|
deeptrip hozzászólásai (3461 - 3510)
| | | | | | | | | | T=08:15 :) (Zen mentás zöld tea power) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kedveskedem egy viszonylag gyors reagálással, tudom mennyire várja ilyenkor az ember. :)
Figyelemre méltó amit írtál a trippről és amit becsülök benned, hogy nem a vizuálokat és halukat kerested és nem keseredtél el, amikor nem folyt minden ide-oda. Szerintem ez nagyon lényeges a hajninál. Lehet -bár nem tartom valószínűleg-, hogy csak én álltam előszőr úgy hozzá a dolognak, hogy LSA mégis csak hasonlatos LSD-hez az meg hát halus cucc jejee. Szóval halukat vártam és mondanom sem kell, hogy a kívánt hatást e téren nem értem el. Pár további próbálkozásom után rájöttem, hogy az elvárások rossz dolgok és túl kell lépni rajta. Van aki haluzik a hajnitól, van aki nem. Én a második kategóriába tartozok és ezt elfogadom.
Na de visszatérve. Egyszer egy ember írta, hogy volt neki olyan, hogy egy óráig nem volt semmi gondolata és hogy ez milyen rossz volt neki. Az ilyen emberek nem bírják a csöndet és benem áll a szájuk társaságban. Én meg azért trippelek, hogy végre kuss legyen a fejemben. Vicces. :)
Szóval hajni alatt nagyon letisztul az elme és igen nyugodt lesz, így ha akarod a gondolkodás is jól megy. Jó agyalni mondhatni, de néha azért csak létezni is nagyon jó! Érezhetően megszűnik a határ a múlt, jelen és jövő között. A jelenben létezel, te vagy a jelen, te vagy minden, nincs ami elhúz máshova. És ez jó érzés.
Amit nem olvastam még senkinél nem más mint, hogy miután jól megszenved az ember a hányingerrel (ami én esetemben 4 óráig is eltartott már csak mert nem akartam hányni...[szóval kétszer is gondoljátok meg, volt már hogy hánytam és beütött közvetlenül a megkönnyebbülés után {nem szégyen az}]) elönti egy hihetetlen mértékű boldogságérzés. Örülsz mindennek, de ilyen boldog még sosem voltam egész életemben. Nyugodt és boldog. Egyszer úgy trippeltem, hogy itthon voltak szülők. Gépezgetek és egyszer csak megcsörren a telefon. Anyámat kereste egy munkatársa:
-Jónapot kívánok XY vagyok és YX-et keresem. -Jónapot kívánok, azonnal adom!
Ez így olvasva semmi extra, de amikor kimondtam, hogy azonnal adom olyan alázatosan mondtam, hogy nem csak nekem, de még neki is feltünt. Zavarában valamilyen köszönömöt nyögdécselt.
Még aznap anyám megjegyezte, hogy "Danikám milyen udvarias vagy ma!". Én meg elröhögtem magam, hogy jóhogynem ezen bukok le. :)
Belőlem a fű előhozta azt, hogyan lássak bele emberek lelkébe és gondolatmenetébe. A hajni nagyon hasonlít nálam a fűhöz ilyen téren. Amikor először ettem, olyan volt, mintha életemben először téptem volna. Érdekes dolgok ezek. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Holnap reggel 8kor meg fogok enni 3 gramm szárított cubensist. Élménybeszámoló délutánra várható. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ma csodálatos ötletem támadt. Ugye írják, hogy a rozst érdemes beáztatni egy nappal előtte vízbe, hogy az endospórás bacik -amik amúgy kibírnák a kuktázást- kikeljenek és hőkezelésnél már ne legyenek olyan ellenállóak. Csináltam is. Beáztattam 2 kiló rozst, mondanom sem kell a lábost telitöltöttem vízzel, de annyira megszívta magát, hogy a tetején így is maradt száraz réteg. A szárítás meg még egy napot vett igénybe, szóval elég körülményes. Na és most jön az én ötletem. Mivan, ha beleteszem a rozst a pohárba, rá vizet és nem kuktázom azonnal, hanem várok egy napot? Megszívja magát, de nem kell kiszárítani, mert az arányok jók. Egyetlen gond az lehet, hogy a duzzadt rozs másképp viselkedik kuktázásnál, mint az épp nyakonöntöt. Vagy hagyjam az áztatást a francba, mert megy anélkül is simán? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem kell gondolatolvasónak lenni, hogy összefüggésbe tudjál hozni két egymást követő mondatot. Bocs. :) Szóval, ha nem rágod teljesen szét akkor egyáltalán nem biztos, hogy az egész mag meg fog emésztődni és így a hatóanyag se nagyon tud érvényesülni. Szerinted? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Küldd el e-mailben és bescannelem. Érted. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Rozst ti beszoktátok előtte áztatni 24 órával? Azt olvastam érdemes. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tigerr kár, hogy nem felejtetted el a tasid és iskolába nem úgy mentél. :)) Amúgy ez a hányinger dolog innentől már csak rosszabb lesz. Nem tudom, hogy te az ízével hogy vagy, de nálam amikor rámtört a hányinger folyamatosan az ment, hogy éreztem az ízét a számban orromban stb. Így nem csoda, hogy már 10 magtol is képes lennék hányni. Ha téged egyáltalán nem zavar az íze akkor még van esély...
Bordee egészben nyelted le magokat? Úgy érted nem rágtad meg őket? Az úgy szerintem nem fog menni, vagy csak nagyon szarul. 1 hét már elég idő egy újabb LSA trippre, de sok helyen olvastam, hogy fél éves mag már közel nem olyan jó mint a friss, szóval lehet azon múlott. Ja és a farózsa tényleg kényelmesebb megoldás lenne! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát ezt akkor tényleg félreértettem. :DD |
| | | | |
| | | | | | | | | | Erős a gyanúm, hogy kérdésem megint a sűllyesztőbe merül ezért felteszem mégegyszer:
Mi az általatok használt rozs/víz arány? 1. x gramm rozshoz x gramm víz 2. pohár feléig rozshoz annyi víz, hogy pont ellepje
Jimi BioRozs néven a DM-ben találod meg vagy valamilyen bioboltban, ha mákod van. Németül Roggen angolul rye. Teljes szemes kell, nem a darált. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kezdem megszokni igazság szerint. Ha ideges lennék szted segítenék neki? Segítek és közbe alázgatom, hogy mekkora lusti musti csacsi macsi. Valamit valamiért érted. :) Viszont rozsos dologra választ szeretnék hétfőig bezárólag kapni. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Aztán rakd fel könyvtárba. :)) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem megadhatnánk Jiminek az értetlenség és túlkomplikáltságban kiemelkedő eredményt elért kitüntetést.
1. Vermikulit+barnarizsliszt+víz vagy Biorozs+víz
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm
Melegen ajánlom, hogy olvasd el...
2. Miután a benőtt sütit kiteszik a terráriumban egy rázsra a perlit főlé és megvolt egy nagyobb hozamú termőtestképzés, érdemes rátenni a nedves perlitre, mert így rehidratálódik és nem szárad ki olyan hamar. Van aki egy napra berakja víz alá és hűtőbe helyezi. Elég látványos a változás a nem beáztatotthoz képest.
3. Kihelyezve már nem olyan kényesek, látom ezt sikerült megjegyezned. :P
Na és most jön az én kérdésem, miután ilyen sorozatosan jóságos voltam válaszadásban. :) Biorozs és víz arányra lennék kiváncsi. Két féle módszert hallottam, ti hogy csináljátok? 1. Kimérünk X gramm rozst és ugyanennyi mililiter vizet adunk hozzá 2. Poharat megtöltjük feléig rozzsal és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy szinten legyen a rozs és a víz
Az elsőnél, amikor én csináltam sterilizálás után még maradt a pohár 1/3nál kb. víz. Van aki azt mondja ez jó van aki nem. Vélemény? A másodiknál szerintem nem fog víz maradni benne, de nem lesz túl száraz? thx
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Jimi egyszerűen nem hiszem el, hogy elolvastad a guideokat, mert ott ez benne van...A vermikulitot a pohárba kell a táptalajhoz rakni, míg a perlitet a terrárium aljára páraképzés végett.
"Csiperkés" dologhoz meg nem szólok semmit. Erősen kétlem, hogy ez épségben ideér Magyarhonba, de most hogy jön a képbe a chamignon gomba? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Diffúz vagyok bocs.
Kuktázás után a rozs frankón megduzzad és a feléig megtöltött pohár most már szinte elér a tetejéig! Beoltod és elrakod meleg helyre sötétbe. Akkor kell kivenni poharakból, amikor már az egész sütin látod, hogy benőtte a micéleum, tehát az egész tele van fehér fonalakkal. Utána kell terráriumba rakni és hőmérséklet utána már elég a szobádé is. Közvetlen fényre sose rakd őket, de amikor már kivetted a sütiket akkor szükségük van minimális indirekt fényre az alább leírtak miatt. Na most már megválaszoltam mindent. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Biorozsnál csak biorozs kell. A másik az keverék (barnarizslist+vermikulit), de én olyat nem tok szerezni.
Hát meleg kell neki igen olyan 26-30 az nagyon jó neki azt írják. Arra, hogy vaksötét kell neki, szerintem igen a válasz. Bár pár helyen megemlítik, hogy a vége fele már elő kell venni, de szerintem elég annyi fény amikor megnézegeted, hogy mennyit nőtt a micéleum. Tudod ezek gyakran egy nagy trágyakupacon nőnek. A spóra belekerül a trágyába és bent meleg van valamint vaksötét. Miután elérte a micéleum a kaki szélét akkor máris fényt kap és ez ad jelt neki, hogy lehet küldeni a termőtesteket is a nagyvilágba. Szerintem ez alapján logikus a dolog, de bárki jobban tudja javítson ki, én még csak elméletben nyomom a termesztést. ;D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Megtöltöd a pohár felét rozzsal. Ráöntesz annyi vizet, hogy elfedje. Önthetsz fél centivel többet is, de túl sokat nem érdemes. Na nehéz? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Labortechnikai, illetve vegyészeti boltok (pl. Budapest - Reanal) by google...sztem hanyagold az agar-agart nem tudom kezdőként miért akarod a legbonyolultabbat csinálni. Ha csinálsz 12 pohárnyi rozsos sütit sztem az is bőven fedezni fogja havi szükségleteidet... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem kapom fel a vizet csak már unom értetlenségedet...Kérdezz Jimi kérdezz rá az új módszerekre és bízva bízzál.
http://www.shroomery.org ha tudsz angolul itt aktuális dolgok vannak A-Z ig. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Majd szerzekk másik kuktát. Honnan szerezzek gumit? Figyelj Jimi szerintem ne feszegessed tovább a húrt, mert MINDEN fennvan neten ráadásul magyarul. Inkább kérdezz, mintsem olyat várj el másoktol amit már megtettek, max te nem vagy képes megtalálni vagy elolvasni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Srácok az nagy gáz, ha kuktázásnál a gőz így a fedő pereme mentén is kijön lassacskán? Nektek csak a szelepen jött ki, máshol nem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Úgy látom egy súlyos gomba trip után ez általános jellemző, hogy mindenki nekiáll takarítani érthetetlen okokból kifojólag. Pedig én sose szoktam, de akkor mégis megtörtént. Érdekes, nagyon érdekes. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem hiányzik, csak nem túl aktív. Keleti népekre is jellemző ez. Az a durva, hogy akinél ez buzgón bontja a témát az nem igazán rúg be, de mint értesültem nem is károsítja magát annyira. Pedig többet iszik mint a többiek. Én 3 sörtől már bebaszok szal nem az én világom, főleg mert az alkohol ízétől szoktam hányni. Nagyon érzékeny a gyomrom az ízekre. Egy két feles lecsúszik úgy ahogy, de utána már nembírom visszatartani a dolgot. Nem is bánom igazság szerint... |
| | | | |
| | | | | | | | | | O2 az oxigén(molekula), dioxidként még életemben nem hallottam. Erre írtam amúgy a dolgot: "fejlődés során keletkező O2 a perlit & a rács közötti lyukon kicsorog"
Azt hittem a gomba által fejlesztett gázra mondtad, hogy O2, azóta rájöttem, hogy a h2o2 által fejlesztett. Asszem. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ahaaaaammm. Saját szóalkotás? Amúgy jó dolog értelmetlen szavakat énekelni fél órán át. Elfelejted, hogy magyar vagy. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Lagelli részvétem. :( Tényleg kurva gáz, hogy milyen felelőtlenül bánnak az ilyen szerekkel. A legtöbb probléma ebből adódik. Persze azt, hogy ki hajlamos skizofréniára vagy lappang benne valami pszichózis azt az illető elég ritkán tudja felmérni magáról. Mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy nem volt semmi fűtől, de tényleg senki se gondolja, hogy ez MINDENKINÉL így van. Pia is ám hasonlo. Egyik jól érzi magát és tök barátságos, a másik agresszív aztán fél óra mulva már bömbli kebleden a világfájdalmait...Én már hallottam olyat is, hogy valaki fűtől godzillát hallucinált maga elé. Kinevettem aki mesélte a story-t, de azért néha elgondolkodik az ember... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Propio remélem nem baj, ha én adok választ a kérdésedre. Tehát a gomba nem oxigént termel, hanem széndioxidot. Azért kell a lyuk a vödör aljára, mint azt én is olvastam. Sehol máshol nem írtak lyukat, de egy helyen kifejezetten írták, hogy ne legyen lyuk. Napi egy kiadós legyezés és elillan a felgyülemlett CO2, viszont a lyukban az a parás, hogy kimehet a pára. Tehát nem kell. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Toma töltsd meg szádat egy kis nedüvel szex közben. Az, hogy milyennel az már a te dolgod! :))
Gén már régóta nem értem mit jelent a XOR szó a topicban. Számomra egyetlen magyarázat az, hogy AND OR XOR jól hangzik és amúgy semmi értelme, csak rádjött a fokozás. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem a süti eláll 1-2 hétig simán. Persze hútőbe érdemes berakni. Akkor lesz büdös a konyha, ha vajban főzöd ki. Ha berakod valami krémbe, meg keksz köré és sütőbe, akkor szerintem nem kell tartani ilyentől. Magok is elállnak 1-2 évig, akár több is, jót persze nem tesz neki. Hogy miért a hűűűűűűűűtőőőőőőőőőőőbőőőőőőőőőől? Hát mert KINDER PINGVI! Vagy mert praktikusabb volt neki ott tárolni, vagy mert kis naiv és azt hiszi, hogy a hűtő egy csodagép, ami minden anyag eltarthatóságát megnöveli. (nagyjából ez igaz is) :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem is ért hozzá Vizy. Mármint a biológiához. Máshoz nem. Biológia meg hát ugyebár csak a fizika keretein belül magyarázza meg a dolgokat. Birkáknak azért jó volt (én a legjobbszélén álló kérdezős bácsit csiptem a legjobban [nem aki a Freudosat kérdezte]). |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én is olvastam már egy logikus bizonyítást az anyag=energia dologra. El is mondom, senki se tud visszatartani! :) Egyszerű, de nagyszerű:
Szerintetek mekkora egy ember, ha csak a létező materiális anyagot vesszük belőle és egymás mellé sűrítjük azokat? Dinnye? Ököl? Tojás? Nem! Kisebb mint ez a pont . ! A válasz is igen egyszerű a miértjére, mégpedig mi is a létező materiális anyag? Proton, neutron és elektron. Közte hatalmas űr tátong minden egyes atomban! Van ott valami? NINCS, csak energia. Elgondolkodtató... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Még mindig a viziegér kárpitosszerek előadásáról van szó? Kérdéseket is hallanotok kellett volna... :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Miért Ginnala, te ha már láttál valamit másodszorra nem ismered fel könnyebben? Amúgy nem értem miért nem gyakorlod otthon ezt a holotróp légzés dolgot. Most, hogy már voltál tanfolyamon tutira nem lesz gáz. Amúgy milyen is volt az a ritmus erre kiváncsi lennék! (ütem, mélység) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Annak mekkora a valószínűsége, hogy spórát határon kiszedik és üres alupapírt csomagolják vissza levélbe és úgy elküldik? :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Azt szeretném kérdezni, hogy mi az ideális, ha biorozsos pohárban kuktázás után mennyi víz marad még? A rízs majdnem a tetejéig puffadt a pohárnak és, alsó 1/3nál víz nyomódott az üvegnek onnan tudom, hogy mennyi maradt még benne. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Így aktuálisan elgondolkodtam azon a tényen, hogy a fórumot a rend őrei is figyelik. Kérdésem az lenne egy hozzáértő jogásztól, hogy milyen következményeket vonhat maga után az internetre felkerült, kompromitáló szöveg. Fórum, e-mail és chatre lennék elsősorban kiváncsi. Felhasználhatják? Tagadhatod? Stb? köszi :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Talán, ha leírnád, hogyan szoktad elkészíteni a táptalajt, spórafecsit stb. akkor még választ is kapnál...
Poharat biorozzsal csak a feléig érdemes megtölteni? Olvastam, hogy valaki 3/4ig töltötte. Ti hogy szoktátok? Pohár/rozs/víz arányra lennék kiváncsi. Thx! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ayahuasca honnan szereztél harmalát? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Próba cseresznye. Nekem már jött spórám NLből és haver magot is rendelt, bár azt Angliából (seedsdirect.to). Sosem lehet tudni. :-\ |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na meg gyöngyörű tájakkal, jó klímával (leszámítva a márciusi havazásokat, de ez globális örültség). Itt nem robbantgatnak az arabok, senki sem akarja lerohanni az országot, nincs földrengés, vulkánkitörés, szökőár. Annyira azért nem rossz hely sztem. :P |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én meg most néztem meg a Dunán. Érdekesek voltak a biokémiai folyamatok, ennyit mondhatok hasznosnak. Egyoldalú, beszűkült látásmód jellemezte az előadást. Az ilyenekkel az a baj, hogy akik ésszerűen, nem csak a szórakozás céljából használják, azok lássuk be, jóval kevesebben vannak. Így hát ez mindig a háttérbe fog szorulni, ameddig nem egy olyan ember fog előadást tartani, aki mondjuk próbálta, vagy legalább kevésbé elfogult a témával.
Pár meglepő dolog. Eki mióta hat pillanatok alatt szájon át? Szép is lenne. Azt mondta fél óra a hatása? Heroinnak meg 45 mp? Érdekes.
Viszont ami egyenesen gáz volt, az Aldous Huxley egyik idézete volt, ami kb. úgy hangzott, hogy aki egyszer már járt a másik világban az nem ugyanolyan emberként tér vissza. Na most én nekem mindjárt az jutott eszembe, hogy ha egyszer már láttál egy másik perspektívát, sosem fogod tudni kiverni a fejedből. Az észlelés kapui, ha csak résnyire is, de nyitva maradnak onnantól már. És mit csinál ez a retardált? Ráhuzza azt a tipikus szart, hogy ha egyszer kipróbáltad, akkor soha se fogsz tudni szabadulni az egésztől. Gratulálok viziegér, szép torzítás! És hol az objektivitás? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nyuszifless. :) Jó ötlet Siph, én amúgy is drogellenes vagyok. Az egyesületem is az, 200 000 tagot számlál, őket is én képviselem. Hol is vannak hát a pakkok? :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sőt azt is olvastam, hogy a szemcsés táptalaj előnye az, hogy jól össze lehet rázni. Azt ajánlották, hogy rögtön kuktázás után kapjuk ki egy ronggyal az üveget és rázzuk össze...Inkább nem csinálom meg, mert nekem nem 5 centi vastag van, hanem sima üvegpohár.
Most a kérdés az, hogy később érdemes rázni? Alufóliával lesz lefedve, így hát nem tudom mennyire lehet szórakozni az ilyennel.
Másik kérdés, hogy megemlítik, hogy a szemcsés (grain) táptalajnál fontos a jó légcsere, így jóval felgyorsul a micéleumozás. Na most nagy hülyeség lenne venni valami iszonyat sűrű szűrőpapírt/textilt és azt rakni kuktázás után az alupapír helyére? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na jó, hogy értelmeset is mondjak: Rozs és egyébb szemcsés dolgoknál olvastam, hogy érdemes kuktázás előtt beáztatni 24 órára, hogy a benne lévő kórokozók kikeljenek és így kuktázásnál jobban leölődnek. Valaki csinálta? Érdemes, szükséges? Thx! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát igen, szerintem a természet több embert követelt eddig, mint az összes drogáltali halált együttvéve. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ákimáki elképzelhető, hogy tovább mozogna egy ideig úgy, de nem értem miért pont annyi ideig, amennyi idő, hogy a fénye eljusson a földre. Értesz? :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Siph és most töröld ki saját magadat is. :)) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jimi ezt nem személyes sértésnek kéne megélni (mint ahogy azt sokunk így tette elsőre), hanem előtte nézd át az irányelveket és gondolkozz el, hogy hol hibáztál. Valószínüleg vétettél az itteni szabályok ellen és így törölve lett a hozzászólásod. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én meg láttam fűtől bekatanni embereket. Az, hogy mi váltja ki a pszichózisodat (már ha van), az nem anyag, hanem emberfüggő. Persze vannak olyanok akik többször használják mint kellene, ugyebár. |
| | | | |
|