|
Legfrissebb hozzászólások (1203 - 1212) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | A keményítő működne de az adagolással nekem is gondom van. Krumpli keményítőt sem találtam még csak kukoricát.
Ha megnézed az agar recepteket mindegyik kb ugyanakkora százalékban tartalmaz tápanyagokat, ehhez lehetne viszonyítani.
Krumplifőzéssel sem lennének valami pontosak az arányok úgyhogy...
Ahogy Shroomy mondta a 2-3. héten már kéne látni legalább csomókat. Hogy néz ki a süti? bolyhos? bőrősödő? volt hempergetve vermibe vagy ilyesmi? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ugyan nem engem kérdeztél, de sztem várj még vele, be fog indulni. Ha 3 hét után sem történik semmi, esetleg egy dunkolással megpróbálkozhatsz.
Más:
A PDA (Potatoe Dextrose Agar) receptje úgy szól, hogy az agar por illetve a szőlőcukor (dextróz) mellé egy bizonyos mennyiségű krumplinak a lefőzött leve kell. Namost abban a lében keményítő van ha jól tudom. Szerintetek működne ha ezt sima boltban megvásárolható burgonyakeményítővel helyettesíteném? Egyszerűbb lenne, csak nem tudom az adagolást.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Tester! Megtudnád mondani nekem hogy maximum mennyi idő alatt válik termővé a pf süti? Ha a körülmények ideálisak, fertőzésnek nyoma sincs de másfél hét alatt semmi lényeges változás nem történt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sajnos nem tudom honnan indult a gomba gombásodása. az első tünet az hogy nem fordult termőre, a második a szaga(orromat szinte bele dugva) aztán a plusz vermi alatt a bűnjel. szélekről biztosezdődött nem mert ott épp volt.
nem baj időm van,több kevesebb kiindulási anyagom is, kitartás meg épp fejlődik. tapasztalatok levonva, szilveszter becélozva. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha zöld penész, és ha jól emlékszem tiszta vermi casing akkor gyanús.
Honnan indult, szélről, középről, több pontból?
Zöld penésznek nem kéne annyira szeretni a vermit, lehet hogy el volt ázva, lehet hogy a táptalajból indult, lehet hogy a vermid penészes.
Lehet hogy egy sütés nem ártana neki legközelebb. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Oké, ha kell benne segítség szólj, én már benne vagyok rendesen, csak az érzék hiányzik hozzá.
Authorized: látod milyen kár hogy nem vagy aktív szerkesztő...
|
| | | | |
| | | | | | | | | | a macsakalmot tudom ajánlani. sajnos befuccsolt a produkció, mert a túl vastag casing alatt bepenészedett. de a terráriumot nem ürítettem ki. Még mindig 90% os a pára tartalom, pedig nincs is lecsukva a vödör!
tester, félig kész a tek fordítása, most tanulom a szerkesztést. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem fogsz kapni! Idén januártól betiltották. |
| | | | |
| | | | | | | | | | üdv,sziasztok. szeretnék gratulálni az egykalapalatt honlaphoz! végre megértettem,átláttam felfogtam:) amit olvasok. kösz tester. úgy gondoltam lehet kipróbálom magam,s mint tudjuk az első és legfontosabb... szóval,az volna a kérdés mivel rendelni nem igazán akarok,Bécsben busiban kapok-e spórát? ha igen akkor az javasolnátok,teszt szinten?honlapjukon a cubensist kidobta.. köszönöm |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jaja, köszi, vmi ilyesmire gondoltam én is. Fogom, agarrol sima rozsra oltok, megvárom míg beszövi, összerázom, bele egy fecsi desztvíz, összeráz, kiszív és mehet is a sütikbe.
|
| | | | |
|