DAATH

Az élet érdekes, ha követünk el hibákat.

Georges Carpentier

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

Herbalife


Létrehozás ideje:

2002. október 29.


Utolsó hozzászólás:

2020. június 14.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

131511 letöltés
944 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


H E R B A L H I G H S

Herbalife, 2002. október 29.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

A témakörben szerepő növényekről részletesebb információt
Adam Gottlieb: Pszichoaktív növények című könyvében találhatsz.


SPICE és egyéb "füstölők": cikk és linkek

 
508. tripster2009. május 19. 12:09
 
 
Kedves U_I,

Figyelmedbe ajánlom az alábbi, januári toxikológiai vizsgálatot, amely alapján a JWH-018 viszonylag biztonságosnak tûnik:

Összefoglaló: http://www.synchronium.net/2009/02/21/jwh-018-toxicology/

Maguk a PDF-ek ZIP-ben: http://href.hu/x/925r

Kapcsolódó fórumtéma: http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=74653

Több "gond" is van. Az egyik, hogy akik a vizsgálatot végezték, nem kívánták a nevüket közölni (talán mert a JWH-018 gyógyszerészeti alkalmazásában érdekeltek). A másik, hogy a vizsgálat nem terjed ki mindenre, így 100%-osan nem zárja ki toxicitást. A harmadik, hogy a csomagoláson nincs feltüntetve, pontosan milyen anyago(ka)t tartalmaznak a füstölõkeverékek (valszeg több ok miatt is).

Véleményem szerint a Spice a teljesen elhibázott drogháború remek példája. Eleve ha legális lenne a sok ezer éve biztonsággal használt fû, aminek hatásáról és toxicitásáról rengeteg tanulmány és adat van, akkor eleve nem jelent volna meg a legális szintetikus kannabinoidok piaca, tehát már itt elrontották az egészet.

A másik, hogy ha olyan információk jelennek meg, amely alapján a Spice "káros lehet", akkor a médiában ez olyan, mint a puskaporos hordóra dobott gyufa. "Drog a füstölõben", "Négyszer erõsebb mint a marihuána", ilyen szalagcímek jelennek meg. Amire a populista politika többnyire úgy válaszol: "lehet hogy káros, ezért tiltsuk be" (ez történt Németországban és Franciaországban).

Na de kérdem én: az alkohol nem káros? Nézz meg egy alkoholistát (szomszédom májzsugorban halt meg)... A nikotin nem káros? Nézz meg egy tüdõrákos dohányost... Ezeket miért nem akarják véletlenül se betiltani soha, pedig iszonyú károsak, de ha valamirõl felmerül hogy "esetleg káros lehet" akkor rögtön a betiltás az elsõ gondolatuk? A szabályozást soha nem az észérvek, hanem a populista érdekpolitika, illetve a pénzéhes gyógyszerészlobbi irányítják, minden logikát mellõzve.

A másik, hogy egy anyag betilátásával csupán annyit érnek el, hogy a forgalmazók egyszerûen átállnak egy újabb, még kevéssé ismert designer drogra. És természetesen a még újabb anyagokról még kevesebb az információ, így mindig fogyasztók a "kisérleti nyulak". Vég nélküli, értelmetlen játszma ez; mindig jönnek új anyagok.

A harmadik: simán el tudom képzelni, hogy ha esetleg idõközben "kiderül(t)", hogy a JWH-018 esetleg mégis biztonságos fájdalomcsillapító, akkor a gyógyszerészlobbi propagandával el fogja terjeszteni a "spice, a gonosz pszichotikus drog" propagandát, majd miután mindenütt betiltották a JWH-018-at, onnantól õk fogják kizárólagosan forgalmazni sokszoros haszonkulccsal. Így a pénz nem a füstölõgyártók, hanem a gyógyszerészlobbi zsebébe megy, aminek õk vígan örülnek.

Vajon véletlen, hogy pont a német THC Pharm hozta nyilvánosságra hogy a Spice-ben JWH-018 van, aminek következtében betiltották azt Németországban? Nem érdekes egybeesés, éppen a betiltása után (2009 január) került be a termékkatalógusukba a JWH-018?
https://biochem.thc-pharm.de/product_info.php?products_id=115

Túl sok "véletlen" ez számomra...
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!