|
deeptrip hozzászólásai (3461 - 3480)
| | | | | | | | | | T=08:15 :) (Zen mentás zöld tea power) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kedveskedem egy viszonylag gyors reagálással, tudom mennyire várja ilyenkor az ember. :)
Figyelemre méltó amit írtál a trippről és amit becsülök benned, hogy nem a vizuálokat és halukat kerested és nem keseredtél el, amikor nem folyt minden ide-oda. Szerintem ez nagyon lényeges a hajninál. Lehet -bár nem tartom valószínűleg-, hogy csak én álltam előszőr úgy hozzá a dolognak, hogy LSA mégis csak hasonlatos LSD-hez az meg hát halus cucc jejee. Szóval halukat vártam és mondanom sem kell, hogy a kívánt hatást e téren nem értem el. Pár további próbálkozásom után rájöttem, hogy az elvárások rossz dolgok és túl kell lépni rajta. Van aki haluzik a hajnitól, van aki nem. Én a második kategóriába tartozok és ezt elfogadom.
Na de visszatérve. Egyszer egy ember írta, hogy volt neki olyan, hogy egy óráig nem volt semmi gondolata és hogy ez milyen rossz volt neki. Az ilyen emberek nem bírják a csöndet és benem áll a szájuk társaságban. Én meg azért trippelek, hogy végre kuss legyen a fejemben. Vicces. :)
Szóval hajni alatt nagyon letisztul az elme és igen nyugodt lesz, így ha akarod a gondolkodás is jól megy. Jó agyalni mondhatni, de néha azért csak létezni is nagyon jó! Érezhetően megszűnik a határ a múlt, jelen és jövő között. A jelenben létezel, te vagy a jelen, te vagy minden, nincs ami elhúz máshova. És ez jó érzés.
Amit nem olvastam még senkinél nem más mint, hogy miután jól megszenved az ember a hányingerrel (ami én esetemben 4 óráig is eltartott már csak mert nem akartam hányni...[szóval kétszer is gondoljátok meg, volt már hogy hánytam és beütött közvetlenül a megkönnyebbülés után {nem szégyen az}]) elönti egy hihetetlen mértékű boldogságérzés. Örülsz mindennek, de ilyen boldog még sosem voltam egész életemben. Nyugodt és boldog. Egyszer úgy trippeltem, hogy itthon voltak szülők. Gépezgetek és egyszer csak megcsörren a telefon. Anyámat kereste egy munkatársa:
-Jónapot kívánok XY vagyok és YX-et keresem. -Jónapot kívánok, azonnal adom!
Ez így olvasva semmi extra, de amikor kimondtam, hogy azonnal adom olyan alázatosan mondtam, hogy nem csak nekem, de még neki is feltünt. Zavarában valamilyen köszönömöt nyögdécselt.
Még aznap anyám megjegyezte, hogy "Danikám milyen udvarias vagy ma!". Én meg elröhögtem magam, hogy jóhogynem ezen bukok le. :)
Belőlem a fű előhozta azt, hogyan lássak bele emberek lelkébe és gondolatmenetébe. A hajni nagyon hasonlít nálam a fűhöz ilyen téren. Amikor először ettem, olyan volt, mintha életemben először téptem volna. Érdekes dolgok ezek. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Holnap reggel 8kor meg fogok enni 3 gramm szárított cubensist. Élménybeszámoló délutánra várható. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ma csodálatos ötletem támadt. Ugye írják, hogy a rozst érdemes beáztatni egy nappal előtte vízbe, hogy az endospórás bacik -amik amúgy kibírnák a kuktázást- kikeljenek és hőkezelésnél már ne legyenek olyan ellenállóak. Csináltam is. Beáztattam 2 kiló rozst, mondanom sem kell a lábost telitöltöttem vízzel, de annyira megszívta magát, hogy a tetején így is maradt száraz réteg. A szárítás meg még egy napot vett igénybe, szóval elég körülményes. Na és most jön az én ötletem. Mivan, ha beleteszem a rozst a pohárba, rá vizet és nem kuktázom azonnal, hanem várok egy napot? Megszívja magát, de nem kell kiszárítani, mert az arányok jók. Egyetlen gond az lehet, hogy a duzzadt rozs másképp viselkedik kuktázásnál, mint az épp nyakonöntöt. Vagy hagyjam az áztatást a francba, mert megy anélkül is simán? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem kell gondolatolvasónak lenni, hogy összefüggésbe tudjál hozni két egymást követő mondatot. Bocs. :) Szóval, ha nem rágod teljesen szét akkor egyáltalán nem biztos, hogy az egész mag meg fog emésztődni és így a hatóanyag se nagyon tud érvényesülni. Szerinted? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Küldd el e-mailben és bescannelem. Érted. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Rozst ti beszoktátok előtte áztatni 24 órával? Azt olvastam érdemes. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tigerr kár, hogy nem felejtetted el a tasid és iskolába nem úgy mentél. :)) Amúgy ez a hányinger dolog innentől már csak rosszabb lesz. Nem tudom, hogy te az ízével hogy vagy, de nálam amikor rámtört a hányinger folyamatosan az ment, hogy éreztem az ízét a számban orromban stb. Így nem csoda, hogy már 10 magtol is képes lennék hányni. Ha téged egyáltalán nem zavar az íze akkor még van esély...
Bordee egészben nyelted le magokat? Úgy érted nem rágtad meg őket? Az úgy szerintem nem fog menni, vagy csak nagyon szarul. 1 hét már elég idő egy újabb LSA trippre, de sok helyen olvastam, hogy fél éves mag már közel nem olyan jó mint a friss, szóval lehet azon múlott. Ja és a farózsa tényleg kényelmesebb megoldás lenne! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát ezt akkor tényleg félreértettem. :DD |
| | | | |
| | | | | | | | | | Erős a gyanúm, hogy kérdésem megint a sűllyesztőbe merül ezért felteszem mégegyszer:
Mi az általatok használt rozs/víz arány? 1. x gramm rozshoz x gramm víz 2. pohár feléig rozshoz annyi víz, hogy pont ellepje
Jimi BioRozs néven a DM-ben találod meg vagy valamilyen bioboltban, ha mákod van. Németül Roggen angolul rye. Teljes szemes kell, nem a darált. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kezdem megszokni igazság szerint. Ha ideges lennék szted segítenék neki? Segítek és közbe alázgatom, hogy mekkora lusti musti csacsi macsi. Valamit valamiért érted. :) Viszont rozsos dologra választ szeretnék hétfőig bezárólag kapni. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Aztán rakd fel könyvtárba. :)) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem megadhatnánk Jiminek az értetlenség és túlkomplikáltságban kiemelkedő eredményt elért kitüntetést.
1. Vermikulit+barnarizsliszt+víz vagy Biorozs+víz
http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm
Melegen ajánlom, hogy olvasd el...
2. Miután a benőtt sütit kiteszik a terráriumban egy rázsra a perlit főlé és megvolt egy nagyobb hozamú termőtestképzés, érdemes rátenni a nedves perlitre, mert így rehidratálódik és nem szárad ki olyan hamar. Van aki egy napra berakja víz alá és hűtőbe helyezi. Elég látványos a változás a nem beáztatotthoz képest.
3. Kihelyezve már nem olyan kényesek, látom ezt sikerült megjegyezned. :P
Na és most jön az én kérdésem, miután ilyen sorozatosan jóságos voltam válaszadásban. :) Biorozs és víz arányra lennék kiváncsi. Két féle módszert hallottam, ti hogy csináljátok? 1. Kimérünk X gramm rozst és ugyanennyi mililiter vizet adunk hozzá 2. Poharat megtöltjük feléig rozzsal és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy szinten legyen a rozs és a víz
Az elsőnél, amikor én csináltam sterilizálás után még maradt a pohár 1/3nál kb. víz. Van aki azt mondja ez jó van aki nem. Vélemény? A másodiknál szerintem nem fog víz maradni benne, de nem lesz túl száraz? thx
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Jimi egyszerűen nem hiszem el, hogy elolvastad a guideokat, mert ott ez benne van...A vermikulitot a pohárba kell a táptalajhoz rakni, míg a perlitet a terrárium aljára páraképzés végett.
"Csiperkés" dologhoz meg nem szólok semmit. Erősen kétlem, hogy ez épségben ideér Magyarhonba, de most hogy jön a képbe a chamignon gomba? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Diffúz vagyok bocs.
Kuktázás után a rozs frankón megduzzad és a feléig megtöltött pohár most már szinte elér a tetejéig! Beoltod és elrakod meleg helyre sötétbe. Akkor kell kivenni poharakból, amikor már az egész sütin látod, hogy benőtte a micéleum, tehát az egész tele van fehér fonalakkal. Utána kell terráriumba rakni és hőmérséklet utána már elég a szobádé is. Közvetlen fényre sose rakd őket, de amikor már kivetted a sütiket akkor szükségük van minimális indirekt fényre az alább leírtak miatt. Na most már megválaszoltam mindent. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Biorozsnál csak biorozs kell. A másik az keverék (barnarizslist+vermikulit), de én olyat nem tok szerezni.
Hát meleg kell neki igen olyan 26-30 az nagyon jó neki azt írják. Arra, hogy vaksötét kell neki, szerintem igen a válasz. Bár pár helyen megemlítik, hogy a vége fele már elő kell venni, de szerintem elég annyi fény amikor megnézegeted, hogy mennyit nőtt a micéleum. Tudod ezek gyakran egy nagy trágyakupacon nőnek. A spóra belekerül a trágyába és bent meleg van valamint vaksötét. Miután elérte a micéleum a kaki szélét akkor máris fényt kap és ez ad jelt neki, hogy lehet küldeni a termőtesteket is a nagyvilágba. Szerintem ez alapján logikus a dolog, de bárki jobban tudja javítson ki, én még csak elméletben nyomom a termesztést. ;D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Megtöltöd a pohár felét rozzsal. Ráöntesz annyi vizet, hogy elfedje. Önthetsz fél centivel többet is, de túl sokat nem érdemes. Na nehéz? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Labortechnikai, illetve vegyészeti boltok (pl. Budapest - Reanal) by google...sztem hanyagold az agar-agart nem tudom kezdőként miért akarod a legbonyolultabbat csinálni. Ha csinálsz 12 pohárnyi rozsos sütit sztem az is bőven fedezni fogja havi szükségleteidet... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem kapom fel a vizet csak már unom értetlenségedet...Kérdezz Jimi kérdezz rá az új módszerekre és bízva bízzál.
http://www.shroomery.org ha tudsz angolul itt aktuális dolgok vannak A-Z ig. |
| | | | |
|