DAATH

Egyik ember hatalma a másik gyengesége.

Charles Wright Mills

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (123 - 172)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
brainiac2015. május 5. 10:25
 
 
MAO gátlót szedni gombához? Emlékeim szerint az összes szer leirásánál az szerepel hogy azzal NEM jó ötlet kombózni mert veszélyes. Ez akkor most hogy is van? Tudom hogy nem mindent kell követni a leirásokból hogy mivel lehet keverni illetve a napi ajánlott dózis is rugalmasan értelmezhető egyes készítményeknél de erről nem sokat tudok. Ha meg gomba termesztés gyakorlat akkor azok akik otthon gombát (nem hallucinogén hanem sima konyhai célút) termelnek kilós mennyiségben hogy oldják meg a bepenészedés/egyéb fertőzések problémáját?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
PostMan2015. május 5. 08:51
 
 
Nekem egyszer volt. Gyors, rizomorfikus kolonizálás, pókhálóst kapott el, de lenyomta. Hatásra, pc az pc nincsenek csodák, működik ahogy kell... könnyü dolgod lesz vele, sok szerencsét.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maguder2015. május 4. 21:05
 
 
Cubensis B+,
ezzel találkoztam az interneten, valaki tud erről valamit?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2015. április 30. 20:34
 
 
Noran:
Inkább szárítsd ki meleg légáramlattal, a PC ventillátor teljesen jó ilyesmire (lógasd ott valami gézzel). A hütés nem oldja meg a nedvességproblémát - ha nem légmentesen és nedvszívóval (pl. szilika gél) tetted el, akkor ráadásul még pluszban begyüjti a hütöszekrényböl a vízpárát. Nagyon remélem, hogy a "hütö" nem mélyhütöt jelent nálad! Csak mert ha nedvesen fagyaszottad le, akkor a kiolvasztásnál esélyesen szét fog esni (mivel a jég tönkrevágja a sejtfalakat)! Remélem, sikerül megoldani.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Noran2015. április 29. 22:35
 
 
Biztonság kedvéért beraktam hűtőbe
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 29. 21:26
 
 
Maguder!

Egyen PC-ből többet, vagy használjon MAO gátlót.



Noran!

Ha nem lett elég száraz, szárítsa tovább!

Amúgy meg:
"[...] A szárítás első fázisa nyílt levegőn történik [...] Pár napos száradás után a gombák jelentősebb víztartalma már eltávozott, de ha törés tesztnél a szövetek még hajlanak, tehát a szár nem pattan el hanem, elhajlik akkor a száradás nem elegendő. A gombák így is elállhatnak kb fél évig.
[...] második fázis, amikor vagy egy ventilátor, vagy egy kis meleg felszálló levegő segítségével nedvességtartalmukat tovább csökkentjük [...] A második fázist végezhetjük páramentesítő anyaggal, például szilika gél segítségével. "

- egykalapalatt/Gomba termesztés alapjai
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
PostMan2015. április 29. 21:24
 
 
nekem volt ilyenem, és 3hét alatt kb megzöldűlt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Noran2015. április 29. 20:18
 
 
Sziasztok!

Azzal a szárított gombával mit lehet kezdeni ami nincs eléggé kiszárítva?
Hajlik, nem lehet eltörni onnan látom
Esetleg pár hétig így is eltartható?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Maguder2015. április 29. 15:25
 
 
Üdvözletem minden kertésznek! Következő a helyzet. Van egy ismerősöm, aki PC-t elég könnyen termesztett és elégszer meg is kostolta. Most szeretne valami más fajtát, ami esetlegesen hatóanyag téren dúsabb mint PC, de azért azt is szem előtt szeretné tartani, hogy hasonlóan könnyen lehessen vele dolgozni mint a PC-vel. Esetleg tudnátok ajánlani neki valamit?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 13. 05:13
 
 
Párszor már lett csinálva pink buffalo, ebből a lenyomatból, és máshogy néz ki, máshogy viselkedik. Köszi a tippet, megnézem majd. ;-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 13. 00:07
 
 
Mert miért zárod ki a buffalot kategórikusan?

Amúgy a kalapok jellege szerintem leginkább a PC Mexicanra / Mexican Dutch Kingre hasonlítanak szerintem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 12. 19:04
 
 
Rutin az nincs, bénázás van ezerrel, és ha annak ellenére ilyen gombák nőnek, az csak mázli nálam. :-) Leginkább abból lesz valami amiből már nem gondolnám, és minden mindegy alapon ösztönből csinálom. Amire meg rágörcsölök abból lófütty se... Valószínű, hogy cube, csak kérdés miféle, mert nem pink buffalo az tuti. :-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 12. 13:56
 
 
Akkor neked vagy nagy mázlid van ezekkel, vagy a flegma rutin jön itt ki... :D

Képről annyit, hogy ideológialig nem vagyok elég képzett, de elégvastag a szára... valószínű valami cube, nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 11. 21:48
 
 
Sajnos arról nem csináltam képet, csak a késöbbi állapotról, mikor kiszedtem a kis dobozból, szerte-szarta hullott, és kevertem egy kis rízslisztes vermit vízzel (malternak), és rekonstruáltam a darabokat, összetapasztottam, majd kivülről is jól beborítottam, hogy hidratálódjon vissza valamennyire, a projekt működött is valamennyire, bár jobb lett volna ha pár nappal elöbb rácsekkolok, és nem szárad ki ennyire. Olyan is volt, hogy a frissen kevert süti alap-ba, beledugtam az apró gombacsokrot ami leesett, és nőtt tovább.

http://s21.postimg.org/6kwiv4pef/IMAG0120.jpg
http://s13.postimg.org/gor835dtz/IMAG0126.jpg

Nekem ez is hihetetlen kategória volt, múltkor maradt egy trágyás süti, amire nem maradt oltóanyag, és beoltottam elméletileg "pink buffalo"-val. Multispóra örömei, hogy akármit oltasz vele, valami biztos lesz. :-) Nagy nehezen, haloványan beszőtte valami, nem tetszett, de nem dobtam ki, hanem a sátor aljába bedobtam fóliástúl, 1 hét múlva megtaláltam, és feltettem a többi közé. rengeteg pin, fogalmam sincs mi nőtt rajta, de a lényeg, hogy volt rajta olyan gomba ami fejjel lefelé nőtt.

http://s4.postimg.org/d603g0k6l/IMAG0082.jpg
http://s24.postimg.org/41p8k3cit/IMAG0091.jpg

Ha van tipp, hogy mik lehetnek ezek, azt szivesen veszem. :-) Talán ez a kép a legjellemzőbb.

http://s4.postimg.org/wfayb98h9/IMAG0107.jpg




 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 11. 20:46
 
 
Igaz, a PC-nél nem kell sokat agyalni az átszövetés után... ha már lepinnelt kb. lehetetlen elrontani... :) De persze előtte oda kell figyelni rendesen.

Érdekes ez a radiátoros story, szinte a hihetetlen kategória. :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 11. 17:05
 
 
Köszi szépen! Nincs miért elnézést kérni, mindig tanul az ember. :-)
Ez a Panaeolus sok mindenben rácáfolt az elméletre. A legelső penészes sütit kuka helyett, bevittem melóhelyre, telibespricceltem (hypo híjján) domestosos vízzel, összemorzsoltam, rádobtam a radiátorra, időnként spricceltem, majd 1 hét múlva mikor már a radiátor nem fűtött, behajítottam a gép mögé, újabb egy hét, és eszembejutott, hogy kidobom, mikor látom, hogy rengeteg 2-3cm-es gombacsokor nőt rajta, és csontszáraz a szubsztrát. Mindez szemben azokkal a sok helyen olvasható írásokkal, hogy 100% pára kell neki, és nagyon érzékeny, nehogy spriccelje az ember, ha pinesedik, és ha egyszer leesik a pára, vagy nem legyezed óránként 4x, akkor kuka, meg hasonlók. Tény, hogy jobban kell rá figyelni, de míg nálam a cube-nál az inkubálás elötti teendők a macerásak, ennél fordítva van, akkor kezdődik a babusgatás, mikor termőre fordítaná az ember. Legalábbis rövid pályafutásomból ez jött le eddig, de az is lehet, hogy másik strain-nél nem lett volna semmi belőle. A hőmérséklet dolog viszont sokat számított. Az első doboznál egy süti hez keverve lett ugyanannyi trágya, és 21-23 fokon volt a sátorba. 2 szüret hozott, kb 50g (frissen), míg a második doboznál, ami nem kapott plusz trágyát, viszont 26-28 fokra emelve a hőt, első szüretnél 40g (frissen). A pára, meg légcsere elég randomba megy, egyenlőre küzdök vele.
A zsírpapíros (wax paper) dolog is hasznos a pinesedésre. Először gyenge angolommal azthittem csiszolópapír a magyar megfelelője, de google okosabb. :-) Elnézést a hosszú írásért, hátha valakinek lesz hasznos infó benne.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 11. 15:43
 
 
Opsz, akkor elnézést! Pedig meg mertem volna esküdni a leírtak alapján... :D

Nagyon szép a doboz (tartalma), gyönyörködni lehet benne! :) Gratz!

Én már nem hiszek ezekben a túlgondolt konstrunkciókban, sütinek egy műanyag tárolódoboz is elég amit beszórsz perlittel és legyezgeted... minek bonyolítani az életünket?! :D
Mondjuk a hőmérséklet kérdés kicsit árnyaltabb, de azért 20-23 fokot nem lehetetlen "csúcstechnika" nélkül biztosítani még télen se... :P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. április 10. 18:07
 
 
Assamoa: Köszi, hogy ránéztél. Nekem is ilyesmi tippem volt azóta kiderült, hogy hál' Istennek nem az. Ilyenek lettek belőle.

http://s7.postimg.org/mxacj134b/IMAG0188.jpg

Néztem múltkor ezt a Reptibatort, 45 ezerért biztos nem vennék, de sztem egész olcsón összelehetne hozni hasonlót. doboz, fűtőszál, alulról párásítva. jó lehet ez a konstrukció sütiknek vajon?

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 10. 13:17
 
 
Nem hiszem el hogy csak ennyi év után jöttem rá a tökéletes, mobilis, kompakt házi inkubátorra.

Hűtőtáska + (termosztátos) akváriummelegítő.
Persze most újra feltaláltam a TIT (tube in tube)-ot, de sokkal kevésbé macerás. :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. április 10. 13:09
 
 
Úgyhiszem ez a jó öreg cobweb (pókhálós penészgomba).

Bővebben:
http://www.egykalapalatt.info/index.php?title=K%C3%A1rtev%C5%91k_%28gomba%29

vagy

http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/18642418
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. március 21. 20:35
 
 
Sziasztok!

Közben eldőlt a 2 süti sorsa, az 1ik kuka lett, mert egyértelmű zöld penész, a másik meg olyan volt, mint ahogy moricz jellemezte, hogy azthinné az ember, hogy penész. halovány, fátyolos fonál. Mivel nem volt még e félém, ezért megpróbáltam ráoltani tisztán trágyára (lótrágya pellet ledarálva, 1 napig hypos-mészkőporos vízben ázva, átmosva, és víz kipréselve, majd fazékban klávozva) kb. 1/1-es ratio. doboz oldalán/alján itt-ott halvány foltok, viszont a teteje full fehér, és sztem penész. Szag alapján enyhén dohos pince szag, semmi jellegzetes. Szerintetek? Előre is köszi minden segítséget!

http://s27.postimg.org/ob46ltj83/IMAG0048.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. március 18. 21:58
 
 
moricz:

Köszi szépen az infókat.

Ugyanazzal a spórával oltottam 2 trágyás, rizslisztes sütit, amik beszövődtek nagyrészt. A terv az lenne, hogy összetörve trágyás szalmát oltanék vele, viszont azt olvastam, hogy a pan. sütit nem szerencsés szétzúzni a törékeny micélium miatt, mert esélyes, hogy nem regenerálódik. Megér egy próbát, vagy csak simán rakjam ki szerintetek? :-/
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. március 15. 18:59
 
 
Szeretettel várom! :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ppnqdd2015. március 14. 02:53
 
 
Assamoa ur, irok majd mailt, figyelgesse, van par erdekes, uj meselnivalom kicsit mas temaban :D.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2015. március 10. 17:57
 
 
Én megpróbálnám still-air-boxként használni a szeszelés után.
Technikailag a párolgó alkohol miatt enyhe túlnyomás jön létre a dobozban, így levegő nem fog a kesztyűk mellett beáramolni.

Ha azért akartad kiszellőztetni, mert utána nyílt lángot használnál benne, akkor tárgytalan.


Ha van rá lehetőséged, érdemes egyszer modellezni egy glovebox használatot sterilesség tekintetében (pont ugyanúgy mintha élesben használnád).
Így lenne képed róla hogy mennyire sterilen működik a rendszered/gyakorlatod.

Kb. abból állna hogy pont annyi időre nyítisz ki egy agaros lemezt, mint amennyi ideig "fertőződhet" az oltó/oltandó felületed a dobozban.
Inkubálod a lemezeket... visszaszámolhatsz a fertőzési rátára, adott körülmények között.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vuk.2015. március 10. 16:57
 
 
Szerintetek mennyire biztonságos mind ember mind spóra szempontjából a gloveboxba denaturált szeszt önteni majd kiszellőztetni és kitörölni? Nem igényel további sterilizálást a légmozgás miatt?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. március 10. 10:59
 
 
grisa:

Szia, jól néz ki, tesztoltás következhet.

Nem volt vele dolgom, de sokat hallottam és láttam róla, ha 22-28 fok között tartod olyan gyors, hogy azt hinnéd penész :)

Nem lesz rizomorph, hanem inkább olyan vattásfehér, mint a laskák.

Thom:
Jó lesz a sz.m. trágya is, a kókuszrosthozt kevered miután már szétesett de általában akkor pasztőrözni kell, mondjuk sütőben.

Peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. február 28. 18:16
 
 
Az LC 4%-os barna nádcukor/maláta kivonat por, fele/fele. A víz sima üveges mentes ásványvíz. Viszont eddig nem dekantáltam az összekevert tápoldatot sterilizálás előtt, és így kicsit zavarosabb a maláta miatt. Ma vettem kávéfilter papírt, mostantól átszűröm miután összekeverem. A másik amit csak utólag olvastam, hogy érdemes ilyen mágneses keverővel folyamatosan kevergettetni a panaeolus LC-t, nálam ez kimaradt, csak kézzel lögyböltem naponta 1x.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
PostMan2015. február 28. 10:41
 
 
Laikus kérdés.
Az lc más összetétellel készült, mint egyébként?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. február 27. 20:14
 
 
Bocsánat a link nem sikerült.

http://s9.postimg.org/os3hymnzj/DSC_1324.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
grisa2015. február 27. 20:10
 
 
Sziasztok!

Most írok először, eddig csak olvasgattam időnként a fórumot. Feltöltöttem egy LC képet, elméletileg Pan. Jamaican spórával lett megszórva, de ez az első próbálkozás ezzel a fajtával, és kicsit máshogy néz ki az LC, mint egy cube-nál. Ha valaki tudna ezen kép alapján mondani valamit azt megköszönöm. moricz Neked ha minden igaz volt dolgod ezzel a fajtával. Köszi előre is.

[url=http://postimg.org/image/cdgpyawh7/][img]http://s9.postimg.org/cdgpyawh7/DSC_1324.jpg[/img][/url]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2015. február 24. 20:04
 
 
Köszönöm!

Jó hozzá a szarvasmaha trágya is?
A kókuszrostot gondolom, a már leforrázottat értsem, ne a tömörített változatot?

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2015. február 22. 17:02
 
 
Beleokoskodom Thom:

Csináld így:

50% lótrágya - régi száraz
30% kókuszrost
15% vermikulit
2,5% modelgipsz
2,5% bécsifehér - festékbolt


Ezt keverd össze alaposan
Nedvességbeállítás - földnedvesre azaz erős szorításra csak 1-2 csepp jön ki.
Majd 1,5 óra pasztőr 55-60 fok között.

Aztán magokat vagy sütiket bele 1:2 arányban (1 arány mag 2 arány keverék)

Tubba

Várj

Szüretelj

Küldj printet FSRE-nek

Béke!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Thom2015. február 19. 21:39
 
 
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata kókuszföldel? Tényleg csak 3 flush, ami nem is olyan potens? Esetleg fel lehetne az tuningolni kis trágyával. Sajna nem tudok szalmát szerezni, pedig az az igazi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. december 10. 15:01
 
 
Jaja a fura szag baktérium, a legtöbb gomba korlátozott számban legyűri, mert antibiotikumokat termelnek. Laskagomba meg is eszi őket.

Tampanensis sklerócium képző, legjobb módszer búzamag gyenge Kávés vízben forralva, 24h várakozás, majd kukta és oltás, majd amikor beszőtte, halvány fényes helyre téve képzi a köveket. 4-6 hónapig szokták hagyni növekedni, majd tiszta helyen kibontják az üvegeket, kiszedik a köveket az már fogyasztható. CVG-be vagy lótrágyás aljzatba csírázzák a magokat, majd monotub módszerrel keltetik. Amikor lejött a második-harmadik hullám termőtest szétbontják az aljzatot és kiszedik az új köveket. A maradékot még földel keverik és fűmaggal bevetik és fűrdőszobába teszik és ott még lehet valami.

Jó kis fajta 2x-3x potensség. Bár lett volna hozzá szerencsém.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mbulgakov022014. december 10. 00:37
 
 
ha valaki esetleg hasonló okokból túrná szét a netet, mint én (fura szaga van a sütinek) annak üzenem, hogy én 3 hullámot is leszedtem róla és ráadásul dunkolás után mindig előjött a szag, de 2-3 nap alatt eltűnt. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Amkrevenger2014. december 9. 20:36
 
 
Tampanensis, pf tech-el jó ötlet moricz ? :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mbulgakov022014. október 17. 21:22
 
 
b+ a kis hősöm :D reggel óta rohamosan javul, a szag is tovább enyhült talán egy kissé.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 17. 21:00
 
 
Én voltam :D

sok tiszta friss levegőt neki... akkor legyőzi a bacikat...

Milyen fajta?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mbulgakov022014. október 17. 13:44
 
 
Ha esetleg valaki imádkozott értem, szólnék, hogy úgy néz ki a süti kezd talpra állni :) Észrevehetően kevésbé szaglik, és ki is fehéredett a süti. Én mindenesetre reménykedem és büszke vagyok a kis bébimre :3
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 16. 14:39
 
 
Ohh és mindemelett egy átlagos Pan Cambo, vagy Pan. Cyan még mindig legalább 2x erősebb lesz :D Amit "ugyanúgy" lehet termelni mint a kubit.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 16. 14:35
 
 
Természetesen (mint mindig, az okoskának) van ötletem, ez működik az ehetőknél, így tesztelnek törzseket.
DE több sebből is vérzik…

Tegyük fel, rendelkezik a termesztő agarral és petri csészékkel, tapasztalattal, stb…
Tegyük fel van egy kubi nyomat (mindegy milyen fajta). Nos, Ebből csinál egy (2-4) monotubot a termesztő
Ilyenkor a spórák rendkívül sok (al) törzset hoznak létre, akik tudnak együtt dolgozni (kompatibilisek) és akik nem, ezt hívják multikultúrának.

Lesz olyan törzs, aki nem tud termőtestet fejleszteni, na, őt nem látjuk, lesz olyan aki hoz egy formájút, egy másik más milyet, lesz aki steril (spóramentes), lesz aki albínó (lecuistic) lesz aki kluszteres (sok fejecske egy pontból) lesz aki óriásokat hoz de keveset …

NA DE:

Lesz, ami nagyon kékül, ha elvágod és lesz, ami nem annyira. Tudom sok a változó, ez az egyik seb, amiből vérzik. Egy ideális törzs: rizomorf, gyors, átmegy a baktériumon, nagy termést hoz, nem klaszteresedik (annyira), kevés abbamaradt gombát (abortot) képez, egyenletesen vastag szárú, közepes méretű kalappal rendelkezik, stb…

De jelen esetben fontosabb, hogy apróbb méretű és kékül, mint a DAATH kezdőoldala. A Penis Envy típus ez utóbbiaknak megfelelt, mindamellett, hogy viccesen néz ki.
Szóval elvileg mindegy milyen printed van, csinálsz egy termesztést spórából, levágod őket, megnézed, hogy melyik kékül be gyorsan, mélykékre, amolyan feketére. Itt számít az idő és az objektív összehasonlítási képesség :D (Egy másik seb)

Majd a legkékebb gombából agarra dobsz pár szálat és növeszted.
Itt jön még egy kisebb seb. Ugyanis egy-egy gomba testében több (al) törzs is lehet, ezeket szét kell válogatni és külön-külön kitermelni. Ha ez kész, akkor megnézni a kékülést és akkor már tudod, hogy melyik klónozott (al) törzsed a szuper kék, aztán mész azzal, amíg el nem öregszik, ez az izolált monokultúra (vagy mi :), magyar szakirodalom szerint TÖRZS (strain)

Illetve csinálhatsz belőle printet, amiből ha újra spórával oltasz, nagyobb az esély megint erős gombára.

Az utolsó seb: Mivel a kékülés ugye a pszilocin tartalom jele, és azt szárítás során szinte teljesen elveszti azt, ezért lehet, hogy egy másik fajtával, törzzsel összehasonlítva, szárítva nem lesz erősebb (sőt lehet gyengébb is lehet) mint a már kikeresett (tenyésztett) törzsed, de frissen elvileg elég potens lesz.

Ez csak elméleti okfejtés, ezzel még nem találkoztam sehol, kíváncsi vagyok rá, mit gondoltok?

HMMO Theoretical Cultivation Center
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772014. október 16. 12:46
 
 
Koszonom.
Ez teljes mertekben kielegito valasz volt szamomra. :) De valamiert nem tudok a shroomery kezdooldalara lepni. Nem adja be az oldalt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2014. október 16. 12:37
 
 
Ja, hogy potensségről van szó? Én azt hittem a 5836. arock777 hozzászólásból hogy a termesztésben való kolonizációs "erejükről"... :D

Hát ja, ha pontesség akkor:
Psilocybe azurescens (2x annyi benne a psilocybin és a psilocin, a cube-hoz képest)
Panaeolus cyanescens (kb. ugyanannyi benne a psilocybin, de 9x annyi psilocint tartalmaz. összességében kb. ez is 2x. olyan erős mint a PC)

Amúgy itt pont erről tárgyalnak (erősen szubjektív ez a téma):
http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/10560039

Részlet:
"The Truth About Different Types of Cubes:
Most cubes look alike.
All cubes grow in the same conditions.
The differences between cube races, varieties or 'Strains' are, more often than not, minute.
Some races are known for fast colonization, or large fruits... even high potency.
BUT... these 'Facts' are often just vendor hype.
Your results will most likely vary."

"The Truth About Cube Potency:
If you want something that is very potent, you should probably try a different species and avoid cubes all together... either that, or eat more cubes. Agar will potentially allow you to select a more potent substrain. A few cube races and varieties are reported as being more potent than others... but there is no scientific evidence to strengthen the potency argument. Everybody wants the answer to this question... but all we have is opinion. Most people agree there are differences in potency from one type of cubensis to another... but they seldom agree on which cube is the most (or least) potent."

∑: cubok között nincs igazán potensségbeli különbség, ahogy moricz is írta.
Egyél a 'kommersz' cubeból többet, vagy vegyél be hozzá MAO gátlót.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 16. 09:12
 
 
Külhoni információk szerint:

A Kubi az Kubi :) (Kivéve Penis Envy, de az mutáns)

Potencia a szubsztrátumtól függ.

Erősség szerint:
1. Takart magok
2. Szalmás casingen, vagy trágyás kókusz monotub
3. CVG monotub
4. Sütik

Ha erőset akarsz akkor csinálj Panaeolus fajtákat, de akkor rá kell állnod a monotubokra és a takarásra, van kísérlet sütikkel is, nem is nehéz. A lényeg, hogy a PF sütihez lótrágyát adnak 1:1:1:1 arányban barna rizsliszt, száraz trágya, vermikulit, víz. Persze a víz csak útólag miután összekeverted a többit.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2014. október 16. 08:59
 
 
Baktériumos a sütid, megmenekülhet, külön terráriumba tedd és kicsit többet legyezd, 1-4 napig ne spricceld, csak a környezetét, magas legyen a pára.

Sok remény nincs de volt már akinek legyőzte a baktériumot és szépen hozott. A GT, Amazon különösen ilyen fajta.

A baktérium legtöbbször a túl nedves táptalajban van, legközelebb csináld kicsit szárazabbra és Dunkolásnál felveszi a kellő nedvességet.

Üdv
M
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mbulgakov022014. október 16. 00:20
 
 
most szedtem ki az EGYETLEN beszőtt sütimet és érdekes szaga van. édeskés, a kellemes és a kellemetlen határán táncoló fajtából. jól sejtem, hogy ez nem normális? van még esély a megmentésre? most éppen dunkolom, remélem nem pont ezzel fogom megmenthetetlenné tenni :S
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772014. október 15. 06:51
 
 
Kovetkezo eresztesben lehet megnezem. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Assamoa2014. október 14. 21:01
 
 
Van azért több "agresszívabbra" kitenyésztett változat is PC-ből.
B+, F+, Cambodia, Golden Teacher, PF-Classic (értelemszerűen ez sütin)...

Szerintem ez a hiper-super-giga-mega Koh Samui sem lehet sokkal durvább. :D
Bár több tekintetben is hallani lehet hogy esküsznek a Thai Koh Samuira, nagyon nem fogsz mellélőni. ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
arock7772014. október 14. 16:19
 
 
Myc ha en volnek te es kiserletezo kedvemben volnek siman kiprobalnam hogy mi van ha.... Ha nem jon ossze a dolog akkor sem tortenik semmi nagy problema. Max kuka lesz a tesztalany. :) Ha viszont bejon akkor alkottal. ;)
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!