|
Legfrissebb hozzászólások (143 - 162) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Közben eldőlt a 2 süti sorsa, az 1ik kuka lett, mert egyértelmű zöld penész, a másik meg olyan volt, mint ahogy moricz jellemezte, hogy azthinné az ember, hogy penész. halovány, fátyolos fonál. Mivel nem volt még e félém, ezért megpróbáltam ráoltani tisztán trágyára (lótrágya pellet ledarálva, 1 napig hypos-mészkőporos vízben ázva, átmosva, és víz kipréselve, majd fazékban klávozva) kb. 1/1-es ratio. doboz oldalán/alján itt-ott halvány foltok, viszont a teteje full fehér, és sztem penész. Szag alapján enyhén dohos pince szag, semmi jellegzetes. Szerintetek? Előre is köszi minden segítséget!
http://s27.postimg.org/ob46ltj83/IMAG0048.jpg |
| | | | |
| | | | | | | | | | moricz:
Köszi szépen az infókat.
Ugyanazzal a spórával oltottam 2 trágyás, rizslisztes sütit, amik beszövődtek nagyrészt. A terv az lenne, hogy összetörve trágyás szalmát oltanék vele, viszont azt olvastam, hogy a pan. sütit nem szerencsés szétzúzni a törékeny micélium miatt, mert esélyes, hogy nem regenerálódik. Megér egy próbát, vagy csak simán rakjam ki szerintetek? :-/ |
| | | | |
| | | | | | | | | | Assamoa ur, irok majd mailt, figyelgesse, van par erdekes, uj meselnivalom kicsit mas temaban :D. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én megpróbálnám still-air-boxként használni a szeszelés után. Technikailag a párolgó alkohol miatt enyhe túlnyomás jön létre a dobozban, így levegő nem fog a kesztyűk mellett beáramolni.
Ha azért akartad kiszellőztetni, mert utána nyílt lángot használnál benne, akkor tárgytalan.
Ha van rá lehetőséged, érdemes egyszer modellezni egy glovebox használatot sterilesség tekintetében (pont ugyanúgy mintha élesben használnád). Így lenne képed róla hogy mennyire sterilen működik a rendszered/gyakorlatod.
Kb. abból állna hogy pont annyi időre nyítisz ki egy agaros lemezt, mint amennyi ideig "fertőződhet" az oltó/oltandó felületed a dobozban. Inkubálod a lemezeket... visszaszámolhatsz a fertőzési rátára, adott körülmények között. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintetek mennyire biztonságos mind ember mind spóra szempontjából a gloveboxba denaturált szeszt önteni majd kiszellőztetni és kitörölni? Nem igényel további sterilizálást a légmozgás miatt? |
| | | | |
| | | | | | | | | | grisa:
Szia, jól néz ki, tesztoltás következhet.
Nem volt vele dolgom, de sokat hallottam és láttam róla, ha 22-28 fok között tartod olyan gyors, hogy azt hinnéd penész :)
Nem lesz rizomorph, hanem inkább olyan vattásfehér, mint a laskák.
Thom: Jó lesz a sz.m. trágya is, a kókuszrosthozt kevered miután már szétesett de általában akkor pasztőrözni kell, mondjuk sütőben.
Peace |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az LC 4%-os barna nádcukor/maláta kivonat por, fele/fele. A víz sima üveges mentes ásványvíz. Viszont eddig nem dekantáltam az összekevert tápoldatot sterilizálás előtt, és így kicsit zavarosabb a maláta miatt. Ma vettem kávéfilter papírt, mostantól átszűröm miután összekeverem. A másik amit csak utólag olvastam, hogy érdemes ilyen mágneses keverővel folyamatosan kevergettetni a panaeolus LC-t, nálam ez kimaradt, csak kézzel lögyböltem naponta 1x. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Laikus kérdés. Az lc más összetétellel készült, mint egyébként? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Most írok először, eddig csak olvasgattam időnként a fórumot. Feltöltöttem egy LC képet, elméletileg Pan. Jamaican spórával lett megszórva, de ez az első próbálkozás ezzel a fajtával, és kicsit máshogy néz ki az LC, mint egy cube-nál. Ha valaki tudna ezen kép alapján mondani valamit azt megköszönöm. moricz Neked ha minden igaz volt dolgod ezzel a fajtával. Köszi előre is.
[url=http://postimg.org/image/cdgpyawh7/][img]http://s9.postimg.org/cdgpyawh7/DSC_1324.jpg[/img][/url] |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszönöm!
Jó hozzá a szarvasmaha trágya is? A kókuszrostot gondolom, a már leforrázottat értsem, ne a tömörített változatot?
Üdv |
| | | | |
| | | | | | | | | | Beleokoskodom Thom:
Csináld így:
50% lótrágya - régi száraz 30% kókuszrost 15% vermikulit 2,5% modelgipsz 2,5% bécsifehér - festékbolt
Ezt keverd össze alaposan Nedvességbeállítás - földnedvesre azaz erős szorításra csak 1-2 csepp jön ki. Majd 1,5 óra pasztőr 55-60 fok között.
Aztán magokat vagy sütiket bele 1:2 arányban (1 arány mag 2 arány keverék)
Tubba
Várj
Szüretelj
Küldj printet FSRE-nek
Béke! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata kókuszföldel? Tényleg csak 3 flush, ami nem is olyan potens? Esetleg fel lehetne az tuningolni kis trágyával. Sajna nem tudok szalmát szerezni, pedig az az igazi. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jaja a fura szag baktérium, a legtöbb gomba korlátozott számban legyűri, mert antibiotikumokat termelnek. Laskagomba meg is eszi őket.
Tampanensis sklerócium képző, legjobb módszer búzamag gyenge Kávés vízben forralva, 24h várakozás, majd kukta és oltás, majd amikor beszőtte, halvány fényes helyre téve képzi a köveket. 4-6 hónapig szokták hagyni növekedni, majd tiszta helyen kibontják az üvegeket, kiszedik a köveket az már fogyasztható. CVG-be vagy lótrágyás aljzatba csírázzák a magokat, majd monotub módszerrel keltetik. Amikor lejött a második-harmadik hullám termőtest szétbontják az aljzatot és kiszedik az új köveket. A maradékot még földel keverik és fűmaggal bevetik és fűrdőszobába teszik és ott még lehet valami.
Jó kis fajta 2x-3x potensség. Bár lett volna hozzá szerencsém. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ha valaki esetleg hasonló okokból túrná szét a netet, mint én (fura szaga van a sütinek) annak üzenem, hogy én 3 hullámot is leszedtem róla és ráadásul dunkolás után mindig előjött a szag, de 2-3 nap alatt eltűnt. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tampanensis, pf tech-el jó ötlet moricz ? :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | b+ a kis hősöm :D reggel óta rohamosan javul, a szag is tovább enyhült talán egy kissé. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én voltam :D
sok tiszta friss levegőt neki... akkor legyőzi a bacikat...
Milyen fajta? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha esetleg valaki imádkozott értem, szólnék, hogy úgy néz ki a süti kezd talpra állni :) Észrevehetően kevésbé szaglik, és ki is fehéredett a süti. Én mindenesetre reménykedem és büszke vagyok a kis bébimre :3 |
| | | | |
|