|
deeptrip hozzászólásai (3471 - 3490)
| | | | | | | | | | Kezdem megszokni igazság szerint. Ha ideges lennék szted segítenék neki? Segítek és közbe alázgatom, hogy mekkora lusti musti csacsi macsi. Valamit valamiért érted. :) Viszont rozsos dologra választ szeretnék hétfőig bezárólag kapni. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Aztán rakd fel könyvtárba. :)) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem megadhatnánk Jiminek az értetlenség és túlkomplikáltságban kiemelkedő eredményt elért kitüntetést.
1. Vermikulit+barnarizsliszt+víz vagy Biorozs+víz
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm
Melegen ajánlom, hogy olvasd el...
2. Miután a benőtt sütit kiteszik a terráriumban egy rázsra a perlit főlé és megvolt egy nagyobb hozamú termőtestképzés, érdemes rátenni a nedves perlitre, mert így rehidratálódik és nem szárad ki olyan hamar. Van aki egy napra berakja víz alá és hűtőbe helyezi. Elég látványos a változás a nem beáztatotthoz képest.
3. Kihelyezve már nem olyan kényesek, látom ezt sikerült megjegyezned. :P
Na és most jön az én kérdésem, miután ilyen sorozatosan jóságos voltam válaszadásban. :) Biorozs és víz arányra lennék kiváncsi. Két féle módszert hallottam, ti hogy csináljátok? 1. Kimérünk X gramm rozst és ugyanennyi mililiter vizet adunk hozzá 2. Poharat megtöltjük feléig rozzsal és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy szinten legyen a rozs és a víz
Az elsőnél, amikor én csináltam sterilizálás után még maradt a pohár 1/3nál kb. víz. Van aki azt mondja ez jó van aki nem. Vélemény? A másodiknál szerintem nem fog víz maradni benne, de nem lesz túl száraz? thx
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Jimi egyszerűen nem hiszem el, hogy elolvastad a guideokat, mert ott ez benne van...A vermikulitot a pohárba kell a táptalajhoz rakni, míg a perlitet a terrárium aljára páraképzés végett.
"Csiperkés" dologhoz meg nem szólok semmit. Erősen kétlem, hogy ez épségben ideér Magyarhonba, de most hogy jön a képbe a chamignon gomba? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Diffúz vagyok bocs.
Kuktázás után a rozs frankón megduzzad és a feléig megtöltött pohár most már szinte elér a tetejéig! Beoltod és elrakod meleg helyre sötétbe. Akkor kell kivenni poharakból, amikor már az egész sütin látod, hogy benőtte a micéleum, tehát az egész tele van fehér fonalakkal. Utána kell terráriumba rakni és hőmérséklet utána már elég a szobádé is. Közvetlen fényre sose rakd őket, de amikor már kivetted a sütiket akkor szükségük van minimális indirekt fényre az alább leírtak miatt. Na most már megválaszoltam mindent. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Biorozsnál csak biorozs kell. A másik az keverék (barnarizslist+vermikulit), de én olyat nem tok szerezni.
Hát meleg kell neki igen olyan 26-30 az nagyon jó neki azt írják. Arra, hogy vaksötét kell neki, szerintem igen a válasz. Bár pár helyen megemlítik, hogy a vége fele már elő kell venni, de szerintem elég annyi fény amikor megnézegeted, hogy mennyit nőtt a micéleum. Tudod ezek gyakran egy nagy trágyakupacon nőnek. A spóra belekerül a trágyába és bent meleg van valamint vaksötét. Miután elérte a micéleum a kaki szélét akkor máris fényt kap és ez ad jelt neki, hogy lehet küldeni a termőtesteket is a nagyvilágba. Szerintem ez alapján logikus a dolog, de bárki jobban tudja javítson ki, én még csak elméletben nyomom a termesztést. ;D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Megtöltöd a pohár felét rozzsal. Ráöntesz annyi vizet, hogy elfedje. Önthetsz fél centivel többet is, de túl sokat nem érdemes. Na nehéz? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Labortechnikai, illetve vegyészeti boltok (pl. Budapest - Reanal) by google...sztem hanyagold az agar-agart nem tudom kezdőként miért akarod a legbonyolultabbat csinálni. Ha csinálsz 12 pohárnyi rozsos sütit sztem az is bőven fedezni fogja havi szükségleteidet... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem kapom fel a vizet csak már unom értetlenségedet...Kérdezz Jimi kérdezz rá az új módszerekre és bízva bízzál.
http://www.shroomery.org ha tudsz angolul itt aktuális dolgok vannak A-Z ig. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Majd szerzekk másik kuktát. Honnan szerezzek gumit? Figyelj Jimi szerintem ne feszegessed tovább a húrt, mert MINDEN fennvan neten ráadásul magyarul. Inkább kérdezz, mintsem olyat várj el másoktol amit már megtettek, max te nem vagy képes megtalálni vagy elolvasni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Srácok az nagy gáz, ha kuktázásnál a gőz így a fedő pereme mentén is kijön lassacskán? Nektek csak a szelepen jött ki, máshol nem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Úgy látom egy súlyos gomba trip után ez általános jellemző, hogy mindenki nekiáll takarítani érthetetlen okokból kifojólag. Pedig én sose szoktam, de akkor mégis megtörtént. Érdekes, nagyon érdekes. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem hiányzik, csak nem túl aktív. Keleti népekre is jellemző ez. Az a durva, hogy akinél ez buzgón bontja a témát az nem igazán rúg be, de mint értesültem nem is károsítja magát annyira. Pedig többet iszik mint a többiek. Én 3 sörtől már bebaszok szal nem az én világom, főleg mert az alkohol ízétől szoktam hányni. Nagyon érzékeny a gyomrom az ízekre. Egy két feles lecsúszik úgy ahogy, de utána már nembírom visszatartani a dolgot. Nem is bánom igazság szerint... |
| | | | |
| | | | | | | | | | O2 az oxigén(molekula), dioxidként még életemben nem hallottam. Erre írtam amúgy a dolgot: "fejlődés során keletkező O2 a perlit & a rács közötti lyukon kicsorog"
Azt hittem a gomba által fejlesztett gázra mondtad, hogy O2, azóta rájöttem, hogy a h2o2 által fejlesztett. Asszem. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ahaaaaammm. Saját szóalkotás? Amúgy jó dolog értelmetlen szavakat énekelni fél órán át. Elfelejted, hogy magyar vagy. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Lagelli részvétem. :( Tényleg kurva gáz, hogy milyen felelőtlenül bánnak az ilyen szerekkel. A legtöbb probléma ebből adódik. Persze azt, hogy ki hajlamos skizofréniára vagy lappang benne valami pszichózis azt az illető elég ritkán tudja felmérni magáról. Mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy nem volt semmi fűtől, de tényleg senki se gondolja, hogy ez MINDENKINÉL így van. Pia is ám hasonlo. Egyik jól érzi magát és tök barátságos, a másik agresszív aztán fél óra mulva már bömbli kebleden a világfájdalmait...Én már hallottam olyat is, hogy valaki fűtől godzillát hallucinált maga elé. Kinevettem aki mesélte a story-t, de azért néha elgondolkodik az ember... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Propio remélem nem baj, ha én adok választ a kérdésedre. Tehát a gomba nem oxigént termel, hanem széndioxidot. Azért kell a lyuk a vödör aljára, mint azt én is olvastam. Sehol máshol nem írtak lyukat, de egy helyen kifejezetten írták, hogy ne legyen lyuk. Napi egy kiadós legyezés és elillan a felgyülemlett CO2, viszont a lyukban az a parás, hogy kimehet a pára. Tehát nem kell. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Toma töltsd meg szádat egy kis nedüvel szex közben. Az, hogy milyennel az már a te dolgod! :))
Gén már régóta nem értem mit jelent a XOR szó a topicban. Számomra egyetlen magyarázat az, hogy AND OR XOR jól hangzik és amúgy semmi értelme, csak rádjött a fokozás. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem a süti eláll 1-2 hétig simán. Persze hútőbe érdemes berakni. Akkor lesz büdös a konyha, ha vajban főzöd ki. Ha berakod valami krémbe, meg keksz köré és sütőbe, akkor szerintem nem kell tartani ilyentől. Magok is elállnak 1-2 évig, akár több is, jót persze nem tesz neki. Hogy miért a hűűűűűűűűtőőőőőőőőőőőbőőőőőőőőőől? Hát mert KINDER PINGVI! Vagy mert praktikusabb volt neki ott tárolni, vagy mert kis naiv és azt hiszi, hogy a hűtő egy csodagép, ami minden anyag eltarthatóságát megnöveli. (nagyjából ez igaz is) :) |
| | | | |
|