DAATH

Minden igazság egyszerű – ez nem egy dupla hazugság?

Friedrich Wilhelm Nietzsche

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1163 - 1212)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2009. január 30. 10:33
 
 
Vki meg tudná mondani malátakivonatot hol lehet kapni, illetve milyen néven keressem mert így nem bukkantam rá.
(ja, a korábbi agar próbálkozás behalt, még a fertőzés is nehezen fejlődött ki 1-2ben hosszú hetek alatt :-) )
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2009. január 27. 02:43
 
 
Köszi a válaszokat. Első hullám amúgy, nekem se tűnik penésznek, de majd mondom a piszkálós próbát. A páratartalom szerintem is lehetne több, nem is értem, hogy perlittel miért nem nedvesedik be neki rendesen, bár gomba így is nő...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 27. 01:22
 
 
Innen kékülésnek tűnik, de ha kicsit megdörzsölöd egy tiszta fülpiszkálóval és nem kenődik el, vagyragad a vatta pamacsra akkor nagyon valószínű hogy csak kékülés.

Azokat a téglalap alakú kivágásokat főleg ha több is van lehet érdemes lenne kitömni polifillel vagy vattával, lehet hogy túl sok van belőle.

Ha letermettek, egy kiadós dunk biztos segíteni fog.
Hányadik hullám?

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 27. 00:52
 
 
Vagy az amit Cup_of_tea írt, vagy a táptalaj szárad, és ahogy a vermi darabok szikkadnak a süti deformálódni kezd, ami miatt a micélium is sérülhet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cup_of_tea2009. január 26. 23:49
 
 
Szerintem a légmozgás túl nagy, vagy a levegő túl száraz. Egy párásítás, vagy mérés valami jobb mérővel, vagy kevesebb szellőztetés nem árthat. P

De Tester véleményét megvárnám, vagy más szakértőbbét.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2009. január 26. 23:34
 
 
Légyszi nézzetek rá erre, norvég ismerősömé:

http://smg.photobucket.com/albums/v703/torulv/?action=view¤t=DSCF1915.jpg

Kékes foltok, de sose fogta meg kézzel csak villával. Szerintetek pszilocibin vagy inkább valami fertőzés?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cup_of_tea2009. január 26. 19:20
 
 
Nem lehet, hogy a spórával volt vmi baj? Vagy valami nem stimmelt neki....bár ezt kétlem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 26. 19:16
 
 
Lehet hogy fertőzött lenyomat, ilyenkor sokan erre gondolnának, ha tényleg minden úgy van ahogy van.
De lehet a tápanyag koncentráció, lehet hogy a beoltásnál vagy előkészítésnél a két fajtával külön és egyszerre dolgoztál akkor az egyiknél még jól csináltál valamit, a másik már nem.

Egy LC-ről ránézésre sokszor nem lehet megmondani hogy fertőzőtt e vagy nem.
Szóval sokminden lehet és az ok valószínűleg a részletekben bújik meg valahol, ilyen kis számoknál még véletlen is lehet, még akkor is ha nem valószínű.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gabrielarchangel2009. január 26. 19:11
 
 
Airborn várom a mailt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. január 26. 17:13
 
 
Adott 2 különböző fajtájú spóra (de mindkettő PC), 9 db egyszerre és ugyan úgy elkészített LC, ugyan ott, ugyan úgy inkubálva. Mitől lehet, hogy az egyik fajta 4/4, a másik 5/0 arányban csírázott ki és ez 2 hét elteltével sem változott? (fertőzésnek nyoma nincs)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 26. 12:27
 
 
Mit értesz a 30/24 alatt?
Optimális hőmérséklet kolonizáláshoz és termőtestképzéshez?

Az optimális hőmérséklet a legtöbb cubensis esetében mind ezek körül az értékek körül mozognak, a 30 helyett én alacsonyabb levegő hőmérsékletet javasolnék, 27-28 fokot, főleg ha alulról melegített az inkubátor. Ilyenkor a táptalajok pár fokkal melegebbek lehetnek mint a levegő és 30 felett már problémák adódhatnak.

A termőtest képzés és a kolonizálás is végbemegy pár fokkal magasabb vagy alacsonyabb hőmérsékleten is, legfeljebb pár órával vagy nappal lassabban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cyberfuker852009. január 22. 21:58
 
 
30/24et akartam
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cyberfuker852009. január 22. 21:53
 
 
szevasztok!

a kérdés az lenne,hogy z-strain termesztéshez mit javasoltok?egy szalmás zsákos teken gondolkodtam illetve úgy tudom ,hogy 30/14 kell neki.esetleg van már valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. január 18. 21:00
 
 
perlit, vermikulit és tyvek eladó beszerzési áron, írjatok az itt megadott mailemre
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gabrielarchangel2009. január 18. 20:40
 
 
Ha vki tudna nekem segíteni abban, hogy hol lehet vermikulitot venni, leszámítva a shopokat, nagyon megköszönném, ha dobna nekem egy mailt!!!

Köszönöm!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2009. január 18. 11:59
 
 
Igen, ez már egy ideje úgyis aktuális volt, de még csak a héten értem rá regelni és próbaszerkeszteni náluk. Most pedig felraktam a linket e topic és az EVER GREEN fejléceibe, valamint a Kapcsolatok közé. Testernek még lógok egy elmaradt válaszméllel, de addig is nagy grat az oldalakhoz!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2009. január 17. 18:15
 
 
Gén!
Tester kb minden második hozzászólásában az infót továbbítja,
a Gomba termesztés és az EVERGREEN témákban.
bele tudnád szőni az egyszerűség kedvéért a témák fejlécébe a linket?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 17. 15:06
 
 
Ha egy kicsit jobban szét néznel pl. a http://www.egykalapalatt.info -n, megtalálhatod a válaszokat ezekre a kérdésekre is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
the.r822009. január 17. 12:14
 
 
sziasztok, valamelyik advanced grower segítségét szeretném kérni, már egyszer végigolvastam vagy sokezer kommentet itt, megnéztem videok tömegét, de mégis valaki magyarázza el nekem, hogyan érdemes nekivágni ennek az egésznek, vermikulit és perlit helyett milyen, szinte bárhol kapható hozzávalót lehet használni hogy mégis a legsikeresebb legyen az első próbálkozás. azt hallottam az első mindig fáj :D
szóval igazából sok apró hasznos tanácsra lenne szükségem, konkrét dolgok pl : egy fóliás lenyomatot hány üvegbe érdemes szúrni, a fertőtlenített üvegeket meg kell várni h teljesen kihüljenek, vagy ha még érezhetően meleg egy picit már lehet e szurni? mik a legfontosabb jelei ha gebasz van? pl 1hét mulva nincs semmi, elsárgul az üveg.. jobb pohárba szurni vagy beföttesüvegbe stb.

mailt is írhattok nyugottan, linkelni inkább ne, személyes tapasztalatokra lenne szükségem :) köszi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
chemence2009. január 14. 21:15
 
 
köszi durbints, megnyugtattál egy kicsit, mert hát igazad van, csak hall az ember ilyen olyan sztorikat, ami után eléggé elmegy a kedve, de szerencsére úgy néz ki sikerül megoldani :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
durbints2009. január 14. 18:34
 
 
chemence: nemgáz a levél külföldről, sztem szinte mindenki igy szerzi a spórát...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. január 14. 16:46
 
 
hát egy ismerős ismerősének az ismerősének az ismerősénél :) oltottunk LC-ket...amit lehetett elb.sztunk, de remélem azért lesz belőle valami :)
(ki gondolta volna, h a hipó leoldja az egyébként atomdurván ragadós, széles "szig"szalagot, ezzel elrontva a gloveboxot :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
costa2009. január 14. 09:31
 
 
slusszpassz :)

airborn: elkezted már a tekkelést?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 13. 12:01
 
 
Erre épül a double és a monotube tek, megér egy utána keresést mert rengeteg változata alakult ki.

A szobában viszont szükség lesz valamiféle légmozgásra ahhoz hogy bejusson a levegő a tyveken.

http://www.shroomery.org/forums/showflat.php?Cat=0&Board=boxes&Number=4323984&page
=0&fpart=1
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
chemence2009. január 13. 11:28
 
 
köszi a tippeket srácok, odafigyelek rá, mert annyira nincs sok vermim, h pazaroljak is.
Am airborn, ez az egyik lyuk alulra másik felülre nem lehet hülyeség, mert a dobozban párával telített levegő van.így ha felül beáramlik a friss levegő, ez a nehezebb párás, co2-s levegőt ami nehezebb alul kiszoríthatja, egy természeters keringést biztosítva, de ez csak egy tipp, és nem tudom helyettesítheti e legyezgetést...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kajszi2009. január 12. 19:03
 
 
De ne tekerd fel maxra vagy jobb ha mikrózod, nekem sütőben max fokozaton szénné égett a vermi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
chemence2009. január 12. 17:00
 
 
köszi szépen ;) :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2009. január 12. 12:45
 
 
ha a vermikulit sokat állt és nem vagy biztos a tisztaságában akkor tedd sütőbe és fertőtlenítsd.
az infót Jonny-tól kaptam és tovább is adom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
chemence2009. január 12. 11:59
 
 
sziasztok!
úgy gondoltam belevágok a dolgokbaés mivel új vagyok itt, egy pár tanácsra lenne szükségem mielőtt nekifognék a kiscicákhoz:)
szóval az első, h sima PF-tekket szeretnék alakalmazni, van hozzá cuccos is, csak a vermi kicsit állott.száraz, szobahőmérsékletű helyen van, kb 2-3 éve:) ettől berohadhat a dolog?
a másik, h külföldről levelet kapni szerintetek okozhat kellemetlenségeket?
sima, diszkrét, vékony levél...semmi fecsi
remélem nem sértettem meg semmi irányelvet, igyekszem diszkréten fogalmazni.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. január 11. 14:58
 
 
ha egy nagy doboz aljára, a perlit réteg fölé fúrok lyukakat, két oldalára, amiket tyvekel leragasztok, az elég ahhoz, h ne kelljen legyezgetni? és a lyukakat érdemes egyik oldalon fölülre fúrni (ilyet is olvastam valahol) vagy inkább mindkét oldalon alulra?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 8. 13:10
 
 
Sámán: nem tudom jártál e már ott, de ránéznél az http://www.egykalapalatt.info -ra, biztos hozzá tudnál szólni az ott folyó dolgokhoz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2009. január 8. 09:59
 
 
Üdv, jó látni h az öreg motorosok sem hagyták magukra a fórumot :-)
Ha 5-6 nap szokott lenni akkor még nincs veszve semmi. A hőmérséklet érdekes kérdés, a shiitake-nak 25-27 fokot írtak, de elromlott a hőmérőm úgyh most a legutóbbi alapján érzésre inkubálom.
A malátakivonatot még nem próbáltam, ennél a PDA-nál meg nem írtak szűrést, de a következőnél megpróbálom hátha segít a dolgon.
Kösz a tippeket!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2009. január 8. 04:41
 
 
Udv mindenki, Ujra itt:)

shroomy: 27-28 fokon sotetbe 5-6 nap mire elkezd novekedni a micelium. En nem hasznalnam egyik tech-et sem amit az alabbiban irtal.

Malata kivonta boven megteszi. Amikor barmilyen agart keszitesz illetve kuktazol lekell szurni mert karamelizalodik, valoszinu hogy azert csomosidik. Kuktazni 45 pericig utana leszur es megint kukta 45 percig.

4g malata kivonat 100ml vizhez. 5-6ik napon mar lathato a rizmophoric micelium, szepen elvalasztod a szektort es bele helyezed egy ujjabb petri cseszeben. Hamarabb fog fejlodni utana.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 7. 12:34
 
 
Mikroszkóppal már lehet hogy látnád, úgyhogy türelem.
Egyebet nem tudok mondani.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2009. január 7. 11:37
 
 
Üdv!
Amire nem találsz választ itt a fórum hsz-ekben, vagy az egykalapalatt oldalon, azt nyugodtan megkérdezheted itt a fórumon is, ált segítenek az emberek ha tudnak!


Nekem pl van egy igen konkrét kérdésem advanced growerekhez:
Úgy tudom 3 nap után már látszania kellene az agaron a növekménynek. Nekem a 3,5 napja oltott petri csészék semmi változást nem mutatnak.. Vajon mitől lehet? Érdekes egyébként, hogy az agar amit kevertem szinte teljesen áttetsző, nem olyan sötét színű mint a legtöbb videón/képen. Illetve mitől lehet, hogy akármennyit is kevertem sterilizálás előtt a cuccot, egy része leülepedett az üveg aljára és bekocsonyásodott.. (emiatt lehet h nem lett jó az összetétele??)

Ja, az agar keverék összetevői (neten találtam konkrét PDA készítmény összetevőiként):
- Potato starch 4.0 g (burgonya keményítő)
- Glucose 20.0 g (szőlőcukor)
- Agar 15.0 g
- Distilled water 1.0 L

Van egy ilyen verzió is,de ezt még nem próbáltam:

1000 milliliters (1 liter) water
300 grams of potatoes (i. e. the broth from boiling
potatoes in 2-3 liters of water for 1 hour)
20 grams agar agar
10 grams dextrose
2 grams yeast
1 gram peptone (optional, soybean derived)

Remélem találkozott már vki hasonló problémával, elég tanácstalan vagyok..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
the.r822009. január 6. 15:14
 
 
üdv, szeretnék kapcsolatba lépni egy olyan emberrel akinek már régebb óta bennevan a gomba termesztésben, szeretnék pár kérdést feltenni neki, írjon már rám egy emailt aki segítőkésznek érzi magát. köszi!
the.r82@gmail.com
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. november 30. 11:31
 
 
szegasztok!
Tester most találtam rá az egykalapalatt-ra,
még csak egy cikkat olvastam el, de le a kalappal :)
megy is akedvencek közé
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gabrielarchangel2008. november 29. 15:10
 
 
Köszi Tester, Shroomy!!!!!!!!!

Remélem érdemes lesz várni................
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. november 28. 21:08
 
 
Majd dokumentálhatnád az eseményeket, akár az agar készítéstől elkezdve is, pár képpel esetleg.

Volt egyszer egy zsák teszkós laskám de túl sok vizet adtam hozzá és beposhadt :)

Amúgy a zsákokat ki szokták szurkáni, a páratartalmat meg permetezéssel lehet emelgetni ha nincs rá más mód, amennyire én tudom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. november 28. 14:35
 
 
http://denesotto.hu/termekek#6
A legtöbb bioboltban ill nagyobb áruházakban megtalálható. Én megpróbálkozom majd vele, csak nem lehet az arányokat nagyon elrontani.

Te már termesztettél egyébként fán élő gombát? Úgy döntöttem, h nem veszek csírát hanem termőtestet fogok klónozni (ennek persze vannak hátrányai is, pl nem ismerem a pontos fajtát, így a neki szükséges körülményeket sem), viszont ezzel a sütis módszerrel még mindig vannak kétségeim.. Az a baj h étkezési célra termesztett gombáról lévén szó nagyon keveset hoz ez a módszer. A legjobb lenne zacskóba pakolt táptalajra oltani - ami még menne is - de nem tudom milyen körülmények kellenének a termőre fordításához. Itt van egy link, de pl hogy éred el, h miután leszeded a zacsit a beszőtt táptalajról, az ne száradjon ki?
http://www.gombajo.hu/download/Shii_termesztesi_utmutato.pdf

A Lets grow mushrooms videoban pl jol elmagyarázza hogyan csináld meg a zacsit, de h utána kilyukasztja vagy leszedi róla, permetezi vagy beáztatja, arra már nem derül fény..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. november 28. 11:23
 
 
A keményítő működne de az adagolással nekem is gondom van.
Krumpli keményítőt sem találtam még csak kukoricát.

Ha megnézed az agar recepteket mindegyik kb ugyanakkora százalékban tartalmaz tápanyagokat, ehhez lehetne viszonyítani.

Krumplifőzéssel sem lennének valami pontosak az arányok úgyhogy...


Ahogy Shroomy mondta a 2-3. héten már kéne látni legalább csomókat.
Hogy néz ki a süti?
bolyhos?
bőrősödő?
volt hempergetve vermibe vagy ilyesmi?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. november 28. 11:11
 
 
Ugyan nem engem kérdeztél, de sztem várj még vele, be fog indulni.
Ha 3 hét után sem történik semmi, esetleg egy dunkolással megpróbálkozhatsz.

Más:

A PDA (Potatoe Dextrose Agar) receptje úgy szól, hogy az agar por illetve a szőlőcukor (dextróz) mellé egy bizonyos mennyiségű krumplinak a lefőzött leve kell. Namost abban a lében keményítő van ha jól tudom. Szerintetek működne ha ezt sima boltban megvásárolható burgonyakeményítővel helyettesíteném? Egyszerűbb lenne, csak nem tudom az adagolást.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gabrielarchangel2008. november 28. 10:08
 
 
Tester!

Megtudnád mondani nekem hogy maximum mennyi idő alatt válik
termővé a pf süti? Ha a körülmények ideálisak, fertőzésnek nyoma sincs de másfél hét alatt semmi lényeges változás nem történt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2008. november 26. 00:38
 
 
sajnos nem tudom honnan indult a gomba gombásodása. az első tünet az hogy nem fordult termőre, a második a szaga(orromat szinte bele dugva) aztán a plusz vermi alatt a bűnjel.
szélekről biztosezdődött nem mert ott épp volt.

nem baj időm van,több kevesebb kiindulási anyagom is, kitartás meg épp fejlődik. tapasztalatok levonva, szilveszter becélozva.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. november 25. 16:43
 
 
Ha zöld penész, és ha jól emlékszem tiszta vermi casing akkor gyanús.

Honnan indult, szélről, középről, több pontból?

Zöld penésznek nem kéne annyira szeretni a vermit, lehet hogy el volt ázva, lehet hogy a táptalajból indult, lehet hogy a vermid penészes.

Lehet hogy egy sütés nem ártana neki legközelebb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. november 25. 16:35
 
 

Oké, ha kell benne segítség szólj, én már benne vagyok rendesen, csak az érzék hiányzik hozzá.

Authorized: látod milyen kár hogy nem vagy aktív szerkesztő...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2008. november 25. 11:58
 
 
a macsakalmot tudom ajánlani.
sajnos befuccsolt a produkció, mert a túl vastag casing alatt bepenészedett.
de a terráriumot nem ürítettem ki. Még mindig 90% os a pára tartalom, pedig nincs is lecsukva a vödör!

tester, félig kész a tek fordítása, most tanulom a szerkesztést.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gabrielarchangel2008. november 25. 08:14
 
 
Nem fogsz kapni! Idén januártól betiltották.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
authorized2008. november 24. 22:24
 
 
üdv,sziasztok.
szeretnék gratulálni az egykalapalatt honlaphoz! végre megértettem,átláttam felfogtam:) amit olvasok.
kösz tester.
úgy gondoltam lehet kipróbálom magam,s mint tudjuk az első és legfontosabb...
szóval,az volna a kérdés mivel rendelni nem igazán akarok,Bécsben busiban kapok-e spórát? ha igen akkor az javasolnátok,teszt szinten?honlapjukon a cubensist kidobta..
köszönöm
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. november 23. 09:21
 
 
Jaja, köszi, vmi ilyesmire gondoltam én is. Fogom, agarrol sima rozsra oltok, megvárom míg beszövi, összerázom, bele egy fecsi desztvíz, összeráz, kiszív és mehet is a sütikbe.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!