DAATH

A reménytelenséghez nincs szükség gondolkodásra.

Samuel Beckett

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


MeDMaN hozzászólásai (1 - 59)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2011. május 22. 07:08
 
 
Üdv Mindenkinek!

Próbálta már valaki a főtt kukoricát táptalajnak? Nagy nemzetközi hipermarketlánc (nem a madaras :) ) boltjában lehet kapni vákuum zárású (nylon zacsiban), hőkezelt főtt kukoricát ami hűtés nélkül eláll. Tartósítószer nincs benne. Cukor rogyásig (kóstoltam :) ) (ahogy tudom, nem hozzáadott). Nedvesség is (szerintem) pont méret. A lényeg pedig, hogy nem kell a főzőcskével meg a kuktával bíbelődni.
Az ötlet onnan jött, hogy éppen egy kóstolás után kint hagytam a kukoricacsövet (csak a csutkát) az asztalon, és kb. két nap múlva, olyan gyönyörű penésztelep fejlődött rajta, hogy ihaj.
Oltottam is párat, de 1000 éves (legalább 4) spórával (ebből is látszik mennyire megihletett :) ).
Ha valakit érdekel, majd beszámolok.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2008. november 11. 22:33
 
 
Sziasztok!
Bocs, de nem hagyott nyugodni ez a dextróz glükóz dolog. (tester írta, hogy a glükóz oldat is biztos jó). Azóta kiműveltem magam. (hátha valakit érdekel) A glükóz ahogy a leírásokból értem nagyobb kategória mint a dextróz. A dextróz egyfajta glükóz. A dextróz a szőlőcukor. Ilyen van szerintem a standard cukros infúzióban.
Ebből kiindulva a standard 5%-os glükóz (dextróz) infúziónak jónak kell lenni.
Már csak szerezni kell :)

(Ha nem így van nyugodtan javítsatok ki)

Csá
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2008. november 9. 12:50
 
 
Kösz!

Hogy mi király oldalak léteznek :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2008. november 9. 02:05
 
 
Üdv Mindenkinek!

Próbálkozott már valaki myc-t növeszteni glukóz infúzióban. Egyszer próbáltam mézes vagy cukros vízben, de nem bízok a sterilitásában (a főzés ellenére), pedig valami elindult. Amit gyógyszergyárban állítanak elő az csak steril. Utána csak szivogatni kellene a szaporításhoz. Remélem nem csak vényre kapható :)
Akinek van tapasztalata írjon, vagy próbálja ki, és ossza meg a tapasztalatokat.
Egyszer már felvetettem hasonló témát almalével, de azt mondták az okosok, hogy a ph nem lenne okés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. július 1. 21:42
 
 
Nagyon durvák ezek a gombák pshy!

Lassan "utazási irodát" nyithatsz :)
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
MeDMaN2007. június 24. 23:12
 
 
Bár úgy érzem az én gondolataim kicsit elkalandoztak a deep tripptől, de a világkép dolog felett nem nagyon tudok napirendre térni.
Még mindig nem teljesen értem mit gondoltok világkép alatt, de úgy gondolom, hogy a világkép nem egyenlő azzal amit a szüleinktől hozunk, hogy "kisfiam az élet így működik és kész" (bár tény és való én is érzem befolyását), de úgy vélem az ember "világképe" vagy véleménye a világról folyamatosan változik. És úgy gondolom, hogy amiben biztosnak kell lenned az az elképzelésed a világról a tapasztalataid érzéseid és a külső információk alapján. Az lehet, hogy a te elképzelésed a többiekétől különbözik. Kolombusz sem indult volna neki a tengernek ha a világképében nem gömbölyű föld van. És totál biztos volt benne, hogy a világképe helyes. Szóval a világról kialakult véleményednek biztosnak kell lenni, igaz azzal egyetértek, hogy az új információkat meg kell vizsgálni, hogy illeszthetők bele a világról szóló elképzelésedbe, vagy, hogy a helyzeted, világ beli helyed szempontjából fontos-e számodra az adott információt a világról alkotott elképzelésedbe illeszteni. Mert ha nem akkor csak, információ marad számodra és nem más. A másik, hogy jelenleg a világról kialakult elképzelés, működés olyan nézőpontjain elmélkedünk, ami más mint a tudomány. A hit mint a világról alkotott elképzelés része, főleg, hogy ha van olyan eleme ami tudományon túli dolgokra mutat, mindenképp csak érzéseken alapulhat és aztán esetleg ezek az érzések indítanak el vizsgálódási késztetés, hogy az érzéseknek van-e alapja.
És ezzel már össze is találkoztunk Awas nézetével.
De itt adhat bizonyosságot a gomba. A bizonyosság biztonsága pedig mint írtam már nagyon kellemes.
Ennél több bizonyíték pedig nekem nem kell. Főleg, hogy a világról alkotott elképzelésem többi részét ez nem befolyásolja, inkább csak a dolgok és a Világ szemlélésének a módját.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
MeDMaN2007. június 23. 06:48
 
 
Awas
Az utolsó mondatomhoz csak annyit, hogy a Mire használod a kendert topikban megy egy vita, ahol egyikünk meg akarja győzni a többi szerhasználót, hogy amit tesznek helytelen. Én ezt a meggyőzést mindenképp el akarom kerülni.
Amúgy pedig véleményem szerint mindenki van olyan szinten ezen a fórumon, hogy ne kelljen vele lekezelően bánni. Veled sem volt szándékomban.
Ami pedig a gombát illeti GDave szerintem full elkapta a lényeget.
A bizonyosság pedig erőt ad. Nem emészti fel a kételkedés rengeteg energiádat? Igazából egyik trippem "konzekvencia feelingje" az volt hogy nem kell parázni amire szükséged van meg lesz, csak csinálj mindent a tudásodnak megfelelően. Az ilyen érzések pedig nem csak bizonyosságot, de biztonságot is adnak. És ha mindez nem így van? Akkor nem így van. Mégis mennyivel kellemesebb, ha az előtted álló akadályokat, kételyeket ezzel a bizonyosságérzéssel magadban győzöd le. Azért valamilyen húzós helyzetben biztos, hogy megjelenik a kétely, de az az érzés ami akkor volt a látásmódomat a jó irányba befolyásolja. Az ilyen kellemes érzéseket pedig gomba nélkül is megpróbálja az ember a való életben erősíteni.
A világkép dolognál nem teljesen értem, hogy miről beszéltek. A tapasztalati tényeket az ember elfogadja. Rendkívüli bizonyítékok akkor kellenének, ha én valamiről is meg akarnálak téged győzni. De mint az eddigi hozzászólásaimban, most sem akarok ilyet tenni.
Nem értem teljesen, hogy mit értesz világkép alatt? A tények azok tények. Ilyen a világ. Valami mögélátást, a dolgok mozgatóját akarod leírni a világkép fogalommal? A tudósok igazából csak tényeket mutatnak. Azt, hogy hogy működik a világ. Azt a plusszt amitől ez a saját "világképed" lesz úgy is csak te tudod hozzá tenni. Ott pedig maradnak az érzések. Valami miatt te is ateista vagy. Azt, hogy az vagy-e vagy sem te döntöd el az adott tapasztalataid, érzéseid alapján. Mert mi van ha én még látok valamit a dolgok mögött? Semmi. A dolgok attól még ugyan úgy fognak működni, mint eddig. Az én szemléletmódom változik csak meg.
Igazából azért is szeretem ezt a fórumot, mert ez is sokban hozzájárul a Világképem alakulásához. A világképem azt mondja, hogy rengeteg értelmes ember van csak meg kell őket találni. A tapasztalatom és az érzéseim pedig azt mondják, hogy itt (a fórumon) van belőlük bőven :)

Na minden jót nektek :)
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
MeDMaN2007. június 22. 22:32
 
 
Az igazság az, hogy én annó nem láttam semmit ami a valóságtól teljesen elrugaszkodott, nem láttam olyan dolgokat ami nem a valóság másképp látása. Inkább csak érzések voltak (mivel igazából jórészt csukott szemmel történt a dolog). És valóban igazad van abban, hogy ez lehet hogy az én vágyvilágom erősített formája amit felismerek, de ezért is nem traktáltalak vele benneteket, csak megemlítettem azt a cikket és hogy nekem bejött. Nem akarok én senkit semmiről meggyőzni, csak leírtam a tapasztalatomat.
Szóval Awas nyugodtan maradhatsz ateista :)

Üdv
 

 
 
>>> Mire használod a Kendert? <<<
MeDMaN2007. június 22. 00:56
 
 
Vino:
Az előző írásod ellenére, éppen az jön ki a szavaidból csak az a tuti irány amit te mondasz. Éppen ez itt a lényeg, hogy mutasd be az utat (azaz mond el a véleményed) és aztán ismerd meg a többiekét is. De az hogy valakinek melyik út a jó és melyik út a rossz mindenki maga dönti el. Biztos mondták annak a motoros srácnak is egy páran előtte, hogy ne menj 300-al egy kanyargós úton mert meghalhat. Ő bevállalta a kockázatot és ment. Nem jött neki össze. Csak az a szomorú, hogy ő a mások életével is játszott. Mit tegyünk az ember kíváncsi. A teljes világot vagy világát meg akarja ismerni. Ezért én úgy gondolom, hogy te a dologra (a drogra) az ellenvetéseidet leírtad, de ne akard másoknak azt mondani, hogy hülyeség amit csináltok (még ha így is van), mert ez a megalázás egy formája. A reakciókból látszik is. Inkább próbáld meg megérteni a másik nézőpontját is.

És ahogy mondani szoktam: Ha rám hallgattok azt csináltok amit akartok :)
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
MeDMaN2007. június 21. 23:32
 
 
Üdv mindenkinek!
Belefolyva a gomba hatása, célok és egyéb témába. Leírom saját tapasztalataimat és ami átjött, a való világba.
Gomba előtt volt egy-két kitűnő zöldséges élményem, amit azóta is próbálok visszahozni, de úgy gondolom a gomba mindenkinél intenzivebb élményt nyújt mint a zöldség.
A "csináld magad" híve vagyok és elvem, hogy amit nem tudom, hogy miből van azt be nem venném.

A fentiekből következően én nem szoktam grammban számolni, hanem addig eszem amig nem érzem keserűnek meg kellemetlennek az ízét (5-8 db). A másik, hogy eddigi tapasztalataim alapján igazi jellemépítő és filozofáló trippet csak egyedül érhet el az ember.
Első gomba alkalommal egy barátommal indultunk neki az ismeretlennek. Én inkább a vizuális hatásokkal voltam akkor elfoglalva, így az a tripp nem nyújtott számomra nagyobb felismeréssel járó tanulságot. Másodszor, úgy jött ki hogy ugyanezzel a barátommal fogtunk neki a dolognak és az ő rosszul lett egy kicsit és inkább hazament. Utólag olyan érzésem volt, mintha nem véletlenül lett volna így, hanem "így akarták volna". Na ez az út szólt nálam az igazi lelki épülésről. Nem akarlak most itt benneteket a személyes meggyőződésemel traktálni, de valahol itt a daathon volt régebben egy link még az is lehet, hogy ebben a topikban ami egy cikkre mutatott. A cikkben egy kisérlet eredményét írták le, miszerint olyan önkéntesekkel etettek gombát akik még nem használtak semmilyen ilyen szert. A gomba hatására többüknek vallásos élménye volt. Na ez nálam full bejött. Mintha megmutattak volna egy darabot a világból. Hogy, hogy és miért működik ez az egész. Igazából nekem ez a legnagyobb hozadéka a gombatrippeknek. Azt az egyet sajnálom, hogy amit abban az állapotban teljesen tisztán látok és egyértelműnek gondolok, azt a való világ falai vagy akadályai elhomályosítják. De ami átjön az az, hogy az ember már látja, hogy merre kell tartania.
Valahogy úgy érzem, hogy útjaim során amit kellett megtudtam, ezért a legutóbbi utam alkalmával, amikor egy barátomat kisértem el az első útjára :) már nem volt az a katartikus élmény (persze mint mondtam igazi lélekemelő túrát egyedül tud véghezvinni az ember, és lehet, hogy a saját épülésemet leárnyékolta, hogy a haverra figyeltem valamilyen szinten). Csak a fizikai-gondolati játékok maradtak. (tudjátok, úgy látom hogy a padlószönyeg a víz és ha akarom még érzem is ahogy ringatózok rajta :D )
Szóval lényeg a lényeg, hogy amit abból a bizonyos másik nézőpontból megmutattak azt próbáljuk meg nem elfelejteni.
 

 
 
>>> Mire használod a Kendert? <<<
MeDMaN2007. június 12. 19:38
 
 
Ma reggel olvastam el Vino értekezését és a többiek véleményét, és elgondolkodtatott mind a hasonlat mind amit Vino mondani akar. Én nem sűrűn szoktam "zöldséget" fogyasztani, de szoktam. Az inga, a mozgásra, a működésre, a stabil/instabil rendszerre szerintem jó hasonlat, de vizsgáljuk meg a dolgot több nézőpontból is. Vino egy stabilan működő ingát hoz fel alapból. De mitől mozog az inga? Attól hogy egyszer érte egy behatás, amit a gravitáció folyamatosan csillapít. (Ha már a hasonlatnál maradunk, de kiemelem, hogy nem akarok fizikai vitákba bocsátkozni). Úgy gondolom, Génnel ellentétben, hogy bonyolultnak tűnő dolgokat nagy vonalakban (és nem részletekbe menően) azért le lehet egyszerűsíteni. És szerintem, ha megnézzük ez a behatás, működés és még a csillapítás dolog is sok emberi rendszernél megvan. Gondolva itt az emberi érzelmekre érzésvilágra is. Az a véleményem, hogy kell az embernek egy érzelmi löket pozitív irányban, hogy az ingája mozogjon (lásd ynul folyóparti élménye) és aztán egy ideig nincs probléma a rendszerrel. Stabilan jár :) Persze a hétköznapok csillapítása folyamatosan működik. Egyáltalán nem arra gondolok, hogy az érzelmi inga kitérítője csak a zöldség, vagy egyéb tudatmódosító szer kell, hogy legyen. Ez csak egy lehetőség, ott van még a meditáció és a többiek. Bár minden dolog egy picit más irányba indítja el azt a bizonyos ingát. Szerintem a lényeg, hogy az emberben legyen benne a saját belső csillapítása, mert ha az nincs tényleg felborul a rendszer. Bár a természetben nincsenek folyamatosan állandó dolgok, mindig valamiből kicsit több, kicsit kevesebb, de a rendszer összességében működik. A lényeg szerintem a mozgás, változás, működés, ami szerintem soha nem fog leállni míg több lesz, nem egy. Ilyenkor mindig a jing-jang jel jut eszembe, mennyire tutin mutatja, hogy a különböző dolgokból lesz az egész. A következő lényeges dolog pedig egymás elfogadása és a másik véleményének tiszteleben tartása, és nézőpontjának megértése (vagy legalábbis a szándék a megértésre még ha nem is sikerül mindig). És örüljünk neki (mert én eszméletlenül le vagyok nyűgözve), hogy a tudatmódosító és egyéb szerek kapcsán ilyen fórumok születnek mint a Daath maga, és ilyen emberek jönnek össze, mint ti. :)
Na Üdv mindenkinek :)
 

 
 
>>> alkoholizálás <<<
MeDMaN2007. június 9. 22:17
 
 
Szerintetek egy alkoholista a "tüdőn át fogyasztott zöldség" miatt leszokhat az alkoholról?
 

 
 
>>> EVER GREEN <<<
MeDMaN2007. március 8. 21:42
 
 
lacicybin01
De kinek van erre egy egész szobája? Na meg amit a srác a filmben még a szobába belepakol! A légtechnika szerintem alaphangon van 100-150 eFt.

Van-e tapasztalatotok HQ Seeds Super Thai Skunk-al vagy Mandala Seeds Satori-val? Mennyire illatoznak a picikék?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 28. 21:43
 
 
pshyFarmer! A linken a többi kép is a te zöldséges kertedről készült? Mármint ott kinn Hollandiában. Mert királyul néznek ki a többiek is. Téged mi vitt a zöldségtermesztésből a gomba irányába? Igazából az én ismerőseim is először zöldséget neveltek, aztán tértek át erre az egyszerűbb gombára.

Üdv!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 22. 18:48
 
 
Azért ha a gombák már a penész előtt megvoltak, vagy akkor már nagyon fejlettek voltak amikor a penész megjelent, én lehet, hogy megkostolnám a már meglévő gombákat.

De ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz :)

Üdv!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 12. 21:42
 
 
Talán onnan, hogy beraksz egy páratartalom mérőt!
Az automata szabályozást viszont már ne kérdezd.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 10. 22:38
 
 
Bocs még egy hozzáfűznivaló.

Én ha perlitet tennék a terrárium aljára azt csak úgy tenném, hogy valami lapos edénybe teszem a vizes perlitet, azért hogy szükség esetén könnyen kivehessem. Előfordulhat ugyanis, hogy valami galád penészspóra megveti a lábát a terráriumban és ki kell fertőtleníteni az egészet. Ilyenkor nem kell tökölni a perlittel hanem kiveszed az edényt és kész.

Az én ismerőseimnek ezt nem mondta senki, pedig nem ártott volna.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 10. 22:31
 
 
Sárkány!

A helyedben én tennék a cicusok fölé egy második (igazából első) réteg fóliát belülre. Mondjuk egy átlátszó irattartó fólia a keményebb fajtából ferdén, a szélei a vödör oldalára ragasztva, úgy hogy mellette a levegő szabadon keringhessen. Mivel ennek a fóliának mindkét oldalán azonos lesz a hőmérséklet a víz nem fog rajta kicsapódni, és a felső vizes fólia levételekor lehulló vízcseppek erre a rétegre csöpögnének és nem a cicusokra. (és mivel ferdén rakod a fóliát tovább is folyik a víz.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
MeDMaN2007. február 10. 17:10
 
 
Hát igen. Erre mondják, hogy az információ a legnagyobb érték. Ez azért más megvilágításba helyezi a dolgokat.
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
MeDMaN2007. február 9. 18:07
 
 
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy foglalkozásilag én is a dybo által (mint szavaiból kivettem) nem kedvelt bankosok köréhez tartozom. :D

Na Üdv Mindenkinek!
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
MeDMaN2007. február 5. 22:21
 
 
Hi fenyő!
Ez az "készültem rá" és "pont most volt időm" dolog kicsit üti egymást, de ez a te dolgod, na meg ami elmúlt azon már kár keseregni.
A kérdésem inkább az, hogy ezek a "mindent megértés", "nincs több kérdés", (nálam) "minden egyértelmű és tök logikus" dolog csak az 5 g-s útnál volt tapasztalható, vagy az 1-2 g-s utaknál is ez volt a helyzet?
Az igazság az, hogy amikor én ettem akkor nem nagyon méregettem, hanem ettem amennyit gondoltam, de ez a mindent megértek dolog tényleg nagyon így van.
Én még szoktam valami zenét halgatni, mert egy ilyen magamba mélyedésnél olyan érzésem szokott lenni, hogy a zene az egyetlen szál ami a külvilággal összeköt, ha nem lenne egyszerűen elvesznék saját magamban. Nem tudom, hogy átjön-e a szavakon a feeling, de aki érezte már az tudja (remélem).

Nem tudom, hogy off e vagy sem de ha már itt vagyok csak leírom, hogy egy út erejéig mindenkinek meg kellene tapasztalni ezt a mindent megértek dolgot, mert utána tudná, hogy merre keresse az irányt. És ezt a mindenkit nem csak azokra értem akik ezt az oldalt látogatják. Szörnyű dolognak tartom, hogy ilyen brutális drog mint az alkohol, hogy tud a társadalmakban ilyen elfogadott, és kiemelt lenni, ezzel szemben a gomba meg a társai a lejtőn való elindulást a visszaút nélküli romlást és az élet egyértelmű tönkretételét testesítik meg.
Én is próbáltam már ezt azt, de mégsem érzem magam lezüllött drogosnak akire ujjal kéne mutogatni. Sőt nem kívánom az egyre keményebb drogokat sem. Sőt még gombát sem szoktam enni állandóan. Egy ilyen út után mint amilyet fenyő írt, nem is igazán kívánja az ember rögtön újra. És nem azért mint a szesznél, hogy ha elszúrtad előző nap, másnap egy falatot sem bírsz enni, meg egy nap kell míg helyrejössz, hanem olyan intenzív az élmény, hogy még ha meg is próbálod újra idő kell mire feldolgozod és készen állsz egy új útra.
Igazából úgy érzem a gomba olyan dolgokat mutatott meg ami addig rejtve maradt a szemem előtt. A "mindent megértek" dologból rengeteg marad az emberben az élmény után még ha el is halványul egy kicsit. Olyan mintha megmutatná a lényeget, amit mások hosszú kutatás után találnak meg és lehet, hogy először céltalanul keresgélnek. Igazából szerintem ebben segít a gomba, megmutatja az irányt amit keresned kell.

Szóval viva la gomba viva la daath!

Üdv Mindenkinek!
 

 
 
>>> Asztrális Projekció <<<
MeDMaN2007. február 2. 21:35
 
 
Előfordult már a világtörténelemben, de nem igazán erősíti az AP próbálkozást. Tapasztalatok szerint nem erősíti a kiszabadulást, hanem inkább mélyen magadba szállsz tőle. De ha valakinek más a tapasztalata, ossza meg.

Üdv.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. január 31. 21:30
 
 
Born Slippy máskor szerintem ne csinálj ilyen hülyeséget, hogy 3 hónapig vársz. Az én ismerőseimnek mikor még kezdők voltak gyönyörű gombái nöttek félig benőtt hántolt kölesen (max 1 hónapot vártak, akkor már látszott, hogy nagyon nem akarja tovább szőni). A casingelt félig benőtt rizsről meg ne is beszéljek.
De ha felhagytál a "sötét életeddel" és "CSAK" a cigit hagytad, én nem tartalak vissza.

Üdv Mindenkinek!
 

 
 
>>> Asztrális Projekció <<<
MeDMaN2007. január 30. 22:52
 
 
Üdv Mindenkinek!

Próbálta már valaki a Monroe Institute-nak a Gateway Experience című kiadványát?

Ha esetleg igen írjatok már egy-két tapasztalatot, mennyire jött be a cd (vagy kazetta vagy mp3).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. január 28. 19:48
 
 
pshy!
Ha jól emlékszem az én ismerőseim majdnem ilyen keveréket csináltak. (abban még volt vermikulit). Tökéletes volt a szövés. Igazából ilyen keverékre tettek szövetet a termőtestből és az is megfogta. Szóval a keverékkel szerintem nem lesz gond. Hőfok tekintetében pedig Skinnerd kolléga már leírta amit tudni kell.

Üdv.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. január 27. 22:39
 
 
Üdv Mindenkinek!

Sárkány oltott mész nem nyert, mert elviszi lúgosba a közeget és nem semlegesít, valahol azt is olvastam, hogy megölheti az egészet. Az én ismerőseim összetört csőrkoptatóval próbálkoztak (ha a madaraknak nem árt a gombának sem árthat és abban van olyan anyag ami a ph stabilizáláshoz kell). Figyelj, hogy egyenletesen osszd el a porrá tört anyagot, hogy ne nagyon álljon össze.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 21. 01:00
 
 
Azt írják a 12 óra áztatás elég.
Az ismerősök tapasztalata szerint is OK a dolog. Bár a nyáron volt olyan tapasztalat, hogy az áztatott kuktázott kölesbe bevette magát valami baci és ott nem akarta befonni a myc.

Szerintem alapban csak az áztatott cuccot tedd az üvegbe, 1-2 üvegbe meg tegyél az aljára egy ici-picit vizet (de tényleg csak nagyon nagyon keveset, csak a gőz miatt)

Aztán írd meg a tapasztalatot. Arra tényleg figyelj, hogy csak nagyon keveset az aljára mert, ha ott marad az gáz, és 12 óra után már jól megszívják magukat a magok.

Ja a múltkor nem írtam, hogy áztatás után javasolnak egy 5-10 perces főzést (nem forró vízben csak melegben) éppen csak annyira, hogy egy pár mag héjja kipattanjon. (állítólag akkor veszik fel a legtöbb vizet). Ismerősök így csinálták az biztos.

Az alján kis vízre tényleg kíváncsi vagyok, hogy fog összejönni neked, vagy az ismerőseidnek :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 19. 21:35
 
 
I.
Az én ismerőseim, bár van nekik még sosem csinálták vermikulittal a sütit (na jó volt már kókuszrost+vermi+köles :). Próbálták már hántolt kölessel, barnarizzsel. Mag+víz bele üvegbe és az kuktába. Összejön a dolog, szép nagy gyönyörűségek lettek belőle, de..
1. véleményem szerint nem árt beáztatni a magokat mert azok a fránya elbújt bacik, meg penészsp_k miatt az első időszakban van egy enyhe, bukéja áztatás nélkül. (aztán minden megy rendben csak a bezártságot nem bírják a kicsikék sokáig)
2. a hántolt magok ha áztatás nélkül kerülnek az üvegbe (meg szerintem akkor is ha előtte áztatva voltak) összeállnak és nem bír közéjük menni a myc.

Szóval az ismerősök tapasztalata szerint hántolatlan köles (alias madáreleség) vermikulit nélkül. (bár a nyáron nem voltak full happyk az ismerősök)

II.
Milyen érdekes dolgokat tapasztalsz MMo rendelésnél?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. augusztus 23. 19:34
 
 
Nem tudom trem, hogy miért választottál ilyen méretű dobozt a termesztéshez. 2000 Ft-ért akkora dobozt kapsz mint egy ház a tetejébe átlátszót.
Ha a másik oldalról nézem egy alu tálca kb. 5 cm az 5 cm-es termést meg leszüreteled. Ha ez nem ok neked akkor marad a nagyobb doboz.
Amúgy először szője be a sütit a cyca, majd ha elkezdi akkor ráérsz gondolkodni a dobozon

na csá!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. augusztus 17. 23:59
 
 
Az ismerősök tapasztalata szerint lehet még a magas hőmérséklettől is. Akkor tapasztaltak ilyet. Szerintem a myc nem tudja hogy kint van vagy bent és tovább akar nőni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. augusztus 2. 21:27
 
 
Nalátod ZsD! No para oszt minden megy magától :) Mondjuk azért folyamatos 30 fokban már annyira nem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 31. 22:44
 
 
Köszi! Igazából ismerősöknél nem azzal van a gond, hogy meghal a myc, hanem nem akarnak myc-el átszőtt vermikulit+köles+kókuszrostot enni cycamyca helyett (szeretik az olasz konyhát).

ZsD Szerintem a hőfok lehet a hunyó. Az ismerősök igazából folyamatosan szokták locsolni a casinget még ha egy két kalap is bánja. Mondjuk arra törekedni kell hogy a kalapokat ne érje víz mert, ha sokáig rajta marad (vagy így is mondhatom, ha vizes lesz) megtelepszenek rajta a bacik és elkezd rohadni (először a teteje aztán végig a szár). mondjuk azért nem mindig végzetes. Erős jószágok ezek a cycamycák. Ha már összeszáradt azzal már nem nagyon tudsz igazán mit tenni, akarom mondani, hiába locsolod izomból nem fog visszanőni. Én mindenképpen adnék neki vizet rendesen (mondjuk a teteje tocsogjon egy kicsit) úgy is elpárolog ilyen melegben. (ebbe benne van az is hogy a csökevények elrohadnak). De igazából nem lehet okosnak lenni. Meg nem tudom, hogy a csökevényekből lesz-e még valami. Én szurkolok neked. Mondom ismerősök azt tartják szem előtt (ennél hűvösebb időben), hogy a casing ne essen össze, ezért rendesen locsolják. Szerintem meg kell találni az egyensúlyt a locsolós időszak és a nemlocsolós időszak között. Nem hiába van az az alámerítős tec. Jó izomlocsolás után, ha jók a körülmények (többek között hőfok 25 körül) akkor nekiindulnak cycamycák és tutin nőnek. És a földed sem szikkad össze.
Bakker amúgy az első casingről még egy flush sem jött le és már szikkad össze. Ez nekem egyet mutat hőfok, vagy ha az jó ohne légmozgás. Oda se neki majd legközelebb. Szerintem amúgy is ebben az időben nagyon bika intézkedéseket kell tenni, hogy haladjon az ügy (pl. hűtőtáskafedéllel autómatizált cycalégkondi :) )

Na minden jót kispajtások, várjuk a 25 fokot :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 30. 23:08
 
 
High!

Próbálkozott már valaki hőmérséklet csökkentéshez elektromos hűtőtáska fedelével?
Ismerősöknél cycamycáknak nagyon melege van.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 30. 08:54
 
 
Ismerősök tapasztalata szerint, ha nincs pára (mondjuk kirakod a szobába a terráriumból), azt eredményezi, hogy a kikelő cicamyca egyszerűen elszárad és nem fejlődik ki. A casing tetejéről nem is beszélve. Olyan sok tapasztalata nincs az ismerősöknek sem, mivel nem állatkínzók :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 29. 17:27
 
 
Mondom DON'T PARA! Tudod majd, hogy mikor nem olyan amilyennek lenni kell. Fonalak miatt ne aggódj! Én még vártam volna a terráriumba tétellel, mert azért így még sok a felület a fertőzésre, de majd kialakul. Amúgy mire ez a nagy sietség? Han még nem kapta meg a jegyet a csillagközi utazásra ezért sietsz ennyire a kitétellel?
Szóval biztos tudni fogod mikor nem olyan amilyennek kell lenni. Az én ismerőseim egyszer kevertek kölest kókuszt meg vermit és maradt egy kicsi. Eltették, hogy hátha még lehet használni majd. Kb. egy hét múlva vették elő és akkor láttak először pókhálópenészt, meg csírázó kölest. A fertőzéssel azért vigyázz, mert a NAGY Mushroom cultivator könyvben azt írják, hogy a zöldpenész mérgező aflatoxint termel és ez állítólag beépül a gombába.

Képek amúgy jók csak lehetnének élesebbek is :)

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 29. 13:44
 
 
lacicybin! Szerintem az a lényeg ne parázzd agyon magad. Hagyd, hogy tegye a dolgát a természet.
Jut eszembe, Han hogy áll a mézvizes témával. Az én ismerőseimnél teljesen úgy néz ki a dolog, mint a linkelt cikkben. Az alján össze van állva a myc. a teteje meg tiszta. Az ismerősök már oltottak is vele, most várják mi lesz az eredmény. Annyi kérdésem van még, hogy Han szokott-e használni kesztyűs dobozt (glove box) az oltásnál és egyéb hasonló tevékenységeknél. Az ismerősök tapasztalata szerint ez JELENTŐSEN csökkenti a fertőzés veszélyét.
Azért ezeket még nem az üvegből kivéve tetted ki a terráriumba, ugye? Annak még azért korai szerintem. Ha a hőfok miatt tetted őket ki akkor, fullosan tekerd be őket alufóliával mert nagyon kicsi fényre is beindul a termőtestképződés.

Na minden jót és don't para!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 18. 21:21
 
 
Egyrészt igazat adok neked Sámán, de az ismerősök tapasztalata szerint a vastag tönk a sűrű myc-el és a közvetlen közelben lévő tápanyag nélküli casingszerű közeggel van összefüggésben, innentől kezdve, szerintem a duplafenekű süti(szelet) a megoldás (alul vermi v. casing és felül is ugyanez, oldalt meg szabadon).
Majd legközelebb szólok az ismerősöknek, hogy próbálják ki.

Cambo
A képen látható sütin még egy flush sem volt? ha nem én biztos várnék az 1. szüretig. Aztán esetleg jöhet a kutyakaja

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 18. 17:32
 
 
High!

Cambo írásával kapcsolatban, a következő a kérdésem. Az ismerősök tapasztalata is az hogy a süti alja közelében nőnek a legnagyobb legpotensebb cyca-mycák. Csinált-e már valaki ismerőse olyat, hogy egy tuti benőtt sütit felvágott steril késsel kb. 2-3 cm-es szeletekre és ezt tette ki egy nedves vermis, vagy fóliás felületre a terráriumba?

Véleményem szerint ebből nem lesz olyan rengeteg flush, de ami lesz belőle az:
1. tuti potens lesz. kis kék beütéssel :)
2. tuti alap spóralenyomathoz (így az utánpótlás biztosított)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 11. 21:32
 
 
Sámán! Király, hogy 6 éve "találkozol olyan emberekkel" akik tenyésztenek cicusokat. Minden tiszteletem a tied, de...
Tisztázzuk már le a folyamatokat casing-ig bezárólag
Most itt az én "ismerőseim" verzióját írom le
1. spóra
2. bele fecsibe, vagy mézvíz verzió (az ismerősök ezt a fázist még nem hagyták ki, de írjatok ha van valami tutibb)
3. fecsi bele alapba (süti vagy magok) (az isemrősök még ezt sem hagyták ki. Tény és való próbálkoztak már olyannal hogy kókusz+vermi+köles, de a vélemény szerint kell valami amit kompletten besző a cyca-myca)
4. a beszőtt alap alá és fölé casing (Az általad is említett kókusz+vermi verzió tényleg kóser) (Az is igaz, hogy az ismerősök is általában megvárják, hogy egy kicsit átszője a casinget a cyca, de aztán raknak még rá egy vékony újabb casing réteget.)

Véleményem szerint lacicybin Han nevű ismerőse a 2. pontnál jár ezért a casing mint "takarás" véleményem szerint még nem "jáccik".

A kérdésem viszont még mindig fennáll, miszerint (és mostmár akkor konkrétan tőled kérdezem) a te "ismerőseid" a spórákat közvetlen a beszövendő alapra teszik és király módon beindul a szövés?

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 11. 17:39
 
 
Én Han helyében, egy sütin csak kipróbálnám mi lesz belőle. Az én ismerősöm sok mézet tett bele ezért nem akar elindulni.
Egy javaslatom van még mézvíz témához. Az ismerősöm úgy szokta csinálni, hogy a fóliát teszi alulra és arra tekeri rá a tetőt. (ugyan ez kuktázásnál is) Ilyenkor a tető és a fólia közötti rész is sterilizálódik. Oltásnál átszúrod a fóliát és gyorsan, (mézvíznél erősen is) rátekered a tetőt. Annyi levegő marad az üvegben, hogy mézvíznél elinduljon a dolog, kuktás verziónál meg meg lehet lazítani, és nem tátong ott egy lyuk, vagy nem csak lazán van letakarva fóliával.
Szóval lacicybin én szólnék Hannak, hogy próbálja ki. Ha veszett fejsze akkor vagy nem indul meg a myc. vagy az is elfertőződik. Ha meg szép fehér oltás után akkor OK.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 6. 18:02
 
 
lacicybin!
Ha már úszik benne valami fehér akkor már szerintem próbálkozhat Han, ugyanis olvastam egy olyan tek-et amiben myc. darabokat törött üveggel jól összerázva már lehet oltani. A linkelt tek azt írja, hogy a mézes cuccnál egyértelműen lehet látni hogy a méz megvilágosodik és az ottani képen láthatóan összesűrűsödik a myc. Sajnos az én ismerősöm szerintem túl sok mézet tett az üvegbe, így neki nem akar nagyon megindulni, de azért így is fog vele oltani.
A másik javaslatom ha már így az újdonságoknál járunk (nem saját ötlet, de az ismerős már próbálja és működni látszik). Sütőzacsiba tett madáreleség (főként köles) nagyobb mennyiségben. A srácnak aki ezt a tek-et írta a sroomery-n azzal abból volt elege, hogy a sütispoharakba csak kevés cuccot lehet tenni. Hát a sütőzacsiba lehet rendesen az biztos. Arra vigyázzatok, hogy a kölest előtte mindenképp áztassátok ki, mert az egy óra kukta csak símán nem vágja gallyra a bacikat az tutti.
Ha érdekel benneteket majd folytatjuk.
Csá!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 4. 20:53
 
 
Hali! Áruljátok már el a spórákat közvetlenül a sütialapra teszitek? Semmi fecsi semmi egyéb kunszt?
 

 
 
>>> Magic Mushroom <<<
MeDMaN2006. július 2. 23:56
 
 
High!
Kedves mindenki, gombafogyasztásnál általános az az érzés, kellemes trip esetén is, hogy a delikvensnek nincs égető vágya a fogyasztás után, vagy az ilyen egyedi eset?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 29. 08:35
 
 
Azért nem teljesen ugyan az a liquid culture és a spóra oldat. A LC az már kifejlett myceliumot tartalmaz folyadék közegben. A spóra oldat meg spórákat vízben.
A fő kérdés számomra az, hogy a ti ismerősötök eredményesen csinál olyat, hogy rászórja a vermire a spórát és beindul a szövés?
Én úgy vagyok vele, hogy minél kisebb valami annál sérülékenyebb. Nem véletlenül találták ki a spórafecskendőt sem. De ha a ti ismerősötök nem tököl ilyen spórakeltetési, meg spórahidratálási módszerekkel, minden elismerésem, és sok sikert hozzá.
Ha sokszor nem indul be a szövés a közvetlen spórázásnál azért érdemes szerintem megfontolni, vagy a mézvíz, vagy a spórafecskendő készítés módszerét.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 29. 02:26
 
 
Nem kell, csak lehet. És mint írtam az a bizonyos "ismerős" is csak most próbálja. Nagynehezen előbányászta a linket ami alapján csinálja.

http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Cat/0/Number/5238137/page/0/fpart/1/v
c/1


Továbbra is azt mondom:
Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 28. 18:57
 
 
ynul! A spórákat közvetlenül a vermire tetted? Nem tudom, de most találkoztam a Csillagok megháborodása első részének egyik szereplőjével és mondta, hogy épp most próbálkozik a mézes vizes verzióval (fertőtlenített víz+méz beoltava fecsivel vagy spórával). Azt mondta még nem nagyon látszik semmi, de egy régi GTeacheres szobahőmérsékleten tartott fecsivel próbálkozott. Majd kialakul. Lényeg a lényeg, hogy annyival nem több meló a mézesvizes cucc, és nem kell feleslegesen fertőtleníteni a sütis üvegeket. Elég csak akkor, ha a vízben megindult a myc.
Szerintem hőmérséklet pont inkubátornak megfelelő a mostani viszonyok között.

Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 23. 16:14
 
 
Igazából DV unokahuga szerint az a lényeg, hogy vagy élő myc. vagy fejlődésnek indult spóra legyen a folyamatban. Onnantól kezdve ha jók a körülmények nő a gomba. DV unokahuga már úgy is látott gombát, hogy a benőtt sütit kivette az üvegből és mivel látta, hogy még maradt egy kis mycelium az üvegben így azt is betette a terráriumba (mármint az üveget). A myc. szépen életre kelt. Na hogy ne legyen talaj nélkül szerencsétlen myc. rakott az üvegbe fertőtlenített vermit had szövögesse (természetesen az üveg tetejét feltette), aztán betette inku-ba. Jó ideig otthagyta. Myc. szövögette is meg nem is. Egy idő után úgy gondolta, hogy ezt az egész hóbelevancot beleönti egy alutálcába és kiteszi a terráriumba. Ma találkoztam vele és azt mondta, hogy látott két termőtestet fejlődésnek indulni. Szóval ha jók a körülmények és van egy kis kezdemény nem sok minden menthet meg benneteket a cicatartástól.

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 23. 07:28
 
 
Nem biztos, hogy a leérett süti a legjobb. Bár Darth Vader unokahuga még nem próbálta. Viszont a termőtest belsejéből vett darabbal már próbálkozott, és ha nem is szőtte be teljesen azért jelentős volt a szövési mennyiség. Be is tette utána casingbe. Ezt úgy csinálta, hogy cucc amit be akarsz szövetni bele üvegbe, rá alufólia, rá befőttes üveg teteje. Amikor a termőtest darabot teszed bele (üveg fertőtlenítés, sterilizálás után) az alufóliát csak éppen annyira vágod fel steril késsel, hogy a termőtestdarab (szár BELSEJE) beférjen, majd rá gyorsan a befőttes tetejét. Kicsit lassabban indul meg.

Sok Sikert! Az ERŐ legyen veled :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 12. 22:42
 
 
Kedves Unokák!

Tapasztaltátok már, hogy nagymama szövésben leállt sütijeivel csodát tud művelni egy áthelyezés? Nagyi akarom mondani Darth Vader unokahuga már másodszor csinált olyat, hogy casinghez készítette elő a terepet. Félig benőtt sütit szegény ember flow hoodjánál (sütőajtó) áthelyezte a legnagyobb óvintézkedések mellett egy gyárból frissen kijött "kvázi steril" uzsis zacsiba. A süti egy részét felhasználta casinghez (sütidarabok egy kicsit összetörve direkt), a másik rész meg marad a zacsiban (természetesen kicsit megtörve), egy enyhe csavarás a szájára és irány az inkubátor. A benövetlen részt úgy elkezdi szőni a cica, hogy öröm nézni. DV unokahuga már el is tett rosszabb időkre alap grain gyanánt egy szép fehér köleses zacsit. Növésben leállt sütiknél szóljatok a nagyinak, hogy próbálja meg menteni ami menthető. Eszméletlen.

Na minden jót unokák!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. június 7. 22:54
 
 
Kedves Unokák!

ph puffereléshez, ph emeléshez a külföldi anyagok meszet írnak (a pontosság kedvéért mészkő örleményt "lime"), ami ugyebár nem azonos az oltott meg az égetett mésszel. Írják még a tört tojáshéjat is.
A csőrkoptatót valaki (akarom mondani valaki nagymamája), próbálta már? Mert az ahogy néztem (nagyrészt) mészkőörlemény (talán sajtolt mészkőpor). Meg tud-e valaki erősíteni? Király lenne, mert mindenütt azt írják, hogy a ph elég fontos meg a termés is jobb tőle, az én nagymamám meg nem akar tökölni összetört tojáshéjjal (kivárni míg összegyűlik, kifőzni, levakarni a maradék fehérjét...).

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 30. 23:05
 
 
Kedves Unokák!
Valakinek a nagymamája már elgondolkodott-e azon, hogy a sütiindító folyadékkultúrát, tartósítószert nem tartalmazó gyümölcslével próbálja meg elkészíteni. Sterilitás fixen biztosított, mivel ha tartósítószert nem tartalmaz akkor csak pasztörizálással sterilizálhatták. Az ötlet onnan jutott eszembe, hogy jópár napos gyümölcslét akartam inni és hirtelen a pohárban termett egy-két penészgomba. Annyire azért nem különböznek a kiscicáktól :) Lehet, hogy olyan lenne mint az agar kultúra. Csak a tetején jelenne meg a fonál. Jaaa azt ne is mondjam, hogy televannak cukorral. Lehet, hogy egy próbát megérne. Kérdezzétek meg a nagymamát és írjátok le mi a véleménye róla.
Lehet, hogy a citromsav (amivel a savanyúságot szabályozzák) még borsot tör a nagymama orra alá. De, mint tudjuk a puding próbája .....

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 25. 17:41
 
 
Arock!
A vermi jó vizes volt aztán ki lett főzve (kukta). Ami benne maradt víz annyi. Olyan rettentően azért nem. Arock, én a jelenlegi tapasztalatommal már azt mondanám a nagymamának hogy tegye be a cuccot casingbe, amíg nem kapja el a penész a be nem nőtt részt. Nagymama betet félig benőtt sütiket casinbe és teljesen beszövődött a casing. Nem biztos, hogy érdemes tökölni csak sütivel. Nagymama szerint a casing a tutti. Ezt bizonyítja a vermi mellett növő "gyümölcs". Amúgy kb. 25 fok és szerintem olyan 90-92 pára. Szólj Bob bácsinak, hogy intézkedjen.

Csá
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 24. 18:40
 
 
arock
Nagymama egy kb félig beszőt sütit rakott ki a terráriumba. Tudod olyan hántolt kölesből készült süteményt. Ha jól emlékszem kb. 1,5 hete. Azóta a süti alja begombásodott :) (a mami vermikulitra tette ki), de sajnos a teteje egy kicsit, ahol nem volt beszőve bezöldült. Mami megpróbálta a zöld részt kivágni kisebb-nagyobb sikerrel, de mostmár nem foglalkozik azzal a résszel, főleg, hogy az alja teljesen kóser, és a süti már szinte teljesen fehér. Szóval a válasz a kérdésedre: kb. 1,5 hét (szintén ECU)

Na minden jót unokák ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 21. 00:30
 
 
Mushworld!
Dobj egy mailt, hogy melyik környéken tudnád átvenni. Ezt követően tudunk a dologról beszélni. Ha az autópálya mellett laksz Pest és Szeged között akkor a forgalmazó is el tudja vinni hozzád szerintem (mármint megáll az autópályán). Bár ebben az esetben 100 liter a min.

Na csá!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 20. 23:46
 
 
Kedves Unokák!
Csakugyan igaz az a mondás, hogy "az élet él és élni akar". Minden helyet követel magának a világegyetemben.
Nagymama múlt hét végén tett el néhány casing befőttet és ma nézte meg az elsőt. Gyerekek ha még láttatok gyönyörűt?! Már holtnak hitt köles oltásból casing után már látszik a myc a felszínen. Nagymama be is tette a fényre.
(szóval arock eddig a leírt casing mix OK, remélem lesz belőle flush is)
Nagymama mivel azt hitte hogy halott a kölesses cucc, az egy rész befőttbe rakás után kivágta a maradékot a szemétbe. Egy pár nap múlva látta, hogy mintha megindult volna valami a szemétbe vágott zacskóban. Gyorsan vissza az inkuba, csak úgy nylon zacsisan. Mára teljesen át van szőve.

Az mennyire gáz ha a terráriumban egy kis penész felüti a fejét?
Mellette lévő casing mennyire bírja?
Mi a pókhálópenész tipikus ismertetőjele, mi különbözteti meg igazán a gomba myc-től?

Na minden jót unokák. Simogassátok a kiscicákat, meg bíztassátok a nagyit befőtteltevésre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 18. 21:31
 
 
arock777
Pontos infót még nem tudok. Nagymama a hétvégén tett el befőttbe egy pár ecuadorral beszőtt rizses eztmegazt. Szegénykémnek ez a első, szóval parázik is. Majd vasárnap kiderül mi lett belőle.
Nagymamánál a befőtt a következő: alul steril vermi aztán szövevény aztán kókusz+vermi (steril) fedés
Az mennyire gáz ha a befont cuccosnak van egy kis savanyú bukéja?

Kérdés:
Mi a sikernek az esélye olyan esetben, ha a kiöntött befőttesüvegben még maradt egy kis fonat. Ez bekerült a terráriumba (minden takarás nélkül). Ott egész magához tért a myc. Aztán, hogy ne menjen kárba tele a befőttes (steril)kókusz+vermivel (in glove box). Azóta nagyon szövevényes a dolog, de nagyi nem tudja, hogy pókháló vagy ecuador.
K2:
Mennyi az esélye annak, hogy a casingben kiheveri a savanyú bukét a myc?
K3:
Mennyire gáz az ha félig benőtt köleses süti kikerül a terráriumba? Eddig nem látszik rajta negatív változás. Lehet, hogy kiszárad a köles és nem lesz gubanc? (beszőtt myc-es rész szépen fejlődik, bolyhosodik)

Na tovább nem fárasztalak benneteket unokák!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 6. 21:11
 
 
Szasztok Unokák!
Az a nagymama legnagyobb parája a casinggal szemben, hogy a takarást mindenféle nem kívánt faj népesíti be. Egyszer amikor a nagymama kölessel kevert vermikulitos kókuszföldet készített és a maradékot félretette (mondjuk mert nem volt ideje a maradék felhasználásához), egy hét múlva megnézte és kikelt kölesmagokat meg hegyekben álló pókhálógombát (vagy penészt tudjátok cob web mold) látott. Szóval szerintetek ha a casing csak kókuszreszeléket (vagy hajat vagy akármit) tartalmaz az jó spawnolni és faján beszövi a kert kölesmag nélkül is? vagy csak takarni jó fedőrétegnek?
Ja, mi a tapasztalat földes (vagy mondjuk kókuszreszelékes) táptalajjal fertőtlenítés nélkül. Abból indult ki nagymama, hogy a boltban is zacsiba csomagoltan lehet kapni és nem penészedik. Na mondjuk nyomat neki egy kis vizet (mondjuk a desztillált fajtát) és letakarja meg alá rak egy kis lenőtt kertdarabot akkor abból jó "sül" ki vagy nem?
Szóval minden jót unokák és el ne felejtsétek holnap anyák + nagymamák napja :o)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. május 5. 00:13
 
 
Kedves Unokák!
Elképzelhető, hogy ha a nagymama kertjében leállt a szövés (már vagy 3 hete szövöget a kert) az attól van, hogy a víz kipárolgott a magokból (amiknek be kéne szövődni), vagy hogy a magok nem szívtak elég vizet magukba a sterilizálásnál? Fertőzésnek semmi nyoma nem látható, csak egyszerűen nem akarnak tovább fehéredni. Van olyan oltás ahol a magok eléggé össze vannak állva, de a szövésleállás a teljesen felrázható magokra is igaz. Az edények amiben vannak nincsenek teljesen teli. A kert kb. 29 fokos. Ecquador van a kertben.

Mit lehet tenni a beszőtt területtel? Érdemes esetleg valami casingel próbálkozni, vagy steril vízben feloldva a új telepe(ke)t oltani?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. április 18. 21:01
 
 
Minden jót a természet kedvelőinek!
Mennyire gáz, ha a beoltott táptalaj eléggé össze van állva? Mondjuk barnarizs és hántolt köles (külön-külön). Szövést mennyire befolyásolja?
 

Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!