|
Legfrissebb hozzászólások (1546 - 1555)
| | | | | | | | | | Ha már magok, valahol azt olvastam egy anonim hsz-ben hogy Mo-n 3 db feletti mag megszerzése/birtoklása bűncselekmény, de konkrét jogszabályokban semmit sem sikerült találnom a kannabisz magok hazai jogállásával kapcsolatban. 3 db-onként rendelgetni pedig meglehetősen gazdaságtalan. Tudtok esetleg valamit arról hogy hány db magig érezheti nagyjából biztonságba magát a saját célra kis tételben termesztő hobbikertész, és mennyi az esély egy kiadós buktára ha stealth módban érkezik a pakk EU-s országból (nem a tulipánok földje)? Mennyire gáz ha a seedbank viszonylag közismert neve díszeleg a bankkártyám logjában? Előre is köszi a választ! |
| | | | |
| | | | | | | | | | A füves sütinek hoszabb a hatása, de lassabban is kezd hatni.
(Off, a szalviás topicba írtam, de még mindig nem jelent meg a bejegyzésem. Nagyon örülnék neki, ha jóvá lenne hagyva) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok.
Sok amerikai filmben hivatkoznak a "süti"-re, mint egy csodaszerre.
Tudja valaki, hogy mi a különbség a süti hatása és a hagyományos fogyasztás között ?
Nagyon érdekelnének a vélemények. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ppnqdd: Ez a fiatal levél teória logikusnak tűnik. És ha igaz, akkor ennek az opioid-krízisből kiutat kereső amerikaiak lesznek a fő vesztesei - és persze mindenki, aki eddig fájdalomcsillapításra és szedálásra használta a kratomot. Ha a DEA nyomulás következtében felpörögnek a kratomra irányuló kutatások, akkor idővel megjelenhetnek a mitragynine tartalmú nyugtatók és fájdalomcsillapítók - a teljes kutatási és engedélyeztetési folyamatot figyelembe véve úgy 10-15 év múlva. Addigra már komoly kratomhiányt valószínűsítek, ha kitart a hype, tehát pont időszerű lesz.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok Ha voltatok ilyen ayahuasca ceremónián akkor többször is adnak aya tartalmú italt inni ahányszor akarod -ahányszor kell avagy csak egy vagy két alkalommal adnak ? Ebben különböznek vajon a szolgáltatók?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | A szójabab lecitin a nyers szójaolaj gumitalanítási folyamatát követő üledékből származik. Egy szennyeződés, ami oldóanyagokkal, növényvédő szerekkel van tele, konzisztenciája a folyékony gumi és kemény műanyag közötti. Mielőtt világos sárgára fehérítik, a lecitin színe koszos szürke és vöröses barna közötti. A szójabab olajának gyártásánál használt hexán kivonatolás jóval kevesebb lecitint biztosít, mint a régi ethanol-benzol művelet, de kereskedelmi szempontból jobb a színe, alacsonyabb a bűze és kevésbé keserű a lecitin. A lecitin egészen az 1960-as, 70-es évekig nem tudott népszerűvé válni, amíg néhány amerikai egészségügyi író bestseller könyvei nem jelentek meg. 2001-ben a lecitin erősítést kapott, hogy az amerika FDA engedélyével viselheti a „jó choline forrás” megnevezést. A szója lecitin gyártók remélik, hogy megtalálják azokat az egészségügyi állításokat, melyekkel megnövelhetik a keresletet és ezzel jelentősen megemelhetik az árakat is. A bio boltokban árult szója lecitin túlnyomó része kevesebb, mint 30% cholin tartalmú, nagyon sok orvos jobban szereti a jóval hatásosabb Phosphatidylcholine (PC), vagy még ennél erőteljesebb gyógyszert, a Glyceryl-phosphorylcholine (GPC)-t.
Mindkettőt használják a demencia megelőzése és visszafordítása, a kognitív funkciók javítása, az emberi növekedési hormonok kibocsátása és az agyat érő rendellenességek (pld. stroke) esetén. A PC és GPC képesek segíteni az idegsejt membránok felépítését, elősegítik az agyban az elektromos átvitelt, helyén tartják a membrán proteineket, és neurotransmitter acetylcholint hoznak létre. Az agy öregedéséről szóló szója lecitin tanulmányok már 1920 óta inkonzisztensek és ellentmondásosak.
Általánosságban a lecitin biztonságos, kivéve azokat, akik kiemelkedően allergiásak a szójára. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
USA-ban nem rég volt pár Kratom okozta szalmonella fertőzés, amit valószínű a növény érintettsége + a nyers fogyasztás kombinációja okozott. Én mindig is a nyers fogyasztás ellen voltam és most is csak azt tudom mondani, hogy ha nem is forrázzátok le, legalább egy 60-80 fokos jó citromos vízzel öntözzétek meg mindig és várjátok meg míg kíhűl.
A citrom sava természetesen sokkal nagyobb eséllyel öli meg a kórokozót, mint a sima víz.
A külföldről rendelőknek és a postot esetlegesen olvasó hazai forgalmazóknak is üzenem, hogy nagyon figyeljenek oda!
>https://www.reddit.com/r/kratom/comments/7z8qc0/lets_talk_about_salmonella/ |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
USA-ban nem rég volt pár Kratom okozta szalmonella fertőzés, amit valószínű a növény érintettsége + a nyers fogyasztás kombinációja okozott. Én mindig is a nyers fogyasztás ellen voltam és most is csak azt tudom mondani, hogy ha nem is forrázzátok le, legalább egy 60-80 fokos jó citromos vízzel öntözzétek meg mindig és várjátok meg míg kíhűl.
A külföldről rendelőknek és a postot esetlegesen olvasó hazai forgalmazóknak is üzenem, hogy nagyon figyeljenek oda! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem azt akartam írni, hogy termesztéssel, hanem forgalmazással :D. A termesztés csak feltételezés. |
| | | | |
|