|
Legfrissebb hozzászólások (1773 - 1792) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | ajajj gáz van, szerintetek egy közel 2 éves spóra lenyomat még életképes???
Pshyfarmer, nem vágom Te perlitre rárakod a micéliumos zabot arra meg trágya? nem gáz az neki hogy a perlittel érintkezik? meg hogy-hogy zab és nem rizsliszt-vermi keveréke? hálás lennék egy kicsi hosszabb hosszabb magyarázatért. ty |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az a cím engem is érdekelne. Köszönöm előre is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Vogue! Ha a süttyő beszerzéséröl tudnál dobni egy mélt azt megköszönném vagy msn vagy vmi ijesmi, mert énis mostanában szeretnék nekilátni a kertészkedésnek :) elöre is kösszenet és sok sikert! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nahh..
Felül: lótágya kb 2 centi középen: a micéliummal beszött zabszemek kb 250 ml alul PERLIT(vermi helyett)kb 2centis
békee |
| | | | |
| | | | | | | | | | hy megint én a vermikulitos rész sztornó, megvan honnan lehet szerezni belföldön is, hála égnek
pszfarmer mi ez a mix amit csinálsz? rétegekben perlit, zab, trágya és erre küldöd fel a sütiket? mindet beáztatod vagy csak a perlit réteget? és milyen vastagok a rétegek? kb ennyi mára :D, sry de szeretnék tisztában lenni minden lehetőséggel |
| | | | |
| | | | | | | | | | ÁÁÁÁ hihetetlen, eddigi GT legjobb casingunk: alulra:perlit középre:zab felülre trágya...fullos!!! mindenhonnan nőő kb :D:D:D vettem is gyorsan 8 kiló zabot :P |
| | | | |
| | | | | | | | | | Akkor lehet tegnap azért voltam ennyire késsz???? Pedig alig ettem 6-8 kalapot. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szevasztok népek!
Pár napja találtam rá a erre az oldalra, hát mit mondjak nagy gratula a szerkesztőknek/kitalálóknak stb, tényleg jó nagyon a lap.
Viszont szeretnék kis infót kérni termesztésről, olvastam a kb 20 oldalas ismertetőt (ja full kezdő lennék) és abban a rizsliszthez vermikulitot ir, de kieg-jében olvastam hogy Mo.-n szinte lehetetlen beszerezni. Na már most én nem szeretnék külföldről rendelni, van valami alternativája a vermikulitnak? ti miből csináljátok a tápanyagtalajt? Más: olvastam a "terráriumos-önszellőztetős-ultrahangos párologtatós" és a "perlites-vödrös" módszerről is, a perlites a maga egyszerűségében tényleg jobban, de minimum úgy működik mint a másik? (amit nem vágok pl hogy szabályozod benne a páratartalmat?)
Remélem nem kaptok hülyét a "lerágott csont" kérdéseimtől, de nekem ez mnind újdonság, előre is thx a válaszokért. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Soproni inkább örülj neki, hogy a következő flush még erősebb lesz! ;) |
| | | | |
| | | | | | | | | | gyerekek köszönöm, köszönöm, köszönöm. Kicsit bassza a csőröm, hogy kétt flush lement, és teljesen kinyílva!!! Marha vagyok, hogy nem kérdeztem rá előbb. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Aloha!
Ezt csak megerősíteni tudom ;)
"The secret to potent mushrooms is in their age when picked." Akkor a legerősebb tudomásom szerint mikor a gallér felreped. |
| | | | |
| | | | | | | | | | soproni:
"The secret to potent mushrooms is in their age when picked. It has been scientifically proven that the small immature specimens are significantly more potent than the larger mature specimens. Over half of the small primordia that first form will abort (cease growing, convolute and deform). Pick these before their heads turn black. A pointed knife blade works well for removing these high potency primodia. These are among the most potent. The abortive mushrooms are also high potency. Harvest them when they are young and before their heads turn black. When the fruitbodies are normal, harvest them before the veil under the cap breaks. The mushrooms will be smaller and their heads will be roundish. It is important to note that the mushroom cakes pictured in this book are all mostly well matured. While these mature specimens are beautiful and perfect, they are not as potent as the diminutive specimens. The mature specimens are good for spore collecting and showcasing but are weak in psychedelic potency."
|
| | | | |
| | | | | | | | | | En is ugyanigy perlites dobozzal nyomom csak lyukak nelkul, a paratartalomrol sajnos fogalmam sincs. a homerseklet nekem is detto bar eleinte 18ig is lement, 3 napja van bent kemeny egy darab vermi/brf suti amazonnal beszove. hat nem nagyon sieti el, azt a par szem vermit ami dunk and roll utan raragadt meg mindig nem szotte be rendesen. a gombidnak szerintem meg se kottyant az a par ora napfeny.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Tegnap beraktam a kész poharaimat a növesztő dobozomba. Érdekes tapasztalat: 5 pohárból 2-t alufóliával fedtem, tehát ebbe csak a benne lévő oxigént használhatta a mici, 3at pedig tyvekkel takartam le beoltás után. Amelyiken tyvek volt legalább egy héttel hamarabb befonta, gondolom a több oxigén miatt. És mindegyiknek igen fincsi gombi illata volt mikor kiszedtem a poharakból :)
A parám most a következő: Egyrészt a perlites műanyag dobozban max 85%os páratartalmat érek el. Ez kevés? Vagy még éppen működhet? Most próbálkozom azzal, hogy leragasztottam pár lyukat a dobozon, hátha segít.. A másik (és nagyobb) problémám a hőmérséklet. 21 és 24 közt ingadozik, de nem nagyon tudom állandósítani. Nagyobb gond viszont, hogy ma olyan helyen hagytam reggel a dobozt (én idióta), ahol rásütött a nap délelőtt órákon át. Mivel nem voltam otthon nem tudom mennyire melegedhetett fel, de szerintetek van esélye, hogy túlélték? Látszani még semmi nem látszik rajtuk, de nagyon remélem hogy ezek a mexikói fajta csiperkék strapabíróak..
Kérem a nagy tapasztalatú termelők ha tudnak nyugtassanak meg pár szóval, nagyon aggódom a kis csemetékért!
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Az édeskés szag nempara, főleg ha nincs rajta penészfolt :). Ha kiszeded a pohárból a sütit, és gomba illata lesz akkor nem kell aggódnod. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv all!
Kérdésem az lenne h ha a poharak ilyen édeskés szagot árasztanak , az para vagy nem?Rendesen szövi be a fehér cucc :D Semmi elszíneződés nincs, egyenlőre. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A saját kreativitásomból fakadt, mint az általad említett mondat :) Amógy arra próbáltam utalni, hogy ahol macska van, ott macskaszőr is van, méghozzá mindenhol... A sterilitás miatt okoz gondot. Még egy kérdés: Hogyan áljak neki a rozsos módszernek, abba eddig mindig beletört a bicskám. Lassan csak kanállal tudok enni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | "En igy csinálom, még egy sütit sem vesztettem (illetve egyet de azt hülyeségből, spórás lett az érett kalaptól én meg kidobtam) pedig macskám van."
Ez a mondat nagyon jo :)))
Ezt a vizes szuros szelloztetesmodszert olvastad valahol(hol?) vagy te talaltad ki? van a terrariumon kimeneti nyilas es ha van akkor hol?
Liquid culture-el probalkozott mar valaki sikerrel? Nekem az elso nem jott ossze, mezes mikros tek, egy darabig mukodott, a micidarab szepen kibolyhosodott, kb egy hetig mintha uszkaltak is volna bolyhok. Aztan a cukor leult az uveg aljara, mivel nem kevergettem, igy ott gondolom surubb trutyiban mar nem ment neki a virgonckodas. kb ketto ketesfelfel het utan kibontottam, poshadt volt, discardoltam.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Én igy csinálom, még egy sütit sem vesztettem (illetve egyet de azt hülyeségből, spórás lett az érett kalaptól én meg kidobtam) pedig macskám van.
MÁS Van különbség hatásban attól függően, hogy mennyire hagyom kinyílni a termőtestet? Csak mert az első flush fogyasztásánál kicsit talán előbb leszedtem a témát. Jó volt, de csak kellemes jó érzést biztosított vizualizáció, röhögőgörcs semmi. Viszont egy nagyon kedves barátom még növekedési fázisban kiválasztott magának 3 nagynak igérkező kalapot (15-20cm lett mindegyik) ő azt ette, én kb a háromszorosát a többiből. Az övét fönt hagytam tovább. Ő annyira késszen lett, hogy fojton azt kérdezgette, hogy létezik e, én meg csak az alap jókedvet tapasztaltam. Ezért kérdem, hogy a korai szedés jelent e minőségbeli romlást vagy javulást? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tester igen ilyesmi, ez elég jónak néz ki köszi.
Soproni jól hangzik a dolog! |
| | | | |
|