| gardenofeden1200: Erowiden és egyéb oldalakon összevadászgatott infóim alapján 3 dologtól érdemes kímélni az LSA-t: napfény, meleg és a vele könnyen reakcióba lépő anyagok. Ez utóbbiakhoz tartozik a klór is, amit kis mennyiségben tartalmazhat a csapvíz is, valamint az aceton (ez pedig a kioldásos technika miatt érdemes szem előtt tartani). Bár olvastam egyes élménybeszámolókban, hogy teát készítettek a magokból de ezt a módszert kissé rizikósnak tartom. A hányingert és/vagy hasmenést szintén három dolog okozhatja: a peszticidek (ezt csak olyan magok felületén található, amit kezeltek vele, de hogy melyiket gyártó kezeli a magokat ilyenekkel, azt nem tüntetik fel a csomagoláson...), a cianogén glikozidok és a szaponinok. Ez utóbbi kettő eltávolítható szerves oldószerrel (pl. sebbenzin/petroléter, de az aceton is ide tartozik, csak ugye az reakcióba léphet az LSA-val.) Én a fogyasztáshoz mindenképp kivonatolást ajánlok, nyersen vagy akár darálva is elrágcsálva undorító ízt fogsz érezni, és mondjuk ha valamennyi mondjuk odatapad a torkodra, az instant hányást fog okozni :D Ha nem akarsz rizikózni szerves oldószerekkel (ami érthető, mert nem csak robbanékonyak, de a gőzüktől is igen könnyen meg lehet bódulni :D), akkor ezt a módszert ajánlom, nekem tökéletesen bevált: (viszont arra felhívom a figyelmed, hogy ne dolgozz nagy mennyiségekkel, 200-300 mag bőven elég, talán még sok is) 1. Először is szerezd be a hozzá kellő eszközöket: - értelemszerűen a magok :D - desztillált víz (gyógyszertárban lehet kapni, egy kicsit húzós ára van, olyan 1000-2000 Ft körüli árra számíts. A fentebb leírtak alapján mindenképp desztvízzel érdemes kivonni, a csapvíz nem elég megbízható) - kávé- vagy mákdaráló (ha nincs , mindenképpen szerezz be egyet, nem olcsó mulatság, de életed végéig elkísér :D) - edény, ami nem engedi át a fényt (úgy is megoldható, hogy egy dunsztosüveget körbetekersz alufóliával) - tömény szörp, amivel jobb ízt kölcsönzöl majd az "italnak" - citrom(lé) - szűrő 2. Fénytől védett helyen daráld le a magokat mákdarálóval vagy kávédarálóval, lehetőleg a legfinomabb porrá -> citromsárgás-barnás anyagok fogsz kapni, jellegzetes szaggal 3. A fedett üvegbe (én egy sötétkék műanyag edényt használtam) önts desztillált vizet (100 maghoz kb. 1-másfél liter desztvíz elégséges), és tegyél bele 5-6 csepp citromlevet (sűrített citromlé is jó, vagy kifacsart citrom leve is), ez azért fontos, hogy a magokban lévő bázikus alkaloid, tehát az LSA, vízoldható sót képezzen a citromsavval 4. Tedd bele a ledarált magok porát az előbb említett üvegbe, és fedd le a tetejét, a lényeg, hogy levegő és fény ne érhesse 5. Tedd be az üveget egy hűtőszekrénybe egy napig (ez alatt az egy nap alatt rendszeresen rázd fel, én óránként egyszer shakeltem :D) 6. Miután letelt az egy nap, egy sötét és fénytől védett helyen szűrd át az alkaloid tartalmú desztvizet egy pohárba vagy termosztátba vagy amiből meg akarod inni -> egy sárgás-barnás, nem túl áttetsző folyadékot fogsz kapni, ne ijedj meg a színétől :D 7. Dobd el a megmaradt magdarálékot (legjobb lehúzni a WC-n, mert nagyon hamar megpenészesedik :D) 8. A pohárban lévő cumóhoz adj annyi szörpöt, amennyi elnyomja az ízét, annyira sok nem fog kelleni 9. Drink&trip :D A hatás nálam nagyon gyorsan jelentkezett, mondhatni még le sem ért, de már éreztem a kisebb jeleket, amik arra utaltak, hogy nem basztam el :D De a csúcsig még legalább 2-3 óra eltellett, viszont elég sokáig tartott.
|
| |