DAATH

A legjobb dolgok az életben nem dolgok.

Art Buchwald

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1763 - 1812)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2008. február 13. 08:30
 
 
Nos az hogy 2éves a spóralenyomat az magában nem elég sem ahoz, hogy életképes legyen ,sem ahoz, hogy nem...ez sok mindentől függ..attól pl hogy milyen hőmérsékleten volt tárolva, mennyire sterilen lett levéve a kalapról, mennyi fény érte a 2év alatt...szerintem még érdemes lehet megpróbálni, végül is veszteni nem vesztesz vele semmit....készíts szuszpenziót belőle a lehető legsterilebb körülmények között, ugyanis 2év alatt bőven gyengültek a spórák élni akarási vágyai, és hagyd regenerálódni az oldatot 24órán át a fecskendőben...

Egészmagvas megoldások: Érdemes a 24órás áztatás a tokozódott baktériumok miatt, ugyanis a 1,5órás kuktázás ezeket nem öli meg, áztatás nélkül még 50% esély sincs a sikerre...áztatás után érdemes tökéletesen kiszárítani a vízarány miatt és aztán sterilizálni...az üveg aljára megy az egészmagvas gabona úgy negyedig-félig és annyi vizet kell adni hozzá, hogy éppen ellepje, de lehet egy kicsit kevesebbet is, ha nagyon félsz a fertőzéstől (minél több a víz annál jobban szaporodik a baktérium-penészgomba)..így sterilizálva a gabona szépen felszívja a vizet és megdagad az üvegben...

Flushok: Ez is bonyolult kérdés ,mert nem lehet ráhúzni egy sablont ,hogy a pf-tekek X ,az egészmagvas cake-k Y alkalommal teremnek...ez is sok mindentől függ...leginkább a süti adottságaitól, tápanyag és nedvességtartalom illetve azok aránya, a telep ereje stb..vannak sütik amik 3X is alig akarnak teremni ,de vannak olyanok is amik akár 6-8flush-t is kihoznak magukból ,persze fokozatos termésmennyiséghanyatlással (nehéz szó)..minél jobban eltalálod a megfelelő arányt a táptalaj készítésekor annál nagyobb az esély a sorozatos flushokra...egyébként vannak módszerek erőltetett termésre, ilyen a már leírt dunk-and-roll módszer sokkolással vegyítve(vizbe be aztán 24órás áztatás hűtőben), ha ezt megcsináltad és már ez is kevés rálehet közvetlenül rakni a nedves perlitre, hogy vizet szívjon fel a fonál...ez 80%-ban segíthet még 1-2flush erejéig..de hogy mégis némiképp kielégítő választ adjak a kérdésre átlagosan 4-6flushra lehet számítani ,1-1flush között azonban eltelhet 1hét is ,mig ujra pinnel, rendszerint inkább akkor ha a hőmérséklet nem a legmegfelelőbb..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. február 13. 07:57
 
 
Akkor már beszúrom ide ezt a linket is, ez a másik videó ami nagyon sokat segíthet egy kezdőnek (mint pl nekem is).
http://isohunt.com/torrents/?ihq=let%27s+grow+mushrooms
1,5G-ás videogyűjtemény, de érdemes leszedni aki még nem ismerné, sok kérdésre választ ad.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2008. február 12. 23:55
 
 
sziasztok, rozsos módserrel kísérletezek, de mindig kudarcot vallottam. Kérdésem az lenne, hogy:

1. 0,5l-es befőttes üvegben főzve mennyi rozst és mennyi vizet kell kevernem?

2. Mennyi ideig főzzem? Nem főhet szét teljessen? (alább kaptam már egy tanácsot, hogy áztassam be egy napra aztán szárítsam ki a betokosodott bacik miatt és úgy főzzem ki)

Belinkelem ide újra ezt a videót, pusztán azért, hogy kéznél legyen és ne keljen sokat keresni azoknak akik most kezdik és azt sem tudják hogyan álljanak neki. Párszor már megjelent ezen az oldalon, de nekem sokat segített a vermis módszerrel kapcsolatban.
http://video.google.com/videoplay?docid=3286686859329905674&q=mushroom+growing+mad
e+easy&total=5&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. február 12. 16:32
 
 
Bye, köszi a válaszokat. Igyekszem olyat kérdezni csak ami se a leírásokban, se a fórumon nem szerepel, de tényleg sok az anyag, ésnéha kell egy kis megerősítés :)

Azt pl meg tudná valaki mondani, mennyi egy pftek-es sütinek az átlagos életciklusa? Hány flush után szárad ki annyira, hogy ki kell dobni? Csak mert úgy szeretném beoltani a következő adagot, mielőtt ezek "leérnek", ha minden jól megy.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. február 12. 16:06
 
 
és Bye egy közel 2 éves spóra lenyomat még életképes lehet?

amúgy kössz a leirást, tudom hogy fennt voltak már ezek a dolgok de 4K hszből elég nehéz megtalálni azt a 2 mondatot ami nekem kéne
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2008. február 12. 14:50
 
 
Az erjedő illetve alkoholos szagok nagyon nem utalnak jóra..ezek a szagok mindig a fertőzés jelei, a baktériumok jelenlétét jelzik nekünk, halandó embereknek..az alkoholos szag általában baktérium és más lebontó organizmusoktól származnak, többnyire egészmagvas sütikben fordulnak elő, míg a vermikulitos sütikben a penészgombák a jellemzőbbek amiknek szúros, kesernyés undorító szaguk van..
Ha fertőzésmentes egy süti ott mást nem lehet érezni, csak a tömény édeskés gombaszagot, ami lehet kicsit csípős...ha több ilyen sütid van és hajlandó vagy feláldozni egyet a biztonság oltárán vágd az egyiket ketté és győződj meg róla, hogy nincs fertőzés...előfordulhat, hogy a süti belsejében van a fertőzés, és csak idővel bukkanna a felszínre..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
eMa9net2008. február 12. 14:00
 
 
Üdv!


Kivettem a sütiket a poharakból átraktam a terráriumba de még mindig érdekel h miért van olyan szaguk mintha valami erjedne :D elég émelítő ez a szag , nem is tudom mihez hasonlíthatom , kb olyan mint a rumos meggy :D:D terráriumba 94% páratartalom és 24,3 fok. de ez a szag ez elég gáz :D

Ha valaki tud valami okosat az írjon pls :)

béke...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2008. február 12. 09:25
 
 
Már egy ideje csak olvasgatom a forumot, de nem igazán szólok hozzá, mert nem sok értelmét találom, ám most mégis úgy gondoltam jól jön egy kis segítség pár embernek (pedig a kérdések zöme mind megtalálható a fórumon illetve a http://www.shroomery.org weboldalon)
Vogue: Az az áztatás ahogy te nevezed az a "dunkolás"....
Sima vagy desztillált ill. ioncserélt vizbe mártják a készre szőtt sütit ,majd hűtőbe rakva áztatják 6-12-vagy 24órán keresztül..ez segít beindítani a pinnelést, illetve 2-3flush után mikor már kimerült a vízkészlete a telepnek ez még ad egy - két végső lehetőséget a vízpótlás révén. Szétázni végképp nem ázik szét, még kézzel is igen kemény meló lenne egy készre szőtt sütit szétszedni! Van egy másik változata is ,mikor áztatás után száraz vermikulitba forgatják a sütit, talán ez a verzió némiképp célravezetőbb.
Casingról...PF-tek a sima viz+vermikulit+biorizsliszt keverékéből készült táptalaj amit beoltanak gombakultúrával..kezdőknek ez az ajánlatos, mivel itt kevesebb a termőtestképzési fázisnál előforduló fertőzések előfordulási veszélye...ezen felül még számos talajkombináció ismeretes pl. rozs,búza egészben vagy őrölve összekeverve vermikulittal esetleg kókuszrosttal stb...ezeket a sütiket nem törik szét....a casingnál a sütit széttörik steril körülmények között és nedves vermikulitrétegre helyezik a darabokat, majd az egészet befedik egy réteg táptalajjal ami lehet kókuszrost,trágya,búza,árpa,biobuláta stb...a lényege hogy tápanyagot,nedvességet és védelmet nyújt a telepnek, ám hátránya ,hogy könnyen elfertőződik, előnye hogy 2-3szor annyi fog teremni róla, ám sokkal több odafigyelést igényel ez az eljárás.
Lentebb kérdezték, hogy 5nap alatt van e változás...nos a válasz NEM...a kész sütinek 1-2 ,de rosszabb körülmények között akár 3hét is kell ,hogy pinneljen, ez függ a hőmérséklettől ,páratartalomtól és a süti adottságaitól (víz,tápanyagtartalom stb.)
Ha végképp nem indul meg a pinnelés segíthet a már fent említett dunk vagy a dunk and roll módszer...
Kérdés volt még, hogy elég e a 80%-os páratartalom..nos a psilocybe cubensis legtöbb fajtájánál elég kell ,hogy legyen...nem kell ragaszkodni mindenáron a 100%-os páratartalomhoz, ha a terrárium fala szemmel láthatóan párásodik az már elég...egyébként kétlem, hogy perlites megoldással kevés lehet a pára (2-3centi vastag perlitréteg jól meglocsolva a doboz alján ontja a vizet magából)..esetleg a párán még lehet segíteni a lentebb emlegetett aquváriumlevegőztetős megoldással is, ami némiképp 5-10%-al növeli a páratartalmat..

Béka..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. február 12. 08:59
 
 
jaaa értem, akkor maradok a PF TEK-nél, viszont egy dolgot nem vágok benne, youtube-on van egy "let's grow mushroom" nevű videósorozat és abban a csávesz amikor kiszedi a sütiket a befőttesüvegekből, berakja őket 1 napra vizbe. Az mire jó? nem áznak szét?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. február 12. 06:48
 
 
Vogue:

A vermi+rizslisztes módszer az az ún "PF tek", ezeket a sütiket kell a perlitre rakni. A zabos trágyás stb módszer pedig casingelés, kicisi más mint az előző. Szerintem csináld azzal amit olvastál, aztán ha úgy sikerül és több termést szeretnél lehet próbálkozni a casingeléssel is.

Apropo: 5 napja vannak perliten a sütijeim, kellene már vmit cisnálniuk? Sok változást nem észlelek rajtuk.. A hőmérséklet már viszonylag stabil, de a páratartalmat a mérő szerint nem tudom 80% fölé tornászni. Lehetséges h téved? mert a doboz falán van párásság végülis, csak nem annyi h lecsöpögjön.
Töltenék fel képet is ha tudnám hova..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. február 11. 22:00
 
 
ajajj gáz van, szerintetek egy közel 2 éves spóra lenyomat még életképes???

Pshyfarmer, nem vágom Te perlitre rárakod a micéliumos zabot arra meg trágya? nem gáz az neki hogy a perlittel érintkezik? meg hogy-hogy zab és nem rizsliszt-vermi keveréke? hálás lennék egy kicsi hosszabb hosszabb magyarázatért. ty
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2008. február 11. 21:48
 
 
Az a cím engem is érdekelne. Köszönöm előre is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
marky2008. február 11. 18:23
 
 
Vogue!
Ha a süttyő beszerzéséröl tudnál dobni egy mélt azt megköszönném vagy msn vagy vmi ijesmi, mert énis mostanában szeretnék nekilátni a kertészkedésnek :)
elöre is kösszenet és sok sikert!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2008. február 11. 17:23
 
 
Nahh..



Felül: lótágya kb 2 centi
középen: a micéliummal beszött zabszemek kb 250 ml
alul PERLIT(vermi helyett)kb 2centis


békee
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. február 11. 17:05
 
 
hy megint én
a vermikulitos rész sztornó, megvan honnan lehet szerezni belföldön is, hála égnek

pszfarmer mi ez a mix amit csinálsz? rétegekben perlit, zab, trágya és erre küldöd fel a sütiket? mindet beáztatod vagy csak a perlit réteget? és milyen vastagok a rétegek? kb ennyi mára :D, sry de szeretnék tisztában lenni minden lehetőséggel
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2008. február 11. 14:42
 
 
ÁÁÁÁ hihetetlen, eddigi GT legjobb casingunk: alulra:perlit középre:zab
felülre trágya...fullos!!! mindenhonnan nőő kb :D:D:D vettem is gyorsan 8 kiló zabot :P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2008. február 10. 21:56
 
 
Akkor lehet tegnap azért voltam ennyire késsz???? Pedig alig ettem 6-8 kalapot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. február 10. 21:27
 
 
Szevasztok népek!

Pár napja találtam rá a erre az oldalra, hát mit mondjak nagy gratula a szerkesztőknek/kitalálóknak stb, tényleg jó nagyon a lap.

Viszont szeretnék kis infót kérni termesztésről, olvastam a kb 20 oldalas ismertetőt (ja full kezdő lennék) és abban a rizsliszthez vermikulitot ir, de kieg-jében olvastam hogy Mo.-n szinte lehetetlen beszerezni. Na már most én nem szeretnék külföldről rendelni, van valami alternativája a vermikulitnak? ti miből csináljátok a tápanyagtalajt?
Más: olvastam a "terráriumos-önszellőztetős-ultrahangos párologtatós" és a "perlites-vödrös" módszerről is, a perlites a maga egyszerűségében tényleg jobban, de minimum úgy működik mint a másik? (amit nem vágok pl hogy szabályozod benne a páratartalmat?)

Remélem nem kaptok hülyét a "lerágott csont" kérdéseimtől, de nekem ez mnind újdonság, előre is thx a válaszokért.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2008. február 9. 22:23
 
 
Soproni inkább örülj neki, hogy a következő flush még erősebb lesz! ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2008. február 9. 21:55
 
 
gyerekek köszönöm, köszönöm, köszönöm. Kicsit bassza a csőröm, hogy kétt flush lement, és teljesen kinyílva!!! Marha vagyok, hogy nem kérdeztem rá előbb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012008. február 8. 23:13
 
 
Aloha!

Ezt csak megerősíteni tudom ;)

"The secret to potent mushrooms is in their age when picked."
Akkor a legerősebb tudomásom szerint mikor a gallér felreped.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. február 8. 22:52
 
 
soproni:

"The secret to potent mushrooms is in their age when picked. It has been scientifically proven that the small immature specimens are significantly more potent than the larger mature specimens. Over half of the small primordia that first form will abort (cease growing, convolute and deform). Pick these before their heads turn black. A pointed knife blade works well for removing these high potency primodia. These are among the most potent. The abortive mushrooms are also high potency. Harvest them when they are young and before their heads turn black. When the fruitbodies are normal, harvest them before the veil under the cap breaks. The mushrooms will be smaller and their heads will be roundish. It is important to note that the mushroom cakes pictured in this book are all mostly well matured. While these mature specimens are beautiful and perfect, they are not as potent as the diminutive specimens. The mature specimens are good for spore collecting and showcasing but are weak in psychedelic potency."

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. február 8. 20:50
 
 
En is ugyanigy perlites dobozzal nyomom csak lyukak nelkul, a paratartalomrol sajnos fogalmam sincs.
a homerseklet nekem is detto bar eleinte 18ig is lement, 3 napja van bent kemeny egy darab vermi/brf suti amazonnal beszove.
hat nem nagyon sieti el, azt a par szem vermit ami dunk and roll utan raragadt meg mindig nem szotte be rendesen.
a gombidnak szerintem meg se kottyant az a par ora napfeny.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. február 8. 20:32
 
 
Tegnap beraktam a kész poharaimat a növesztő dobozomba. Érdekes tapasztalat: 5 pohárból 2-t alufóliával fedtem, tehát ebbe csak a benne lévő oxigént használhatta a mici, 3at pedig tyvekkel takartam le beoltás után. Amelyiken tyvek volt legalább egy héttel hamarabb befonta, gondolom a több oxigén miatt. És mindegyiknek igen fincsi gombi illata volt mikor kiszedtem a poharakból :)

A parám most a következő:
Egyrészt a perlites műanyag dobozban max 85%os páratartalmat érek el. Ez kevés? Vagy még éppen működhet? Most próbálkozom azzal, hogy leragasztottam pár lyukat a dobozon, hátha segít..
A másik (és nagyobb) problémám a hőmérséklet. 21 és 24 közt ingadozik, de nem nagyon tudom állandósítani. Nagyobb gond viszont, hogy ma olyan helyen hagytam reggel a dobozt (én idióta), ahol rásütött a nap délelőtt órákon át. Mivel nem voltam otthon nem tudom mennyire melegedhetett fel, de szerintetek van esélye, hogy túlélték? Látszani még semmi nem látszik rajtuk, de nagyon remélem hogy ezek a mexikói fajta csiperkék strapabíróak..

Kérem a nagy tapasztalatú termelők ha tudnak nyugtassanak meg pár szóval, nagyon aggódom a kis csemetékért!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Elma_MAn2008. február 8. 13:00
 
 
Az édeskés szag nempara, főleg ha nincs rajta penészfolt :).
Ha kiszeded a pohárból a sütit, és gomba illata lesz akkor nem kell aggódnod.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
eMa9net2008. február 8. 09:53
 
 
Üdv all!

Kérdésem az lenne h ha a poharak ilyen édeskés szagot árasztanak , az para vagy nem?Rendesen szövi be a fehér cucc :D Semmi elszíneződés nincs, egyenlőre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2008. február 8. 00:41
 
 
A saját kreativitásomból fakadt, mint az általad említett mondat :) Amógy arra próbáltam utalni, hogy ahol macska van, ott macskaszőr is van, méghozzá mindenhol... A sterilitás miatt okoz gondot. Még egy kérdés: Hogyan áljak neki a rozsos módszernek, abba eddig mindig beletört a bicskám. Lassan csak kanállal tudok enni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. február 7. 23:40
 
 
"En igy csinálom, még egy sütit sem vesztettem (illetve egyet de azt hülyeségből, spórás lett az érett kalaptól én meg kidobtam) pedig macskám van."

Ez a mondat nagyon jo :)))

Ezt a vizes szuros szelloztetesmodszert olvastad valahol(hol?) vagy te talaltad ki?
van a terrariumon kimeneti nyilas es ha van akkor hol?

Liquid culture-el probalkozott mar valaki sikerrel?
Nekem az elso nem jott ossze, mezes mikros tek, egy darabig mukodott, a micidarab szepen kibolyhosodott, kb egy hetig mintha uszkaltak is volna bolyhok.
Aztan a cukor leult az uveg aljara, mivel nem kevergettem, igy ott gondolom surubb trutyiban mar nem ment neki a virgonckodas.
kb ketto ketesfelfel het utan kibontottam, poshadt volt, discardoltam.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2008. február 7. 19:52
 
 
Én igy csinálom, még egy sütit sem vesztettem (illetve egyet de azt hülyeségből, spórás lett az érett kalaptól én meg kidobtam) pedig macskám van.

MÁS
Van különbség hatásban attól függően, hogy mennyire hagyom kinyílni a termőtestet? Csak mert az első flush fogyasztásánál kicsit talán előbb leszedtem a témát. Jó volt, de csak kellemes jó érzést biztosított vizualizáció, röhögőgörcs semmi. Viszont egy nagyon kedves barátom még növekedési fázisban kiválasztott magának 3 nagynak igérkező kalapot (15-20cm lett mindegyik) ő azt ette, én kb a háromszorosát a többiből. Az övét fönt hagytam tovább. Ő annyira késszen lett, hogy fojton azt kérdezgette, hogy létezik e, én meg csak az alap jókedvet tapasztaltam. Ezért kérdem, hogy a korai szedés jelent e minőségbeli romlást vagy javulást?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2008. február 5. 17:09
 
 
Tester igen ilyesmi, ez elég jónak néz ki köszi.

Soproni jól hangzik a dolog!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2008. február 5. 00:25
 
 
akváriumi levegőztetőt egy lukon vezetem be a dobozba, amiben van egy pohár víz. Egy porlasztóval megtámogatva beleteszem, kis hidrogén peroxid és késsz a szűrt levegő.

Amúgy rájöttem a feketedés okára: rászóródtak a spórák :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
orange.buddy2008. február 4. 07:07
 
 
Sziasztok!Ha valaki tudna egy mailt küldeni a spórák baszerzési forrásával kapcsolatban sokat segitene .Most szeretnék belevágni a gombászatba:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. február 3. 18:35
 
 
deeptrip:

valami ehhez hasonlot esetleg?
http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/4324095#4324095

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
marky2008. február 3. 18:22
 
 
sztem óvatos legyezgetés eséjesebb..
viszont, ha vki hozzájut spórához vennék belöle.. illetve vmijen beszerzési moccer javaslatát szivesen olvasnám :\
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2008. február 3. 16:26
 
 
Hali!
Szerintetek egy nagy padláson egy kitisztított ládában létrehozott villanykörtés/párologtatós rendszerben léve dobozos megoldás mennyire jó a kész sütiknek?
Leginkább a szellőztetés a para, mert a padlás ugye poros kitakarítani esélytelen. Pára meg hőmérsékletet meg tudnám oldani, de a szellőztetést kéne vagy automatizálni úgy, hogy szűri a levegőt és ez nem k*rva macerás, vagy naponta legyezgetem.

Ötlet, vélemény?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2008. február 2. 12:53
 
 
Uhhh elfelejtettem megkérdezni régen már irtátok de nem vágom hol lécci aggyatok infót: a kölest kell rázni?????????(fontos) köszi puszi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2008. február 2. 12:49
 
 
Csumi! Volt hogy a bekevert táptalajt beleraktuk pohárba és rá 3rom nappal sterilizátuk ki és 8 nap alatt fertőzésmentesen beszőtte... béke (a köles eléggé aggya)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
eMa9net2008. február 1. 21:10
 
 
Lenne egy kérdésem :

Az szerintetek baj h megcsinálom előre a táptalajt, de sterilizálni csak később tudom, pl 1 napra rá lesz rá 1 órám , az para a talajnak? vagy nem lesz gáz? Nem fog elfertőzödni ?


kösz a válaszokat

peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
marky2008. január 30. 13:49
 
 
nah.. találtam egy nagyonjo linket, amin részletes leirás találhato. a továbbiakban sztem csak annyi kérdésem lenne, h a spórákat beszerezni biztonságosan honnan fogom tudni? vki majd dobjon imélt vagy hasonlot plz. pisz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
marky2008. január 29. 21:10
 
 
köszi szépen. elolvastam és számomra ezis ujdonság :).
de kiváncsi lennék 1-2 tapasztalatra is a termesztés elsö másodpercétöl az aratásig.. kb annyit értek a gomba termesztéséhez, mint a.. a.. legtöbb kezdö :)remélem nem lesz off és egyéb nyalángság, csupán csak segitségre szorulok :\
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
eMa9net2008. január 28. 10:05
 
 
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/term.html

Itt le van írva faszán.

Béke :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
marky2008. január 27. 23:28
 
 
Üdv!
Egyetlen egy linket szeretnék, ahol levan irva konkrétan minden a termesztésröl reálisan. Ahogy olvasgattam a hsz-okat, eléggé megoszlanak a vélemények, vagy csak én vagyok fáradt illetve primitiv..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2008. január 27. 21:27
 
 
hali.. en most a "poor man's terrarium"aval probalkozom most csak errre van helyem :P kivancsi leszek.. 2 suti van egymason az uvegben... meghepergettem oket mikroban sterilizalt "peat moss"+vermi(50/50) keverekkel.. kivancsi vagyok mi sul ki belole :)

am. lattatok a shrooms c. filmet?:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. január 27. 20:33
 
 
Egy kérdésem lenne hozzátok: Eddig mind az 5 poharam jól halad, van amelyik majdnem 100%os már. Viszont ma vettem észre, hogy mindegyik pohár falán belül "kicsapódott a pára", azaz vízcseppeket látok. Ez baj? Vagy mit jelent? Túl sok a pára a pohárban? nem fog a süti bepenészedni így? (most pár napig magukra voltak hagyva, és lement a hőm. 26.5 fokra kb, ez belejátszhat?)
Perlitre majd csak egy másfél hét múlva tudom rakni, remélem nem lesz semmi baja..
Előre is kösz a helpet!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2008. január 26. 18:16
 
 
hyAll! lakóhelyünkö egész városba sehol se lehet kapni vermit csak régebben 5ezerért 50 litert valaki tud weshop vermirendelésre.de amugy nem vagyunk elkeseredve mert rájöttünk hogy a köles a legjobb ami kb 300 forintból lehet 20 sütit csinálni és 1 süti 1 casing...nemtudom még mi sül ki a casingunkból de csináltunk ojat hogy csak trágya ,alulra perlit és 3rom nap alatt 65%át befonta nagyon erösen,meg ojat hogy perlit süti a sütik közé trágya rá kókuszrost (ezis jószövés) nah meg olvastam az india ajándékába hogy a vérlisztnek van a legnagyobb nitrogén tartalma amit ugye a gomba eszik, valaki mondja már meg hogy nagyobb hatás érdekébe rászórnék vérlisztet a casingra és hogy nem hozna e nagyobb terméstt?? ja és mi az a vérliszt:D meg hol lehet szerezni ha fless a kalaphoz. meg nem lenne e jobb a lótrágyánál a tyúktrágya a nagyobb nitrogéntartalma miatt.. huhh elöre is kösz a válaszokért bocs hogy ennyit kérdezek... sziasztok
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2008. január 26. 10:56
 
 
Nem igazán tűnik penésznek. Bár a fene tudja. Az egyiket minden esetre kidobtam, nem lenne jó, ha valami csunya dolog fejlődne ki belőle. Remélem, csak azért lett ilyen, mert leöntöttem vízzel. Ez lehetséges?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2008. január 26. 06:14
 
 
Terjeszkedik az a fekete rész? Nem jól hangzik. A fekete penész elég veszélyes de furcsálom hogy ez a fertőzés lenne neked mert elég ritka ebben a szituációban. Inkább a micélium fejlődés szakaszán van jelen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2008. január 26. 05:05
 
 
Gyerekek, a terráriumban a második flushnél egy két sütim itt ott megfeketedett egy kicsit, viszont ezeket kozvetlev vízpermet érte. lehetséges, hogy attól van, vagy kezdhetek aggódni. Mondjuk akváriumi levegőztetővel turbózom a perlit hatását és a deszt vízbe rendszeresen teszek hidrogén peroxidot. Teljesen kifejlett sütit ilyen körülmények között támadhatja meg penész? Vagy no para. Szaga nincs, illetve a megszokott kellemes.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2008. január 25. 21:11
 
 
Hát, most ha kinézek az ablakomon, épp a Bükk-hegyszéget látom(jó hát hazudok, mert töksötét van):D A magyar körülmények ideálisak ezeknek a gombáknak, csak azt nem tudom, hogy lehet-e úgy időzíteni az ültetést, hogy a gomba már most is beteremjen tavasszal. Hangsúlyozom, nem spórából, hanem már kifejlett micéliumból kezdem a termesztést.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
meryi2008. január 25. 20:25
 
 
lehetseges, bar a hazai gombak oktoberben teremnek, es nalunk felvideken is csak hegyekben, tehat a huvoset szeretik, meg pl a bukk erdot. de hat probalkozz. Bizom benned!
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!