DAATH

Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását.

William James

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1523 - 1572)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cksa2008. július 11. 16:13
 
 
Sziasztok!

Casinghez használhatok sütit ami már letermett?
Mennyiben különbözik az eredmény attól ha teljesen frissel készítem el?

köszi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
miki140002008. július 10. 11:18
 
 
[beszerzés]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. július 8. 22:00
 
 
én a 30 fok miatt nem aggódnék havernál is akörül volt pár hete amikor melegebb volt és nem lett gáz
vagy rakj a terráriumba jégakkut.. :D
csak nehogy túlságosan lehűtse ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
futrinka2008. július 8. 18:18
 
 
Vogue: az szép eredmény:) én épp a legelső pftekemet nevelgetem, de a következő eresztésnél tuti kibróbálom a casinget

más:

a poharaimat már benőtte teljesen a mici, így egykét nap múlva perlitre rakom, addig hadd erősődjenek

viszont a beharangozott nagy meleg miatt aggódok(34-37fok) , hogyan tudnám kicsit lehűteni vajon a terráriumot?
valszeg a lakás nagy részén 30fok körüli lesz a hőmérséklet a brutál kánikulában... el is pusztulhatnak a drágaságok a melegtől?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. július 8. 15:43
 
 
halljátok aki nem casingezik az próbálja meg....
eddig én is pftekkeztem de ez a casing...
első szüretre a 2 dobozból 300g nyers kalapos jött le, pedig nem növesztettem őket túl, nem is tudom mikorra fogjuk ezt mind bezabálni :D
érdekes monjuk hogy az egyik doboz alapja zab, a másiknak PFtek sütik, és a Pf tekk-es ből jött több kb 2/3-a, zabos meg 1/3, lehet a süti alapanyagnak több tápértéke van, vagy ez pusztán véletlen?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. július 5. 10:39
 
 
nem gondd

lasd meg : http://www.shroomery.org/5167/Is-condensation-inside-the-incubating-jars-harmful
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
futrinka2008. július 4. 14:35
 
 
sziasztok

szépen fejlődnek a kiscicák a poharakban(PFtek), viszont azt vettem észre, hogy néhány pohárnak vízcseppek csapódtak ki a falára

ez gond lehet? adjak nekik egy kis levegőt, hogy tudjon szellőzni, de akkor mi van a fertőzésveszéllyel?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. július 3. 13:46
 
 
sztem nyugodtan varhatnal meg par napot, 3 nap meg nagyon keves ahhoz h pineket lass, ha meg megbolygatod oket lehet hogy többet artasz vele.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sleepwalker2008. július 3. 12:04
 
 
3 napja vannak a perliten. Meg még van pár db pohárban, azokat majd megpróbálom cold shockkal, és kevésbé párás terráriumba teszem. Az hogy nálad beindultak mindenesetre elég biztató. Sajna nekem mindenképp kimarad a hegyalja, remélem a pinek azért nem. Jó szüretelést. Písz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. július 2. 21:04
 
 
na itt megjelentek az elso pinkezdemenyek
remelem hegyaljaig kinonek!:)

tieid miota vannak a perliten?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sleepwalker2008. július 2. 17:34
 
 
Na nekem is ugyanez a helyzet csak kevesebb pamacs, szintén 25-27C körül, GT. Shroomeryn azt irták ha nem akar igy pinelni akkor coldshock segíthet, de igy, hogy már kiszedtem a pohárból hogy tegyem hűtőbe? Esetleg dunkoljam és ugy? Ha tudnám már most hűvösebb helyre tenném csak sajna nincs rá mód.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. július 2. 16:42
 
 
http://i244.photobucket.com/albums/gg2/fubazmeg/Picture034.jpg

nekem is ilyen allapotban van mar vagy 1 hete, a magas homerseketre gyanakszom(28 C ), de amugy azt mondjak hogy az ilyen bolyhos mici az jo, bar en inkabb pineket szeretnek latni mar.
az egesz suti olyan mint egy nagy lelegzo gomb.

naponta 1-2 orankent kap 15 perc előszűrt levegőt akvariumlevegözteton keresztul.

Casingelt sutiket ugyan ebben a terrariumban meg annyira belepte a lecsapodott para hogy ki kellett venni oket.
en meg turelmesen varok hetvegeig, ha semmi nem tortenik akkor lekerulnek a foldszintre, igy most eleg magasan raadasul egy lampa mellett van az egesz doboz therefore the high temperature

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sleepwalker2008. július 2. 16:14
 
 
Az utólag víz beoltással hidratált sütik olyannyira helyre jöttek, hogy 2hét alatt be is hozták a korábbiakat. Most viszont felmerült másik probléma is. Három napja áttettem 2 sütit terráriumba. Azóta fehér vattaszerű kis pamacsok nőttek ki belőlük, nem kis parát okozva. A szinük nem üt el a miciétől, inkább olyan mintha az burjánzana túl. Első próbálkozás, de pinnek nekem túl nagynak tűnnek. Magas páratartalomra gyanakszom, ezért kiöntöttem egy kevés perlitet a terráriumból és most várok, remélem nem fertőzéssel van dolgom. Egyébként az is gond lehet, hogy a lakásban elég meleg van -- de azért 30C alatt -- ezzel sajna nem nagyon tudok mit kezdeni. http://www.shroomery.org/images/23405/3712-Cake-pinning.jpg
Kb igy néznek ki, leszámítva a gombikat, azok még nincsenek + a bolyhok még nem ilyen összefüggőek mint a képen. Szerintetek mi lehet a gond? Fertőzés, vagy túl sok pára?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2008. június 27. 12:56
 
 
5. Ki lehet e tenni a szabadba.: nem tudom.Én raktam ki, volt ami tényeg rendbe jött, de konkrétumot nem tudok mondani mert én is ettem belőle de ahogy elnéztem a kutya is rájárt... És hogy mitől jönne rendbe???Amit olvastam aszerint attól hogy a nincs bezárva és van hova kilökni magából a szennyeződést.

6.Szárítás.Sötét hűvős helyen a legpraktikusabb tapasztalataim szerint.Én a szürő cucco beömlökamrájában találtam meg a legideálisabb helyet.

7.ható anyag mennyiség: a szakirodalom úgy tartja hogy a a hatóanyag mennyisége nagyjábol addig növexik amig nem kezd szélesedni a kalap karimája.Ergo a kicsi skacok ugyan annyi hatóanyaggal rendelkeznek mint a társaik.Ezt é konkrétan nem vettem észre mert sosem mértem menyi és és nem számoltam hogy hány teremtményemmel váltam eggyé...Ha magadnak csinálod nyugodtan megeheted amikor még kicsi ugy is türelmetlen vagy, ha meg keresekedelmi céllal akkor meg ha elviszel egy kurva nagy gombit mint egy g akkor tuti visszajáró vendégeket szereztél.(és még nyertél is rajta mert mert nagyon nagyra kell nőveszteni hogy szárítva is egy g legyen) .-D

8.Szak irodalom. : Én szakirodalom alatt a mikrobiologiai, természet tudományi, szakoldalakat lexikonokat szaklapokat értem.(sorry ha nem pontos a tudomány ágnak a megnevezése de szeritem mindneki érti mire gondolok)

9. Kutyi. nekem képes volt lelegelni a amit talált.és után verte a palávert hogy még... Ennyit a lelki békéjéről.

2007 szept. 10-ig jutottam és kifolyika szemem majd folytatom.
Igyexem meghálálni azt a segítséget amit én is kaptam ugy hogy ha valaki akar kérdezni csak bátran.

Piiisz
By HmmO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2008. június 27. 10:47
 
 
Na szó olvasom a fórumot onnantól ahol nem szerettem volna hirt adni magamról a világnak, és a felmerült kérdésekre folyamatosan írom a válaszokat.

Az 1. Miből csinálj sütit. : Nekem szinte bármilyen mag megvelelt csak mindegyiket kicsit másképp kell előkészíteni.Én bementem a pizsamás hipermarketbe vagy amelyik éppen közel volt, és ami bio cuccos magot találtam azzal próbáltam.Kicsit nehéz mert minden magnak más mennyiségű víz kell, és más a sterilizálási idő.(Nem kevés kisérletezgetés volt, de megsemmísítettünk mindent ugy hogy konkrét adatokkal nem tudok szolgálni.)Szó akár rizs rozs madár eledel nyúl kaja vagy bármi, alapvetően igénytelenek ilyen téren a kicsik, csak nem mindegy az előkészület.
2. kessing: a vermi tökéletesen jó de kicsit macerás a kezelése az állaga miatt, és állandóan tiszta dzsuva tőle minden.Ha meg zsákban veszed akkor óhatatlan hogy szennyeződés kerüljön bele...no komment. Találtam ezvel kapcsolatban olyat hogy pamut...Igen ez is működő képes ha spéci anti reagens orvosi cumóról van szó, de ezt megfelelő technikai háttér nélkül majdhogy nem lehetetlen sterilizálni.(autokláv, gö kamra kell hozzá hogy rendesen átlehessen mosni.)
Én a kókusz rostra tetem a voksom mert nagyon könnyű kezelni és jobban tárolja a vizet mint a vermi, és nedvesen is kitűnően kezelhető, és kb 1.5 akkorára nőttek tőle a srácok mint a vermitől.

3.Amikor rozsból ilyen barnás fehéres lé folyik akkor túl szívta magát. Amíg csak a rozson van a folyadék addig van esély hogy lészen belőle vmi de ha már annyi van hogy megfolyik akkor tapasztalatim szerint esélytelen.(meg erjed az egész és ilyen csipős szúrós szaga lesz)=>KUKA

4.Ismét kessing: Mekkora darabokra érdemes darabolni.Nem tudom én pár próbálkozás után feladtam a dolgot mert ahogy szétkaptam elfertőződött pedig egy 8-as besorolású helységben műveltem a dolgot nem kis technikai háttérrel,minden 100%steril cucc volt még se sikerült.Igy úgy döntöttem hogy amit kessingelni szántam azt beleraktam egy edénybe és mint egy vakondtúrás befedtem nedves kókuszrosttal (vermivel pamuttal steril kendővel stb stb.)
Tapasztalataim azt mutatták hogy nem a szétszedésen volt a hangsúly hanem a lazább közegen mert ha letömörítettem akkor ugyan úgy csak befonta de nem növesztett testet.Amikor csak rászórtam és finoman megnyomkodtam akkor meg nőttek mint a bolond gomba.És azzal tudtam szabályozni a méretüket hogy milyen vastagon volt rajta a fedőréteg.(ez véleményem szerint a nedvesség felvétel miatt volt.

Egy kommentbe ennyit. Írom tovább.

:-D igen megcsináltam de nam csak szűrést hanem egy elég komoly helységet, és elég komolyan beindultak a dolgok.

:-D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 27. 10:20
 
 
miert mi volt ami ennyire para es egyben kurva jo volt?
Hepa szurest megcsinaltad vegul?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2008. június 27. 09:35
 
 
Hey all!
Re...
Kicsit nagy szünet volt, de hát szerintem mindenki üldözési mánjiás lett volna a helyemben.Nem megyek bele mi volt hogy volt csak annyi hogy KURVA JÓÓÓÓ VOLT.
Lehet engem is újra ostromolni a kérdésekkel.Rengeteg Új tapasztalatot szereztem ez idő alatt és szívesen segítek minden feltörekvő titán harcosnak amiben tok...
Nya piiiiiisz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2008. június 25. 16:50
 
 
vannak olyan sütijeim amik befonódtak, terráriumba mentek de nem teremnek. sajnos, ez van. a mellete lévő casingelt meg most is terem.
ezeket lehet spawnoláshoz használni?
a szalma teket akarom megvalósítani. az a fricska hogy ezt csak pasztőrizálni kell és akkor szerintem nem fogja befertőzni semmi.

voltak befertőződött sütik, azokat kidobtam a sövény alá.
múltkor megnéztem és bogarak eszik. majdnem a fele bizonyítékot eltüntették!
megpiszkáltam őket, de rá se hederítettek hogy mit csinálok velük.
ezek szerint betépett bogarak vannak a kertemben!!!
remélem találkozok majd a pszichedelikus hernyóból lett fraktálos pillangóval:D

pshyfarmer működik a módszer?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 25. 14:37
 
 
én hülye meg 1 hete kivettem a sütik alól az alufóliát hátha segit hogy tud több vizet szivni....
mostmár mind1 :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 24. 22:35
 
 
lehet hogy nem hasznalna mar semmi de probalkozni mindenkepp megeri, tanulni meg biztos lehet az esetbol csak ki kell hozni belole.

sali
vagy a suti osszetetele/nedvessegtartalma, kevesebb eselyel a legcsere hianya vagy a tul magas/alacsony hőmerseklet, vagy minden egyutt.
ha nincs mas lehetoseg, egy casingel lehet hogy kihoz belole valamit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 24. 21:38
 
 
tester asszem megtaláltuk akkor a problémát :)
valahogy ez ésszerűnek tűnik
megprószálom kicsit nyitva hagyni doboz tetőt hátha elpárolog belőle valamennyi
szerinted lehet ez megoldás vagy már csoki van nekeik?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sali2008. június 24. 19:53
 
 
tester

Nem hiszem hogy az idő volt kevés mert már lassan 1,5-2 hónapja gubbasztottak az üvegbe.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 24. 12:39
 
 
lehet hogy tul nedves a suti, a dunkolas meg vegkepp betett neki. ez megmagyarazna a casingest is, lehet hogy maga a casing is tul vizes volt...

legkozelebb merj meg egy kanalnyit kesz suti-alapanyagbol, tedd be sutobe alacsony hofokon vagy 1-2 orara mig teljesen ki nem szarad, merd le megint, ha pl 10 grammot tettel be es4 grammot vettel ki akkor 60% os a viztartalma, ami jonak szamit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 23. 11:44
 
 
tudod mi a fura, hogy mi haverral 2-en nyomjuk ezt, nála is vannak totál ugyanezekből a sütikből és amiket nem dunkolt be azokon neki nő frankón... bár ez a casinget nem kéne befolyásolja az nem volt dunkolva ugyebár... nem tudom mit kéne csinálni, meg kéne menteni őket de igy nem tudom a probléma okát...

a mici meg szálas volt, nem bolyhos, oltottunk akkor zabot is ugyanabból a spóra oldatból azt úgy kellet szétverni annyira összefogta, a poharakat is hamarabb benőtte mint azelött, minden jól indult, azt nesze neked benyaltuk
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 22. 22:42
 
 
azért jottem elo ezzel mert ugy gondoltam valami hasonloval allok szemben es nem tudtam meg mire velni.
3 honapos LC (printrol keszitve) szemes buzara oltva olyan homogen volt hogy inkabb feher penesznek nezett ki, gyenge bolyhos kis szalak, semmi tartas. de most hogy kapott casinget beindult, es ujra ugyanazokat a tulajdonsagokat latom mint amit vartam.

en meg mindig a sutire tippelek, ha a korulmenyek ugyanazok mint az elozo esetben.
valami biztos van...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 21. 09:36
 
 
van benne valami amit mondasz tester halottam már erről én is, de ennek szerintem hosszabb folyamatnak kéne lennie nem?
furcsa lenne igy egyik oltásról a másikra ennyire elavétosodna
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 21. 01:17
 
 
Az a kis feny nemhiszem hogy ekkora szerepet jatszana, lehet hogy a sutivel van inkabb baj, de az is lehet hogy a gomba genetikailag faradt ki, olvastam hogy elofordul hogy ha sokaig nem teljesiti a gombi az eletciklusat ergo sporabol megint sporaig, peldaul soakig lc-kent van tartva vagy miceleumrol van tovabbszaportva (pl grain to grain) akkor a DNS masolas egyre rosszabbul mukodik es az ily modon tulszaporitott gombak elcsokevenyesednek, belassulnak, a mici inkabb bolyhos lesz mint szalas, a termotestek nyomik es sok az abort.

Valami hasonlo lehet regi sporanal, regi LCnel is

sali nalad meg vagy nem sikerult a sterilizalas, es csak a suti kulseje lett annyira versenytars menteshogy a gomba beszoje vagy lehet hogy a nedvessegtartalom volt keves, vagy, mivel gondolom te is az uveg es a suti koze oltottal ott szotte be elosszor de a rosz korulmenyek vagy a keves ido miatt nem tudta beszoni a belso reszt.
mennyi ideje lettek oltva?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sali2008. június 20. 21:43
 
 
Üdv mindenkinek!

Ma este már nem bírtam tovább és az egyik majden beszött sütit casingelni akartam.(Már vagy 2hete nem terebélyesedtek és már csak egy kis rész volt hátra.)Előkészültem de amikor kivettem az üvegből az a látvány fogadott hogy csak a felülete van beszőve és az is csak kb 1mm vastagon:(Na már most van még egy sütim igaz az látszólag erősebben van beszőve de nem tudom hohy annak is csak a széle vagy teljesen de ott is van egy kis folt ami még szűz.

Mi lehet a baj?Mehet a kukába?Valaki segítsen.Thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 20. 18:15
 
 
no 4-edszer is elabortoltak a gombik a sütiken....
ami más az az hogy előző adagnál nem dunkoltam átültetésnél most igen, de lehet hogy tényleg a sütikkel lesz gáz, mert a casing is abból van és az is ezt csinálja

lehet az baja a casingesnek, hogy nem volt teljesen sötétben amikor a termőföldet kell átnőnie a micéliumnak? minimális fényt kapott a szekrény illesztésénél, csak későn vettem észre...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 19. 00:35
 
 
hat ha a casingnek ugyanaz a sutialapja mint a sutiknek, es masik dobozban, tehat mas körulmenyek között van akkor a sutivel lehet a baj, esetleg valamien fertőzés is lehetséges.

akkor mi az ami vátozott az előző körhöz képest?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Stanley2008. június 18. 21:51
 
 
Tester Tudnál küldeni nekem egy e-mailt 1-2 cimmel ahonnan tuti átjön? Milyen fizetési módok vannak? Köszi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 18. 14:52
 
 
lehet előzőnél kicsit melegebb volt, bár most is 23+ van, lehet ez ennyire befolyásolja?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 18. 14:48
 
 
az az érdekes tester, hogy ez már nem az első dobozom, hanem a 2. és az elsőnél ugyanigy csináltam mindent ugyanebból a spórából, ugyanilyen arányokkal meg minden ugyanez volt, még a doboz is....
ezért nem vágom hogy mi lehet a baj
viztartalom nem hiszem hogy gáz, mert egyből dunkoltam mielött átraktam volna őket, 23-25 fok van bennt nekik és 5 centi vizes perlit alul szal párának is elégnek kell lennie
casing másik dobozban van, de nem igazán nő az az "erdő" aminek kéne... na majd rakok el valahova képet hátha úgy jobban látszik mi a helyzet
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 18. 14:44
 
 
hollandiabol érkező levelben en se kapnék ilyesmit, de angol vagy amcsi levelben mar nyugodtabban.
ha printet rendelsz nem fecskendőt még nyugodtabb lehetnél mint én.

amcsiból egy het alatt ideer
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Stanley2008. június 18. 10:39
 
 
Tester rendelnék a netröl, de mindig azt olvasom itt a fórumba hogy lebukós mert ellenörzik a hollandiábol érkező csomagokat. Azt tervezem hogy kimegyek Bécsbe és mégegyszer átjárom a smartshopokat.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 18. 01:03
 
 
milyen fajta?
lehet hogy a fajta sajatossága is hozzájárul, de biztos hogy valamelyik környezeti tényező az oka, gondolom a tápanyaghiány/vízhiány okozhatja, esetleg az alacsony páratartalom, vagy túl sok H2O2 vagy hippo, ki tudja.

ha a casinges is abortall -felteve hogy nem ugyanabban a terráriumban van mint a sutik,- akkor lehet hogy a sutivel van a baj, pl tul szaraz vagy keves a tapanyag pl a rossz aranyok vagy keves víz miatt.
ha legkozelebb megnezed a sutialapanyag készítés után hogy mekkora lett a nedvességtartalma, legalább ezt az okot kizárhatod.
A neten talalható receptek nem mindig vezetnek jóra, lehet hogy a vermikulit vagy a liszt nem volt képes magaba szívni annyi nedvességet amennyit kellett volna.
stb


stanley az a gondd hogy nem ismersz megbízható helyet ahonnan rendelhetnél vagy a posta a gáz vagy..?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. június 17. 18:57
 
 
szegasztok,
a sok abortnak mik lehetnek az okia?
minden sütimből csak nő egy rakás gombusz de elabortolnak....
már 3-adszorra takritom csuma tisztára őket
meg a casingesből is most kezdtek el nőni, de azok is abortolnka?
valamni ötletet tudtok mondani?
rohadt idegesitő...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Stanley2008. június 17. 14:20
 
 
Tester köszi a tippet, megpróbálom az agar-modszert. Egyébként csak azért próbálkozok ezzel, mert a bécsi szigoritás óta nem tudok spórát spórát szerezni, és ez maradt utolsó reményként...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2008. június 17. 08:48
 
 
úgy néz ki nem okozott problémát hogy mette is nő. szereztem görbe ollót.
a másik meg hogy azok a legnagyobak amik mellőle nőnek:)

ahogy számoltam ez az egész termesztéses dolog 7-8ezer foncsimba került és kb 5 tel lehett volna olcsóbb ha jobban rákeresek a spóra rendelés mikéntjére.
sebaj a köv körhöz már csak kókuszrost kell vennem meg fél kiló perlitet, mert rízs van és trágyát vagy szalmát meg tudok szerezni:)

hétvégén fogyasztás lesz és napforduló:)

köszönöm a sok segítséget, nélkületek nem ment volna.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 17. 00:52
 
 
stanley ezt ugy szoktak hogy a sporaoldatot agar-agarral toltott petricsészékre csepegtetik, amikor lathatóvá válik a mici akkor a legegészségesebb/fertőzéstől legtávolabb eső részeket ültetik át egy újabb agar agaros csészébe és így tovább, amíg teljesen fertőzésmentes nem lesz.
van még a szendvicses módszer (hó elkezdtem ékezeteket használni ez már jó jel) ahol az agaragaros csészében láthatóvá vált micéleumot befedik egy szelet H2O2-s agar agarral, a gomba lassan de át tud nőni rajta, a penész viszont nem.

H2O2vel szoktak szórakozni vagy hippóval(bleach), ezek nagy higitásban a gomba micéleumának nem ártanak, a fertőzéseknek es a spóráknak(!) viszont igen.
http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Cat/0/Number/611022/page/0/fpart/1/vc
/1


1xu
nem kap veletlenul fenyt a casing oldalrol? pl ha atlatszo dobozban van a casing felszine ala is bejuthat feny a doboz oldalan keresztul, termotest novesztesre kesztetve azt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2008. június 15. 23:59
 
 
szerezz egy mikroszkópot és válogassd szét vagy kérd meg rá hamupipőkét.
csináltam egy darab casinget és kiváncsi vagyok hogy normális-e ha az oldalából is nő gomba. úgyértem hogy a perem alatt/alól kibukkan egy kalap. kicsit belenézek az oldalfal mellé és látom soksok pici kukac alakú cucc lakik ott is.

kipróbáltam a pre dunk n roll-t és az a kettő amelyiket beáztattam már pár centisnél nagyobb kezdeményeket mutat. a többi még csak pinnel.

sebaj ráérek utazni jövőhéten is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Stanley2008. június 15. 17:50
 
 
Sziasztok! Probálkozott már valaki a száritott gomba kalap alatti lemezeiböl spórát levakarni és abbol szurit csinálni? Én mult héten megcsináltam, már el is kezdte szövögetni, de az oltás helyén zöld penész is megjelent. Ezen nem lepődtem meg, mivel a száraz gomba kalap nem volt steril körülmények között tartva. Létezik valamilyen módszer ami az oldatbol kiöli a penészspórát, de a gombáét nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2008. június 15. 15:25
 
 
Köszi szépen a bíztatásokat! majd jön a kép az 1ső flussról szerintem megérte szenvedni érte:)Béke nektek és mindenki óvatosan dógozzon!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2008. június 13. 17:34
 
 
jobbulást Farmer és sok sikert a szalma tek hez.
elolvastam és meggyőző. főleg az sor ütött szíven ami a 17. a Sroomery-n leírva. ha jólértem akkor ez egy spawning alapú módszer.
vajon mennyi sütit kell hozzá csinálni?
ahogy belegondolok egy lavórban kényelmesen meglehet csinálni egy négyzetlábnyit. hiszen amikor lenyomatja az ember akkor pont a széléig nyomja és könnyebb letakarni.

azon gondolkodom hogy ez a termés nem lesz bő ahogy elnézem viszont lesz printem. plusz a legfőbb tapasztalatom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2008. június 13. 15:55
 
 
pshyFarmer:
Úúú, ez gáz! :(
(illetve gőz, de még az sem, hanem überforró víz)

De én már a "tudni illik a zárószarja eltört elötte" résznél megsejtettem, hogy ennek nem lesz jó vége... Csak kifogástalan állapotú "labor"berendezésekkel szabad dolgozni! Mindent, aminek van elég energiája égetni, csípni, marni, forrázni, fagyasztani, felrobbanni stb., pontosan és hibalehetöség nélkül kell kordában tartani.

Jobbulást és sikeresebb jövöt!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2008. június 13. 13:46
 
 
nem víír hanem vííz:) meg ajánlom mindenkinek a szalmafarönk teket amihez pasztőrizálod a szalmát 60 fokon meg acc hozzá kevés meszet hogy 12-13 legyen a ph ja és a jóbacik megmaradnak a nagy ph miatt meg kb 2 hétig seemi nem tuggya megfertőzni a szalmát.... ijen tekkel csináltuk meg életünk legnagyobb zsákját am majdnem akkora mint a köldökömtől az a fejem tetejéig és elégggé nehéz volt majdem leeste ma székről mikor spanom odadobta nekem:D ja a szalmát kicsire összekell aprítani ez fontos! békesség
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2008. június 13. 13:38
 
 
Sziasztok! húúhh mi történt velem: pasztőrizáltam a szalmát és elötte (én hülye ) melegítettem egy teli kukta vizet és ráraktam a tetlyét.. na jóvan túlságosan felfort és mondom igy hogy szedem k ia vizet belöle és tudni illik a zárószarja eltört elötte és a kis szelepén kiengettem a gőzt és igy mondom magamba hogy a kuktával óvatosan ügyesen biztonságosan kell bánni és lábbal hozzáértem a kukta tetejéhez és abban a pillanatba akkorát robbant hogy már csak nállam nagyobb forró vír falat láttam ami engem készül beteríteni..na szétégetett mindenhol az egész arcomba ment a kezemre a hasmara a lábamra..utánna a fájdalomtól rángatózva szenvedve az ágyba 2-3fokú égési sérüléseekel bezsólok hogy rakjátok fel ujjra mert a pasztőrizálás a fontos most.. ma jöttem a balesetiről lekezelték a nyílt sebeimet kaptam tetanuszt stb menni nem tudok mert a bokám szétégett de ennek ellenére jó lecke volt és 1x átkellet élni de legalább amit csináltam straw tek et msot az 5. napon kb 98%befonódott és lessz belöle 1ső flussra vagy 30g szárazon tehát nem gáz annyira mert kárpótolova leszek de tanujjatok a hibámból és ne baztassátok a kuktát nyomás alatt. valai nem cserélne panát gt re?(spóhön)peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. június 13. 01:13
 
 
na erre en is kivancs leszek.

es meg ilyenkor is kell nekik feny, valamennyire fototropikusak, a feny iranyaba nonek, bar fajtaja valogatja.
a pszilok altalaban ilyenek
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
dj302008. június 12. 21:16
 
 
Hali!
Gratula! A türelem rózsát (is) meg gombát (is) terem !

Ha kipróbálod jó utat ! :) Drukkolok neked, hogy Te is láss manókat már az első utadon ,ahogy Én is láttam (!) :D

Asszem belevágok Én is, veszek ezt -azt.

dj30

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2008. június 12. 14:37
 
 
34.nap aa türelmem kitart, a bizalmam már kezdett alább hagyni amikor is
kinyitottam szellőztetni a terráriumot és mit látok?
pici gomba kezdemények nőnek!!!
Alig hittem a szememnek. aztán felfogtam és körbeugráltam a lakást.

ha minden jól megy akkor szombaton elsőfogyasztás lesz. [csak ne essen az eső!!!]

ilyenkor is kell még nekik fény?
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!