban felborult a tégely és az összes sterilizált viz kiborult..igy sima csapvizet löttyintettem a helyére, ami már nem volt se kifőzve se desztillálva se semmi..valamint a spórák is a vizben nem ugy festettek ,ahogy én azt elképzeltem, szépen homályos lenne a viz, hanem kissebb-nagyobb darabokban voltak akárhogy is rázogattam én azt...szóval valaki tudna egy sacc/kb.-t mondani hogy mire számítsak?(sütik faszák,kukta 80-100perc,vermi+biobarnarizsliszt)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Diablo2007. október 19. 16:34
 
 
Üdv mindenkinek pár érdekesség http://www.mushroomvideos.com/
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 19. 15:06
 
 
Hát azt tudom, csak az a gond ,hogy a sterilizált viz ömlött ki igy gyorsan csapvizet töltöttem a helyére ,viszont az már nem volt kifőzve...szóval az olyan viz ahogy a csapból kifolyik és én vagy bárki megissza...szóval SÁMÁN szerinted igy hány % esély van rá h meguszom csúnya elszineződés nélkül??
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. október 19. 14:00
 
 
Teljesen mindegy miylen víz. Ha sterilizálva van akkor nincsen benne baktérium.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 19. 12:14
 
 
Én olvastam az egyik oldalon, hogy nem annyira para a csapviz,de a tuti kedvéért ajánlatos kifőzni v destillált vizet használni..ok akkor most mekkora az esély h elbasztam az egészet?? (remélem 80% alatt van)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
authorized2007. október 19. 11:47
 
 
csapvíz maga fertő,baktériumok melegágya
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. október 19. 11:45
 
 
A lenyomatból kb mekkora részt vágjak le és kaparjak le 1 fecsifez és az mennyi süti szúrására jó?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 19. 11:45
 
 
Spórafecsizés közben kilöttyent a steril viz,és csapvizzel rögtönöztem...gondolom ,hogy az para lehet de mégis mennyire nagy a veszély? Gondolom a csapviz nincs azé tele spórákkal-bacikkal (csak azt isszuk mi is)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Freeport2007. október 19. 10:41
 
 
Köszönöm Sámán.Majd tudósítok,hogy mi az ábra :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2007. október 18. 22:58
 
 
annyi ideig várta ismerősöm kisöccse a választ a rozsos üvegek rázásával kapcsolatban, hogy már nem lehet rázni :D
na mind1 :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Cucen$2007. október 18. 22:58
 
 
bocs, nem: ! hanem: ?

thanks & peace

live & learn

Cucen
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Cucen$2007. október 18. 22:55
 
 
hi S á m á n!

küldenél egy rövid leírást a gomba kultiválásáról az új freemail címemre!

előre is köszönet, mr.cucen@freemail.hu
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. október 18. 19:06
 
 
Ha egy pár nap mulva nem jelenik meg akkor kuka. Általábban 3-6 nap amikor megjelenik de van oylan is hogy a süti teljesen kész a 6-dik napon. Fajtól és spóra mennyiségtöl függ.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Freeport2007. október 18. 15:22
 
 
Sziasztok
A barátom ismerősének egyik kutyája talált egy fecsit a postaláda környékén,amiből varázsolt pár süteményt.Beoltotta és azóta is rajta ül,hogy melegen tartsa őket,a fenekébe épített hőmérő szerint 27fokon,alufóliába csomagolva.Ez a 3.napja így történik,de mivel kicsit aggódó típusú a "dög",fél,hogy valamit elrontott,mert semmi jele a miciélium fejlődésének.A "csomagoláson" át nagyon kellemes illat jön,szóval biztos hogy nem rohadt meg semmisem(vagy erre is többet kellene várni?).Abban kérném segítségeteket,hogy írjátok le,mennyi időn belül kell jelentkeznie láthatóan az élet alakulásának.A kutyus ugyanis már ilyesmivel álmodik,szegényt picit megviseli a várakozás :)
Rengeteg képet nézegetett a neten,de sajnos nem talált olyat,ahol ráközelítve az üvegre icipici foltocska lenne,megjelölve hogy hanyadik nap is ez.Amúgy "állítólag" de sjamaanos B+ strain,a sütinek 2decis pohár ad otthont,rizs,barnarizs,kölesből áll,amik a sterilizálás során nagyon gusztán megdagadtak,megfőttek,jo sok a levegő benne és nedves(plusz oylan jo az illata hogy legszivesebben kinyalná a kutyus is).A későbbiekben még perlittel is szeretné fokozni a páratartalmat,persze miután kihelyezhetőek az akváriumba.
Remélem nem sokkoltam le a tisztelt fórumozó közösséget már így az első hozzászólásom alkalmával :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
csuvi2007. október 18. 08:34
 
 
Huuu... kiakadtam, erre az oldalra vártam eddig... Tök frankó. Figyelek:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hola2007. október 17. 22:27
 
 
Ha még nem fejlődött i amici és leveszed a fóliát, azzal szerintem elég nagy fertőzés veszélynek teszed ki a sütiket.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2007. október 17. 16:43
 
 
Na helo helo.
Volna egy kerdesem: Megcsinaltam a sutiket ( biorozsos megoldas) mar ott ulnek mindjart 1 hete es meg sehogy semmi, meg a elmikroszkopikusabb feher foltot sem latom. Valami tanacs pls? szerintem, legalabbis igy kivulrol nezve az uvegeket en szaraznak talalom, vajon amiatt nem halad elore? Az megoldast jelentene hogy leveszem az alufoliat, felvagok egy par 2l palackot, aljukba nemi viz, bele a suti mindenestol, es vissza szikszalagozom a palackot es persze bedugom, ezzel szerintem elernek nemi paratartalmat. Mit szoltok hozza>? vagy ha van vkinek vmijen tanacsa az lecci irjon. Elore is thx.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lyankó2007. október 17. 13:17
 
 
Mitől lehet az, hogy a mici szépen befonta az üvegpoharakat, majd a terráriumba helyezés után 2 héttel penészedett be a süti? Sőt, már volt egy kis szüret is, de a kész egyedek is bepenészedtek leszedés után. :-(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2007. október 16. 15:25
 
 
a kinti fajokat lehet bent is, ha tudod biztosítani neki a körülményeket...
pl. olyan fajt nem célszerű szobában nevelgetni, aminek 10c° alatt indul be a termőtestképződése.. max hűtőbe

arra még mindig nem kaptam választ, hogy kell-e rázni a rozsos üvegeket, vagy sem
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. október 16. 13:40
 
 
Kinti fajokat lehet bent is..?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 15. 10:49
 
 
És hogy csinálják a holland cégek pl hogy a papiron rajta van szépen a lenyomat?? Mintha tintával lenne rányomva egy pecsét....?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. október 15. 09:18
 
 
Itt a lenyomat készítés. Ezt én is úgy kaptam.
Teletabi, lenyomatot akkor kell szedni, amikor a gombi kalapja épp ledobta a spóralemezeket fedő hártyáját.
Lenyomatot én személy szerint így vettem:
Kinéztem magamnak a legnagyobb kalapú gombát. Amint a hártyája leszakadt, lecsippantottam a szárát steril ollóval. (Minél közelebb a kalaphoz.) Ezután kiterítettem egy alufóliát, amire lemezekkel lefelé, rátettem a gombakalapot. Erre szórja később a spóráit. A kalapot lefedtem egy erre a célra kialakított fedővel. A fedő egy lapos kis műanyag doboz. (Asszem saláta volt benne, de mindegy.) A tetejére vágtam egy kb. 50 Forintos nagyságú lyukat. Ezt a lyukat lefedtem tyvekkkel és jól leszigszalagoztam, hogy a gombakalap csak ezen keresztül tudjon levegőzni. Vársz két-három napot, majd amikor a kalap kiszárad kapsz egy szép spóralenyomatot az alufóliára. Összehajtogatod az alufóliát és elteszed védett helyre, megőrizvén az utókornak.
A cuccok amiket használok természetesen teljesen sterilek. (Elmosva és 90%-os alkohollal letörölgetve.)
Tyveket mindenki könnyedén szerezhet. A manapság kapható CD tartók anyaga pl. tyvek. (Lapozgatható kis táskaszerűségek, tudjátok.) Aki béna és nem tud elmenni vmelyik shoping centerbe venni tyveket az használhat vattát is. A lényeg, hogy a kalap tudjon levegőzni, mert ha nem tud akkor bepállik és berohad. Ellenben így szépen kiszárad.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 14. 19:37
 
 
Szóval hogy kell akkor lenyomatot csinálni?? Mondjuk olyat h a papriron rajtalegyen a szép gombaredők??
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. október 14. 10:45
 
 
Csinált valaki már rizslisztes sütit kókuszrosttal?
Milyen mennyiségek kellenek, hogy jó legyen?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 12. 13:58
 
 
lenyomatot hogy kell készíteni? ráteszem egy lapra a kalapot ,lefedem és csók?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2007. október 12. 00:07
 
 
Sziasztok

nem tudom, hogy jól emléxem-e.
A rozsos üvegecskéket kell rázogatni? ha igen, mennyi idönként?
az lehetséges, hogy egy 0.5*0.5 cm-eres rocscsomón termőtest képződik? valami ilyesmit véltem felfedezni egy "képen" :D
kis fekete golyócska jelent meg rajta.

további jó... (étvágyat?) :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2007. október 11. 20:12
 
 
oks, köszi, én is informállak majd :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Kalapos6662007. október 11. 19:40
 
 
[beszerzés]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2007. október 11. 14:28
 
 
Bécsben szerintem lehetetlen lenyomatot venni, boxokkal meg én nem foglalkoznék (drágák, nagyok [határ para lehet], stb)
A fsre-ról sokaknak nem jött meg (viszont volt olyan is azért nem rég, akinek megjött) és most ki van írva az oldalukon, h fogytán vannak lenyomatból, a "varázsgomba-szervezet" pedig tirolba (innsbruckba) költözött :(
Majd lehet utánajárok, h hogyan/mennyiért lehet eljutni innsbruckba, de azért a felesleges darabokat én is megköszönném (/meghálálnám)
Esetleg ha tud valaki fsrh-ról, az szóljon :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Kalapos6662007. október 11. 11:23
 
 
[beszerzés]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 11. 06:20
 
 
nem elképzelhetetlen...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
saamaan2007. október 11. 01:53
 
 
És ha hétfőn ettem egy kicsit arról a telepről, abból lehet valami bajom?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kisyasa2007. október 10. 19:46
 
 
képzeljétek vettem ma egy agro bolban egy nagy csiperkegomba-termődobozt...ha minden jól megy lesz 4 kiló csiperkém vááááá? :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. október 10. 19:14
 
 
Alkohol a legjobb fertőtlenítésre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 10. 18:20
 
 
Hát a spórák elég sokáig...tovább, mint azt kivárd...szerintem domestos az végképp kinyirja...kimosod a terráriumot erősen domestossal, akár higitatlanul, majd jól kimosod ,szobát úgyszint nagyon kitakaritod, domestossal lemosol amit csak tudsz, jól kiszellőztetsz esetleg egy kis alkohollal szétpermetezed a szobát...ennyinek elég kell hogy legyen..sztem
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
saamaan2007. október 10. 18:18
 
 
Ha ilyen zöld penész nőtt a telepen, akkor utána hogyan fertőtlenítsem a terráriumot, hogy legközelebb ne jelenjen meg? És lehet-e utána ugyanabban a szobában termeszteni? Mennyi ideig élnek túl ennek a szarnak a spórái?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. október 9. 23:21
 
 
Valószinű hogy a fecsi fertőzött volt. Belül is ugyan úgy nőlhet fertőzés anélkül hogy észre vedd. Ha pedig biztos vagy benne akkor valószinű hogy a teráriumod volt megfertőzve. Ha rám halgatsz én casinget javasolnék. Szét töröd a sütit egy tiszta zacsiba úgy látni fogod hogy fertőzött e vagy sem és csinálsz egy casing réteget. Még egy dolog. Naponta 4szer kell szelőztetni mert az állot levegő fertőzéshez vezethet. Soha ne locsold a sütidet csak max akkor miután leszedted a termőtestet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
GDave2007. október 9. 22:50
 
 
hello mindenkinek!

van egy kis (nagy) penész-parám.

már többedjére fordul elő, hogy a teljesen kifertőtlenített, kitisztított, csilli-villi műanyag dobozba a perlittől gondosan elválasztva beleteszem az ép és befonalazódott sütit, illatos, nagyon klassz. aztán pár nap és bezöldülnek. próbáltam úgy, hogy locsolom őket. próbáltam úgy, hogy nem locsolom őket. kicseréltem a hőmérőt, vadonat újat vettem, mert a régi kicsit meg volt zuhanva, gondoltam, hátha amiatt. próbáltam alacsonyabb hőmérsékleten és kicsit magasabban...

azon kívül, hogy karmikus, tudtok valami tanácsot adni, hogy még több higiéniát tudjak elérni? esetleg van valami trükk kezdődő penész ellen?

thx
dave
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2007. október 9. 19:13
 
 
Nahh vegre megerkezett az fsre-tol a levelem:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. október 9. 12:37
 
 
Az para ha nem 3-4 dl-es üvegbe készül a süti hanem mondjuk 2dl-es poharakba???? 2dl az elég egy sütinek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
karcsika2007. október 9. 09:41
 
 
pali..........akkor lehet szó arról amit irtál?? nekem kellene
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Pumba2007. október 8. 19:26
 
 
Gas ha enek a módszernek eredménye lesz, kérlek írd meg ide.
előre is köszi
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!