DAATH

Nincs annyi sötétség az egész világon, hogy akár csak egyetlen kicsi gyertya fényét is kioltsa.

Robert Alden

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (133 - 152)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 13. 00:07
 
 
Mert miért zárod ki a buffalot kategórikusan?

Amúgy a kalapok jellege szerintem leginkább a PC Mexicanra / Mexican Dutch Kingre hasonlítanak szerintem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 12. 19:04
 
 
Rutin az nincs, bénázás van ezerrel, és ha annak ellenére ilyen gombák nőnek, az csak mázli nálam. :-) Leginkább abból lesz valami amiből már nem gondolnám, és minden mindegy alapon ösztönből csinálom. Amire meg rágörcsölök abból lófütty se... Valószínű, hogy cube, csak kérdés miféle, mert nem pink buffalo az tuti. :-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 12. 13:56
 
 
Akkor neked vagy nagy mázlid van ezekkel, vagy a flegma rutin jön itt ki... :D

Képről annyit, hogy ideológialig nem vagyok elég képzett, de elégvastag a szára... valószínű valami cube, nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 11. 21:48
 
 
Sajnos arról nem csináltam képet, csak a késöbbi állapotról, mikor kiszedtem a kis dobozból, szerte-szarta hullott, és kevertem egy kis rízslisztes vermit vízzel (malternak), és rekonstruáltam a darabokat, összetapasztottam, majd kivülről is jól beborítottam, hogy hidratálódjon vissza valamennyire, a projekt működött is valamennyire, bár jobb lett volna ha pár nappal elöbb rácsekkolok, és nem szárad ki ennyire. Olyan is volt, hogy a frissen kevert süti alap-ba, beledugtam az apró gombacsokrot ami leesett, és nőtt tovább.

http://s21.postimg.org/6kwiv4pef/IMAG0120.jpg
http://s13.postimg.org/gor835dtz/IMAG0126.jpg

Nekem ez is hihetetlen kategória volt, múltkor maradt egy trágyás süti, amire nem maradt oltóanyag, és beoltottam elméletileg "pink buffalo"-val. Multispóra örömei, hogy akármit oltasz vele, valami biztos lesz. :-) Nagy nehezen, haloványan beszőtte valami, nem tetszett, de nem dobtam ki, hanem a sátor aljába bedobtam fóliástúl, 1 hét múlva megtaláltam, és feltettem a többi közé. rengeteg pin, fogalmam sincs mi nőtt rajta, de a lényeg, hogy volt rajta olyan gomba ami fejjel lefelé nőtt.

http://s4.postimg.org/d603g0k6l/IMAG0082.jpg
http://s24.postimg.org/41p8k3cit/IMAG0091.jpg

Ha van tipp, hogy mik lehetnek ezek, azt szivesen veszem. :-) Talán ez a kép a legjellemzőbb.

http://s4.postimg.org/wfayb98h9/IMAG0107.jpg




 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 11. 20:46
 
 
Igaz, a PC-nél nem kell sokat agyalni az átszövetés után... ha már lepinnelt kb. lehetetlen elrontani... :) De persze előtte oda kell figyelni rendesen.

Érdekes ez a radiátoros story, szinte a hihetetlen kategória. :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 11. 17:05
 
 
Köszi szépen! Nincs miért elnézést kérni, mindig tanul az ember. :-)
Ez a Panaeolus sok mindenben rácáfolt az elméletre. A legelső penészes sütit kuka helyett, bevittem melóhelyre, telibespricceltem (hypo híjján) domestosos vízzel, összemorzsoltam, rádobtam a radiátorra, időnként spricceltem, majd 1 hét múlva mikor már a radiátor nem fűtött, behajítottam a gép mögé, újabb egy hét, és eszembejutott, hogy kidobom, mikor látom, hogy rengeteg 2-3cm-es gombacsokor nőt rajta, és csontszáraz a szubsztrát. Mindez szemben azokkal a sok helyen olvasható írásokkal, hogy 100% pára kell neki, és nagyon érzékeny, nehogy spriccelje az ember, ha pinesedik, és ha egyszer leesik a pára, vagy nem legyezed óránként 4x, akkor kuka, meg hasonlók. Tény, hogy jobban kell rá figyelni, de míg nálam a cube-nál az inkubálás elötti teendők a macerásak, ennél fordítva van, akkor kezdődik a babusgatás, mikor termőre fordítaná az ember. Legalábbis rövid pályafutásomból ez jött le eddig, de az is lehet, hogy másik strain-nél nem lett volna semmi belőle. A hőmérséklet dolog viszont sokat számított. Az első doboznál egy süti hez keverve lett ugyanannyi trágya, és 21-23 fokon volt a sátorba. 2 szüret hozott, kb 50g (frissen), míg a második doboznál, ami nem kapott plusz trágyát, viszont 26-28 fokra emelve a hőt, első szüretnél 40g (frissen). A pára, meg légcsere elég randomba megy, egyenlőre küzdök vele.
A zsírpapíros (wax paper) dolog is hasznos a pinesedésre. Először gyenge angolommal azthittem csiszolópapír a magyar megfelelője, de google okosabb. :-) Elnézést a hosszú írásért, hátha valakinek lesz hasznos infó benne.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 11. 15:43
 
 
Opsz, akkor elnézést! Pedig meg mertem volna esküdni a leírtak alapján... :D

Nagyon szép a doboz (tartalma), gyönyörködni lehet benne! :) Gratz!

Én már nem hiszek ezekben a túlgondolt konstrunkciókban, sütinek egy műanyag tárolódoboz is elég amit beszórsz perlittel és legyezgeted... minek bonyolítani az életünket?! :D
Mondjuk a hőmérséklet kérdés kicsit árnyaltabb, de azért 20-23 fokot nem lehetetlen "csúcstechnika" nélkül biztosítani még télen se... :P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 10. 18:07
 
 
Assamoa: Köszi, hogy ránéztél. Nekem is ilyesmi tippem volt azóta kiderült, hogy hál' Istennek nem az. Ilyenek lettek belőle.

http://s7.postimg.org/mxacj134b/IMAG0188.jpg

Néztem múltkor ezt a Reptibatort, 45 ezerért biztos nem vennék, de sztem egész olcsón összelehetne hozni hasonlót. doboz, fűtőszál, alulról párásítva. jó lehet ez a konstrukció sütiknek vajon?

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 10. 13:17
 
 
Nem hiszem el hogy csak ennyi év után jöttem rá a tökéletes, mobilis, kompakt házi inkubátorra.

Hűtőtáska + (termosztátos) akváriummelegítő.
Persze most újra feltaláltam a TIT (tube in tube)-ot, de sokkal kevésbé macerás. :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 10. 13:09
 
 
Úgyhiszem ez a jó öreg cobweb (pókhálós penészgomba).

Bővebben:
http://www.egykalapalatt.info/index.php?title=K%C3%A1rtev%C5%91k_%28gomba%29

vagy

http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/18642418
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. március 21. 20:35
 
 
Sziasztok!

Közben eldőlt a 2 süti sorsa, az 1ik kuka lett, mert egyértelmű zöld penész, a másik meg olyan volt, mint ahogy moricz jellemezte, hogy azthinné az ember, hogy penész. halovány, fátyolos fonál. Mivel nem volt még e félém, ezért megpróbáltam ráoltani tisztán trágyára (lótrágya pellet ledarálva, 1 napig hypos-mészkőporos vízben ázva, átmosva, és víz kipréselve, majd fazékban klávozva) kb. 1/1-es ratio. doboz oldalán/alján itt-ott halvány foltok, viszont a teteje full fehér, és sztem penész. Szag alapján enyhén dohos pince szag, semmi jellegzetes. Szerintetek? Előre is köszi minden segítséget!

http://s27.postimg.org/ob46ltj83/IMAG0048.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. március 18. 21:58
 
 
moricz:

Köszi szépen az infókat.

Ugyanazzal a spórával oltottam 2 trágyás, rizslisztes sütit, amik beszövődtek nagyrészt. A terv az lenne, hogy összetörve trágyás szalmát oltanék vele, viszont azt olvastam, hogy a pan. sütit nem szerencsés szétzúzni a törékeny micélium miatt, mert esélyes, hogy nem regenerálódik. Megér egy próbát, vagy csak simán rakjam ki szerintetek? :-/
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. március 15. 18:59
 
 
Szeretettel várom! :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ppnqdd2015. március 14. 02:53
 
 
Assamoa ur, irok majd mailt, figyelgesse, van par erdekes, uj meselnivalom kicsit mas temaban :D.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. március 10. 17:57
 
 
Én megpróbálnám still-air-boxként használni a szeszelés után.
Technikailag a párolgó alkohol miatt enyhe túlnyomás jön létre a dobozban, így levegő nem fog a kesztyűk mellett beáramolni.

Ha azért akartad kiszellőztetni, mert utána nyílt lángot használnál benne, akkor tárgytalan.


Ha van rá lehetőséged, érdemes egyszer modellezni egy glovebox használatot sterilesség tekintetében (pont ugyanúgy mintha élesben használnád).
Így lenne képed róla hogy mennyire sterilen működik a rendszered/gyakorlatod.

Kb. abból állna hogy pont annyi időre nyítisz ki egy agaros lemezt, mint amennyi ideig "fertőződhet" az oltó/oltandó felületed a dobozban.
Inkubálod a lemezeket... visszaszámolhatsz a fertőzési rátára, adott körülmények között.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vuk.2015. március 10. 16:57
 
 
Szerintetek mennyire biztonságos mind ember mind spóra szempontjából a gloveboxba denaturált szeszt önteni majd kiszellőztetni és kitörölni? Nem igényel további sterilizálást a légmozgás miatt?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. március 10. 10:59
 
 
grisa:

Szia, jól néz ki, tesztoltás következhet.

Nem volt vele dolgom, de sokat hallottam és láttam róla, ha 22-28 fok között tartod olyan gyors, hogy azt hinnéd penész :)

Nem lesz rizomorph, hanem inkább olyan vattásfehér, mint a laskák.

Thom:
Jó lesz a sz.m. trágya is, a kókuszrosthozt kevered miután már szétesett de általában akkor pasztőrözni kell, mondjuk sütőben.

Peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. február 28. 18:16
 
 
Az LC 4%-os barna nádcukor/maláta kivonat por, fele/fele. A víz sima üveges mentes ásványvíz. Viszont eddig nem dekantáltam az összekevert tápoldatot sterilizálás előtt, és így kicsit zavarosabb a maláta miatt. Ma vettem kávéfilter papírt, mostantól átszűröm miután összekeverem. A másik amit csak utólag olvastam, hogy érdemes ilyen mágneses keverővel folyamatosan kevergettetni a panaeolus LC-t, nálam ez kimaradt, csak kézzel lögyböltem naponta 1x.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
PostMan2015. február 28. 10:41
 
 
Laikus kérdés.
Az lc más összetétellel készült, mint egyébként?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. február 27. 20:14
 
 
Bocsánat a link nem sikerült.

http://s9.postimg.org/os3hymnzj/DSC_1324.jpg
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!