DAATH

Az embernek úgy kell élnie, amint gondolkodik, mert másként előbb vagy utóbb úgy fog gondolkodni, amint él.

Paul Bourget

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Pszichedelikumok


Létrehozó:

LaZa


Létrehozás ideje:

2003. január 22.


Utolsó hozzászólás:

2019. április 7.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

62302 letöltés
890 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


N2O szeretünk kéjgáz

LaZa, 2003. január 22.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

Mielőtt hozzászólnál vagy kérdeznél, kérjük olvasd el a

Kéjgáz (N2O) anyagismertetőt!

 
93. Siphersh2003. november 6. 01:50
 
 
GoaBoy, figyelj rám, elmondom neked, hogy mi a helyzet, elmondom okosan, hogy tudjad, és nem hallgatok el semmit, úgyhogy figyelj rám jól! Hosszú távon tönkreteheti az érzőidegeidet a kéjgáz hatására előálló B12-vitamin-hiány. De ezt nyilván te is tudod. Nem is erről szeretnék beszélni.

Elmondom neked, hogy mitől lehet meghalni a kéjgáz fogyasztása során. Három , azaz 3 dologtól lehet meghalni a kéjgáz használata közben. Se nem több, se nem kevesebb.

1. Ha állva fogyasztod vagy instabil testhelyzetben, akkor eleshetsz, és beverheted a fejedet. Ilyenkor előfordulhat, hogy megreped a koponyád, és agyvelő kerül a szabadba. Ez pedig, főleg ha erős vérzéssel párosul, igen sebesen előidézheti a testi halálodat. Megoldás: ne fogyaszd álló testhelyzetben, vagy olyan ülő helyzetben, amikor is egy ájulás vagy teljes egyensúlyvesztés balesetveszélyes lehet.

2. Ha a belégzett gázelegy nem tartalmaz elég oxigént, akkor szép csendben beleájulhatsz az örök vadászmezők termékeny vidékeinek ölelő karjaiba. Elmondom, hogy miről szól ez az oxigénes sztori: A belégzett levegő ideális esetben 21% oxigént tartalmaz. Kb. ilyen az oxigéntartalma a levegőnek itt, a talaj közelében, ahol mászkálni szoktunk, és éljük az életünket. Ha nem veszel levegőt, akkor egy idő után a tüdődben történő gázcserefolyamatok következtében megnövekszik a tüdődben lévő levegő illetve a véred széndioxid-tartalma. Ez a megnövekedett széndioxid-arány idézi elő a légszomj érzetét, ami lélegzésre késztet. Namost: ha te folyamatosan lélegzed be és ki a tömény, száz százalékos kéjgázt, akkor a széndioxid szépen kiürül a véredből a légzés következtében, és nem kerül a helyére oxigén. Se oxigén, se szén-dioxid. Ilyenkor vidáman lélegezhetsz, a légszomj legcsekélyebb jele nélkül, egészen addig, míg el nem veszíted az eszméletedet, és jól meg nem halsz. Az exitus beálltának ideális előfeltételeként ilyenkor még egy nejlonzacskó is rá van tapadva az arcodra, hogy ájult állapotban, életösztönöd esetleges utolsó lélegzetvételi próbálkozásai is biztos kudarcra legyenek ítélve. Megoldás: a) Soha ne legyél egyedül, ha valami olyan eszköz van az arcod közelében, ami odatapadhat, vagy amit letüdőzhetsz (találtak már kéjgáz-hullát lufival a légcsövében, nem is egyet). A józan segítő leszedheti az arcodról a nejlont, mikor látja, hogy kezd lilába fordulni arcod valaha volt életteli, rózsaszínes árnyalata. b) Soha ne szívj a tüdődbe tiszta kéjgázt. Az orvosi műtőben 20% oxigént adagolnak hozzá. Ennél sokkal kevesebb ne legyen! Tudod, a levegőben csak 20% oxigén van. Tessék gondolkodni! Folyamatosan egy zacskóból lélegezni ki- és be, nos, az sem egy kimondott életbiztosítás. Ha minden két kéjgázas lélegzetvétel között veszel egy rendes házi levegőt, akkor egész jók lehetnek a túlélési esélyeid.

3. Ha vagy olyan botor, hogy a gáz nyomása által engeded azt a tüdődbe, mondjuk a szádba veszed egy túlnyomásos palack (például szódásszifon) csőrét, és meghúzod a ravaszt, akkor könnyen megpattanhatnak a hajszálerek, vagy egyéb érzékeny finomságok a tüdődben. Ez lehet annak a következménye, hogy a gáz túlfeszíti a tüdőt, vagy egy ellenreakcióként létrejövő izomgörcs ellenfeszít a nyomásnak. Na, ami ez után következik, az a fulladásos halál egy kifejezetten kellemetlen formája: a dinitrogén-monoxidnak van ugyanis egy olyan varázslatos tulajdonsága, hogy még az ép membránokon is szívesebben szalad keresztül, mint az oxigén vagy a szén-dioxid. Ebben a pillanatban a gáz kirobban a tüdődből a mellkasod tüdőn kívüli részébe, megtölti azt, és a mellkasi nyomás következtében összeomlik a tüdőd. A tüdő összeomlása azt jelenti, hogy hiába próbálasz levegőt venni, a gáznyomás lehetetlenné teszi. Mintha kifújtál volna minden levegőt, és bárhogy erőlködsz, nem tudsz levegőt venni. Halálfélelemtől remegő tekintettel nézel a haverokra, az egyik közli, hogy hívjatok már mentőt, és ha lehet mégjobban meg vannak rémülve, mint te. Aztán jön az "úristen", meg a "csináljatok már valamit", aztán a csinos vizuálok, és végül az Úristen személyesen.

Ha van még kérdésed, akkor csak bátran.
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!