DAATH

Milliók vágynak halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.

Susan Ertz

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Kategória:

Beszámolók / külföldi (fordítások)


Eredeti cím:

The Game


Kiadó:

Erowid


Kiadás éve:

2000 / 2001



Fordító:

Siphersh


Beküldő:

Siphersh


Szerkesztő:

Siphersh



Eredeti szöveg

Nyomtatható változat

Kapcsolódó témakör:

LSD, út az igazi tisztasághoz?


Felkerülés ideje:

2001. november 26.


Utolsó módosítás:

2001. november 26.



Érdeklődés:

15023 letöltés
25 szavazat


Súlyozott pontszám:

4.42 pont


Szavazatok aránya:

68% kiváló
20% jó
4% átlagos
4% rossz
4% borzasztó



Értékelés:

kiváló

átlagos
rossz
borzasztó




Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Chronotron:

A Játszma

Adag: 12 LSD tabletta.

Szóval bevettem a 12 fajtiszta Octopus blotter tablettát, és a szokásos testelhagyás, fehérfény, egyesülés és univerzum születése – genetikai-faji emléktöredék után egy ismeretlen térben találtam magam (nem, mintha lett volna fogalmam „én”-ről és „magam”-ról). Egy többdimenziós hálóban voltam, ami olyan volt, mint egy gömb, aminek mindenhol közepe van, sehol nincs felülete, és végtelenszeresen magába van fordítva. A lineáris időn kívüli hálóban végtelen volt a kapcsolódások száma, és kék hexa-, okta-, és dekaéderekből állt.

Nem voltam egyedül.

Különálló nem emberi lények voltak jelen, akiket kissé bosszantott, hogy így bejelentés nélkül betoppantam. Eléggé elfoglaltak voltak; egy játékot játszottak; A Játszmát. Egy voltam „Chako”, egy „hetedik szintű felügyelő” bábúi közül. Mindennapi, megszokott, megegyezésen alapuló valóságunk csak egy volt a sok szint közül, amiben a játék zajlott. Érzékelhető volt, hogy mindegyik lény a pszichikus frekvenciák egy-egy meghatározott szintjére van hangolva. Én így, magas dózissal felpiszkáltan átmenetileg a „négyes szint” adatainak birtokába jutottam, és az ennek megfelelő „felügyelői” tartományba kerültem. Mindezt Chako eléggé nyakatekert, mégis tiszta gondolatminták formájában hozta tudomásomra, de korlátozott neurális adottságaim miatt csak részben értettem meg, amit „mondott”.

A játék célja a hozzám hasonló egyes szintű lények számára teljesen felfoghatatlan volt, de érzékeltem, hogy nem kimondottan a jóakarat határozza meg azt. Chako egyáltalán nem tűnt jó szándékúnak; eléggé démonias légkör vette körül. Mindenesetre Chako bábujaként szembe kellett néznem valaki másnak egy bábujával, de hogy ez egy ember volt-e, és hogy mikor, hol, és milyen síkon, azt nem lehetett tudni. Ekkor a megvilágosító szer hatása múlni kezdett, és mintha kihúztak volna a hálóból; nem ellenkeztem, az tény.

Általában a trip alatti megnyilatkozások emléke hamar elhalványodnak a visszatérés után, de ezúttal világosan emlékeztem rá, hogy mi történt, és szinte bevésődött az emlékezetembe a pszichikus szintek közötti mozgás következményeire vonatkozó figyelmeztetés. A legkülönösebb az volt, hogy olyan tisztán emlékeztem a „Chako” névre, és arra, ahogy az emberek a felügyelők pszichikus bábuiként szerepeltek, mit sem tudván a játék értelméről.

Mindez évekkel ezelőtt történt. Nem is az első, nem is az utolsó nagydózisú kísérletem volt ez, de azóta egyszer sem jártam a felügyelői tartományban. Pszichomemetika, hallucináció, fantazmagória – nevezd, ahogy akarod, olyan valós volt, mint bármi, amit tapasztalok, és ilyen dózisnál már a set és a setting sem faktor. Várom az újbóli találkozást, semmi kétségem, hogy eljön az ideje. Remélem, felkészült leszek.

Hadd kérdezzek tőled valamit... Volt már részed hasonló élményben? Ha igen, kiderítetted, mi a játszma célja? Szívesen fogadok minden megjegyzést, gondolatot, és ötletet mindezzel kapcsolatban.

© Copyright 2000, 2001 Erowid.


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!