DAATH

Bármely kellőképpen fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától.

Arthur C. Clarke

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1113 - 1212)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. március 25. 20:33
 
 
Nem valószínű, de lehet hogy előfordulhat.
Erowid szerint vizeletből 1-3 nap, egy másik nem túl megbízható forrás szerint hajból is kimutatható pár hónapig.

Próbáld ki! :)
Vagy kérdezd meg a dopping teszten.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
omg2009. március 25. 20:01
 
 
hi skacok!
lenne egy jogi kérdésem hogyha én tegyük fel sportolo vagyok és rendszeres dopping teszteken részt veszek és néznek drogokat is akkor ott megtalálhatjákhogy gombáztam? esetleg mennyi az az idő amire kiürül a szervezetböl?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ákos932009. március 24. 22:28
 
 
Aha jól látod :) fehéredik az alja eléggé, egyébként bocsi a kép minősége miatt de nem bírtam jobbat csinálni :( sikerült azóta megoldanom h 26-28 fokon legyenek és persze sötétben. ja és honnan tudom ha nem elengedő az oxigént? megáll a szövődés?

u.i.: köszi a biztatást ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2009. március 24. 21:51
 
 
Amennyire a sötét falú bögréről készült homályos képen ki lehet venni sztem nincs vele baj :-)) Ha jól látom a pohár alja kezdett fehéredni, valszeg azért mert a sok spóroldat lefolyt oda. De ha kap elég oxigént be fogja a többi részét is szőni, kitartás!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ákos932009. március 24. 14:22
 
 
Jelenleg így néz ki az egyik pohár, ha valami nincs rendben szerintetek szóljatok :)

http://img4.imageshack.us/my.php?image=s6300304.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ákos932009. március 23. 19:47
 
 
annyit azért nem :) 5-6 ml kb / pohár. az előbb csekkoltam és elkezdtek látszani kis fehér foltok, szóval talán mégis lesz valami belőle :) 1 picit bolyhosnak tűntek és még igencsak kis foltokban jelentkezik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
costa2009. március 23. 10:24
 
 
az első LC próbálkozás úgy gondolom nem sikerült. nem adjuk viszont fel :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2009. március 23. 07:53
 
 
Szerintem egyelőre várjál vele, működhet az! Lehet h a kicsit alacsonyabb hőmérséklet miatt lassabban indul be. A több spóraoldat meg nem boríthatja fel elvileg egy süti víztartalmát annyira hogy ártson. Hacsak nem nyomtál egy pohárba 2-3 fecsit :-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Ákos932009. március 22. 20:04
 
 
hali! én is próbálkozom gombákkal, de egyelőre nem sok sikerrel :) kedden oltottam őket, azóta a micéliumnak nyoma sincs. pf sütikről van szó, vermikulit + rozsliszt keveréke. másfél órát volt sterilizálva, teljesen sötét helyen van, a szekrény tetején (nem túl meleg). az oltásnál tippelek még problémára, mégpedig h az 1-2 ml-nél jóval több oldat került sütinként figyelmetlenségből
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. március 13. 01:40
 
 
gomba vs kender
http://forums.mycotopia.net/fungi-growing-edible-medicinal-magic-mushrooms/26391-p
silocybe-cubensis-mexican-vs-cannabis-sativa.html


A kender nem húz hasznot a párosulásból de árnyékot ad, a lehulló levelek pedig takaróréteget képezve megvédik a gombát a kiszáradástól.

Hosszabb távon a gomba is hasznos lenne, lebontja a szerves anyagokat amire ezután más gombafajok és baktériumok telepednek és bontják tovább, míg végül az a növények számára is felvehető állapotba kerülve, újból a növényi szövetekbe épülhet és bezárult a kör, folytatódhat a körforgás.


moha vs kender
szerintem szép lehet, de haszna nem hiszem hogy lenne. CO2-t csak minimális mennyiségben használna, párásításra valamivel jobban bevállhat, de biztos lakik benne pár csúnyaság is amikből baj lehet.

Üveggolyó témához belebotlottam:
http://www.mushroomgeeks.com/forum/showthread.php?p=254853

Neki úgy látszik beválik, de ekkora tűvel, meg ekkora üvegben nem csoda.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hejhó :)2009. március 12. 23:58
 
 
hogy lehet az erdőben mohával megállapítani az égtájakat?
mindig a déli oldala fás.

szóval moha.
szereti a páratartalmat, nem kényes a hőm.re plusz világítom.
vajon ha beleteszem a terráriumba hatékonyan csökkenti a CO2 mennyiséget, vagy más zöld növény[ legjobb lenne a kendert és kalapot együtt nevelni, kooperálnának:)].
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. március 12. 19:03
 
 
Próbáld ki...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
the.r822009. március 12. 15:59
 
 
a mágneses keverő meg a sima összerázás között semmi különbség nincs, használok laboratóriumi mágneses keverőt, itt nincs jelentősége, elvileg az üveged belülről steril, max érdemes egy darab akármit beletenni hogy felaprítsa a micéliumot ( persze nem fát hanem valami steril fémet ) de szerintem ha csak a nagy fehér gombolyagba belebököd a tűt az is ugyanugy megfelel, mint a biopsziánál.. de szerintem a legegyszerübb egy fogas csipesszel tépni egy mintát
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. március 11. 14:07
 
 
Veszteni nem lehet vele, legfeljebb nem aprít majd az sem.
Üveggolyót próbáltam, nálam nem igazán működött, de rázogatni is féltem.

A mágneses keverőt egyszerűen össze lehet rakni, csak egy winyó-(ha nincs elfekvőben én a méhben találtam egyet)- ból kiberhált mágnes meg egy tápventi kell hozzá, ami megint csak nem nehéz beszerezni egy rossz PC-ből.
http://www.egykalapalatt.info/index.php?title=M%C3%A1gneses_kever%C5%91

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
costa2009. március 11. 12:06
 
 
jó ötlet lehet mágneses keverő helyett üvegszilánkokat dobni az LC-be?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. március 11. 03:21
 
 
A rothadásért felelős baktériumok vagy a gabonán vagy az oltóanyaggal szoktak bejutni.

A gabona rothadása/savanyodása elkerülhető 1-2 napos elő áztatással (hideg vízben, lefedve).
A szemek külsején és a búza héja (korpa) alatt is rengeteg csúnyaság van amik hőálló tokjukban hibernálva várják a jobb időket, ezek ebben a formában túlélik a kuktázást is, majd a szétroncsolt, magas víztartalmú szemeken megfelelő hőmérsékleten hamar életre kelnek és elszaporodhatnak, azaz megrohasztják a táptalajt.
Előáztatással ezek az endospórák életre kelthetők, kibújnak a tokból így a kuktázással elpusztíthatóvá válnak, legalábbis a nagy részük, de kis számban nem okoznak nagy problémát.

Ez után puhára főzés (kb 30-60 perc, szétnyomva a szemek közepe már nem lisztes, de az sem jó ha sok szem szétfő és szétnyílik, de néhány mindenképp szétfog mire a többség optimális állapotba kerül)
és 1.5-2 óra kuktázás, felrázás, oltás, felrázás, így nem lesz gond, ha csak nem az oltóanyag fertőzött.

Újra sterilizálni nem érdemes, bár attól függ milyen baktérium okozta, mennyire terjedt el, mennyire változtatta meg a pH-t, szóval nem érdemes és kész. :)

Dextrózos LC-vel mintha mindenkinek baja lenne, tényleg lassú, a méz jobb, a kicsapódott dolgok nem okoznak túl nagy gondot, a mézben még több lesz.
Ha spóra volt az oltóanyag kis gömböcök később felhők fejlődnek belőlük.
Érdemes lenne rázogatni de leginkább kevergetni aprítani.

Ha takarékoskodni kell a spórával az LC-t érdemes az oltások után csinálni úgy, hogy a fecsiben hagyott minimális mennyiségű spórás vizet az egyik LC-ből kiszívott tápoldattal felhígítani, és az így kapott nagyobb mennyiségű oltóanyaggal több kis LC-t is beoltani.

LC-ből jobb többet is csinálni egyszerre, olcsó egyszerű és minimális spóra is elegendő hozzá, de könnyen elfertőződhet.
Házilag eszkábált mágneses keverő egyébként gyorsít és egyszerűsít a folyamaton,
agitál, levegővel dúsítja a tápoldatot, aprítja a kifejlődött micéliumot így könnyebb kiszívni egy fecskendő tűjén keresztül és sokkal hamarabb és jobban elszaporodhat a sok apró darabka a majdani táptalajra kerülve is a több oltási pont miatt, nem csak a tápoldatban.

Amúgy ha egyik vektor kiiktatása sem segít (áztatás, oltóanyag csere, hosszabb kuktázás) akkor új adag gabona más forrásból még segíthet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hejhó :)2009. március 10. 23:54
 
 
elkezdetett a az üvegbe töltött gabona khmm igen, erjedni. nehéz beismernem magamnak hogy megint FAIL.
nem adom fel.
szóval ezt már dobjam ki és ne is pazaroljak energiát/időt arra hogy újra sterilizáljam? nem is kérdés hanem kijelentés.

Dextrózos LC készült volna, de azzal is gubanc van.
eredetileg tiszta víz, és az aljára mindig leülepedő fölös cukor volt benne. mostanra megváltozott és ugyan fehér és leülepedő cucc van benne, de ez nagyobb darabos, pelyhes. ebből meg kevés van. amint tudok készítek képet.

kövi lépés deszt vagy ion cserélt vízzel fogok dolgozni. mielőtt kifutok az utolsó spóráimból.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
borozsda2009. március 10. 18:55
 
 
Kössz az infót, ez hasznos volt.
Grat az oldalért * * * * *
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. március 10. 04:07
 
 
ha csak mikroszkópikus vizsgálat céljára kell akkor nem illegális, de ha nincs szerencséd ezt személyesen is megkérdezhetik tőled, miközben a mikroszkópod keresik a szobádban.
ez egyébként nem jellemző .

egy fecskendő könyebben fenn akadhat a vámon mint egy lenyomat, holland csomagokat gyakrabban átvizsgálják.. (de lehet hogy ezt már csak én hajtogatom és már nem is így van)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
borozsda2009. március 9. 19:38
 
 
[beszerzés]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
borozsda2009. március 9. 19:08
 
 
Hali
Én egy gomba kutató vagyok:)
Érdekelne ha külföldről rendelek psilocybe cubensis spórákat mikroszkópos tanulmány cérjáral, akkor az törvénybe ütközik-e???
És esetleg később lehet-e belőle valami rendörségi ügyem?
Kérlek írjatok!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
the.r822009. március 9. 13:52
 
 
szétnéztem elég sok helyen, de most látom csak hogy tényleg ott van az oldal legalján az utolsó 2 mondat kb, csak sajnos az annyira nem részletes.. egyéb problémák is vannak, pl. hogy nem férek hozzá tul sok eszközhöz de remélem estig sikerül alkotni valamit, vettem fertötlenítő sprayt amivel majd egy barátságos kis környezetet remélem ki tudok majd alakítani, de majd a részletekről csak később, egyenlőre álljon össze a kép
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. március 9. 12:54
 
 
Szárított gombás LC-vel is lehet próbálkozni de azért nem kell rá mérget venni hogy fertőzés mentes lesz vagy egyáltalán beindul valamikor.

Helység levegőjénél fontos az is hogy ne legyen légmozgás, tisztítani hipós vízzel vagy alkohollal lehet de alkohol használata után ne használj nyílt lángot és mind a két esetben várj vagy 15 percet míg a vízpermet elvégzi a dolgát, rátapadnak a porszemek/spórák és leülepszik, ilyesmit belélegezni sem leányálom.

A legjobb talán gloveboxot vagy stillair boxot használni ami egy egyszerű karton doboz is lehet két lyukkal a kezednek meg esetleg egy fólia a tetején.

Ha megpróbálnád a szárított gombás LC-t majd szólj vissza hogy sikerült-e meg szétnézhetnél az egykalapalatton mert ezekre a kérdésekre már meg volt ott is a válasz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
the.r822009. március 9. 10:26
 
 
na szóval van ez a rész ami nem világos nekem LC-nél, kiszárított gomba darabbal akkor elvileg működnie kellene ennek is, viszont ha a hidrogénperoxid csak a spórák növekedését gátolja, a fonalazódást nem, akkor a mézes desztvizes oldatomhoz ha h2o2-t is rakok elvileg akkor nönie kellene a fonálnak, és fertőzödnie meg abszolut nem, ugye?
illetve ha steril körülményeket akarok egy kisebb "térségben" akkor mivel tudnám azt elérni? arra gondolok h például valami antibakteriális spray vagy valami hasonló fertötlenítővel befujom a helyet mielőtt elkezdem a munkát, csak mivel?
még annyit hogy valószinüleg a szárított kalap nem egybe lesz a tönkkel, vagy szét lesz darabolva, de gondolom a belsejével ugyanugy mennie kellene a mókának, viszont ami "beszerezhető" az gondolom nem természetes úton lett kiszárítva hanem pl. lámpával sütővel vagy akármivel, ez mennyire befolyásolja az eredményeket?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. március 8. 00:09
 
 
A legtöbb gomba nem szereti az aromás gyantás fákat mint pl a dió vagy a fenyőfélék, cédrus, de ez nem azt jelenti hogy egyáltalán nem nő rajtuk, hanem csak nehezen/lassan tudja lebontani őket, de ez pont elég ahhoz hogy közben elfertőződjön a kultúra.

Szili István is ír a laskához is alkalmas fákról, a könyvet le lehet tölteni az egykalap alól.

Egyébként előfordulhat hogy az azurescense nőne fenyőn, a suba állítólag nő.
Itt van még egy jó kinti TEK
http://forums.mycotopia.net/faq-frequently-asked-questions/14997-waylits-woodlover
-tek.html
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TriptaMAN2009. március 7. 23:40
 
 
Ez a legmegfelelőbb táptalaj az outdoornak:
4 liter fűrészpor
2 liter fatörmelék
480 ml búzakorpa
240 ml gipsz
Sütőzacskóba teszed,ragasztani kell rá egy kis tyweket,és kukta.
Keményfa nem mind jó.Tölgyet ajánlják,de szerintem necces mert nagyon magas a csersav tartalma.Nyárfa a legjobb,bár nem kemény.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
precíz2009. március 7. 20:17
 
 
Köszi a tippeket tester! Psylocibe cyanescens valószínűleg jobban működne. Az egyik cikkben írják a fenyőmulcsot, mint táptalajt. Úgy tudtam, hogy gyantás fák nem alkalmasak gombatermesztésre. Javíts ki, ha tévedek. Asztalostól a keményfa forgács talán jobb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. március 7. 19:45
 
 
Gabonával nem lehet jól kinti táptalajt oltani, sütivel szintén, tehát mindenképp érdemes még bent beszövetni kartonpapírt, szalmát, fűrészport, szecskát vagy valami mást és azt kiültetni/elásni.

Ha a beszőtt gabona spawn kerül a földbe hamar elszaporodhat rajta valamilyen baktérium vagy más gomba fajta (penész, élesztő) és a bogarak is szeretik, sok féle tápanyagot tartalmaz sok "kártevőnek" lehet a táptalaja, a kartonpapír/ szalma/fa viszont gomba specifikusabb, más organizmus nem kedveli annyira.

Ha a fertőzött kultúrákat elástam mindig felzabálták vagy elrohadt (baktérium).
A szalmás/kókuszrostos cuccok viszont megmaradtak, sőt fejlődtek és a felszínre is törtek, de végül kiszáradtak (nem locsoltam és a táptalaj szerkezete is túl laza volt az előre bekevert szalma miatt, úgyhogy hamar kiszáradt hiába volt rajta pár réteg újságpapír mulchnak, cubensis volt egyébként, szerintem van esély hogy termőre fordul, de következő évre valszinűleg elfagyna a mici.)

The.r82: Ha az LC-re gondoltál http://www.egykalapalatt.info/index.php?title=LC

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
the.r822009. március 7. 17:44
 
 
amikor nekiálltam keresgélni találtam valami egészen fantasztikusat : http://thenook.org/archives/3462.html
ez lehet hogy csak nekem új, de aki már csinált ilyet tarthatna egy élménybeszámolót, nagyon megtetszett ez a módszer

ja mégvalami, arról a kartonpapírosról tudnál kicsit részletesebb leírást adni, mert ugyan jól tudok angolul de néhány rész nem tiszta, pl hogy akkor csak simán letépem az oldalát a darabkának, fertőtlenítem és kész? vagy hogyisvanez?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
the.r822009. március 7. 17:19
 
 
ez az utolsó tucat hsz 4 életet mentett kb, kösz, rajok vagytok
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
precíz2009. március 7. 13:13
 
 
Ez jó gondolat! Úgy emlékszem, nem volt még szó itt outdoor fajokról. Van egy szerintem elég jó magyar nyelvű cikk róluk és egy angol PDF, azokból elég sok infót le lehet szedni.
http://www.magic-mushrooms.net/growing-psilocybe-azurescens.pdf
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/astort.htm

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soka2009. március 7. 12:50
 
 
Psilocybe azurescens( Astoria Ossip ) termesztéséhez szeretnék instukciókat kérni.(outdoor) Mivel még nem találkoztam vele, ezért a hatóanyag tartalma is érdekelne.

Egyenlőre ennyi:
"Termesztése hasonló a Psilocybe Cyanescens-hez: az áttszött köles/árpa/rozs(pehely)-t feldaraboljuk, esetleg elõáztatott kartonpapírt teszünk hozzá, majd cserje alá, árnyékos helyre, sok mulcsal keverve kisebb gödörbe ültetjük, amire sok levelet, magot szórunk (még nyáron). Kimondottan szereti az Ammophila Maritima fûfajta társaságát. Száraz idõben locsolni kell. Ha a hõmérséklet 10°C alá süllyed, beindul a termõtestképzõdés."
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. március 4. 02:12
 
 
Ha nincs szaga, nem nyálkásak, tapadósak a szemek és nem is kopp száraz akkor nincs más tippem.

Szerintem fertőzés lehet, ki tudja milyen okból, talán az LC a ludas, lehet hogy az utolsó használatnál elfertőződött.

A fertőzésen vagy magas hőmérsékleten kívül (pl oltás előtt nem hűlt le teljesen, vagy oltás után volt kitéve magasabb hőnek) nem tudok másra gondolni, persze az ok ezer féle lehet, de ez a szép benne :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. március 3. 22:29
 
 
a kuktázásnál a beindulástól számított másfél órát úgy értem, hogy feltekertük 3asra a villany "tűz"helyet, majd mikor már nagyon jött belőle a gőz, visszavettük másfelesre és onnantól másfél óra.
a búza a bábolna takarmányboltból van, amit beírtam egy kalap alá is

(a második kör LCbe, amit az elsővel oltottunk be, raktunk ebből a búzából darálva, ha ez számít :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. március 3. 18:55
 
 
Milyen búza honnan van?

Még a nagyon félresikerült, fertőzött LC vel oltott túl száraz vagy tocsogós (az üveg alján 1 ujjnyi vízzel) nyákos akármis üvegekben is be kell indulnia a micinek.

Ha egyáltalán nem indul be akkor lehet hogy:
túl száraz (kopogós),
esetleg extrém szétfőtt / nyákos,
elfertőződött (bakteriális vagy élesztős terjedhet el ilyen gyorsan, de ez vagy a szagából, vagy a szemek pergéséből (tapadós, taknyos szemek) kiderül)

az is előfordulhat hogy vegyszeresen kezelték, rovar vagy gombafertőzött búzát alávethetnek ilyesminek, még ha élelmezési akkor is, ha nem teljes kiőrlésű lesz annyira nem törődnek vele mert a toxinok a mag külsejében, a búza korpában maradnak.
De ez nem valószínű.

Szerintem elfertőződhetett, a kuktázási idő elég rövidnek tűnik, 1.5-2 óra biztonságosabb onnantól számítva hogy a legmagasabb fokozaton kifújta a gőzt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. március 3. 15:36
 
 
kétszer oltottunk búzát, mind a kétszer behalt a dolog, mi lehet a gond?
elmondom, hogy csináltuk:

búzát beáztattuk 1 nappal a kuktázás előtt, aznap felraktuk főzni, először kb 40-50 percre, másodszor kb 1 órára vagy vmivel több. a második alkalommal a főzés után szerintem elég puha volt és sok szem szét is nyílt.
fogtuk a főtt gabonát, egy részét betöltöttük üvegekbe, másik részét szárítottuk kicsit és úgy. tetejére vágtunk tyveket és spárgával rákötöttük majd kukta, beindulástól másfél órára.
lehülés után belőttük őket LCvel, ami biztos jó, mert átoltottuk anno új LCkbe, amik szintén kikeltek.

nos ennyi...a búzán először 2-3 hét után sem volt semmi, most 1 hét telt el és ezen sem látszik :/
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. február 27. 20:20
 
 
LC-t csinálni abból a szempontból nem jó ötlet, hogy ha csak egy pici fertőzés is volt a fecsiben, az a két év alatt elszaporodhatott annyira, hogy az LC-ben tápanyaghoz jutva hamar tovább szaporodhat annyira, hogy oltás után nagyobb területet hódíthasson el a gombától kolonizálás közben, magyarul elfertőzze a kultúrát.

Viszont ha a fecsiben desztillált víz van a fertőzéseknek nem lehetett (akkora) esélyük a szaporodásra. Ha nem keltek ki a spórák a fecsiben akkor valószínű hogy a víz desztillált, de legalábbis alacsony oldott szilárd anyag tartalmú, ami nem biztosított elég tápanyagot ahhoz hogy a spórák kikeljenek.
Csapvízben még hűtőben is kicsíráznának a spórák.

de mivel az LC-hez egy minimális mennyiségű spóra is elég érdemes csinálni párat, hátha sikerül valamelyik.

Amúgy kultúrát szerintem karton papírral is viszonylag hatékonyan lehet tisztítani
Csak sterilizálni kell egy ragasztóktól megtisztított karton papír darabot, petribe rakni, innentől ugyanúgy lehet kezelni mintha agar-agar lenne, persze kicsit nehezebb vagdalni, meg lehet hogy megbújik egy két fertőzés a papírban, de egy egészséges cikket kivágva és ugyanilyen papírra költöztetve _idővel_ le lehet tisztázni egy kultúrát.

Ilyesmi
http://www.shroomery.org/8512/Cardboard-Cloning-Tek
egy kis módosítással (csak a kartonlap a hullámos rész nélkül)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Orion2009. február 27. 19:35
 
 
A profik. :-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2009. február 27. 18:27
 
 
Jaja mézes LC a nyerő!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. február 27. 14:01
 
 
hát egy próbát szerintem mindenképp megér
szerintem csinálj belőle LCket vagy agaros cuccot
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
costa2009. február 27. 13:17
 
 
van egy 2 éve rendelt fecsim. sajnos nem volt mindig hűtött helyen tárolva. mit gondoltok, érdemes még vele próbálkozni? köszi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. február 21. 16:17
 
 
Lehetséges de nem lesz könnyű

http://forums.mycotopia.net/fungi-growing-edible-medicinal-magic-mushrooms/41022-c
loning-dried-tissue.html


http://forums.mycotopia.net/fungi-growing-edible-medicinal-magic-mushrooms/25062-c
loning-dried-mushrooms.html


http://forums.mycotopia.net/agar-strain-isolation/9830-dry-tissue-cloning.html

http://archives.mycotopia.net/discus/messages/5/142459.html?1106008656

http://forums.mycotopia.net/cloning/6152-dry-tissue-cloning.html

(remélem jó helyre mutatnak a linkek)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
the.r822009. február 21. 15:51
 
 
üdv, olyan kérdésem lenne hogy probált e már valaki szárított shroomot agar-agar módszerrel klónozni, vagy ha nem akkor elméletben egyáltalán lehetséges e? és ha igen akkor hogyan kell? tud e valaki erről infot?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. február 19. 00:30
 
 
Ha hosszú pókhálószerű ritkás szálak akkor cobweb, ha nagyjából egy középpontból nőnek sugár irányban és a szálak rövidek akkor micélium lesz.

Ha holnapra láthatóan sokat nőtt és sikerült H2O2-t szerezni akkor azzal, ha nem akkor a fertőzött réteget lekaparva meg lehet próbálni kipucolni őket.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
teletabi2009. február 18. 23:38
 
 
naszóval, közben lehet, hogy nem is penész, hanem az a izé amiből nem lesz termőtest...de lehet mégis fehérpenész....nemtomnemtom

más elszineződés nincs rajt a...olyan cuccok vannak benne, aminek ilyen aranysárga csillogó IS a felülete...mintha valami gabonaféle is lenne benne, de az aranysárga cumó...

szaga nem rossz......

nincs fényképezőgép a közelben....ááááááhhh...

egy ilyen kis dobozkában van, mint egy családi adag jégkrém és a legalján perlit van, a tetején a takarórétegen, csak ez a pitypang szerű fehér szőrszerű izé van rajta, nem látom a vastagabb micéliumszálakat, azok csak alatta, az oldalán meg belül vannak....

Ready to grow cucc.....le kéne az induláshoz kaparni a tetejét ? (eddig nem kellett,de az másmilyen táptalaj volt meg töknemilyen)

Most éppen hidegsokkolok, de lehet nem kéne.... mikor kezdjek el aggódni ha nem indul be ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. február 18. 19:59
 
 
Ha nincsenek pin-ek, és nincs átszőve a takaróréteg megpróbálhatod egy tiszta kanállal vagy lapáttal (ki tudja a tied mekkora :) ) lekaparni a felső réteget.

Valószínűleg túl nedves volt a takaróréteg és nem volt elég a légcsere/szellőzés.
Miből van és mi van alatta?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
teletabi2009. február 18. 18:56
 
 
SEGÍTSÉG! Pókhálós penészgomba a beszőtt fasza gombatelepem tetején lévő takarórétegen.

Hidrogénperoxidom most nincs kéznél, alkoholok vannak (ipa,etanol,denaturált)

Mit tegyek ?????
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2009. február 9. 19:11
 
 
Sajnos azt kell mondjam a második agar próbálkozásom is teljes csőd, senki ne próbálkozzon az általam leírt összetevőkkel. Egy teljesen kemény, átlátszó zselét kaptam, amiben még némi fertőzés is csak hetek alatt tud kifejlődni, az élő micélium ill. a fekete spóracsomók se mutatnak semmi életjelet.
Sámánt kérdezném h pontosan miből állítottad össze a malátakivonatos agart? Van benne szőlőcukor pl? Megpróbálom vmi pékségből beszerezni a kivonatot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TriptaMAN2009. január 31. 01:25
 
 
Nem para.Én mindig így hűtöm.De ha kirakod a hidegre 1 óra alatt ott is lehűl.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. január 31. 00:03
 
 
köszi mindenkinek a tippeket, sajnos azóta se változott semmi
egyébként egyszerre dolgoztunk mind2 fajtával, mindegyik LCt ugyan úgy csináltuk és ugyan azzal mértük a mennyiségeket, ráadásul nem is az első 4be oltottuk az 1iket, utolsó 5be pedig a másikat, hanem össze-vissza...nem tudom, mi lehet a gond :(
majd megszagolom, mielött kiöntöm, hátha abból rájövök valamire :)

amúgy szerintetek mennyire jó ötlet a kuktát mondjuk 1 óra hülés után (vagy amikor már nem forró kívülről maga a kukta) hideg vízbe rakni? és ha ez nem para, mennyi ideig kell így hűteni az egyébként 3-4 óra helyett?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2009. január 30. 10:33
 
 
Vki meg tudná mondani malátakivonatot hol lehet kapni, illetve milyen néven keressem mert így nem bukkantam rá.
(ja, a korábbi agar próbálkozás behalt, még a fertőzés is nehezen fejlődött ki 1-2ben hosszú hetek alatt :-) )
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2009. január 27. 02:43
 
 
Köszi a válaszokat. Első hullám amúgy, nekem se tűnik penésznek, de majd mondom a piszkálós próbát. A páratartalom szerintem is lehetne több, nem is értem, hogy perlittel miért nem nedvesedik be neki rendesen, bár gomba így is nő...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 27. 01:22
 
 
Innen kékülésnek tűnik, de ha kicsit megdörzsölöd egy tiszta fülpiszkálóval és nem kenődik el, vagyragad a vatta pamacsra akkor nagyon valószínű hogy csak kékülés.

Azokat a téglalap alakú kivágásokat főleg ha több is van lehet érdemes lenne kitömni polifillel vagy vattával, lehet hogy túl sok van belőle.

Ha letermettek, egy kiadós dunk biztos segíteni fog.
Hányadik hullám?

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 27. 00:52
 
 
Vagy az amit Cup_of_tea írt, vagy a táptalaj szárad, és ahogy a vermi darabok szikkadnak a süti deformálódni kezd, ami miatt a micélium is sérülhet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cup_of_tea2009. január 26. 23:49
 
 
Szerintem a légmozgás túl nagy, vagy a levegő túl száraz. Egy párásítás, vagy mérés valami jobb mérővel, vagy kevesebb szellőztetés nem árthat. P

De Tester véleményét megvárnám, vagy más szakértőbbét.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2009. január 26. 23:34
 
 
Légyszi nézzetek rá erre, norvég ismerősömé:

http://smg.photobucket.com/albums/v703/torulv/?action=view¤t=DSCF1915.jpg

Kékes foltok, de sose fogta meg kézzel csak villával. Szerintetek pszilocibin vagy inkább valami fertőzés?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cup_of_tea2009. január 26. 19:20
 
 
Nem lehet, hogy a spórával volt vmi baj? Vagy valami nem stimmelt neki....bár ezt kétlem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 26. 19:16
 
 
Lehet hogy fertőzött lenyomat, ilyenkor sokan erre gondolnának, ha tényleg minden úgy van ahogy van.
De lehet a tápanyag koncentráció, lehet hogy a beoltásnál vagy előkészítésnél a két fajtával külön és egyszerre dolgoztál akkor az egyiknél még jól csináltál valamit, a másik már nem.

Egy LC-ről ránézésre sokszor nem lehet megmondani hogy fertőzőtt e vagy nem.
Szóval sokminden lehet és az ok valószínűleg a részletekben bújik meg valahol, ilyen kis számoknál még véletlen is lehet, még akkor is ha nem valószínű.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gabrielarchangel2009. január 26. 19:11
 
 
Airborn várom a mailt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. január 26. 17:13
 
 
Adott 2 különböző fajtájú spóra (de mindkettő PC), 9 db egyszerre és ugyan úgy elkészített LC, ugyan ott, ugyan úgy inkubálva. Mitől lehet, hogy az egyik fajta 4/4, a másik 5/0 arányban csírázott ki és ez 2 hét elteltével sem változott? (fertőzésnek nyoma nincs)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 26. 12:27
 
 
Mit értesz a 30/24 alatt?
Optimális hőmérséklet kolonizáláshoz és termőtestképzéshez?

Az optimális hőmérséklet a legtöbb cubensis esetében mind ezek körül az értékek körül mozognak, a 30 helyett én alacsonyabb levegő hőmérsékletet javasolnék, 27-28 fokot, főleg ha alulról melegített az inkubátor. Ilyenkor a táptalajok pár fokkal melegebbek lehetnek mint a levegő és 30 felett már problémák adódhatnak.

A termőtest képzés és a kolonizálás is végbemegy pár fokkal magasabb vagy alacsonyabb hőmérsékleten is, legfeljebb pár órával vagy nappal lassabban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cyberfuker852009. január 22. 21:58
 
 
30/24et akartam
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cyberfuker852009. január 22. 21:53
 
 
szevasztok!

a kérdés az lenne,hogy z-strain termesztéshez mit javasoltok?egy szalmás zsákos teken gondolkodtam illetve úgy tudom ,hogy 30/14 kell neki.esetleg van már valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. január 18. 21:00
 
 
perlit, vermikulit és tyvek eladó beszerzési áron, írjatok az itt megadott mailemre
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gabrielarchangel2009. január 18. 20:40
 
 
Ha vki tudna nekem segíteni abban, hogy hol lehet vermikulitot venni, leszámítva a shopokat, nagyon megköszönném, ha dobna nekem egy mailt!!!

Köszönöm!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2009. január 18. 11:59
 
 
Igen, ez már egy ideje úgyis aktuális volt, de még csak a héten értem rá regelni és próbaszerkeszteni náluk. Most pedig felraktam a linket e topic és az EVER GREEN fejléceibe, valamint a Kapcsolatok közé. Testernek még lógok egy elmaradt válaszméllel, de addig is nagy grat az oldalakhoz!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2009. január 17. 18:15
 
 
Gén!
Tester kb minden második hozzászólásában az infót továbbítja,
a Gomba termesztés és az EVERGREEN témákban.
bele tudnád szőni az egyszerűség kedvéért a témák fejlécébe a linket?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 17. 15:06
 
 
Ha egy kicsit jobban szét néznel pl. a http://www.egykalapalatt.info -n, megtalálhatod a válaszokat ezekre a kérdésekre is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
the.r822009. január 17. 12:14
 
 
sziasztok, valamelyik advanced grower segítségét szeretném kérni, már egyszer végigolvastam vagy sokezer kommentet itt, megnéztem videok tömegét, de mégis valaki magyarázza el nekem, hogyan érdemes nekivágni ennek az egésznek, vermikulit és perlit helyett milyen, szinte bárhol kapható hozzávalót lehet használni hogy mégis a legsikeresebb legyen az első próbálkozás. azt hallottam az első mindig fáj :D
szóval igazából sok apró hasznos tanácsra lenne szükségem, konkrét dolgok pl : egy fóliás lenyomatot hány üvegbe érdemes szúrni, a fertőtlenített üvegeket meg kell várni h teljesen kihüljenek, vagy ha még érezhetően meleg egy picit már lehet e szurni? mik a legfontosabb jelei ha gebasz van? pl 1hét mulva nincs semmi, elsárgul az üveg.. jobb pohárba szurni vagy beföttesüvegbe stb.

mailt is írhattok nyugottan, linkelni inkább ne, személyes tapasztalatokra lenne szükségem :) köszi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
chemence2009. január 14. 21:15
 
 
köszi durbints, megnyugtattál egy kicsit, mert hát igazad van, csak hall az ember ilyen olyan sztorikat, ami után eléggé elmegy a kedve, de szerencsére úgy néz ki sikerül megoldani :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
durbints2009. január 14. 18:34
 
 
chemence: nemgáz a levél külföldről, sztem szinte mindenki igy szerzi a spórát...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. január 14. 16:46
 
 
hát egy ismerős ismerősének az ismerősének az ismerősénél :) oltottunk LC-ket...amit lehetett elb.sztunk, de remélem azért lesz belőle valami :)
(ki gondolta volna, h a hipó leoldja az egyébként atomdurván ragadós, széles "szig"szalagot, ezzel elrontva a gloveboxot :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
costa2009. január 14. 09:31
 
 
slusszpassz :)

airborn: elkezted már a tekkelést?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 13. 12:01
 
 
Erre épül a double és a monotube tek, megér egy utána keresést mert rengeteg változata alakult ki.

A szobában viszont szükség lesz valamiféle légmozgásra ahhoz hogy bejusson a levegő a tyveken.

http://www.shroomery.org/forums/showflat.php?Cat=0&Board=boxes&Number=4323984&page
=0&fpart=1
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
chemence2009. január 13. 11:28
 
 
köszi a tippeket srácok, odafigyelek rá, mert annyira nincs sok vermim, h pazaroljak is.
Am airborn, ez az egyik lyuk alulra másik felülre nem lehet hülyeség, mert a dobozban párával telített levegő van.így ha felül beáramlik a friss levegő, ez a nehezebb párás, co2-s levegőt ami nehezebb alul kiszoríthatja, egy természeters keringést biztosítva, de ez csak egy tipp, és nem tudom helyettesítheti e legyezgetést...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kajszi2009. január 12. 19:03
 
 
De ne tekerd fel maxra vagy jobb ha mikrózod, nekem sütőben max fokozaton szénné égett a vermi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
chemence2009. január 12. 17:00
 
 
köszi szépen ;) :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2009. január 12. 12:45
 
 
ha a vermikulit sokat állt és nem vagy biztos a tisztaságában akkor tedd sütőbe és fertőtlenítsd.
az infót Jonny-tól kaptam és tovább is adom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
chemence2009. január 12. 11:59
 
 
sziasztok!
úgy gondoltam belevágok a dolgokbaés mivel új vagyok itt, egy pár tanácsra lenne szükségem mielőtt nekifognék a kiscicákhoz:)
szóval az első, h sima PF-tekket szeretnék alakalmazni, van hozzá cuccos is, csak a vermi kicsit állott.száraz, szobahőmérsékletű helyen van, kb 2-3 éve:) ettől berohadhat a dolog?
a másik, h külföldről levelet kapni szerintetek okozhat kellemetlenségeket?
sima, diszkrét, vékony levél...semmi fecsi
remélem nem sértettem meg semmi irányelvet, igyekszem diszkréten fogalmazni.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Airborn2009. január 11. 14:58
 
 
ha egy nagy doboz aljára, a perlit réteg fölé fúrok lyukakat, két oldalára, amiket tyvekel leragasztok, az elég ahhoz, h ne kelljen legyezgetni? és a lyukakat érdemes egyik oldalon fölülre fúrni (ilyet is olvastam valahol) vagy inkább mindkét oldalon alulra?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 8. 13:10
 
 
Sámán: nem tudom jártál e már ott, de ránéznél az http://www.egykalapalatt.info -ra, biztos hozzá tudnál szólni az ott folyó dolgokhoz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2009. január 8. 09:59
 
 
Üdv, jó látni h az öreg motorosok sem hagyták magukra a fórumot :-)
Ha 5-6 nap szokott lenni akkor még nincs veszve semmi. A hőmérséklet érdekes kérdés, a shiitake-nak 25-27 fokot írtak, de elromlott a hőmérőm úgyh most a legutóbbi alapján érzésre inkubálom.
A malátakivonatot még nem próbáltam, ennél a PDA-nál meg nem írtak szűrést, de a következőnél megpróbálom hátha segít a dolgon.
Kösz a tippeket!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2009. január 8. 04:41
 
 
Udv mindenki, Ujra itt:)

shroomy: 27-28 fokon sotetbe 5-6 nap mire elkezd novekedni a micelium. En nem hasznalnam egyik tech-et sem amit az alabbiban irtal.

Malata kivonta boven megteszi. Amikor barmilyen agart keszitesz illetve kuktazol lekell szurni mert karamelizalodik, valoszinu hogy azert csomosidik. Kuktazni 45 pericig utana leszur es megint kukta 45 percig.

4g malata kivonat 100ml vizhez. 5-6ik napon mar lathato a rizmophoric micelium, szepen elvalasztod a szektort es bele helyezed egy ujjabb petri cseszeben. Hamarabb fog fejlodni utana.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. január 7. 12:34
 
 
Mikroszkóppal már lehet hogy látnád, úgyhogy türelem.
Egyebet nem tudok mondani.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2009. január 7. 11:37
 
 
Üdv!
Amire nem találsz választ itt a fórum hsz-ekben, vagy az egykalapalatt oldalon, azt nyugodtan megkérdezheted itt a fórumon is, ált segítenek az emberek ha tudnak!


Nekem pl van egy igen konkrét kérdésem advanced growerekhez:
Úgy tudom 3 nap után már látszania kellene az agaron a növekménynek. Nekem a 3,5 napja oltott petri csészék semmi változást nem mutatnak.. Vajon mitől lehet? Érdekes egyébként, hogy az agar amit kevertem szinte teljesen áttetsző, nem olyan sötét színű mint a legtöbb videón/képen. Illetve mitől lehet, hogy akármennyit is kevertem sterilizálás előtt a cuccot, egy része leülepedett az üveg aljára és bekocsonyásodott.. (emiatt lehet h nem lett jó az összetétele??)

Ja, az agar keverék összetevői (neten találtam konkrét PDA készítmény összetevőiként):
- Potato starch 4.0 g (burgonya keményítő)
- Glucose 20.0 g (szőlőcukor)
- Agar 15.0 g
- Distilled water 1.0 L

Van egy ilyen verzió is,de ezt még nem próbáltam:

1000 milliliters (1 liter) water
300 grams of potatoes (i. e. the broth from boiling
potatoes in 2-3 liters of water for 1 hour)
20 grams agar agar
10 grams dextrose
2 grams yeast
1 gram peptone (optional, soybean derived)

Remélem találkozott már vki hasonló problémával, elég tanácstalan vagyok..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
the.r822009. január 6. 15:14
 
 
üdv, szeretnék kapcsolatba lépni egy olyan emberrel akinek már régebb óta bennevan a gomba termesztésben, szeretnék pár kérdést feltenni neki, írjon már rám egy emailt aki segítőkésznek érzi magát. köszi!
the.r82@gmail.com
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. november 30. 11:31
 
 
szegasztok!
Tester most találtam rá az egykalapalatt-ra,
még csak egy cikkat olvastam el, de le a kalappal :)
megy is akedvencek közé
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gabrielarchangel2008. november 29. 15:10
 
 
Köszi Tester, Shroomy!!!!!!!!!

Remélem érdemes lesz várni................
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. november 28. 21:08
 
 
Majd dokumentálhatnád az eseményeket, akár az agar készítéstől elkezdve is, pár képpel esetleg.

Volt egyszer egy zsák teszkós laskám de túl sok vizet adtam hozzá és beposhadt :)

Amúgy a zsákokat ki szokták szurkáni, a páratartalmat meg permetezéssel lehet emelgetni ha nincs rá más mód, amennyire én tudom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. november 28. 14:35
 
 
http://denesotto.hu/termekek#6
A legtöbb bioboltban ill nagyobb áruházakban megtalálható. Én megpróbálkozom majd vele, csak nem lehet az arányokat nagyon elrontani.

Te már termesztettél egyébként fán élő gombát? Úgy döntöttem, h nem veszek csírát hanem termőtestet fogok klónozni (ennek persze vannak hátrányai is, pl nem ismerem a pontos fajtát, így a neki szükséges körülményeket sem), viszont ezzel a sütis módszerrel még mindig vannak kétségeim.. Az a baj h étkezési célra termesztett gombáról lévén szó nagyon keveset hoz ez a módszer. A legjobb lenne zacskóba pakolt táptalajra oltani - ami még menne is - de nem tudom milyen körülmények kellenének a termőre fordításához. Itt van egy link, de pl hogy éred el, h miután leszeded a zacsit a beszőtt táptalajról, az ne száradjon ki?
http://www.gombajo.hu/download/Shii_termesztesi_utmutato.pdf

A Lets grow mushrooms videoban pl jol elmagyarázza hogyan csináld meg a zacsit, de h utána kilyukasztja vagy leszedi róla, permetezi vagy beáztatja, arra már nem derül fény..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. november 28. 11:23
 
 
A keményítő működne de az adagolással nekem is gondom van.
Krumpli keményítőt sem találtam még csak kukoricát.

Ha megnézed az agar recepteket mindegyik kb ugyanakkora százalékban tartalmaz tápanyagokat, ehhez lehetne viszonyítani.

Krumplifőzéssel sem lennének valami pontosak az arányok úgyhogy...


Ahogy Shroomy mondta a 2-3. héten már kéne látni legalább csomókat.
Hogy néz ki a süti?
bolyhos?
bőrősödő?
volt hempergetve vermibe vagy ilyesmi?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. november 28. 11:11
 
 
Ugyan nem engem kérdeztél, de sztem várj még vele, be fog indulni.
Ha 3 hét után sem történik semmi, esetleg egy dunkolással megpróbálkozhatsz.

Más:

A PDA (Potatoe Dextrose Agar) receptje úgy szól, hogy az agar por illetve a szőlőcukor (dextróz) mellé egy bizonyos mennyiségű krumplinak a lefőzött leve kell. Namost abban a lében keményítő van ha jól tudom. Szerintetek működne ha ezt sima boltban megvásárolható burgonyakeményítővel helyettesíteném? Egyszerűbb lenne, csak nem tudom az adagolást.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gabrielarchangel2008. november 28. 10:08
 
 
Tester!

Megtudnád mondani nekem hogy maximum mennyi idő alatt válik
termővé a pf süti? Ha a körülmények ideálisak, fertőzésnek nyoma sincs de másfél hét alatt semmi lényeges változás nem történt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2008. november 26. 00:38
 
 
sajnos nem tudom honnan indult a gomba gombásodása. az első tünet az hogy nem fordult termőre, a második a szaga(orromat szinte bele dugva) aztán a plusz vermi alatt a bűnjel.
szélekről biztosezdődött nem mert ott épp volt.

nem baj időm van,több kevesebb kiindulási anyagom is, kitartás meg épp fejlődik. tapasztalatok levonva, szilveszter becélozva.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. november 25. 16:43
 
 
Ha zöld penész, és ha jól emlékszem tiszta vermi casing akkor gyanús.

Honnan indult, szélről, középről, több pontból?

Zöld penésznek nem kéne annyira szeretni a vermit, lehet hogy el volt ázva, lehet hogy a táptalajból indult, lehet hogy a vermid penészes.

Lehet hogy egy sütés nem ártana neki legközelebb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. november 25. 16:35
 
 

Oké, ha kell benne segítség szólj, én már benne vagyok rendesen, csak az érzék hiányzik hozzá.

Authorized: látod milyen kár hogy nem vagy aktív szerkesztő...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
1xű2008. november 25. 11:58
 
 
a macsakalmot tudom ajánlani.
sajnos befuccsolt a produkció, mert a túl vastag casing alatt bepenészedett.
de a terráriumot nem ürítettem ki. Még mindig 90% os a pára tartalom, pedig nincs is lecsukva a vödör!

tester, félig kész a tek fordítása, most tanulom a szerkesztést.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gabrielarchangel2008. november 25. 08:14
 
 
Nem fogsz kapni! Idén januártól betiltották.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
authorized2008. november 24. 22:24
 
 
üdv,sziasztok.
szeretnék gratulálni az egykalapalatt honlaphoz! végre megértettem,átláttam felfogtam:) amit olvasok.
kösz tester.
úgy gondoltam lehet kipróbálom magam,s mint tudjuk az első és legfontosabb...
szóval,az volna a kérdés mivel rendelni nem igazán akarok,Bécsben busiban kapok-e spórát? ha igen akkor az javasolnátok,teszt szinten?honlapjukon a cubensist kidobta..
köszönöm
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. november 23. 09:21
 
 
Jaja, köszi, vmi ilyesmire gondoltam én is. Fogom, agarrol sima rozsra oltok, megvárom míg beszövi, összerázom, bele egy fecsi desztvíz, összeráz, kiszív és mehet is a sütikbe.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!