DAATH

Ami nem pusztít el, az megerősít.

Friedrich Wilhelm Nietzsche

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1893 - 1992)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. december 14. 08:11
 
 
Az lehetséges h egyidőben készített fecsik közül az egyik jó és a többi meg elfertőződik? Lenyomatból készült 3fecsi, az elsőt azonnal felhasználtam, semmi fertőzés , a másik kettő hútőben volt 1-2hónapot egyik elfertőződött a beoltás után és a másik is ugy néz ki semmi élet bent...mi lehet a baj? ugyan úgy volt csinálva minden mint először
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 11. 19:17
 
 
És a bulátát hogy sterilizálod??
Na jó...én nagyon hálás lennék ha leirnád lépésről lépésre ezt a dolgot egészen onnan hogy van egy teljesen betelepitett pohár micéliumod..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. december 11. 18:47
 
 
Nagyon jó, hogy mondod, a vermit és rostot küln kell áztatni. A buláta a víztől széjjelesik, és pont az alényege, hogy a micélium magába építi az egészet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. december 11. 17:21
 
 
A teljesen összeállított cucc ázott vagy csak a vermi és a rost?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. december 11. 15:04
 
 
Ez casing, maga casingelő anyag, de száraz vermi is ment a tetejére.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. december 11. 14:53
 
 
Negyed óra áztatás vízben, alapos lecsurgatás, és ment a befőttes üvegbe sterilizálni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. december 11. 14:14
 
 
Jah, és ezt te canig-elted, vagy csak sima süti? Ha casing, mivel takartad?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. december 11. 08:52
 
 
Köszi csokker, még annyi, hogy mennyi vizet tettél hozzá?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 10. 22:26
 
 
srácok, kitaláltam valami okosat inkubálásra: a poharak bent vannak egy közepes kartondobozban, a dobozt betettem egy gigantikus reklámszatyorba. A szatyorba betettem közvetlenül a doboz falának nyomva egy egyszerű sólámpát. Ezt az egészet bele még egy szatyorba, és letakartam egy fekete pólóval. 28-29 fok van bent állandóan, nem hangos, keveset fogyaszt és még az ágy mellett sem zavaró, ráadásul kis helyen elfér.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. december 10. 14:58
 
 
Súlyra értendők. A bulátát kisebb darabokra kell összemorzsolni, de ne teljesen porrá, úgy istenesen el kell verni. A titok az, hogy a felfújt bulátát nagyon jól átjárja a mici, így boncolás után kijelenthetem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. december 10. 13:15
 
 
Hy csokker. Az 50-30-20-as vermi, buláta, rostos sütihez mennyi vizet adtál. Ezek a százalékok súlyra vagy térfogatra értendő? Köszi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2007. december 10. 11:01
 
 
Hali! Már egy jó ideje szeretném elkezdeni a saját telepem nevelgetését ,de sajnos hiányoznak alap dolgok...tettem már kisérleteket ,de valahogy sosem indult be a dolog...ha valaki lenne olyan kedves és pü-ben a segitségemre lenne megköszönném...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. december 10. 00:46
 
 
Nagyon praktikus ez a mérleg...otthon is könnyen előállitható és ha nem is teljes biztonsággal tudsz vele kimérni 2-4-5-10grammot ,de egy elég stabil megközelitést mindenképp ad!

Kerestem sok-sok helyen választ a kérdésemre ,de sehol sem találtam, igy hát felteszem itt.
Dunk and roll technikát hányszor lehet alkalmazni egy sütin? (hűtőben áztatás vizben 6-12-24 vagy 48órán át aztán száraz vermiben megforgatni) Ha már egyszer dunk-and-roll-t végeztem a sütin lehet a 3dik flush előtt is???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
scp2007. december 6. 19:12
 
 
Itt van egy leírás, hogyan lehet pénzérmék segítségével mérleget készíteni:
http://salvia.tvn.hu/kivonas_elemei/merleg/merlegk.htm

Az egyes pénzérmék pontos súlyáról pedig itt lehet információt találni:
http://www.forintportal.hu/forint/index.php

1 Ft: 2,05 g
2 Ft: 3,1 g
5 Ft: 4,2 g
10 Ft: 6,1 g
20 Ft: 6,9 g
50 Ft: 7,7 g
100 Ft: 8 g
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. december 6. 16:34
 
 
Gondolkoztam már egy ideje mérlegkészítő íráson, de ahogy olvasom meg is csinálom. Aki tudja hogy kell, annak annyit mondok, hogy az 1Ft-os tömege 2g, a 2 Ft-os tömege pedig 3g, és ezek nagyon pontosak!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 5. 21:58
 
 
Az igazság az, hogy 4000ft-t sajnálok most kiadni egy szaros mérlegre..annyi mindent lehet venni négyezer forintból,plusz nincs is négyezer forintom :S de ami tény az tény,kellemetlen ez a saccolgatás..jolenne tudni mennyit is aratok,eszek stb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. december 5. 21:43
 
 
mérleget kapsz faszát majdnem ennyiért csak írd be a gugliba h mérleg és az első 10-ben találsz egy direkt mérleg shopot ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 5. 18:27
 
 
Akinek jól megy.....:D:D
Halottnak hitt telepről 30g, ráadásul mérleg is van..
Apropó mérleg....NAGYON DRÁGÁK!!! Utána néztem pár helyen és a legolcsóbb ilyen prosztó elektromos mérleg ami egész-jegyig mér (tehát 1g,2g,3g...és minusz1g, :D komoly) 4000ft!! Elég drágának találtam, ugyhogy marad a saccolás :S Szüretkor saccolok h mennyi lehet,száradás után saccolás h mennyi lehet...evéskor.......saccolok h mennyi lehet...ez igy elég rossz h nem tudni hány g mushroom hat ugy ahogy hat...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hola2007. december 5. 16:54
 
 
az élet apró meglepetései: a halott nak hitt gombatelepemre vetettem ma egy pillantást és 30 g gombát szedtem le róla :D:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. december 4. 18:28
 
 
Dunk and roll technikánál vermikulit helyett lehet mondjuk perlitbe megforgatni a sütit? Vagy inkább nem is érdemes megforgatni semmibe csak letörölgetni a vizet zsebkentővel?Esetleg azt se??
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. december 3. 21:01
 
 
1 szó: STERILITÁS
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 3. 20:29
 
 
Gyerekek fsre-ről egy hét alatt megjött a levelem. Kambodzsai. Majd kiugrom a bőrömből. Alufóliába van csomagolva, tudnom kell valamit a kibontésával és lekaparásával kapcsolatban?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. december 3. 16:00
 
 
zeep: én úgytudom nem érdemes, mert jelentéktelen hatóanyagtartalmú lesz a következő termés állítólag...

tudom hogy gyenge minőségű képek lettek, de ha valaki ki tud ezekböl nézni valamit az legyen szives ossza mg velem:

http://rapidshare.com/files/74011908/mush.rar.html

barna bio rizst oltott be Darth fater GT illetve thai? spórákkal, mitöl pirosodik be a rizs? rothadás szétfővés következménye? a képek 3 üvegröl készültek.

üdv: L
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. december 1. 12:33
 
 
Macskaalom ha nagyon benedvesited szinte sárrá válik, azok a nagy darabkák teljesen szétmállnak....(igy kétlem h jó lenne vermi helyett)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 1. 12:22
 
 
Hát, a hő az nagyon nem tesz nekik jót! 40-50foknál szerintem lőttek a hatóanyagnak! Szerintem a legegyszerűbb,ha beteszed a szekrénybe,vagy a fiókba egy papirra,és szépen magának kiszárad szobahőmérsékleten..3-5nap alatt csont száraz lesz 23-27fokon is...

Macskaalomtól én tartózkodnék...párásitásra ott van a perlit .egy nagy zsák max 2000ft és rettentő sokáig elég, talajnak meg a legjobb a vermikulit,vagy a pamut,kókuszrost stb..bár kisérletezni se árt..ha sikert érsz el ird ezt ide légyszi!!!

Nos valaki elárulná ,hogy 2x-3x letermett sütiből érdemes e casingot csinálni? és ha nem miért?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2007. november 30. 22:38
 
 
a macskaalmos zacsiban a zeolit nevu asvany van ha jol tudom, kezeletlenul.
de ugyanez az asvany van a fogporban, a mosoporban, nehany allat es ember takarmanyban meg meg sok mindenben.
szerkezetileg az aktiv szenhez szoktak hasonlitani a nagy felulete miatt, es sok mindent megkot de nem tisztazott h pontosan miket es mikepp.

amiert gondolom hogy bevallhatna gombatermesztesnel az a viztartokepessege, arra viszont mar nem birtam rajonni hogy vajon parologtatasra jo lehet eee.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. november 30. 15:24
 
 
Hello!
Balesetem volt: Elfogyott a CaCl2, így a sütőben szárítottam gombát 30 fokon, ventillátorral. Mivel még nem csináltam ilyet, nem tudtam, hogy a ventillátormotor és a lámpák hője igen jelentékeny:D A gombák kb. 40-50 foknak voltak kitéve, a pszilocin teljesen kipusztult belőle, mélykék a színük. Dobjam ki, vagy a pszilocibin tartalom még jelentékeny maradt? (P. Cubensisről volna szó necsörli)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 30. 11:09
 
 
Hát sztem a macskaalomban lehetnek gombaellenes anyagok is,mivel a szagot is megköti,nincs pöcegödörbűz tőle,meg hát a fertőzések ellen is védelmet nyujthat ,h ne legyen az ember beteg a macskaszartól..sztem rizikós bár beválhat..

Kérdés: Egy süti, ha mondjuk 2szer letermett v 3x érdemes belőle casinget csinálni? Mivel a süti kimerült a vizből és a tápanyagokból nem képes több termőtestet produkálni, viszont a casing-réteg ujból nedvességgel és tápanyaggal látja el a micéliumot...(gondolom én)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. november 30. 10:43
 
 
Köszi Csokker.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2007. november 29. 21:57
 
 
macskaalom mint vermi helyettesito nem jutott meg vkinek az eszebe?
zeolitnak hivjak egyebkent.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. november 29. 15:24
 
 
Bocs felcseréltem tehát 50 vermi-30 buláta-20 rost.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. november 29. 15:21
 
 
20 vermi-50 buláta-30 rost
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. november 28. 21:32
 
 
Hát dunkoltam...sterilizáltam kuktában vizet, lehűtöttem és egy befőztesüvegnyi vizbe beleraktam a sütit, 4órát hűtőben töltött aztán kivettem és még szobahőmérsékleten kb 2órát, aztán forgatás vermiben...remélem nem teszek kárt benne, csak jót...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. november 28. 18:43
 
 
Hy csokker.
Hogy is van ez bio bulátás talaj amit csináltál?
Casing lehet kókuszrost+vermi 40:60, vagy csak vermi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. november 28. 17:52
 
 
Olvasgattam a casing után ,találtam sok-sok féle részletet ,de nem tiszta a dolog...valaki leirna nekem egy jó módszert lépésről lépésre hogy hogy is van ez? (olcsó és jó)
Addig tudom ,hogy sütit összetörtni, a tálba nedves vermikulit rá a sütiréteg és rá a casingréteg....és ez a casing réteg miből is áll? jó pl barnarizs+vermikulit? És ez nedves legyen vagy száraz? Aztán alufóliával lefed és ha felbukkan a mici akkor mehet a tarráriumba?
nemértem túl bonyolult..help pliiiz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. november 28. 15:55
 
 
Korábban már írtam a bio buláta nevű izéről, mint termőtalajról, és a tapasztalatok nagyon jók. A casingen lévő termőtestek száma fantasztikus, tele van, és a legtöbb nő. Nagyon bevált.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 28. 15:10
 
 
Kisérletezgethetnékem támadt és miután megtörtént az első flush gondoltam kipróbálom a dunkolást ,h lássam mennyivel lesz jobb a másik flush ezután..ám akad egy kis probléma ..utánaolvasgattam a dolognak és igen eltérő leirásokat kaptam erről a dologról..
Valahol azt irják h vizbe kell mártani és be a hűtőbe,van ahol nem irják h hűtőbe kell rakni, van ahol hűtő aztán vermikulit, van ahol hűtő aztán papirtörlővel letörölgetni és vissza a terráriumba, van ahol hűtő nélkül irták és papirtörlő...áááhh most akkor hogy is van ez???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. november 28. 11:13
 
 
Vagy túl sok viz van benne ,vagy pedig nagy az eltérés a pohár belsejében lévő hőmérséklet és a poháron kivül lévő hőmérséklet között, de kétlem h ez a párásodás bármi féle gondot okozna....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2007. november 27. 23:47
 
 
megkerdezem hatha valaki talalkozott mar, vagy ki tudja talalni hogy mitol lehet az hogy a sutim - amit mar felig meddig beszott a mici- tartoedenye -ami muanyag- enyhen szolva "parasodik" -ami nagy vizcseppekben nyilvanul meg a muanyagdoboz oldalan-

azer furcsa ez nekem mert sok videot meg kepet lattam de hasonlo jelenseget egyet sem.

egyebkent monitor tetejen egy fekete zacsiban pihen eleg nagy homerseklet ingadozassal : 21-28 fok de e csak ujjabban, az elejen meg 26-28on libi kokazott.
az elso ilyen paras folt pont a legjobban beszott resz felett kelet kezett.
ennyire lelegezne vagy mitol lehet ez?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2007. november 27. 20:59
 
 
Sziasztok.

Valaki megtudna mondani hogy vajon mi tortenik az en sutieimmel? 2 honapja vannak beoltva, 2 honap alatt csak az 1iket fonta be a micelium...1 het kene elmeletleg hogy a termotest kezzek fejlodni, akkor nekem ezekszerint kell vagy meg 3 het amig elkezdi...miert vannak igy lelassulva?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sTT2007. november 26. 23:39
 
 
köszönöm, és bocsi az irányelvek miatt, ha kicsit elcsúsztam emiatt :(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. november 26. 17:10
 
 
Hidrogén peroxid kapható a gyógyszertárban 3% oldatban
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
amaníta2007. november 26. 16:15
 
 
Megtudnátok adni egy érthető spóra rendelő oldal linkjét? amúgy kb mennyi a postaköltség?és mennyi idő alatt ér ide?
ha bárki tud segíteni beszerzési jótanácsokkal sötöbö,örülnék ííméleknek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sTT2007. november 26. 15:42
 
 
Azt el is felejtettem, hogy hidrogén-peroxidot honnan lehet beszerezni? Ha ismereteim pontosak [H2O2] és hajszőkítésre használják, tehát elvileg ilyesmivel foglalkozó (kozmetikai stb) boltokban hozzá lehet jutni, nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. november 26. 15:40
 
 
Hát sok módja van a párásitásnak:perlit,ultrahangos párásitó,aquváriumlevegőztető,vizmelegitős megoldások de messze a legegyszerűbb a perlit..a befőttesüveghez is tökéletesen működne, lényeg h legyen 2cm vastag nedves perlit az alján rá egy vékony réteg száraz perlit és aránylag jól zárjon a teteje.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sTT2007. november 26. 15:32
 
 
Köszi, hát még nem kezdtem neki, de majd összenézem, mert emlékeim szerint, vannak azok az üvegek akkorák, hogy simán elférnek a gombik, még ha oldalról nőnek akkoris.
Úgy fogalmaztál 'ha' perlittel párásítok. Egy ilyen 1 sütis nagy befőttesüveges (szóvel elég tágas) terráriumot készítek, más módon is megoldható a párásítás?
Mithogy, a befőttesüveg kiképzése nem kifejezetten hasonlít egy akváriuméhoz/terráriuméhoz, nemtudom, hogyan lehetne még a párát biztosítani, az eddigi hozzászólások és utánaolvasásaim alapján a perlit elég egyszerűen beszerezhetőnek és könnyen használhatónak tűnt :)
Mindenesetre az eredeti elképzelés ez a módszer, ha valaki esetleg tud még tanácsot vagy tippet adni szívesen veszem.

köszi stt
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. november 26. 15:16
 
 
Hát nemtudom, elvileg mennie kellene befőttes üveggel is, csak hát nemtudom mekkora a sütihez képest, mert azért a gombáknak hely is kell a növekedéshez ,nem túl nyerő ha az üveghez préselődnek, másrészt a gomba termel nem kevés széndioxidot szóval sűrűn kell szellőztetni...Szellőztetés hőmérséklet szempontjából nem para mert ha 25celsius-os helyen tartod akkor a terráriumban is kb. annyi lesz a hőmérséklet,szal ha szellőztetsz max 1fokot zuhan (pinneléshez 22-27fok elfogadható), ha perlittel párásitasz a szellőztetésnél lefog esni a páratartalom ,de ha lezárod az rövididőn belül visszaáll. Kitelepitett gombócok simán elfertőződhetnek, ilyenkor már leginkább a penészgombák jelentenek nagy veszélyt.
Védekezés:
1. Legfontosabb védekezés elle a tisztaság, ahol a terrárium van legyen tiszta, ne a szarkupac tetején legyenek, mikor szellőztetsz előtte a helységet is szellőztesd ki, és legyen tisztaság
2. Hidrogénperoxid: Ezt a perlitre locsolt vizhez adják ,hogy segitsen a sterilitásban...mondanom se kell h minden steril legyen a terrárium stb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sTT2007. november 26. 15:05
 
 
sziasztok,
sokat olvasgatom a fórumot, de nem túlzottan szoktam írni, most azonban, szeretnék belevágni a gombatermesztésbe (rdekelnek a gombák és a botanika(: ilyen irányban végzem a tanulmányaimat is egyébként)
arra vagyok kiváncsi, hogy szerintetek az életképes megoldás, ha a költöztehető gombócokat nem terráriumban neveli az ember(egész egyszerűen mert nem szeretnék venni most éppen..), hanem nagy befőttesüvegekben szal a gombóc készült egy cc. 250ml-es edényben és beteszek 1 gombócot 1 nagy befőttesüvegbe (a nagy nemtom mekkora, mert rég jártam a pincében) de sztem simán lehetnek 2-5 literesek szóval jelentékenyen nagyobb a gombócnál.
a párát fenntartani valamivel az alján (perlit pl) a hőm meg nem gond ebben a kéróban.
ez elvileg simán működik steril körülmények közt nem? a levegőztetés a probéma, mert ha kinyitom az üveget, sztem sokat esik a hőm és pára, de ha az nemis gond a levegőztetésnél nemkell tartani a fertőzésveszélytől, ha esetleg igen akkor milyen módon lehet ellene védekezni?

üdv stt
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 26. 14:47
 
 
Hát azért 24-25 a sokkoláshoz az kevés...a hűtőben eleve jóval hidegebb van, a vizbe mártás (dunkolás) sem árt ,segit a pinnelésben..
Hát feltételek megvannak 24-26celsius fok, elég nagy terrárium,pára perlittel elég magas tartalomban (kicsapódik a falon)..Magasságra nincs is para velük, csak súlyra, mert süntinkén 1-2 elfogadható egyed van, a többi jóval vékonyabb,kissebb kalappal..inkább hasonlit a harmatgombára mint a mexicanra
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. november 26. 12:52
 
 
Köszi a választ. Szóval, akkor elég csak a hőmérsékletet levinni olyan 24-25C-ra? Hogy miért nem nőnek meg nálad azt nem tudom, lehet, hogy sok van egy helyen és elszívják egymás elől a tápanyagot. Gondolom a feltételek jók (pár, hő).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 26. 10:57
 
 
Nekem is van egy kérdésem..Miért van az ,hogy nem olyan nagy testűek és vékonykák...miért van az h indul egy rakat pinn és aztán kb. a fele ha megnől..lehet azért kicsitt több, de azért sütinként van legalább 5-10 abort...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 26. 10:45
 
 
Hát azt általában sztem akkor szokták ha nem idul meg a pinnelés..Steril vízbe beleteszik egy üvegbe v valamibe h ellepje aztán be a hűtőbe 12-24órára...utána lehet úgy visszarakni a terráriumba, vagy megforgatni száraz vermikulitban vagy csak a tetejére tenni egy réteget..(ez a sütinél)..
Casingnál én úgy hallottam, hogy simán beteszik hűtőbe, gondolom előtte azért jól becsomagolják...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. november 26. 10:07
 
 
Soproni. Nekem kb 1 hónap múlva jött meg a válasz, parrantottam én is de itt van. Egy kérdésem is lenne: valaki próbálta már a hideg sokkolást, hogy beinduljon a kalap képződés? Hogy van az?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 24. 12:55
 
 
És ha nem nyomod meg, nem érsz hozzá és mégis bekékül az mitől lehet? (nem túl mély és nem nagy kiterjedésben,de azért látszik)
Esetleg kevés páratartalom? És a későbbiekben is fehérnek kell majd lennie a micinek (2.-4. flush körül) vagy az természetes h magától is kékül?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. november 24. 12:43
 
 
Hát Soproni...ez a 14nap ez tényleg gyanúsnak tűnik..hallottam már a szegény holland postásokról ,hogy ha pénzt szimatolnak a borítékban simán felbontják, ez nemtudom mostanában mennyire működik még...(alapból bukó neten rendelni ilyesmit sztem)..sztem várj még egy hetet, ha akkor sem akkor tuti elkabászták és akkor lőttek a pénznek sajnos..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. november 24. 02:28
 
 
Ez az én bajom is. A posta azt mondta, hogy ha nem ajállva adom fel akkor a 10 nap simán normális, de ez már 4 nap plussz. Pénzről itt nem szabad beszélni, de ha azt mondom, hogy 3 lenyomat plussz postaköltség akkor talán tudjátok mennyire fáj ez nekem. Vermikulitot végre sikerül szereznem, erre azon bukik el a dolog amit a legkevésbé gondoltam volna. Ha ne adj isten valaki produktív és OLCSÓ ötlettel tudna előállni, kérem ne habozzon és borítsa már el emailekkel e szerencsétlenül járt szomszéd macskáját.

U.I.: még szerencse, hogy kedvesem itt ül mellettem, hogy kiröhögje az elírásaimat. Így legalább valamiféle értékelhető nyelviséget ki lehetett hozni a hozzászólásomból. Különben vsamjh olasjhatartlanság lenne azt egász.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
authorized2007. november 24. 00:55
 
 
ha tevekaravánnal viszik már akkor is rég ott kellene lennie..szóval..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. november 23. 22:47
 
 
Srácok küldött már valaki 180ft-os levelet Amsterdamba? Csak mert ma két hete hogy feladtam a kis borítékomat és azóta sem érkezett meg a címzetthez. Sajna nem ajállva adtam föl, gondoltam így nyoma sem lesz, hát igazam lett, mert tényleg nyom nálkül eltűnt. Most már kezdek kicsit aggódni. Mi a véleményetek? Lehet, hogy még oda ér Monicahoz a levelem??? Nyugtassatok meg, hogy ez a késés normális.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. november 23. 19:46
 
 
Az a hatóanyag amikor oxidálódik. Ha hozzáérsz vagy megnyomod akkor ott bekékül.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 23. 12:26
 
 
Nos...érdekelne, hogy ez pl most fertőzés vagy csupán a természetes kék...ilyesmi szin nekem is megjelent csak egy kis foltban pinnelés után kb 4nappal..gond ez a szin v nem...természetes az h fruiting közben bekékül a mici? (vagyis ilyesmi szin, h ez kék e vagy zöld..)
http://www.shroomery.org/5843/oldimages-3381-26011-jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
meryi2007. november 21. 21:38
 
 
ne termesszetek!! gyertek a att skba a karpatokba gyüjtögető eletmodot folytatni, aszt lessz 100, meg 1000 kalapod 4-5 szombat delelott! :)))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. november 21. 18:07
 
 
A perlit mindig elég a párásításhoz? Egy nagy terráriumhoz is? Mondjuk olyan 1x2x1,5metereshez is? Mondjuk ha 3cm vastag perlit áll az alján mittom én 2liter vizzel....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
masterbiker2007. november 19. 20:51
 
 
sámán! szerintem ne erőltessük! nem kell a kamu szöveg! csá
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 19. 16:33
 
 
ok csak egy kérdés volt...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. november 19. 16:28
 
 
nekem mind1 hogyan termeszted a gombáidat, de ha biztosra szeretnél menni akkor deszt víz... persze ez csak az én véleményem
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 19. 16:11
 
 
Nos...eddig nem steril vizet használtam,1x volt nedvesités, de hidrogénperoxid 3% oldatból adtam a vizhez...az ugy elég? vagy tényleg destillált viz a kötelező?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. november 19. 16:08
 
 
zeep: kis fehér bogyók amiknek a közepén pici barna pötty van, vagy ha nincs hamarosan várható... igen azok a pinek :) sok sikert

a perlitet nagyon ritkán nem árt felkavarni és kicsit újranedvesíteni, a szellőztetéstöl csökken a víztartalma, csak "steril" vizet használj és ha kimult a süti/casing cseréld le a perlitet újra
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 18. 19:33
 
 
Ilyen fehér bolyhok a sütin lehetnek a magas páratartalomtól? Nem tul nagyok és nem néz ki penésznek, rem nem az...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. november 18. 19:11
 
 
A sütiken megjelentek kis bogyók...azok a pinningek? Nem miléciumszövés formája van, tényleg kis bogyó alakú fehér izék, némelyiknek van egy kis sárgás beütése, sok helyen a száraz alsó vermirétegből jön ki amit kissé már átfont a milécium....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. november 17. 11:30
 
 
A casingem felszínére csak gyenge micifonál jött fel. Ilyet se pipáltam még:D Mi ilyenkor a teendő. Mellesleg már a fényen van.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 16. 08:38
 
 
Hát az én kérdésem lent van 1-2 hozzászólással lentebb, hogy kell e perlit mellé még locsolni a terrárium falát, hogy nem elég e az aquváriumlevegőztető nekik és h ha nem pinnel mi lehet az ok ha pára megvan,22-25c fok megvan,fény megvan,fertőzés nincs...bocs a nyaggatásért Sámán de te vagy itt a főguru....you're our teacher :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
masterbiker2007. november 16. 00:20
 
 
Mailban beszéltünk, aztán mondtad 1x h elutazol, azóta írtam neked sokszor, soha nem válaszoltál. Ha esetleg mégse tudod miről van szó akkor majd leírom újra.

thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. november 15. 22:50
 
 
Mi is volt a kérdésed?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
masterbiker2007. november 15. 21:59
 
 
ciao!

S á M á N, válaszolj nekem lécci valamit!

thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 15. 09:15
 
 
Thx:) és a többire is válaszolnál ha szépen megkérlek ? pliiiz:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. november 14. 23:10
 
 
Dunk-olásnak mondják. Magyarul áztatás. Amikor le szedik a termőtesteket akkor beáztatják vizbe és berakják a hűtőbe hogy jobban beinduljon a pinnelés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 14. 16:51
 
 
hogy van ez a sokkolás? Hallottam olyat h hűtőbe rakják 24órára (ezt olvastam is a forumban) ,meg olyat is láttam videon(csak nem tudtam normálisan megnézni mert szaggatott), hogy vizbe betették a sütit,áztatták és utána tán száraz vermikulitben megforgatták..hogy is van ez pontosan és érdemes ilyet csinálni? és ha igen mikor hogy?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 14. 13:48
 
 
Vermikulit + biobarnarizsliszt -ből készült kis 2decis sütemények. Aquváriumlevegőztető az nem elég nekik? az kintőr küldi az oxigént.
Na most eszembejutott még egy kérdés.Perlittel párásitok,de sok helyen olvastam h attol még öntözni kell a falát a terráriumnak...most akkor öntözzem és ha igen milyen időközönként?Nem lesz ugy tul sok a viz bent mert a perlit is jó nedves...másik..pár nap mulva kezd fejlődni a termőtest,pinelni, vagy másnéven primadora (ha jol tudom) emlitésed szerint ha mindent jol csináltam..kérdés h mi lehet a bökkenő ami miatt véletlenül nem fejlődik? hőmérséklet max25fok de néha kevesebb (ha szellőztetek lemegy 22-23ra),pára van fény van, fertőzésnek nyoma sincs..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. november 14. 13:44
 
 
Megpróbálok. Süti vagy Casing? Pár nap múlva kis apró pontok fognak megjelenni ha mindent jól csináltál. Pinnelésnek hivjuk azt. A lényeg hogy naponta kétszer kapjon friss tiszta levegőt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 14. 13:26
 
 
leszel a közeljövőben gép előt Sámán? már csak azért mert majd lehet lesz egy - két kérdésem még.egyenlőre most nincs, 3napja van kint ,de semmi változás..(remelem egy hét mulva lesz)..ha nem lesz akkor kérdezek..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. november 14. 13:20
 
 
25 fok elfogadható. Azért kell törekedni a hőmérséklet betartásához mert ha túl meleg akkor a micélium továbbra nől és nem terem termőtest. Ha pedig túl hideg akkor nagyon lassan fog nőlni. Ami elfogadható inkubátor hőmérsékletnél: 25-30 fok
Terrárium hőmérséklet: 21-26 fok
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 14. 12:51
 
 
már csak azért ,mert nem épp 25celsiust irnak,(22-23) de nem tudok hidegebbet teremteni....tapasztaltaknak vélemény?
Amugy ez a topic atom-kihal...régen ez volt az a topic ahol mindig volt friss hozzászólás,mindig tárgyalták részletekbemenően a témát,most meg .....hetente van egy hozzászólás az is 1-2 ember elkeseredett kérdése választ remélve
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hola2007. november 14. 12:46
 
 
masterbiker: Szerintem azért akar ez a topik meghalni, mert egyesek képtelenek visszaolvasni, és a tapasztaltabb fórumozóknak kivan a f*uk hogy ezredszerre válaszolják meg ugyanazt a kérdést...peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 14. 12:32
 
 
25celsius fok elég ahoz h pineljen? A terrárium perlittel párásit peroxidos vizből,elég homályos a fala,aquváriumlevegőztető peroxidos vizen keresztül gondoskodik az oxigénről,plusz kézzel legyezés..ez igy jó lesz neki?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
masterbiker2007. november 14. 11:03
 
 
Tud valaki alamit S á M á N-ról? Mármint hogy mi van vele?

Miért akar ez a topic meghalni?
(bocsi, tudom hogy nem a témáhóz illő a hozzászólás, de azért ne vegyétek ki)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hola2007. november 13. 18:48
 
 
Hú most nem találom azt a hozzászólást, pedig SáMán leírta már párszor. Olvass vissza biztosan meglesz. peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. november 13. 13:02
 
 
Sziasztok.
Hogy kell casing-et csinálni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. november 12. 16:31
 
 
-Nem kell hozzá befőttes üveg, bármi jó ami nem olvad meg a sterilizálás közben és jól lezárható, üveg, kerámia(zománcos) tálka, műanyag doboz(kajás), pohár,stb.
-A levegőztetőt nemtudom, hogy működik-e, de ha van akvárium fűtőd az biztos jó. Egy kis tálkában folyamatosan melegíteg a vizet az mindig elég párát és hőmérsékletet biztosít.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. november 11. 19:39
 
 
ennek a topicnak paff
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. november 11. 04:24
 
 
lehet, de ha megnézed az enyémet amit legutóbb beírtam 3999. ami fordított 666E. DEVIL!!! Csak meg ne rettenjek magamtól :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. november 10. 19:45
 
 
Enyém a 4000.-ik komment.
Köszi a lehetőséget:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. november 10. 18:25
 
 
Persze, hát teljesen értelmetlen 100litert megvenni, az életbe se fogy el,azt ugy lenne érdemes ha valakivel osztoszkodnál, mondjuk 4-5 ember megvenné...Kis - teki szerintem tuti h nem fog postázni, de fel kell hivni és megkérdezni... de a rozsos módszernél nem baj ha szűkül, ha más nincs akkor meg rááldozol és veszel vagy 4 savanyúubit és megeszed, ott a befőttes üveg..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. november 9. 19:36
 
 
Vaze 7500ft ért már ki is hoznak 100l-t. Megfontolandó költség ahoz képest, hogy mennyire volna szükség belőle...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. november 9. 19:09
 
 
Köszi shine, tudom. Az a baj, hogy nem szeretnék 6000ft ért Pestere menni.
Köszi a linket, megnézem mit tud. A tescoban már néztem (mind a háromban [nem is értem egy ekkora városba minek 3 t.]) de nuku. Nagymamitól biztos lehetne szerezni, de csak szűkülős szájut, meg gyanús is lenne, ha egy egyedül élő fiatal férfi baracklekvárt főzne kora télen... Vajon a tekiseket nem lehet megkérni, hogy postázzanak vermit?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. november 9. 18:43
 
 
bocs h közbeszólok, de ha pesten jársz ott tudsz venni vermit a kis-teki állatboltban az astoria mellett...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. november 9. 18:41
 
 
http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=8&kategoria=148&TermekOrder=
Hát rozsoshoz nem jó a pohár mert kicsi neki szerintem,mondjuk attól függ h hogy akarod, ha nem casingolsz akkor jó egy sima befőztes üveg is ,aminek a szája elég széles h kitudjon nőlni rajta a gomba, de ha casingolsz végül is akkor is mindegy mert szétkell törni (már ha az a probléma h szűkül a szája)...ha alapból nem tudsz venni semmilyen befőztes üveget, akkor csórj el otthonról,vagy mamitól.tuti van a spajzban...amugy sztem tescóban lehet venni...
Szokták ajánlani vermi helyett a kókuszrozst,bodzabelet,napraforgómagbelet meg hasonlókat, de egyik se az igazi ,mert nem jó az oxigénkeringető tulajdonsága, magyarul nem kondícionálja a talajt...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. november 9. 18:35
 
 
na ja, de ha rozzsal próbálkozok a pohár nem a legjobb választás. Azért beszúrod a címet ahonnan lehet rendelni vermit?
Más: casinghez mit lehet még használni vermi helyett? (persze, hogy pont ezt nem értem a videón) Említi a ph semleges talajt, de én kicsi vagyok a ph ,méregetéséhez és beállításához.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. november 9. 18:25
 
 
Hát lehet rendelni netről csak az a para ,hogy 100literes kiszerelésben :D de nem hiszem h kistermelő 100liter-t tárolgatni akarna...kissebb kiszerelésben meg nincs,befőttes üveg helyett meg ott vannak a poharak,amik tökéletesen megfelelnek....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. november 9. 18:21
 
 
Na elment a levél! A szomszéd macskája szépen számítógéppel címzett borítékba csomagiolt mindent ami a lenyomat postázásához kell, és most türelmesen dorombol.
Úgy néz ki, hogy semmi esélyem nincs, hogy vermikulitot szerezzek, ezért asszem maradok a rozsos megoldásnál. Itt jegyzem meg, hogy manapság befőttes üveget sem egyszerű szerezni (legalábbis Pécsett eddig sehol sem találtam). Ha ne adj isten valaki rájött már, hogy honnan lehet vermit rendelni (ami nem 4 euro/liter) igazán szólhatna.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. november 9. 17:28
 
 
Nincs értelme kérdezni úgysem válaszol rá senki....ez a topic meghalt..
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!