DAATH

Megvan a kellő képességünk arra, hogy megértsük, ami nincs, s hogy ne lássuk meg, ami majd kiszúrja a szemünket.

Paul Valéry

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


[20250114] Aláírásgyűjtés: Európai Polgári Kezdeményezés a pszichedelikus terápiákért
[20250114] Média: Megnyílt a Daath hivatalos publikus Facebook-oldala
[20250111] Fejlesztés: Daath Keresés megjavítva
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1373 - 1382)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2008. szeptember 12. 13:52
 
 
Csak nehogy egyszer egy teli patron menjen bele, mert abból csúnya dolog lesz! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2008. szeptember 12. 12:26
 
 
szépen megveregetem a vállam, megint odabasztam egy konyharuhát.
mit kellett volna csinálnom miután a kukta elérte a max gőzt?
persze hogy lecsavarni kislángra.
nem baj legalább most nem égett szarrá mint múltkor.
mondjuk ez múlott azon is hogy most jobb dolgot találtam, amit alá tegyek és elválasszam az aljától. üres patronokat szórtam bele:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. szeptember 11. 18:43
 
 
hát, legközelebb ne csak casingelj, hanem a szétmorzsolt sütivel olts be egy nagyobb adag bulk szubsztrátot, mondjuk valami szalmásat.

Szalma/trágya/kókusz vagy ilyesmi.

Mekkorák a sütik és mennyi szokott lejönni róluk?

Mert ez még azt is jelentheti hogy a sütidről a maxot hozod le, amit az a táptalaj még elbír.

Mivel a casing réteg már nem tartalmaz plussz tápanyagot, nem is növeli meg annyira nagyon a hozamot, a sütit viszont védi a kiszáradástól és a süti felületét is növeli amin a primordiák képződhetnek.

Egyszóval én ajánlom a szalmát, ha nagy gombákat akarsz, de attól még nem lesznek annyival potensebbek is mint amennyivel nagyobbak.

http://forums.mycotopia.net/straw/14991-rev-s-strawlog-tek.html


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cksa2008. szeptember 11. 14:24
 
 
Sziasztok!

Átálltam PF tek módszerről casingre. (50/50 casing, tőzegmoha, meg vermikulit, gipsszel és mésszel kiegészítve)
Az az igazság hogy nem lett több a termés, ugyanannyi mint amennyi a felhasznált sütikből jött volna le...

Várom az ötleteket.
Köszönöm.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. szeptember 7. 09:23
 
 
na ez az angol nekem nem sokat mond... :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. szeptember 5. 18:49
 
 
Ezek szerint annyira nem jó az a teszt, mert hogy ez is be volt linkelve a Verticilliummal kapcsolatos kérdésnél, a válasz végére:

Dry Bubble – verticillium fungicola

This fungus causes superficial, cinnamon-brown lesions of the mushroom cap. Lesions may coalesce into a brown blotch. A grayish bloom appears when the fungus sporulates. Infection of the stem results in a bent and/or split Stipe . The second major symptom is a dry bubble – a small, puffball-like mass where the mushroom should be. Spores of this fungus spread in the air on soil particles and on flies. Symptoms occur 10 to 14 days after infection. Sanitation is the most important control measure.

Van ugyanez wet bubblében is.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. szeptember 5. 16:45
 
 
szegasztok,

én is úgy nyomom a száritást mint Bye, csak fiókokban nem szekrényben, eleinte raktunk be kis tálba ilyen páramentesitő fehér kristályos valamit, de nem sokat ér (legalábbis nem észrevehető), meglátásom szerint tök felesleges ventillátorral meg mindenféle hiperkütyüvel szenvedni...

viszont ha tudtok segitsetek már ebben, ilyennel ég nem találkoztam
helyzet: zab-casing
doboz, bele a nedves vermi, micis zab, majd a tőzeg fedőréteg, úgy ahogy kell
sötét helyre be úgy ahogy kell
majd nem 1-2 hét hanem kb másfél hónap után néztem rá, úgy ahogy NEM kell
na mármost nem penészes vagy ilyesmi, full fehér minden (elég kajak benőtte xD)
de a doboz egyik sarkában nőtt pár fehér gumó, nem szálas, nem vattás, valami gumó na
letörtem egy darabot belőle olyan mintha gomba "hús" lenne, tömör a lelkem, ott ahol letörtem be is kékült ergó a gombának a részének kéne lenni de nem tudom mi az
szerintetek? találkozott valaki már ilyennel? ettől még növeszthetek benne? vagy vágjam ki ezt a részt?
előre is kösz

ja és Tester jó lett a kviz, csak igy tovább ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2008. szeptember 5. 11:46
 
 
Na akkor leírom én is az én ominózus szárítási technikám..
Beépített fa szekrény... nyomtatópapírra ráteszem ,szekrénybe bevágom ajtó rázár és ennyiiii.... max egy 7 mulva csont szárazak, sosem volt még olyan hogy megromlott volna... kiszárad és innentől kezdve se penész se semmi nem telepszik meg rajtuk szóval elvileg bármeddig jónak kell lennie(évekig) de ugyse raktározza az ember olyan sokáig ,hogy megromoljon.... :P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. szeptember 5. 11:20
 
 
Az én szárítási módszerem:
- Mondjuk 2 napra egy konyharuhára rakom őket, miközben adapterről megy rájuk egy szgép ventillátora.
- Ezután műanyag doboz és min 3 napig cacl felett pihennek egy rácson.

Persze mind a kettőt sötét helyen csinálom, hogy ne érje őket fény és így hőt sem kapnak egyik fázisban sem.
Ezután befőttes üveg, benne a tester által említett - cipősdobozból kivett - szilikonos zacsikkal.
Így sztem bármeddig elállnak a cicák.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. szeptember 5. 02:03
 
 
crt monitorom felett van egy polc, a polc mögött egy elszívó venti.
A polcon 35-40 fok van, 3 nap alatt roppanósra szárít.
Fiókokkal meg csak bánjunk előítéletesen, vannak dohos fiókok is jópáran:)
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5692)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A Daath hivatalos publikus Facebook-oldala
A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportban saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!