DAATH

Ahol nincsenek törvények, és minden ember azt teszi, ami számára helyesnek tűnik, ott van a legkevesebb valódi szabadság.

Henry M. Robert

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1533 - 1552)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sleepwalker2008. július 2. 17:34
 
 
Na nekem is ugyanez a helyzet csak kevesebb pamacs, szintén 25-27C körül, GT. Shroomeryn azt irták ha nem akar igy pinelni akkor coldshock segíthet, de igy, hogy már kiszedtem a pohárból hogy tegyem hűtőbe? Esetleg dunkoljam és ugy? Ha tudnám már most hűvösebb helyre tenném csak sajna nincs rá mód.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. július 2. 16:42
 
 
http://i244.photobucket.com/albums/gg2/fubazmeg/Picture034.jpg

nekem is ilyen allapotban van mar vagy 1 hete, a magas homerseketre gyanakszom(28 C ), de amugy azt mondjak hogy az ilyen bolyhos mici az jo, bar en inkabb pineket szeretnek latni mar.
az egesz suti olyan mint egy nagy lelegzo gomb.

naponta 1-2 orankent kap 15 perc előszűrt levegőt akvariumlevegözteton keresztul.

Casingelt sutiket ugyan ebben a terrariumban meg annyira belepte a lecsapodott para hogy ki kellett venni oket.
en meg turelmesen varok hetvegeig, ha semmi nem tortenik akkor lekerulnek a foldszintre, igy most eleg magasan raadasul egy lampa mellett van az egesz doboz therefore the high temperature

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sleepwalker2008. július 2. 16:14
 
 
Az utólag víz beoltással hidratált sütik olyannyira helyre jöttek, hogy 2hét alatt be is hozták a korábbiakat. Most viszont felmerült másik probléma is. Három napja áttettem 2 sütit terráriumba. Azóta fehér vattaszerű kis pamacsok nőttek ki belőlük, nem kis parát okozva. A szinük nem üt el a miciétől, inkább olyan mintha az burjánzana túl. Első próbálkozás, de pinnek nekem túl nagynak tűnnek. Magas páratartalomra gyanakszom, ezért kiöntöttem egy kevés perlitet a terráriumból és most várok, remélem nem fertőzéssel van dolgom. Egyébként az is gond lehet, hogy a lakásban elég meleg van -- de azért 30C alatt -- ezzel sajna nem nagyon tudok mit kezdeni. http://www.shroomery.org/images/23405/3712-Cake-pinning.jpg
Kb igy néznek ki, leszámítva a gombikat, azok még nincsenek + a bolyhok még nem ilyen összefüggőek mint a képen. Szerintetek mi lehet a gond? Fertőzés, vagy túl sok pára?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2008. június 27. 12:56
 
 
5. Ki lehet e tenni a szabadba.: nem tudom.Én raktam ki, volt ami tényeg rendbe jött, de konkrétumot nem tudok mondani mert én is ettem belőle de ahogy elnéztem a kutya is rájárt... És hogy mitől jönne rendbe???Amit olvastam aszerint attól hogy a nincs bezárva és van hova kilökni magából a szennyeződést.

6.Szárítás.Sötét hűvős helyen a legpraktikusabb tapasztalataim szerint.Én a szürő cucco beömlökamrájában találtam meg a legideálisabb helyet.

7.ható anyag mennyiség: a szakirodalom úgy tartja hogy a a hatóanyag mennyisége nagyjábol addig növexik amig nem kezd szélesedni a kalap karimája.Ergo a kicsi skacok ugyan annyi hatóanyaggal rendelkeznek mint a társaik.Ezt é konkrétan nem vettem észre mert sosem mértem menyi és és nem számoltam hogy hány teremtményemmel váltam eggyé...Ha magadnak csinálod nyugodtan megeheted amikor még kicsi ugy is türelmetlen vagy, ha meg keresekedelmi céllal akkor meg ha elviszel egy kurva nagy gombit mint egy g akkor tuti visszajáró vendégeket szereztél.(és még nyertél is rajta mert mert nagyon nagyra kell nőveszteni hogy szárítva is egy g legyen) .-D

8.Szak irodalom. : Én szakirodalom alatt a mikrobiologiai, természet tudományi, szakoldalakat lexikonokat szaklapokat értem.(sorry ha nem pontos a tudomány ágnak a megnevezése de szeritem mindneki érti mire gondolok)

9. Kutyi. nekem képes volt lelegelni a amit talált.és után verte a palávert hogy még... Ennyit a lelki békéjéről.

2007 szept. 10-ig jutottam és kifolyika szemem majd folytatom.
Igyexem meghálálni azt a segítséget amit én is kaptam ugy hogy ha valaki akar kérdezni csak bátran.

Piiisz
By HmmO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2008. június 27. 10:47
 
 
Na szó olvasom a fórumot onnantól ahol nem szerettem volna hirt adni magamról a világnak, és a felmerült kérdésekre folyamatosan írom a válaszokat.

Az 1. Miből csinálj sütit. : Nekem szinte bármilyen mag megvelelt csak mindegyiket kicsit másképp kell előkészíteni.Én bementem a pizsamás hipermarketbe vagy amelyik éppen közel volt, és ami bio cuccos magot találtam azzal próbáltam.Kicsit nehéz mert minden magnak más mennyiségű víz kell, és más a sterilizálási idő.(Nem kevés kisérletezgetés volt, de megsemmísítettünk mindent ugy hogy konkrét adatokkal nem tudok szolgálni.)Szó akár rizs rozs madár eledel nyúl kaja vagy bármi, alapvetően igénytelenek ilyen téren a kicsik, csak nem mindegy az előkészület.
2. kessing: a vermi tökéletesen jó de kicsit macerás a kezelése az állaga miatt, és állandóan tiszta dzsuva tőle minden.Ha meg zsákban veszed akkor óhatatlan hogy szennyeződés kerüljön bele...no komment. Találtam ezvel kapcsolatban olyat hogy pamut...Igen ez is működő képes ha spéci anti reagens orvosi cumóról van szó, de ezt megfelelő technikai háttér nélkül majdhogy nem lehetetlen sterilizálni.(autokláv, gö kamra kell hozzá hogy rendesen átlehessen mosni.)
Én a kókusz rostra tetem a voksom mert nagyon könnyű kezelni és jobban tárolja a vizet mint a vermi, és nedvesen is kitűnően kezelhető, és kb 1.5 akkorára nőttek tőle a srácok mint a vermitől.

3.Amikor rozsból ilyen barnás fehéres lé folyik akkor túl szívta magát. Amíg csak a rozson van a folyadék addig van esély hogy lészen belőle vmi de ha már annyi van hogy megfolyik akkor tapasztalatim szerint esélytelen.(meg erjed az egész és ilyen csipős szúrós szaga lesz)=>KUKA

4.Ismét kessing: Mekkora darabokra érdemes darabolni.Nem tudom én pár próbálkozás után feladtam a dolgot mert ahogy szétkaptam elfertőződött pedig egy 8-as besorolású helységben műveltem a dolgot nem kis technikai háttérrel,minden 100%steril cucc volt még se sikerült.Igy úgy döntöttem hogy amit kessingelni szántam azt beleraktam egy edénybe és mint egy vakondtúrás befedtem nedves kókuszrosttal (vermivel pamuttal steril kendővel stb stb.)
Tapasztalataim azt mutatták hogy nem a szétszedésen volt a hangsúly hanem a lazább közegen mert ha letömörítettem akkor ugyan úgy csak befonta de nem növesztett testet.Amikor csak rászórtam és finoman megnyomkodtam akkor meg nőttek mint a bolond gomba.És azzal tudtam szabályozni a méretüket hogy milyen vastagon volt rajta a fedőréteg.(ez véleményem szerint a nedvesség felvétel miatt volt.

Egy kommentbe ennyit. Írom tovább.

:-D igen megcsináltam de nam csak szűrést hanem egy elég komoly helységet, és elég komolyan beindultak a dolgok.

:-D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 27. 10:20
 
 
miert mi volt ami ennyire para es egyben kurva jo volt?
Hepa szurest megcsinaltad vegul?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2008. június 27. 09:35
 
 
Hey all!
Re...
Kicsit nagy szünet volt, de hát szerintem mindenki üldözési mánjiás lett volna a helyemben.Nem megyek bele mi volt hogy volt csak annyi hogy KURVA JÓÓÓÓ VOLT.
Lehet engem is újra ostromolni a kérdésekkel.Rengeteg Új tapasztalatot szereztem ez idő alatt és szívesen segítek minden feltörekvő titán harcosnak amiben tok...
Nya piiiiiisz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2008. június 25. 16:50
 
 
vannak olyan sütijeim amik befonódtak, terráriumba mentek de nem teremnek. sajnos, ez van. a mellete lévő casingelt meg most is terem.
ezeket lehet spawnoláshoz használni?
a szalma teket akarom megvalósítani. az a fricska hogy ezt csak pasztőrizálni kell és akkor szerintem nem fogja befertőzni semmi.

voltak befertőződött sütik, azokat kidobtam a sövény alá.
múltkor megnéztem és bogarak eszik. majdnem a fele bizonyítékot eltüntették!
megpiszkáltam őket, de rá se hederítettek hogy mit csinálok velük.
ezek szerint betépett bogarak vannak a kertemben!!!
remélem találkozok majd a pszichedelikus hernyóból lett fraktálos pillangóval:D

pshyfarmer működik a módszer?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 25. 14:37
 
 
én hülye meg 1 hete kivettem a sütik alól az alufóliát hátha segit hogy tud több vizet szivni....
mostmár mind1 :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 24. 22:35
 
 
lehet hogy nem hasznalna mar semmi de probalkozni mindenkepp megeri, tanulni meg biztos lehet az esetbol csak ki kell hozni belole.

sali
vagy a suti osszetetele/nedvessegtartalma, kevesebb eselyel a legcsere hianya vagy a tul magas/alacsony hőmerseklet, vagy minden egyutt.
ha nincs mas lehetoseg, egy casingel lehet hogy kihoz belole valamit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 24. 21:38
 
 
tester asszem megtaláltuk akkor a problémát :)
valahogy ez ésszerűnek tűnik
megprószálom kicsit nyitva hagyni doboz tetőt hátha elpárolog belőle valamennyi
szerinted lehet ez megoldás vagy már csoki van nekeik?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sali2008. június 24. 19:53
 
 
tester

Nem hiszem hogy az idő volt kevés mert már lassan 1,5-2 hónapja gubbasztottak az üvegbe.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 24. 12:39
 
 
lehet hogy tul nedves a suti, a dunkolas meg vegkepp betett neki. ez megmagyarazna a casingest is, lehet hogy maga a casing is tul vizes volt...

legkozelebb merj meg egy kanalnyit kesz suti-alapanyagbol, tedd be sutobe alacsony hofokon vagy 1-2 orara mig teljesen ki nem szarad, merd le megint, ha pl 10 grammot tettel be es4 grammot vettel ki akkor 60% os a viztartalma, ami jonak szamit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 23. 11:44
 
 
tudod mi a fura, hogy mi haverral 2-en nyomjuk ezt, nála is vannak totál ugyanezekből a sütikből és amiket nem dunkolt be azokon neki nő frankón... bár ez a casinget nem kéne befolyásolja az nem volt dunkolva ugyebár... nem tudom mit kéne csinálni, meg kéne menteni őket de igy nem tudom a probléma okát...

a mici meg szálas volt, nem bolyhos, oltottunk akkor zabot is ugyanabból a spóra oldatból azt úgy kellet szétverni annyira összefogta, a poharakat is hamarabb benőtte mint azelött, minden jól indult, azt nesze neked benyaltuk
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 22. 22:42
 
 
azért jottem elo ezzel mert ugy gondoltam valami hasonloval allok szemben es nem tudtam meg mire velni.
3 honapos LC (printrol keszitve) szemes buzara oltva olyan homogen volt hogy inkabb feher penesznek nezett ki, gyenge bolyhos kis szalak, semmi tartas. de most hogy kapott casinget beindult, es ujra ugyanazokat a tulajdonsagokat latom mint amit vartam.

en meg mindig a sutire tippelek, ha a korulmenyek ugyanazok mint az elozo esetben.
valami biztos van...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 21. 09:36
 
 
van benne valami amit mondasz tester halottam már erről én is, de ennek szerintem hosszabb folyamatnak kéne lennie nem?
furcsa lenne igy egyik oltásról a másikra ennyire elavétosodna
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 21. 01:17
 
 
Az a kis feny nemhiszem hogy ekkora szerepet jatszana, lehet hogy a sutivel van inkabb baj, de az is lehet hogy a gomba genetikailag faradt ki, olvastam hogy elofordul hogy ha sokaig nem teljesiti a gombi az eletciklusat ergo sporabol megint sporaig, peldaul soakig lc-kent van tartva vagy miceleumrol van tovabbszaportva (pl grain to grain) akkor a DNS masolas egyre rosszabbul mukodik es az ily modon tulszaporitott gombak elcsokevenyesednek, belassulnak, a mici inkabb bolyhos lesz mint szalas, a termotestek nyomik es sok az abort.

Valami hasonlo lehet regi sporanal, regi LCnel is

sali nalad meg vagy nem sikerult a sterilizalas, es csak a suti kulseje lett annyira versenytars menteshogy a gomba beszoje vagy lehet hogy a nedvessegtartalom volt keves, vagy, mivel gondolom te is az uveg es a suti koze oltottal ott szotte be elosszor de a rosz korulmenyek vagy a keves ido miatt nem tudta beszoni a belso reszt.
mennyi ideje lettek oltva?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sali2008. június 20. 21:43
 
 
Üdv mindenkinek!

Ma este már nem bírtam tovább és az egyik majden beszött sütit casingelni akartam.(Már vagy 2hete nem terebélyesedtek és már csak egy kis rész volt hátra.)Előkészültem de amikor kivettem az üvegből az a látvány fogadott hogy csak a felülete van beszőve és az is csak kb 1mm vastagon:(Na már most van még egy sütim igaz az látszólag erősebben van beszőve de nem tudom hohy annak is csak a széle vagy teljesen de ott is van egy kis folt ami még szűz.

Mi lehet a baj?Mehet a kukába?Valaki segítsen.Thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 20. 18:15
 
 
no 4-edszer is elabortoltak a gombik a sütiken....
ami más az az hogy előző adagnál nem dunkoltam átültetésnél most igen, de lehet hogy tényleg a sütikkel lesz gáz, mert a casing is abból van és az is ezt csinálja

lehet az baja a casingesnek, hogy nem volt teljesen sötétben amikor a termőföldet kell átnőnie a micéliumnak? minimális fényt kapott a szekrény illesztésénél, csak későn vettem észre...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 19. 00:35
 
 
hat ha a casingnek ugyanaz a sutialapja mint a sutiknek, es masik dobozban, tehat mas körulmenyek között van akkor a sutivel lehet a baj, esetleg valamien fertőzés is lehetséges.

akkor mi az ami vátozott az előző körhöz képest?
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!