|
Legfrissebb hozzászólások (1551 - 1560)
| | | | | | | | | | Sziasztok Ha voltatok ilyen ayahuasca ceremónián akkor többször is adnak aya tartalmú italt inni ahányszor akarod -ahányszor kell avagy csak egy vagy két alkalommal adnak ? Ebben különböznek vajon a szolgáltatók?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | A szójabab lecitin a nyers szójaolaj gumitalanítási folyamatát követő üledékből származik. Egy szennyeződés, ami oldóanyagokkal, növényvédő szerekkel van tele, konzisztenciája a folyékony gumi és kemény műanyag közötti. Mielőtt világos sárgára fehérítik, a lecitin színe koszos szürke és vöröses barna közötti. A szójabab olajának gyártásánál használt hexán kivonatolás jóval kevesebb lecitint biztosít, mint a régi ethanol-benzol művelet, de kereskedelmi szempontból jobb a színe, alacsonyabb a bűze és kevésbé keserű a lecitin. A lecitin egészen az 1960-as, 70-es évekig nem tudott népszerűvé válni, amíg néhány amerikai egészségügyi író bestseller könyvei nem jelentek meg. 2001-ben a lecitin erősítést kapott, hogy az amerika FDA engedélyével viselheti a „jó choline forrás” megnevezést. A szója lecitin gyártók remélik, hogy megtalálják azokat az egészségügyi állításokat, melyekkel megnövelhetik a keresletet és ezzel jelentősen megemelhetik az árakat is. A bio boltokban árult szója lecitin túlnyomó része kevesebb, mint 30% cholin tartalmú, nagyon sok orvos jobban szereti a jóval hatásosabb Phosphatidylcholine (PC), vagy még ennél erőteljesebb gyógyszert, a Glyceryl-phosphorylcholine (GPC)-t.
Mindkettőt használják a demencia megelőzése és visszafordítása, a kognitív funkciók javítása, az emberi növekedési hormonok kibocsátása és az agyat érő rendellenességek (pld. stroke) esetén. A PC és GPC képesek segíteni az idegsejt membránok felépítését, elősegítik az agyban az elektromos átvitelt, helyén tartják a membrán proteineket, és neurotransmitter acetylcholint hoznak létre. Az agy öregedéséről szóló szója lecitin tanulmányok már 1920 óta inkonzisztensek és ellentmondásosak.
Általánosságban a lecitin biztonságos, kivéve azokat, akik kiemelkedően allergiásak a szójára. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
USA-ban nem rég volt pár Kratom okozta szalmonella fertőzés, amit valószínű a növény érintettsége + a nyers fogyasztás kombinációja okozott. Én mindig is a nyers fogyasztás ellen voltam és most is csak azt tudom mondani, hogy ha nem is forrázzátok le, legalább egy 60-80 fokos jó citromos vízzel öntözzétek meg mindig és várjátok meg míg kíhűl.
A citrom sava természetesen sokkal nagyobb eséllyel öli meg a kórokozót, mint a sima víz.
A külföldről rendelőknek és a postot esetlegesen olvasó hazai forgalmazóknak is üzenem, hogy nagyon figyeljenek oda!
>https://www.reddit.com/r/kratom/comments/7z8qc0/lets_talk_about_salmonella/ |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
USA-ban nem rég volt pár Kratom okozta szalmonella fertőzés, amit valószínű a növény érintettsége + a nyers fogyasztás kombinációja okozott. Én mindig is a nyers fogyasztás ellen voltam és most is csak azt tudom mondani, hogy ha nem is forrázzátok le, legalább egy 60-80 fokos jó citromos vízzel öntözzétek meg mindig és várjátok meg míg kíhűl.
A külföldről rendelőknek és a postot esetlegesen olvasó hazai forgalmazóknak is üzenem, hogy nagyon figyeljenek oda! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem azt akartam írni, hogy termesztéssel, hanem forgalmazással :D. A termesztés csak feltételezés. |
| | | | |
| | | | | | | | | | iKra tomi, az az igazság, hogy én is érzem a kratom hatás eltolódását a régi szedálósról az inkább stimulánsra. Néha agyalok ezen és arra jutottam, hogy valszeg fiatalabbak lehetnek a levelek, vagy termesztik őket és amiatt más. Indonéziában már mindenki kratom termesztéssel foglalkozik, nem olyan a szint, mint a hype előtt, de ez csak feltételezés. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok! Rengeteg hozzászólás van ebben a témakörben és egyenlőre még nem találtam meg a kérdésemre a választ, azért kérdeznék itt.
Vettem egy Salviát. Gagyi piros/kék/uv/fehér kínai lámpa alatt van jelenleg. Szépen nő, hozza az új leveleket, tudtam klónozni is. Mennyire szereti ez a növény a fényt? Most, hogy jó idő van kirakjam a napra, vagy árnyékos helyre? Vagy hagyjam bent, mert kevés fény is elég neki? Tápozni kell?
Leszárítottam pár levelét, 4 db-ot (0,8g) szárítva sima pipába raktam és elszívtam. Semmi hatása nem volt, talán picit lenyugtatott, de mindenféle élmény elmaradt. Mi lehetett a gond? Kicsi még a növény (fél tenyérnyi levelei vannak csak), vagy nem voltak érettek a levelek? Vagy tápanyaghiány, vagy fény hiány? Vagy sokáig száradtak (kb 2 hónap)?
Köszönöm a válaszokat! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kipróbáltam a receptúrát, félsikerként értékelném a kísérletet :) Kb 5-6 grammból készítettem a főzetet az egyik legrelaxálósabbnak tartott red vein sumatrából, citromoztam, 2 napig hűtőben tartottam, aztán lehúztam. A feszülés érzés tényleg enyhébben jelent meg, a stimuláció is visszafogottabb volt, de relax érzetből nem volt semmi. Lehet, hogy sikerült pont a stimuláns-relax határára belőnöm a dózist.. Egyszer éreztem eddig nyugtató hatást kratomtól, amikor még nagyon nem ismertem és felelőtlenül redoseoltam, de azóta sem sikerül tudatosan megismételni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Erős fűből 0,1 teljesen reális. SWIMnek volt olyan haskája, amiból 0,1 elég volt 4-5 rendes alkalomra, ha pipából vagy bongból szívta. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok! Ma huang vásárlása törvénybe ütközik? |
| | | | |
|